فهیمه

تاریخ عضویت:

مهر 1400

فهیمه

کتابدار بلاگر
@Fahime

562 دنبال شده

687 دنبال کننده

                قبلا خیلی چیزها بودم، اما فعلا فقط مادر محمدسلمان هستم. 

              
http://goodreads.com/fahime
fpourmohammadi
JohnRonaldReuelTolkien

یادداشت‌ها

نمایش همه
فهیمه

فهیمه

4 روز پیش

        چند هفته پیش کتاب «تربیت فرزند به سبک فرانسوی» رو می‌خوندم و بعضی قسمت‌هاش برام بسیار عجیب بودن: مثلا اینکه بعضی والدین فرانسوی گاهی از بدو تولد پنج تا ده دقیقه برای پاسخ دادن به گریه‌ی نوزاد صبر می‌کنن. یا اینکه آموزش خواب رو از دو ماهگی شروع می‌کنن؛ نوزاد رو روی تختش میذارن و میرن تا نوزاد یاد بگیره خودش بخوابه! بعضاً نوزاد در طول شب تنها رها میشه. این موارد علاوه بر اینکه به وضوح علت سرد بودن، سبک دلبستگی ناایمن و خیانت بالای فرانسوی‌ها رو نشون می‌ده، با چیزی که متخصصین کودک میگن بسیار متفاوته. در واقع متخصصین میگن تا شش ماهگی باید بلافاصله به نیاز کودک پاسخ داد و بعد از اون باید از وقفه‌های کوتاه چند ثانیه‌ای برای یاد دادن صبر استفاده کرد...
داشتم در مورد همین مسائل با دوستی صحبت می‌کردم که پیشنهاد کرد کتاب «پسری که همانند سگ‌ها پرورش یافت» رو بخونم و وای! عجب کتابی! کاش زودتر خونده بودمش. 
توی این کتاب دکتر پری از تأثیرات غفلت، تروما و سوء استفاده بر مغز در حال رشد کودک میگه. دکتر پری رویکردی رو توسعه داده به نام «رویکرد توالی عصبی» که بر مبنای ترتیب رشد مغزه. قسمت‌های مختلف مغز به ترتیب رشد می‌کنن: ساقه‌ی مغز، مغز میانی، سیستم لیمبیک و قشر مغز. و هر بخش برای رشد مناسبش نیاز به تجربیاتی داره که درست زمان‌بندی شده و منظم و مکرر باشن. در این شرایط، هر نوع غفلت، تروما و سوء استفاده می‌تونه منجر به رشد نکردن یا عملکرد ضعیف نواحی مغز بشه که خودش روی رشد نواحی بعدی مغز تأثیر منفی داره.
دکتر پری در ده فصل، کیس‌های مختلفی رو که با اون‌ها مواجه شده تشریح می‌کنه، غفلت، تروما و سوء استفاده‌ای که اتفاق افتاده، اینکه چه تأثیری روی روان و مغز کودک داشته و اینکه چطور تونستن به کودک کمک کنن اون اتفاق رو پشت سر بذاره (همیشه موفق نشدن). دکتر پری یک فرد صبور با نگاه انسانیه و همین مسئله خوندن کتاب رو لذت بخش می‌کنه. فصل یازده و دوازده هم به ترتیب به اهمیت مراقب اولیه و روابط انسانی در رشد درست مغز و تشریح رویکرد توالی عصبی اختصاص دارن. 
خوندنش رو به همه‌ی کسانی که با بچه‌ها سر و کار دارن، مخصوصاً والدین توصیه می‌کنم.
      

1

فهیمه

فهیمه

1403/9/29

        تهانو جلد چهارم مجموعه‌ی دریای زمینه و حدودا هجده سال بعد از جلد سوم نوشته شده. در واقع مجموعه‌ی دریای زمین یک سه‌گانه بوده که با دورترین کرانه به پایان رسیده بوده و لگوین سال‌ها بعد تصمیم می‌گیره جلد چهارمی بنویسه، و باز یک دهه‌ طول می‌کشه تا بره سراغ جلد پنجم و ششم.
اما جالب اینجاست که علی‌رغم این فاصله‌ی زمانی، اتفاقاتش دقیقا مربوط به بعد از پایان جلد سومه، وقتی که گد به گونت برمی‌گرده و تنار رو می‌بینه... 
از خوندنش لذت بردم، اما پایانش رو دوست نداشتم (نفهمیدم تهانو چیه). به نظرم به پای دورترین کرانه و گورهای آتوان نمی‌رسه. سانسورهای مسخره‌ای هم داره، مثلا یک‌جا ملافه‌ای خونی می‌شه و تنار برای توجیهش می‌گه زودتر از موعد پریود شدم، که ترجمه شده زخمی شدم!!! عاشقانه‌های گد و تنار که کلا حذف شدن. 

+لگوین کلا شخصیت‌پرداز ماهریه و موفق شده یکی از عوضی‌ترین جادوگرهای سیاه رو خلق کنه! عوضی‌تر از ولدمورت! از اسپن متنفرم!!! 
++ جادوگرهای دریای زمین اعتقاد دارن که ازدواج کردن از قدرت جادوشون کم می‌کنه. برای همینه که همشون مجردن و  خانم‌ها در رک جایی ندارن. کاش رولینگ هم به جای اینکه مجرد بودن دامبلدور رو بندازه گردن گی بودنش، همینو می‌گفت... 
      

