یادداشتهای روانشناس آدمخوار (سهند) (61) روانشناس آدمخوار (سهند) 1403/10/16 زمین بر پشت لاک پشت ها (داستان رنج بی پایان) جان گرین 3.7 10 •شعری که یک مصرع اش جا مانده. • زمین بر پشت لاکپشت ها که به نام های مشابه ی دیگری هم در ایران ترجمه شده یک داستان ساده را مورد روایت قرار میده: پدری میلیارد گم شده و یک رابطه ی عاشقانه ی تمام شده دوباره بین پسر این میلیارد و قهرمان داستان ما شکل میگیره. • شروع داستان کاملا جذاب آغاز میشه و رنگ و بوی دیگر آثار جان گرین را همراه خود داره، به شکلی که اوایل خواندن کتاب این فکر در ذهنم شکل گرفت که میشه این کتاب رو در دسته ی کتاب های تابستانی قرار داد. • بزرگترین نکته منفی کتاب نصفه و نیمه بودنه، شخصیت پردازی ها گاهی سطحی و گاهی نصفه و نیمه است و در عین حال در اواسط داستان سوالی مطرح میشه که حتی در آخر داستان بهش توجه ای نمیشه، انگار که هیچوقت وجود نداشته. • در اواسط داستان شاهد دیالوگ های فکر شده ای هستیم که خواندنش امری کاملا لذت بخشه، اما هرچقدر که به پایان داستان نزدیک میشیم این دیالوگ ها شروع به سطحی و سطحی تر شدن گام برمیدارند. • پرداختن درست به وسواس فکری شخصیت اصلی بزرگترین یا شاید تنها برگ برنده ی این اثر میتونه باشه، پرداختن به احساسات و گردابی درونی که وسواس فکری درون انسان ایجاد میکنه به بهترین شکل ممکن در این کتاب توصیف شده و بسیار قابل لمسه، که میتونه دلیلش وسواس فکری خود نویسنده هم باشه. • کل پایان بندی کتاب متاسفانه در یک فصل خلاصه میشه، داستان عجولانه به پایان خود میرسه و به سوالاتی که برای مخاطب ایجاد میشه جوابی نمیده. شاید اگه کتاب صد صفحه بیشتر داشت برخی از مشکلات داستان حل میشد و ما اینجوری با ضعیف ترین کتاب جان گرین مواجه نبودیم. پ.ن: از این کتاب یک فیلم به همین اسم هم ساخته شده. 3 26 روانشناس آدمخوار (سهند) 1403/10/7 شوالیه هفت اقلیم جورج آر.آر. مارتین 5.0 2 • شوالیه و تخم مرغش. • در کتاب شوالیه هفت اقلیم ما باری دیگر در دنیای نغمه پای میزاریم و این دفعه با شوالیه ای بلند قامت و ملازمی باهوش با بدنی نحیف همراه می شویم. • شاید شنیدن اینکه با مجموعه ای از داستان های کوتاه همراه هستیم خود به خود باعث بشه انتظار شخصیت سازی و داستان عمیقی رو نداشته باشیم، اما «مارتین» در سه داستان صد و خورده ای صفحه ای، سه بار ثابت میکنه که شخصیت سازی اش در این کتاب از خیلی داستان های پانصد صفحه ای هم بهتره. • توصیف جهان درون کتاب و کوچک ترین جزئیات در هر سه داستان در بی نقص ترین حالت ادا میشه و به خواننده فرصت گشت و گذار در صفحات کتاب رو میده، اون هم درحالی که کم پیش اومده از نگاه یک فرد تقریبا عادی این جهان را ببینیم و با دغدغه جای خواب و غذای آن ها همراه بشیم. • شوخی های به جا و طنز خاص مارتین در این اثر هم حفظ شده شده، انقدری نیست که دل رو بزنه و در عین حال انقدری نیست که لحن کتاب رو بیش از حد خشک و جدی کنه. • سرعت روند داستان هم دقیقا مثل موضوع کتاب هست، همانند یک شوالیه به موقع نبرد تند و جذاب و در مواقع صلح، آرام و در عین حال گوش به زنگ و همین تغییر سرعت روایت داستان خودش باعث عدم تکراری شدن روایت میشه. • ایراد گرفتن به این کتاب صرفا براساس سلیقه ممکنه، و برای من اگر داستان صفحاتش زیادتر بود شاید نوع توصیف درگیری ها و نبرد ها تکراری میشد و آنچنان تغییری درونش قابل مشاهده نبود. • اگر با دنیای نغمه آشناییت داشته باشید میدونید ترجمه کتاب های این مجموعه در ایران یک امر تقریبا غیرممکنه ولی آقای اسکندری آذر و نشر ویدا نه تنها این امر رو ممکن کردن بلکه یک ترجمه قوی رو تحویل جامعه کتابخوان ایران داده اند، ترجمه ای که با وجود محدودیت ها دارای کمترین سانسور هست و اگر حذفیاتی هم وجود داشته به داستان آسیبی نرسیده، و در آخر کتاب هم چند صفحه ای برای معرفی شخصیت ها، مکان ها و خاندان ها در نظر گرفته شده تا اگر خواستید از خودتون یک اِگ ( شخصیت کتاب) بسازید، میتونید تمومش رو حفظ کنید. "دانک با خودش گفت، پادشاه ها ظهور و سقوط می کنن. اون وقت، گاو ها و رعیت ها سرشون به کار خودشونه." • از طرفی دیگر نه تنها در ترجمه بلکه در ویراستاری، طراحی جلد، بوک مارک و کیفیت چاپ هم نشر ویدا فوق العاده کار کرده و بهتون قول میدم که با یکی از زیباترین و با کیفیت ترین آثار نشر های ایران روبرو هستید. • در آخر، اگه با جهان نغمه آشنایید که هیچ، مطمئنم این کتاب رو خواهید خوند، ولی حتی اگه با جهان نغمه آشنا نیستید، میتونید خودتون رو مهمون یک فانتزی شگفت انگیز کنید و از سراسر صفحات کتاب لذت ببرید. 