معرفی کتاب خداوند انگشتری؛ همگنان انگشتری اثر جی. آر. آر. تالکین مترجم فرخزاد فرزین وند

خداوند انگشتری؛ همگنان انگشتری

خداوند انگشتری؛ همگنان انگشتری

4.4
190 نفر |
51 یادداشت
جلد 1

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

55

خوانده‌ام

341

خواهم خواند

226

ناشر
پر
شابک
9786008137498
تعداد صفحات
696
تاریخ انتشار
1396/6/20

توضیحات

        کتاب حاضر، جلد اول از این مجموعه و درواقع یک رمان حماسی است. ترکیب ماهرانه جریانات عادی و روزمره با حوادث و مسائل خارق العاده و شگفت انگیز یکی از خصوصیات حماسه سرایان بی نظیری چون نویسنده این داستان است. در این داستان «فرودو بگینز»، هابیتی عادی از یکی از روستاهای منطقه شایر، مأموریتی را به عهده می گیرد که حتی بزرگان قوم از قبول آن در هراسند؛ مأموریتی بس سهمناک و سرنوشت ساز با اندک امید پیروزی، که در خود، سفری درونی از ضعف های انسانی به سوی کمال را می آغازد. این رمان، داستانی است برای تمام زمان ها؛ داستانی در مورد حس نیرومند قدرت پرستی و نتیجتاً فساد روح انسانی ازیک طرف، و عشق و نیاز به آزادی، تنها دو حس برتر، از سوی دیگر.
      

پست‌های مرتبط به خداوند انگشتری؛ همگنان انگشتری

یادداشت‌ها

10

          خب راجب ارباب حلقه‌ها چی باید گفت؟ جز اینکه شاهکار ادبیات فانتزی محسوب میشه و بعد از سال‌ها هنوزم فانتزی جذاب و پر مفهومی داره؟ 

همچنین صحنه‌هایی داره که اصلا در فیلم گنجانده نشده. این یکی از دلایلی هست که خوندن کتاب رو علاوه بر دیدن فیلم پیشنهاد می‌کنم.
دلیل دیگه تفاوت شخصیت پردازی در کتاب و فیلم بود. مثلا شخصیت مری در کتاب خیلی پخته و حساب شده عمل می‌کرد ولی در فیلم خیلی شوت بود. بگذریم که پی‌پین همچنان همون شخصیت رو داشت. اما فرودو هم همون هابیت ترسو فیلم نبود و شجاعت بیشتری به خرج می‌داد. نکته جالب اینکه حدودا ۵۰ تا ۵۵ سال سن داره و  به غیر از این دلیل که ارباب سام محسوب میشه، سام او رو "آقای فرودو " صداش میزنه.

اما یه چیزایی این وسط اذیتم می‌کرد. اونم این بود که همش شرق و غرب می‌کرد و خیلی از این لحاظ‌ها گیج می‌شدم. اما خوبی نقشه‌های اول و آخر کتاب این بود که سریع ورق می‌زدم به اول کتاب، تا از موقعیت سر در بیارم‌. 
دوم ترجمه‌ی اون بود که به نظرم باز جای کار داره واقعا. ترجمه‌ای نبود که ازش خیلی لذت ببرم.
سوم هم دیالوگ‌های طولانی شخصیت‌ها بود که به شخصه خیلی روی این موضوع حساسم و یادم میاد اولای کتاب به خاطر همین نتونستم باهاش ارتباط بگیرم و به کتابخونه برگردوندمش. اما دلم نیومد نخونمش. دوست داشتم دوباره صحنه‌های ناب فانتزی‌ش رو برای خودم مجسم کنم. اما راستش هیجان فیلم رو خیلی بیشتر می‌پسندم. 

همه‌ی این‌ها به کنار، ویژگی داستان کلاسیک همینه.

با این حال فکر می‌کردم از خوندن کتابش بی نیازم و به جلد دوم به بعد نیازی ندارم اما دیدم نه، نمیشه! 
        

