یادداشت سیده زینب موسوی
1403/3/28
خب... من در مورد این کتاب چی میتونم بگم که تا الان گفته نشده؟ 😄 فکر کنم فانتزیدوستان کمی باشن که هیچی از داستان این مجموعه ندونن (یکی از دوستان نزدیکم از این دستهست 😏 به نظرش فضای فیلمهای ارباب حلقهها زیادی سیاهه و در نتیجه فیلمهاش رو هیچوقت ندیده، تو این همخوانی هم فرصت نکرد کتابش رو باهامون بخونه 🚶🏻♀️). 🔅🔅🔅🔅🔅 این کتاب جلد اول از یه فانتزی حماسیه، یه حماسه که قسمت مهمی از بار سنگینش روی دوش موجوداتی عادی گذاشته میشه، موجوداتی بدون هیچ نیروی جادویی خارقالعادهای، بله، همون هابیتها :) البته هابیتها در واقع از مخلوقات همین دنیای تالکین هستن، ولی خب، نکتهٔ مهم به نظرم همین «عادی» بودنشونه :) هرچند، اینجا جادوگر هم داریم و الفهایی با قدرتهای فراطبیعی، و البته انسانهایی که پشت به پشت به پادشاهان افسانهای قدیم میرسن و یه سره تو طول داستان این موضوع رو به ما یادآوری میکنن (دارم به شما نگاه میکنم آقای آراگورن 🙄😂) با این حال، تو این جلد اول، تکیه به جادو چندان پررنگ نیست. بله، تک و توک میتونیم نشانههایی از این جادو رو پیدا کنیم ولی مثل خیلی از آثار دیگهٔ فانتزی، این بخشهای جادو تو چشم مخاطب نیستن :) همچنین، به نظرم تو این جلد شاهد دنیاسازی چندانی هم نیستیم، شاید چون بار اصلی ساخت دنیای ارباب حلقهها در واقع روی دوشهای سیلماریلیونه :) موجودات بد اصلی، یعنی ارکها، هم تو این جلد نقش چندان پررنگی ندارن، در این مورد کلا دلم میخواد به سری بحثها اشاره کنم که میذارمش برای جلدهای بعدی. 🔅🔅🔅🔅🔅 شخصیتهای اصلی هم تو بعضی موارد تفاوت زیادی با فیلم دارن. مثلا آراگورن اصلا و ابدا اون انسان متواضعی نیست که تو فیلم میبینیم، که هیچجوره دلش نمیخواد شاه بشه و اصلا حتی خوشش نمیاد کسی به این موضوع اشاره کنه 😄 و یا مری بسیار شخصیت پختهتری نسبت به فیلم داره (پپین تقریبا به اندازهٔ فیلم خله 😄) خود فرودو هم کلا اینجا شخصیت قویتری نسبت به فیلم داره سم همچنان همون پسر گوگولی فیلمه 🥹 البته قطعا خیلی باحالتر 😎😄 (البته یه تفاوت بسیاااار مهم اینه که فرودوی کتاب حدود پنجاه سالشه 😱 دیگه جوونترینشون میشه پپین با ۳۳ سال سن 😂) همچین میشه گفت تو این کتاب شخصیتها یه خط سیر ثابتی رو طی میکنن و رشد شخصیتی به اون معنا وجود نداره. 🔅🔅🔅🔅🔅 کتاب هم البته پر از توصیفه :) یه سری از این توصیفها جدا برام حوصلهسربر بودن، مثل توصیفات بیانتهای راه رفتن و شمال و جنوب و شرق و غرب 😂 (به شخصه اصصصصلا نمیتونستم این جهتها رو درست تصور کنم 😅) ولی بعضی از این توصیفها، واقعا زیبا و دوستداشتنی بودن، مثلا توصیفات مربوط به قسمتهای تام بامبودیل (که کلا تو فیلم حذف شده) و لورین. و بعد گفتگوها... گفتگوها کلا عالی بود. خصوصا اینکه من کتاب رو طبق معمول زبان اصلی خوندم و کلا یه حظّ عمیقی از خوندن جملات قدیمیطور تالکین بردم 🥲 همین موضوع البته برای توصیفات قشنگی که بالاتر گفتم هم صادق بود. کلا اولین بار این کتاب رو خیلی وقت پیش خونده بودم (همین انگلیسی) و تقریبا بیشترین چیزی که ازش یادم مونده بود همین حس لذت عمیق از خوندن نثر قشنگش بود 😅 حسی که تو این بازخوانی هم تکرار شد :) (البته باید بگم ترجمهٔ آقای علیزاده هم تا جایی که مقایسه کردم خیلی خوب بود، ولی خب زبان اصلیش یه چیز دیگهست 😍) 🔅🔅🔅🔅🔅 در نهایت اینکه ارباب حلقهها از اون داستانهایی بود که اول عاشق فیلمش شدم و بعد رفتم سراغ کتابش. تهش هم اینطوری شد که با وجود تفاوتهای مهم، هر دوشون رو دوست دارم :) یعنی انگار هر کدوم از این دو تا، فیلم و کتاب، یه جایگاه خاص و جدایی برام پیدا کردن ☺️ کتاب رو هم در مجموع بیشتر مناسب بزرگسال میدونم، مگر اینکه طرف حسابمون یه نوجوون خیلی کتابخون باشه :)
1403/3/29
یسوال چرا حالا انگلیسی میخونی؟ تا بدون سانسور باشه؟ فکر نکنم سانسور داشته باشه
1403/3/30
هیچ کاری نشد نداره، یه کم روش وقت بذارید (البته مداوم) قشنگ پیشرفتتون رو حس میکنید.
1403/3/30
من کلییییییی در برابر دیدن فیلمش مقاومت کردم تا یک روزی یک جوری یک جایی وقت پیدا کنم بشینم کتابشو بخونم بعد برم سراغ فیلمش ولی دیدم مثل اینکه تا ۲ سال آینده وقتی برای مجموعه ها قطور ندارم در نتیجه اولین فیلمش رو دیدم و عاشقش شدم 😅😂 و امید وارم تا ۲ سال آینده فراموش کنم چه اتفاقاتی توی داستانش افتاده با یک ذهن پاک بخونمش🥲😅😂😂
1403/3/30
نه بابا اگه فراموش نکنید هم اشکالی نداره 😄 من اینقدر فیلمش رو دیدم قشنگ تو حافظهم حک شده، تمام صحنههاش رو حفظم 😬😂 ولی بازم از خوندن کتابش لذت بردم 🥲
1403/3/30
نه حالا اینطوری هم نیست که آراگورن کتاب بد باشه 😄 فقط اینکه مثل فیلم یه پسر مظلوم متواضع نیست 😄 راه میره میگه من پسر فلانیام وارث الندیل 😒😂
1403/3/30
چقدر گاندالف وایب دامبلدور رو میداد انگار دامبلدور یک بار دیگه زنده شده بود و برگشته بود ولی باز هم ...🥲🥲
1403/3/29