8 35 روانشناس آدمخوار (سهند) 1403/9/26 شهربازی استیون کینگ 3.9 3 •دوین پسری که به تازگی قلبش شکسته، تصمیم میگیره تابستون خود را با کار کردن در یک شهربازی بگذرونه، شهربازی که در تونل وحشتش یک روح واقعی به انتظار نشسته. •شهربازی دومین کتابی بود که از شاهزاده ژانر وحشت خوندم، کتابی که شدیدا برام لذت بخش بود، همانند داستان های ترسناکی که بچگی برای هم تعریف میکردیم. •به عنوان یک کتاب در ژانر دلهره آور نباید انتظار مضامین عمیق رو داشته باشیم اما گاهی شاهد دیالوگ هایی خواهیم بود که به خوبی میتونه احساس هم ذات پنداری را درونتان به کار بندازه. • انتظار رُمنس خاصی را در کتاب نداشته باشید، هرچند که گاهی لحظاتی هست اما مگر عشق برای یک تقریباً نوجوان چیزی جز هورمون ها و تنش های جنسی میتونه باشه؟ اما از طرفی دیگر کتاب به صورت پنهانی به موضوع مهمی یعنی تنهایی میپردازده ، به التماس روح برای برقراری ارتباط با اجتماع حتی با وجود غرور جوانی که پافشاری میکنه تنهایی بهتره. •سرعت روایت داستان متوسط رو به بالا هست و جزئیات و پرداختن به فضای شهربازی اون رو قابل لمس میکنه و گشت و گذار در دل داستان رو تبدیل به روندی لذت بخش میکنه که حتی با گوش دادن آهنگ هایی که در داستان بهش اشاره شده این روند کامل تر هم میشه. •یکی از ویژگی های داستان که بلافاصله پس از اتمام تو ذهنم نقش بسته بود، این بود که با وجود فضای ماوراءالطبیعی که در بخشی از داستان موج میزد حتی لحظه ای کتاب از روند واقعیش دور نمیشد، به گونه ای که اگه از دل داستان فاصله میگرفتی تعجب میکردی واقعا روح ها وجود ندارن، چه استادانه! •و در آخر ، عجب ترجمه ای! همونطور که خانوم چفلکی در مقدمه کتاب گفت ، این کتاب صرفا به زبان انگلیسی نوشته نشده، بلکه به زبان کارناوالی نوشته شده، زبانی که با کلمات خود ساخته ی خود کینگ در هم آمیخته شده و برگردانی به زبان فارسی نداره،با این وجود برگردان ها و ترجمه خانوم چفلکی واقعا فوق العاده بوده و لایق خسته نباشیده. 2 14 روانشناس آدمخوار (سهند) 1403/9/21 همزاد فیودور داستایفسکی 3.6 30 - جنگ با غریبه ای در آینه. - کتاب «همزاد»، دومین کتاب داستایوفسکی است که در سال ۱۸۴۶ بلافاصله پس از «بیچارگان» منتشر شد و داستان شخصیتی به اسم گالیادکین و درگیری او با همزادش را مورد روایت قرار داد. - کمتر نویسنده ای ریسک عوض کردن سبک کتاب هایش را بلافاصله بعد از موفقیت اولین کتاب قبول میکند، اما داستایوفسکی در این کتاب برخلاف « بیچارگان» به درونیات انسان می پردازد و همچون یک روانشناس ماهر کشمکش های درونی انسان را برای نمایش قرار میدهد، به گونه ای که حتی نیچه گفته: « داستایوفسکی تنها روانشناسی است که چیزی از او یادگرفتم». - با اینکه این کتاب جزو آثار کوتاه این نویسنده به شمار می آید، خواننده را با یک شخصیت پردازی بی نقص مواجه میکند که به دنبالش رفتن لذت بخش است. - از طرف دیگر با کمی دقیق شدن در روح داستان، دیدن تاثیری که «گوگول» در این داستان گذاشته راحت است، مخصوصا داستان کوتاه « شنل» و «دماغ» که شباهت زیادی به این اثر دارد. - محیط تاریک داستان، پر شدن قطر قطره ظرفیت روانی شخصیت و رسیدن اون به ورطه دیوانگی به همراه پایانی شدیدا مفهومی ، این کتاب را تبدیل به اثری کرده که مدت ها بعد از پایان به زندگی کردن در ذهن خواننده خود ادامه میده. - در آخر بهترین ترجمه این اثر از نظر من ترجمه ی استاد حبیبی از نشر ماهی بوده که در آخر هم تحلیل مناسبی از داستان ارائه داده 4 31 روانشناس آدمخوار (سهند) 1403/4/14 Batman: Noël