11

نعیمک

نعیمک

1403/9/24

          دوباره وقتی کتابی را خواندم که قبلش فیلمش را دیده بودم با خودم گفتم «خدا را شکر که خواندم و به فیلم اکتفا نکردم.» روایت تالکین پر از جزییات ریز و درشت و البته پر از خلوت و لحظه‌هایی که برای خودش قصه تعریف می‌کند. تاکید می‌کنم که برخلاف روایت پرآب‌وتاب و فیلم، تالکرین برای ما قصه و شاید یک حکایت تعریف می‌کند. حکایت‌هایی اخلاقی، افسانه و ماجرا در دل ماجرا و همین سه جلد ارباب حلقه‌ها را این قدر مهم می‌کند. هنوز که هنوزه وقتی  کتاب، فیلم یا روایتی فاانتزی ساخته می‌شود پای الف، دورف، اورگ‌‌ها در داستان باز می‌شود و همیشه یاد تالکین و ارباب حلقه‌ها می‌افتیم. روایت داستان متفاوت و بزرگ‌تر (از نظر ابعاد داستانی و وسعت) از فیلم است. و اختلافاتی هم با فیلم دارد اما یکی نکات باحال برای من این بود که داستان حلقه تمام می‌شود و هنوز به پایان کتاب نرسیده بودم. این بخش کاملاً از فیلم حذف شذه و ماجرای بازگشت فرودو به شهر و اختلاف و نزاعی است که در محل اتفاق می‌افتد و اتفاقاً در اوایل داستان و آشنایی با شخصیت‌ها با شخصیت‌های مخالف هابیتون هم آشنا می‌شویم. خلاصه این که کتاب را بخوانید و کیف کنید. و البته بعد از تمام کردنش خواندن «سیلماریلیون» از واجبات است.
        

1

joiboy

joiboy

1403/3/8

سفری طولان
          سفری طولانی و پر فراز و نشیب بود....
پر از اتفاقات عجیب ، ترسناک ،هیجانی و غیره. من فیلمو اول دیده بودم ولی تجربه کتاب خیلی بهتر بود نسبت به فیلم چرا؟
چون شخصیت های نوجوون و ترسو توی کتاب نبود . شخصیت ها ادمی بالغ و منطقی بودند . ادمی بزدل وترسو نبودند.....
چون توصیفاتی بسیار زیبا ومنحصر به فرد داشت. توصیفاتی که تمام جاده ها ، درخت ها ، مسیر ها ، سرزمین ها و همه چیز را که میتوانست به زیبایی توضیح میداد و به راحتی داخل ذهن شکل میگرفت.....
نبرد هایی هیجانی داشت ( با اینکه نبرد های اصلی در جلد دوم و سومه.....)
اتفاقات تاثیر بیشتری نسبت به فیلم روی من داشت . ترس از نازگول ها و بالروگ...
هیجان نبرد های تیمی در خزد دوم.... ابهت چشم بینا سائورون....
کتابی همه چی تمام بود و واقعا از لحظه به لحظه اش لذت بوردم....
شخصیت هایی جذاب مثل گاندولف و اراگورن خیلی کتابو جذاب تر میکرد....
یکی دیگه از فرق های کتاب نسبت به فیلم تاریخچه سرزمین میانه بود که هرجایی میرسیدند گذشته ای برای بیان داشت .... 
فقط توصیه منه که یکسری انتظار ها از این کتاب نباید داشته باشید:
۱. توصیفاش خیلی زیاده و انتظار پیشروی سریع داستانی نداشته باشید . یهو میبینید پنجاه صفحه دارن سفر میکنند و اواز میخونن و غذا میخورن و بیشتر به زیبایی مسیر  و گفتگو میپردازه نویسنده.....
۲. شخصیت پردازی انچنانی نداره به خاطر اینکه فانتزی کلاسیکه و با فانتزی مدرن تفاوت هایی داره....
۳. اسم های زیادی بیان میشه چه از افراد چه از سرزمین ها و تاریخچه میدل ارث.
دنبال فهم و درک خفن نباشید چون تا کتاب های تاریخچه ای ارباب رو نخونید مثل سیلماریلیون و غیره اون اسما و سرزمین ها وداستان ها براتون معنی خاصی پیدا نمیکنه.....
توصیه شخصیه منه که کتاب های متفرقه، ترند و ضعیف فانتزی رو کنار بزارید و اول سراغ بهترین ها برید. هرچه عقب بیوفته خواندن اینطور کتاب ها پشیمونی بیشتری به همراه خواهید داشت.
به امید اینکه به دردتون خورده باشه....
این پایین نظرتو درباره کتاب اول برام بنویس اگر خوندی👇
        

33