یادداشت روانشناس آدمخوار (سهند)
1404/1/7

چگونه زن خود را بکشیم؟ ـ در کتاب «۱۹۲۲» که در ایران به اسم زن کش ترجمه و چاپ شده ما با مردی مواجه میشیم که بخاطر مقداری زمین پسر ۱۴ ساله اش رو شست و شو مغزی میده تا با کمک هم مادر این خانواده رو بکشن و زمینش رو صاحب بشن، اما این فقط شروع این داستان رعب انگیزه. ـ داستان که به صورت وقایع نویسی از دید شخصیت اصلی روایت میشه یه روند اروم و ساده اما جذاب رو دنبال میکنه که به خوبی با عجله نکردن در گفتن داستان هیجان رو در طول کتاب حفظ میکنه و با جزئیات کامل خودش فضای شدیدا تاریکی رو میسازه که تصور نکردنش سخته و بعیده که در روحیه ی خواننده تاثیر نزاره. ـ در روند خطی که در دل روایت وجود داره به خوبی تغییر روان و روحیه ی راوی داستان دیده میشه و کاملا استادانه توسط استیون کینگ بهش پرداخته شده و مرز سلامت روان و شیدایی رو قابل لمس میکنه و به خوبی دیده میشه که استیون کینگ تبحر خاصی در زمینه روانشناختی داره. ـ راوی غیرقابل اعتماد یکی دیگر از بخش های جذاب این کتاب به حساب میاد، اعتمادی که هرچقدر صفحات ورق میخوره کمتر و کمتر میشه و به مخاطب حس بازجو بودن رو القا میکنه. ـ جالبه بدونین که استیون کینگ ایده ی این کتاب رو از اخبار واقعی درباره ی جنایات خانوادگی و تنش های مالی در مناطق روستایی گرفته و به خوبی به رشته ی تحریر درآورده. ـ در بخش و ترجمه ی کتاب و چاپ نشر کاملا قابل قبول کار شده و ایرادی نمیشه ازش گرفت. ـ از این کتاب یک اقتباس سینمایی هم به دست نتفلکیس در سال ۲۰۱۷ ساخته شده که بازیگر شخصیت اصلی ی کتاب توماس جین هست و فیلم به فضای تاریک و سنگین کتاب کاملا وفادار مونده. - در آخر این کتاب که در مجموعه ی Full Dark, No Star's استیون کینگ قرار میگیره رو به هیچ عنوان به افراد با روحیه ی حساس پیشنهاد نمیکنم، اما اگه از یه فضای سنگین و تاریک لذت میبرید این کتاب، کتاب شماست.
روانشناس آدمخوار (سهند)
1404/1/8