Lee bermejo 4.5 2 - در بازار کتاب ایران عرصه ای برای قد علم کردن کمیک نیست چون اکثر مخاطبان این دسته از کتاب ها رو پوچ و بی ارزش و حتی گاهی بچگانه میدانند که همین باعث شده جز چند نشر خصوصی ، اکثر ناشران به کمیک بها ندهند. - اما کمیکی که پیش روی ماست و تحت لیبل دی سی منتشر شده نمونه ی بارز بر مهم بودن صنعت کمیک و داشتن کلی پند در دل داستانه ، داستانی که با الهام از داستان سرود کریسمس نوشته و با طراحی زیبای خودش تبدیل به یک شاهکار بی بدیل شده. - روایت داستان و شخصیت پردازی در این کمیک بی نقص عمل کرده و از اون طرف حتی اگر به سراغ متن انگلیسی این کمیک بروید خواندنش آنچنان سخت نخواهد بود اما اگر به هر دلیل مثل ارتباط گرفتن راحت تر با داستان خواستید به سراغ ترجمه این کمیک بروید می توانید در کانال تلگرام من پیداش کنید و به سلیقه خودتون اجازه پرواز در دنیای شگفت انگیز کمیک را بدهید و از تجربه ی یک شاهکار و سبکی جدید لذت ببرید. آیدی کانال تلگرام : @sahand_house 0 19 روانشناس آدمخوار (سهند) 1403/4/4 یادت هست؟ فریدا مک فادن 2.4 29 - نقطه ی سقوط کارنامه ی مک فادن - فکر کنید که صبح در کنار یک غریبه بیدار میشوید و هیچ خاطره ای در مغزتان ندارید و از تنها خاطره ای که به ذهنتون میاد ده سالی میگذره ، چه احساسی پیدا میکنید ؟ این همان داستان است که مک فادن برای روایت انتخاب کرده. - با خوندن کتاب بخش دی از همین نویسنده با انتظاری بالا سراغ این کتابش رفتم اما چیزی که باهاش مواجه شدم در بهترین حالت چیزی جز فاجعه نبود ، ایده ی اولیه داستان به نظر جذاب میاد اما متأسفانه حوصله سر بر روایت میشه و کاملا حس یک رمان تلگرامی رو میده که در زمان جاهلیت اکثرمون خونده میشده. - از اون طرف نویسنده حتی به هدفش که نشون دادن وضعیت یک بیمار دچار فراموشی هست هم نمیرسه و خواننده رو درون یک تکرار حوصله سر بر رها میکنه و تموم سعی نویسنده برای جذاب نشون دادن شخصیت ها در نهایت به موفقیت نمیرسه و یک فاجعه از خودش به جای میزاره. - حدس زدن کل داستان حتی در صفحات اول به راحتی آب خوردنه و حتی وقتی به پایان پر از حفره ی خودش میرسه چیزی برای ارائه نداره که جذاب باشه. - برای بخش آخر ، آیا با تمام این ها کتاب ارزش خوندن داره؟ صد در صد نه ، حتی اگر در خواندن سخت گیر نیستید طرف رادیو اکتیو این اثر نشوید، اما اگر دلتون خوندن یک کتاب بد رو میخواد تا قدر کتاب های خوبتان را بدانید ، این شما و این کتاب یادت هست؟ 10 35 روانشناس آدمخوار (سهند) 1403/3/11 دیزی جونز و گروه شش تیلور جنکینزرید 4.2 1 - راک اند رول! - نوشتن همچین کتابی با چنین نوع روایتی نیاز به یک هنر فوق العاده در زمینه نویسندگی داره ، کاری که نویسنده این کتاب به خوبی از پسش براومده و تصمیم گرفته تا داستان یک گروه راک رو به صورت مصاحبه ای روایت کنه. - کتاب به گونه ای هنرمندانه ، دقیق و پر جزئیات نوشته شده که من حتی تا اواسط این رمان فکر میکردم واقعا همچین گروهی وجود داشته و تک تک کارکتر های اشاره شده در داستان وجودی مستقل برای خود داشته اما نه ! تک تک شخصیت های این کتاب ساخته نبوغ نویسنده آن است و دقیقا برای همین است که هنر نویسندگی این کتاب برای من بیشتر از خود داستان جذاب بوده. - اما بپردازیم به سرعت و نوع داستان ، همونطور که گفتم کتاب داستان یک گروه خوانندگی رو دنبال میکنه و برای اینکه بتونه به خوبی احساسات رو منتقل کنه دارای جزئیات زیاد و روند نسبتا کندیه ، از طرفی هم کتاب صرفا یک شخصیت رو مورد بررسی قرار نمیده و یک کتاب شخصیت محور نیست و به این دلایل اگه طرفدار سفت و سخت موسیقی نباشید میتونه یک تجربه نسبتا حوصله سر بر براتون بسازه. پ.ن : از این کتاب سریالی هم به همین اسم ساخته شده و همینطور آهنگ های این کتاب در آن سریال بازخوانی شده که میتونید در اپلیکیشن اسپاتیفای بهش دسترسی داشته باشید. 0 43 روانشناس آدمخوار (سهند) 1403/2/8 بتمن: شوخی مرگبار گری فیلیپس 3.3 2 • منطق خفته در شیدایی • این کتاب که از روی کمیک شاهکاری به همین اسم به نویسندگی آل مورو و تصویرگرایی برایان بولند نوشته شده داستان یک روز بد را روایت میکنه و به این سوال پاسخ میده که آیا ما با جنون فقط یک روز بد فاصله داریم؟ • برای منی که کل زندگیم بتمن بخش بزرگی ازش رو تشکیل داده خواندن این کتاب نوستالژی خاصی داشت ، داستان کلاسیک کمیک و حتی انیمیشن حالا در یک کتاب جلوم قرار گرفته اما آیا برای کسی که به این اندازه از دنیای این کتاب آشناییت نداره هم به همین اندازه جذابه ؟ فکر نکنم. • داستان در اوایل جذاب شروع میشه اما روند خودش رو کم کم از دست میده و در یک سری داستان غیر لازم و اعصاب خرد کن گم میشه که نه آنچنان مربوط به داستانم و نه آنچنان جذابیت داره که شاید دلیل این اتفاق وجود صفحات زیاد و نا لازم کتاب باشه. • صد صفحه آخر به طور تقریبا کاملی داستان کمیک رو پشتیبانی میکنه و حتی حس اضطراب و انزجار رو بهتر از نسخههای دیگر این داستان به مخاطب ارائه میکنه و این فضاسازی فوق العاده خوب تنها نقطه قوت این اثر نسبت به نسخههای دیگرش به حساب میاد. • ترجمه نشر باژ مثل همیشه در این کتاب هم خوب عمل میکنه و حتی با وجود مواردی که سانسور شده نکات رو زیر سیبیلی به خواننده میرسونه و نمیذاره آهنگ داستان از دست خارج بشه. • بخونیم یا نخونیم؟ اگر عاشق دنیای بتمن و دی سی هستید به طور قطع از اشارهها و رفرنسهای این کتاب لذت خواهید برد اما اگر صرفاً از روی کنجکاوی این سمت اومدید میتونید از نسخه کمیک انیمیشن این اثر بیشتر لذت ببرید و بهتون قول میدم هیچ چیز در کتاب رو از دست نمیدید. 5 36 روانشناس آدمخوار (سهند) 1403/2/2 مرگ خوش آلبر کامو 3.2 5 • چرک نویسهای بیگانه • کتاب داستان فردی به اسم مورسو را روایت میکنه که به دنبال پیدا کردن خوشبختی در زندگیه حتی اگه هزینهاش کشتن یک فرد معلول باشه. • اولین چیزی که بعد از خواندن صفحه اول توجهم را به خودش جلب کرد اسم شخصیت اصلی یعنی مورسو بود و این فکر رو در ذهنم ایجاد کرد که نکنه این همون مورسو کتاب بیگانه باشه ، اما خیر اینطور نیست ،آلبر کامو این کتاب را که بعد از مرگش منتشر شده در واقع در سن ۲۵ سالگی وقتی که هنوز خام بوده و تحت تاثیر تفکرات نیچه و داستایوفسکی بوده نوشته و یک جورایی این کتاب چک نویس شاهکارش یعنی بیگانه حساب میشه و این ارتباط اسمیم به همین دلیل است. • کتاب شروع فوق العاده جذابی داره و نوید یک کتاب فوق العاده رو میده اما بزارید بهتون بگم که اینطور نیست ، داستان کتاب به هم ریخته است شخصیتها بدون هیچ پیش زمینهای به صحنه وارد و خارج میشدند و جز شخصیت اصلی دیگر شخصیتها چیز جذابی برای ارائه ندارند اما با همه این نکات نقطه قوت کتاب تصویر سازی فوق العادهاش است که بهترین شکل ممکن صحنههای کتاب را در ذهن مخاطب زنده میکند. • برعکس دیگر کتابهای کامو که شخصیت در آخر به پوچی میرسد در این کتاب مورسو در پوچی زندگی میکند و به دنبال خوشبختی است ، آیا موفق میشود؟ میزارم خودتون به جواب این سوال برسید. • آیا این کتاب را باید خواند؟ به خوبی قابل دیدنه که کامو ۲۵ ساله در این کتاب به دنبال سبک خودش است و هنوز قلمش به پختگی آثار معروفش نرسیده پس اگر به طور جدی دنبال خوندن از کامو نیستید چیزی از دست نداده اید اما اگر از عاشقان این نویسنده هستید بهترین زمان خواندن این کتاب بعد از شاهکار بیگانه است. 2 31 روانشناس آدمخوار (سهند) 1403/1/25 پیش از آنکه قهوه ات سرد شود توشیکازو کاواگوچی 3.7 66 ☕رئالیسم جادویی با طعم قهوه . • فکر کنید می توانید در زمان سفر کنید اما هر تغییری در گذشته ایجاد کنید در زمان حال تغییری ایجاد نمی شود و باید برای برگشتن به زمان خود قهوه ی تان را پیش از سرد شدن بنوشید... • نوع روایت و نثر کتاب خیلی خودمانی و گرم نوشته شده است ، هر چند که یاد گرفتن اسم شخصیت ها اوایل کمی سخت است اما باعث نمی شود حتی بخشی کوچک از این فضای گرم را از دست بدهید. • داستان از چند داستان کوتاه مرتبط به هم و شخصیت هایی دوست داشتنی و قابل لمس تشکیل شده که فضایی بسیار شبیه به کتاب معجزه های خواربارفروشی نامیا است ، هرچند که به خوبی آن کتاب نمیرسد. چرا ؟ بهتون میگم. • داستان و ایده ای که نویسنده برای داستانش انتخاب کرده بود پتانسیل مثبت و جذابی در دل خود داشت و برای یک رمان بلند ایده ای فوق العاده جذاب بود اما تعداد صفحات کم و کلی حفره های پرنشده رانندگی در دل قصه را در آخر نا امید کننده میکرد. • هرچقدر که به نکات درونی شخصیت های پرداخته شده بود همانقدر به نکات بیرونی شخصیت ها مانند سن یا جنسیت بی توجهی شده بود به گونه ای که چند شخصیت در اوایل تشخیص جنسیتشان برام سخت بود. • ترجمه نشر مون فوق العاده روان و عالی بود که با حق کپی رایتی که از نویسنده ها خریداری میکنند یک نشر ده از ده رو میسازند. • اگر خواننده سخت گیری نیستید و از خواندن معجزه های خواربار فروشی نامیا لذت بردید خواندن این کتاب خالی از لطف نیست و همانند یک داستان قبل خواب دلنشین اما ناماندگار است. 0 38 روانشناس آدمخوار (سهند) 1403/1/23 آدم اول آلبر کامو 3.2 3 - سروده ای ناتمام . • کامو در آخرین کتاب خود که به علت مرگ نتوانست تمامش کند زندگینامه ی خود را به نمایش میگذارد ، زندگینامه ای که به گفته خودش قرار بود بهترین کتابش باشد. • داستان یا بهتر است بگویم نیمی از زندگینامه کامو همواره با موضوع های فرق ، مادر ، خانواده و استعمار عجین شده و اطلاعات جامعهای از این فیلسوف طغیانگر به علاقمندان خود ارائه میکند. • در این کتاب خبری از فلسفههای کامو و اعتقاداتش نیست بلکه صرفاً دلیل به وجود آمدن این اعتقادات در دل کتاب عرضه میشود که میتوان نمونه فوق العاده برای یک زندگینامه ی کامل باشد . • کامو با جزئیاتی که در دل کتاب خود جای داده دیدگاهی کامل و دقیق از وضعیت محل زندگی اش ( الجزایر) که به مدت ۱۵۰ سال تحت استعمار فرانسه بود نشان داده که هرچند در بعضی از مواقع توصیف جزئیات بیش از حد خسته کننده میشد و خواندن کتاب را سخت میکرد . • روند داستان و زمانبندی کتاب گاهی به هم خورده و گیج کننده میشه اما با توجه به این موضوع که این کتاب از یادداشتهای ناتمام دفتر یادداشت نویسنده که توسط کاترین کامو جدا شده و در خیلی از جاها کلمات ناخوانا بودهاند یا حتی نقطه گذاری نشده بودند قابل چشم پوشی است. • ترجمه کتاب نسبت به سال انتشارش به خوبی انجام شده اما برای ادبیات این دوره منسوخ شده و برای من جزو آن دسته از کتابها قرار میگیره که احتیاج به دوباره ترجمه شدن داره. • در طول خواندن این کتاب همواره این غم بر روی وجودیتم سنگینی میکرد که اثری ناتمام از نویسنده مورد علاقم در دستم است و برای من همچون یک مراسم خاکسپاری برای عزیزی تازه فوت کرده بود. • اگر تا به امروز از کامو کتابی نخواندهاید یا کم خواندهاید فعلاً سمت این کتاب نیاید و آن را برای خداحافظی آخر نگه دارید چون این کتاب ناتمام یک شاهکار هنری یا یک اثر خوب نیست بلکه یک سنگ قبر در مراسم خداحافظیست. 3 27 روانشناس آدمخوار (سهند) 1403/1/8 گربه ای که ذن یاد می داد جیمز نوربری 4.1 13 𓃠 فرکانس ۲۵ هرتز خرخر گربه • احتمالاً با کتاب پاندای بزرگ و اژدهای کوچک این نویسنده آشنایی دارید، کتابی با نقاشیهای زیبا و دیالوگهای عمیق و به یاد ماندنی ، اما این کتاب جدید جیمز نوربری با رعایت نکاتی که کتاب قبلیش را جذاب کرده بود به سراغ این کتاب آمده و با طراحیهایی که الان پختهتر شده یک خط داستانی مستحکمتر رو ارائه میکنه که به راحتی با یک ساعت وقت گذاشتن تموم میشه و خواننده را با درسی که از این رویای شیرین و کوتاه به دست آورده تنها میزاره. • خوندن کتاب از جیمز نوربری بهم یادآوری میکنه که از زندگی لذت ببرم چون هر لحظهای که در زندگیم اتفاق میوفته مختص همون لحظه است و در یک پیام کلی ، این کتاب ، آموزش راحتتر زندگی کردنه که توسط یک گربه به ما آموزش داده میشود. 