10

فهیمه

فهیمه

1403/9/27

        داستان کتاب از اونجایی شروع میشه که آررن شاهزاده‌ی جزیره‌ی ان‌لاد، برای رسوندن پیامی به گد، ساحر اعظم، به رک می‌رسه: گویا در جزیره‌ی ان‌لاد، جادوگران در حال فراموش کردن وردهاشون هستن و دیگه جادویی وجود نداره. همین اتفاق در قسمت‌های دیگر دریای زمین هم رخ داده، بنابراین گد و آررن با لوک‌فار راهی یک سفر دریایی دور و دراز می‌شن تا ببینن علت این اتفاق چیه...
از خوندنش خیلی خیلی لذت بردم و حتی از جادوگر و گورهای آتوان بیشتر دوستش داشتم :)  آررن پسر مودب و معصومیه و گد هم واقعا فرزانه‌ست و ترکیب این دو تا و تمامی صحبت‌هاشون در مورد زندگی و مرگ خیلی بهم چسبید. جادوی دریای زمین در کلمات نهفته‌ست و واقعا بین سطرهای کتاب احساسش می‌کردم.
و آخرین قسمت سفرشون چقدر منو یاد برگشت هری و دامبلدور از غار کنار دریا انداخت... یک بار از لوژوان راجع به هری پاتر می‌پرسن، میگه کتاب خوبیه اما از originality (اصالت یا نوآوری) خالیه و خب توی این صحنه کاملا متوجه حرفش شدم.
      

11

فهیمه

فهیمه

1403/9/24

        کتاب‌های طفلکی رو در حال خواندن نگه می‌دارم که سر فرصت یک یادداشت درخور و شایسته براشون بنویسم، اما اون فرصت هرگز از راه نمی‌رسه و مجبورم به همین یادداشت‌های دم دستی نه چندان خوب رضایت بدم...
جادوگر اولین جلد دریای زمینه که سال 1968 چاپ شده و جزء فانتزی‌های کلاسیک به حساب میاد. کتاب سرگذشت گِد رو روایت می‌کنه، از بچگی که در گونت بزچران بوده و بعدتر که آموزش جادوگری می‌بینه و بعد هم بلایی که به خاطر غرور گریبانگیرش می‌شه.
لوژوان در این کتاب دنیاسازی کرده: دریای زمین سرزمینی متشکل از جزایر کوچک و بزرگه که با دریای بی‌کران احاطه شدن و به طرز جالبی از کلیشه‌های رایج در دنیاسازی دوره. شکل جادو در این کتاب هم متفاوته: این جادو در کلمات نهفته‌ست و برای به کار گرفتنش باید اسامی حقیقی چیزها رو به زبان کهن یاد گرفت.
کتاب متن، ترجمه، سرعت و شخصیت پردازی خیلی خوبی داره (پر از شخصیت‌های کم‌گوی و گزیده‌گوی چون در) و کلا دارم از خوندنش لذت می‌برم (الان میانه‌ی جلد سوم هستم). 
ممکنه بعد از خوندن جلد ششم برگردم و اینجا رو ویرایش کنم :)
      

17

فهیمه

فهیمه

1403/9/24

        مدتی بود دوست داشتم داستان بی پایان رو بخونم (به خاطر تعریف‌های زینب خانم موسوی) و خب وقتی دیدم چاپ شده بدون تعلل خریدمش و از این کارم بسیار بسیار راضیم. 
داستان کتاب از این قراره که باستیان کتابی رو به نام داستان بی‌پایان در کتاب‌فروشی می‌بینه، بدون اجازه برش می‌داره و شروع می‌کنه به خوندنش؛ کتاب در مورد اهالی سرزمین تخیلاته که به تازگی نیستی به مناطق مختلف اون حمله کرده. پیک‌هایی راهی پایتخت می‌شن که این موضوع رو به اطلاع ملکه برسونن، اما متاسفانه خود ملکه هم بیماره و نمی‌دونن چطور درمانش کنن. حالا یک نفر -آتریو- باید بره تا شاید درمانی برای بیماری ملکه پیدا کنه...
داستان کتاب شاید کودکانه به نظر برسه، اما تخیل نویسنده واقعا غافل‌گیرم کرد: هم در دنیاسازی سرزمین تخیلات و جزئیاتش و هم در سیر داستان که به هیچ عنوان قابل پیش‌بینی نیست... شخصیت‌های عجیب و غریبی داره که به خوبی پرداخته شدن مثل مورلای پیر، انگیووک و اورگل که کلا در حال بگومگو هستن، اواولالا، پیر کوه‌های سرگردان، بانو آیولا، یور و خیلی‌های دیگه.
به علاوه داستان پر از استعاره‌ و مفاهیم مختلفه که در نهایت مهارت بیان شدن: درباره‌ی اندوه (باستیان به تازگی مادرش رو از دست داده و با پدرش بیگانه شده)، هویت (باستیان با هر آرزو، مقداری از خاطراتش رو از دست می‌ده)، قدرت، دوستی (آتریو و فالکور در مقابل زائیدا) و خیلی چیزهای دیگه.
در کل پیشنهادش می‌کنم. از اون کتاب‌هاست که مدتی باهاتون زندگی می‌کنه.
      

13

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

بریده‌های کتاب

نمایش همه
فهیمه

فهیمه

4 روز پیش

1

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.