0 16 روانشناس آدمخوار (سهند) 1403/1/6 نجواگر الکس نورث 4.2 71 • نامه عاشقانه به توماس هریس. • در یک شهر کوچک طبیعتاً باید همه چی آرام باشد اما نه ، اینطور نیست ، قاتلی معروف به نجواگر دوباره پس از ۲۰ سال شروع به دزدیدن بچهها و کشتنشان کرده اما نکته این است که قاتل تمام این مدت در زندان اسیر بوده. • در طول خواندن این کتاب الکس نورث ( که اسم واقعیش در واقع استیو مازبی هست) نمیتونستم یاد قلم توماس هریس و فیلم Se7en از فینچر نیوفتم که البته بعد از بیشتر دونستن از این نویسنده و شناختن الگوهای زندگیش آنچنان هم دور از انتظار نبود. • داستان با دو نوع روایت مختلف دنبال میشود روایتی اول شخص و روایتهای سوم شخص که با وجود شخصیت سازی بینظیر حس خوبی را هنگام خوندن در مخاطب برپا میکند. • جزئیات روانشناختی همچون یک باران در وجود کتاب باریده و با نشون دادن موضوعاتی همچون اعتیاد ، مرگ ، جدایی ، والد بودن و گذر کردن تخم همدلی را در دل خواننده کاشته و کاری میکند همچون یک دوست صمیمی به دنبال داستان شخصیتها پیش برید. • ترجمه کتاب و پانوشتها بسیار خوب بود و خبری از سانسورهای اعصاب خردکن و چرخ کردن گوشت کتاب نبود که همین دلیل محکمی است که مترجمان کتاب( میلاد بابا نژاد و الهه مرادی) کارشان را به خوبی انجام دادند. • در بخش پایانی کتاب حفرهای باقی نموند اما خیلی سریع و جمع و جور به پایان رسید و جوری به نظر میرسید که انگار نویسنده فقط به فکر این بوده که هرچه زودتر داستان کتاب رو به پایان برسونه در حالی که پتانسیل بیشتر و بهتری در خود داشته و میتوانسته بیشتر به شخصیت منفی داستان توجه نشون بده. 4 56 روانشناس آدمخوار (سهند) 1403/1/2 مردم مشوش فردریک بکمن 4.2 28 • سندروم استکهلم • یک دزد با یک هفت تیر غیر واقعی یک گروگانگیری را آغاز میکنه اما نه این یک دزدی ساده است و نه گروگانها و نه پلیسها. • اگر کتاب تمام آنچه پسر کوچولوم باید در مورد دنیا بداند را خونده باشید میدونید که بکمن تجربه گروگان بودن رو در یک دزدی از بانک داشته و با فضایی که درون کتابش ساخته آنچنان هم ناآشنا نیست. • ترجمه و جمله بندی کتاب گاهی اوقات گیج کننده و بد میشه که تنها نقدی هست که میتونم به نشر نون داشته باشم • اگر یکی از دنبال کنندههای بکمن باشید بعید میدونم از اشارش به کتابهای دیگرش در هر کتاب بیخبر باشید و رمان مردم مشوش هم از این قاعده مستثنا نیست. • اگه بخوام به این کتاب نمره بدم باید به سه بخش تقسیمش کنم ° بخش اول ، ۳/۵ از ۵ : نویسنده برای شروع کتاب از ایده ای جذاب استفاده میکنه ، مثل یک پدر شروع به گفتن داستان زندگی یک سارق میکنه و گاهی به زبان طنز و انتقادی خواننده را مورد قضاوت قرار میده و یک شروع تقریباً جذاب را برای کتابش آغاز میکنه. ° بخش دوم ، ۲ از ۵ : بخش بد داستان دقیقاً از همین جا شروع میشه ، کتابی که یک ایده نوین و جذاب درون قلب خود داشت از پتانسیلش خوب استفاده نمیشه و اتفاقات داستان حوصله سربر و تکراری دنبال میشه و همین اتفاق خوندنش را سخت میکنه ، جدول زمانی اتفاقات کتاب بهم ریخته میشه و هیچ اشتیاقی برای ادامه دادن کتاب به وجود نمیاره. ° بخش سوم ، ۴ از ۵ : تمام مشکلات بخش قبل کتاب در آخر داستان به عنوان یک نقطه مثبت تغییر ماهیت میدهند ، دیالوگ های عمیق و قابل تفکر یک شاهکار پایانی رو شکل میدهند که موقع خوندنشون سخت بود که نیام و در بهخوان قرارشون ندم ، این نوشتهها و شخصیتهایی که حالا دوست داشتنی تر هستند موفق میشوند کاملاً پیام نویسنده رو به مخاطب هدیه دهند و چقدر که این پیام زیبا و حیاتیست : تمام ما با نقشهای ریز و درشتمان در زندگی انسانها آینده آنها را شکل میدهیم، خودکشی یا زندگی کردن ، موفقیت یا تسلیم شدن ، پس چرا فقط یکم باهم مهربانتر نباشیم ؟ 0 38 روانشناس آدمخوار (سهند) 1402/12/26 یاغی شن ها: قهرمان در سقوط جلد 3 آلوین همیلتون 4.7 8 • ارکستر سمفونی هماهنگ • در قسمت آخر یاغی شنها اعضای انقلاب باید گام آخر را برای آزادی خود انجام دهند ، اما آیا موفق میشوند یا همه آنها زنده به آخر داستان میرسند؟ • مهمترین چیزی که در طی این سه گانه دیده میشد روند رو به رشد و پختهتر شدن قلم نویسنده کتاب بود که اگر این سه کتاب رو بدون اسم نویسنده منتشر کنیم تشخیص اینکه نویسنده جلد اول و سوم یکسان هستند بسیار دشوار است. • در طول کتاب آخر شخصیت پردازی این مجموعه فانتزی به اوج خودش رسید و همچون مانند یک ارکستر سمفونی هماهنگ نواخته شد ، شخصیتها و آرمانها و استدلالهای منطقی برای آرمانهایشان مجموعهای از شخصیتها را به وجود آورده بودند که دوست نداشتنشان کار بسیار سختی برای انجام بود. • همانطور که میدونید کتاب در جهانی ترکیبی ، از فرهنگ عربی و غربی تشکیل شده اما با این وجود در کل کتاب اشارهای به هیچ مذهب خاصی نشد و نه خبری بود از تبلیغی مذهبی خاص یا کوباندنش که یکی دیگر از نکتههای مثبت این کتاب به حساب می آید. • با وجود تمام نکات مثبت قسمت آخر این مجموعه ، نتونست از کلیشه پایانی داستانهای فانتزی فرار کنه و مخاطب را با یک پایان کلیشهای و قابل حدس مواجه میکند. •اما با تمام تفاسیر خوشحالم از خوندن این مجموعه و دنبال کردن جهان جادویی اش چون با وجود نقصهایش ساعت قشنگی را برام رقم زد. 2 26 روانشناس آدمخوار (سهند) 1402/12/22 یاغی شن ها: خائن به تاج و تخت جلد 2 آلوین همیلتون 4.6 9 🏜️ ادامه ای از انقلاب در دل صحرا • امانی دختری که در قسمت اول به دنبال فرار از زادگاهش بود با مشکلاتی مواجه می شود که حتی در خواب انتظارش را نمی کشید. • جلد دوم یاغی شن ها مصادف بارز پخته تر شدن قلم یک نویسنده است به شکلی که اگر جلد اول را یک اثر متوسط در نظر بگیریم این جلد به عنوان یک کتاب خوب محاسبه می شود. • یکی از نقطه ضعف های جلد قبل که در این کتاب پوشش داده شده بود مواجه شدن با طرف دیگر این داستان یعنی سلطنت بود که روبرو شدن با این بخش بذر تردیدی جدید در دل خواننده میکاشت و چالشی لذت بخش ایجاد می کرد هرچند که امیدوارم در جلد بعد بیشتر از حکومت هایی که صرفا زمزمه ای ازشان میشد بشنوم. • موضوعی که در قسمت قبل به آن اشاره شده بود و دل هر خواننده فانتزی باز را قلقلک داده بود جن ها بودند که در این قسمت توجه بیشتری از قبل بهشان شده بود و هم بخش کنجکاو وجودم رو راضی کرده بود و هم اطلاعاتی از جهان گذشته ی کتاب میداد. • نکته ای دیگر که نباید ازش غافل شد تغییر راوی کتاب در بخش های مختلف به راوی سوم شخص بود که خستگی تک راوی بودن کتاب را از خواننده دور میکرد. • سورپرایز های داستان که تا اواسط کتاب هوش از سرم می پرونده در اواخر کتاب لحن تکراری و حوصله سر بری به خود گرفته بود که جزو نکاتی بود که امیدوارم در جلد آخر نبینم 2 27 روانشناس آدمخوار (سهند) 1402/12/13 یاغی شن ها جلد 1 آلوین همیلتون 4.4 22 - طوفانی از شن در دل کتاب . - امانی دختری صحرا نشین به دنبال فرار از زادگاه خود است اما نمی داند این فقط بخش کوچکی از داستان بزرگ زندگی او است. - آخرین باری که سراغ یک مجموعه فانتزی رفتم به سه سال پیش برمیگردد اما نکته ای که نگاهم رو مجذوب این کتاب کرد ایده نوین نویسنده از ترکیب جهان عرب و جهان غرب بود. - در کتاب اول این مجموعه بیشتر توجه به جهان عرب بود که با حرکتی زیبا فرهنگ جهان غرب را در خود حل کرده بود که همین اتفاق باعث ارتباط گرفتن و حس آشنا پنداری شدید در مخاطب ایرانی کتاب میشود. - سرعت روایت داستان در اوایل خود روندی کند را سپری می کند که برای شروع به مجموعه سه جلدی در این ژانر تقریبا نا امید کنندست. - با وجود انتخاب یک دختر برای شخصیت اصلی کتاب ، خبری از عقاید افراطی فمنیستی نیست و حتی با منطقی خوب به برابری جنسیتی پرداخته شده و همینطور خبری از کلیشه های عاشقانه و اضافی کتاب های فانتزی نیست. - دیدگاه انتقادی نویسنده نسبت به اختلافات طبقاتی خاورمیانه به خوبی دیده می شود و بخشی مهم از روند داستان را در خود جای میدهد. - در یک نگاه کلی برای جلد اول یک مجموعه فانتزی با چشم پوشی از روند حوصله سر بر نیمه اول کتاب ، با اثری متوسط رو به بالا مواجه هستیم که در نوشته هایش در جلد های بعدی این مجموعه بیشتر راجبش صحبت خواهم کرد 4 36 روانشناس آدمخوار (سهند) 1402/12/7 بخش دی فریدا مک فادن 4.2 212 - کتابی که نمی توان لحظه ای بر روی زمین گذاشت. - اِیمی دانشجوی پزشکی باید برای دوره رزیدنی¹ خود بیست و چهار ساعت در یک طبقه بخش بیمار های روانی که هیچ راه خروجی ندارد سپری کند اما داستان به اینجا ختم نمی شود... - اولین چیزی که درون دنیای کتاب من رو جذب کرد و همینطور تبدیل به بخش موردعلاقم در کتاب شد بیماران روانی این بخش و مشکلات روانیشون بود که همچون یک پرونده ی جنایی واقعی به این موضوع خوب پرداخته شده بود که میتونه دلیل این جزئیات فوق جذاب مدرک پزشکی آسیب مغزی نویسنده کتاب باشه. - در طول کتاب تشخیص واقعیت و توهم به خوبی هرچه تمام تر برای خواننده مشکل می شود که این تکنیک هنرمندانه مک فادن به شدت من رو یاد کتاب خاطرات یک آدم کش از کیم یونگ - ها میاندازد. - همونطور که در اول اشاره کردم کتاب روندی پر قدرت و سریع را در شروع پیش میگیرد و حتی لحظه ای این جذابیت و سرعت را در روند داستان از دست نمیدهد و مخاطب را تا لحظه ی آخر میخکوب خود میکند. - پرداختن و شخصیت پردازی افراد درون داستان به طور کامل توسط نویسنده انجام شده که همین باعث میشه تصویر سازی از شخصیت ها همچون آب خوردن برای خواننده راحت بشه. - پایان بندی کتاب طبق انتظارم فوق العاده عمل میکنه و در روند معمایی داستان هیچ حفره ای باقی نمیگذاره جز یک مبحث کوچک ( به دلیل لو رفتن داستان اشاره نمیکنم) که قابل چشم پوشی است. - در آخر این کتاب را به طرفداران هر ژانر مخصوصا کسانی که در حالت ریدینگ اسلامپ² به سر میبرند پیشنهاد میکنم و شما را به این سفر هیجان انگیز که ازش پشیمان نخواهید شد دعوت میکنم. ¹ : در علوم پزشکی دورهای است عملی و تکمیلی در تحصیلات آموزش عالی که در بسیاری از کشورها پس از اخذ دکترای حرفهای توسط پزشکان گذرانیده میشود. به شخصی که این دوره را میگذراند رزیدنت گفته میشود. ²: به موقعيتی گفته میشود كه شما انگيزهی خوندن رو از دست میديد كه میتونه كوتاه مدت يا بلند مدت باشه. 12 42 روانشناس آدمخوار (سهند) 1402/12/3 پنج بازمانده هالی جکسون 4.5 12 راز هایی برای برملا شدن و تفنگی برای کُشتن. شش فرد ، یک تیرانداز و راز هایی برای برملا شدن داستانی است که این کتاب دنبال می کند. بعد از مجموعه دختر خوب این نویسنده ، شدیدا مشتاق خوندن اثر تازه اش بودم و باید بگم که تونست به طور خوبی انتظاراتم رو برآورده کنه و نشون بده فروش بالاش در آمازون بی دلیل نبوده. شخصیت پردازی داستان به خوبی توسط هالی جکسون انجام شده به شکلی که تصویری واضح از هر شخصیت کتاب در ذهن خواننده شکل می گیرد و همین یکی از بزرگترین نقاط قوت این کتاب نیز محسوب می شود. کتاب هیچ شخصیت اضافه و بی موردی نداره که همین نکته باعث میشه هیچ حفره ای در پایان معما داستان باقی نمونه که یکی از مهم ترین ویژگی های یک کتاب جنایی خوب نیز به حساب میاد. اگر سرعت نیمه اول کتاب را خوب بنامیم که به علت آشنایی با شخصیت ها و شخصیت سازیست در نیمه دوم این سرعت دیوانه وار می شود که در بعضی از بخش های داستان استرس و تپش قلب را برای مخاطب به ارمغان میآورد. پس دعوتتون میکنم به خوندن این کتاب جنایی از ملکه جنایی نویس نسل جدید. پ.ن: کتاب جدید هالی جکسون نیز به تازگی منتشر شده و امیدوارم بزودی ترجمشو از نشر نون داشته باشیم. 2 36 روانشناس آدمخوار (سهند) 1402/11/27 به آواز باد گوش بسپار هاروکی موراکامی 2.9 13 ساده ترین ورژن از موراکامی اولین کتاب از سه گانه موش موراکامی که اولین کتاب اون نیز هست موضوعی جز تعطیلات تابستانی یک دانشجو ندارد. موراکامی این کتاب را زمانی که در زبان انگلیسی آنچنان خوب نبود نوشت و در نهایت اون رو به زبان ژاپنی ترجمه کرد که بابت این موضوع میتونیم انتظار داشته باشیم با نثری ساده با جملات کوتاه مواجه بشیم که من رو شدیدا یاد قلم چارلز بوکوفسکی نیز انداخت. کتاب بسیار ساده و دلنشینه درست همانند انیمه های میازاکی اما به گونه ای نیست که روایت مشخصی را دنبال کند و این باعث میشود در مدتی کوتاه از یاد خواننده برود و جز چند دیالوگ که مخاطب را به تفکر وا میدارد چیز خاصی برای ارائه ندارد. هرچند که همراهی با موراکامی در این اثر شیرینه اما نمیشه به عنوان یک اثر کاملا خوب نگاهش کرد ، صرفا وجه مثبت این کتاب رویارویی با بی آلایش و بی سانسور ترین ورژن موراکامی است که متاسفانه در ترجمه این کتاب پر از سانسور ها شده و چیزی جز بدن بی جان این نوشته باقی نمانده. 0 30