شبکه اجتماعی کتاب‌دوستان

بهخوان فضایی برای کتابخوان‌هاست تا همدیگر را پیدا کنند و دربارۀ کتاب‌ها حرف بزنند.

بهخوان
یادداشت‌های پیشنهادی
سامان

سامان

4 ساعت پیش

آشنایی با نویسنده و کتاب

آقای شهاب الدین لطف الله حافظ ابرو مورخ و جغرافیا نویس قرن هشتم و نهم هجری است. او در سال 752 ه.ق در روستای بهدادین خواف به دنیا آمد و در سال 833 ه.ق درگذشت. آثار مهم او عبارتند از ذیل جوامع التاریخ رشیدی، ذیل ظفرنامه شامی، تاریخ سلاطین کرت و مجمع التواریخ سلطانیه.هم‌چنین کتاب جغرافیای او که از شهرت بالایی در بین آثارش برخوردار است در سال 817 ه.ق به خواست و پیشنهاد شاهرخ تیموری نوشته شد. اما کتاب حاضر یعنی پنج رساله تاریخی حافظ ابرو جزو اولین نوشته‌های حافظ ابرو به حساب میاد و نخستین قلم‌زنی‌های اوست. این پنج رساله بعدها با تغییراتی که خود جناب حافظ ابرو انجام میده تبدیل به آثار و کتب معروفش می‌شوند. پنج رساله به ترتیب عبارتند از : طغایتمورخان، امیر ولی، سربداریه، ارغونشاه و ملوک کرت که رساله کوتاه سربداریه رو هم‌چنان جزو منابع مهم پژوهشی در مورد تاریخ سربداران قلمداد می‌کنند. این کتاب در سال 1958 توسط فلیکس تاور در ضمیمه مجله‌ای در شهر پراگ منتشر شده. به گفته تاور هر پنج رساله « قدیمی‌ترین منابعی هستند که برای شناخت وقایعی که در آن هنگام روی داده‌اند به دست ما رسیده‌اند.»

محسن فاتحی

چندی پیش رمان ماخونیک اثر محسن فاتحی رو خوندم. بعد از اینکه بسیار این رمان رو پسندیدم، در مورد آقای فاتحی تحقیق و پرس‌و‌جو کردم و متوجه شدم جدا از بحث داستان نویسی، ایشان علاقه و تسلط زیادی به نثر کهن دارند و چند کتاب از جمله کتاب حاضر رو به عنوان مصحح گردآوری کردند. در این کتاب که توسط نشر عینک و ذیل مجموعه‌ی کتاب‌های کمیاب و تاریخی این نشر و به کوشش محسن فاتحی چاپ شده، فاتحی اصلاحاتی در سرهم نویسی کلمات انجام داده که توضیحات کاملش در مقدمه‌ای که ایشون بر این کتاب نوشته آمده.کتاب در پانویس‌های زیاد خودش هم توضیحات در مورد اشخاص، اتفاقات و موارد دیگه رو داره و هم معنی برخی لغات رو آورده. علاوه بر این در انتهای کتاب واژگان سخت کتاب رو با معنی گردآوری و از این جهت کار راحت شده.

چرا خوندم؟

مدت‌هاست که در ذهنم بود وارد دنیای نثر کهن بشم و همیشه خودم رو بابت این غفلت و اهمال مورد شماتت قرار می‌دادم.تصمیم گرفتم در سال 404 چند کتاب با این مدل نثر که ترجیحا کم حجم باشند بخونم و اصطلاحا تو این زمینه مطالعاتی به صورت جدی‌تر کمی آشنا بشم و اگر عمری باشه(که امید نباشه) در سال 405 شروع به خوندن تاریخ بیهقی کنم تا به یکی از بزرگ‌ترین حسرت‌های مطالعاتی‌ام خاتمه بدم. این کتاب همون چیزی بود که می‌خواستم .با اینکه سخت بود اما شیرینی خودش رو داشت. ابدا این سختی دافعه نداشت که برعکس جاذبه زیادی هم داشت. فکر می‌کنم برای قدم اول پام رو جای درستی گذاشتم و انتخاب خوبی داشتم و از این بابت راضی‌ام. کتاب کلا 168 صفحه است که اگر واژگان انتهایی و اسامی آخر کتاب و مقدمه محسن فاتحی رو کسر کنیم با یک متن 120 صفحه‌ای مواجه می‌شیم که برای من بسیار خوب و مکفی بود.امیدوارم این تصمیم خوندن نثر کهن برام تبدیل به یک عادت مستمر بشه .ببینیم چی پیش میاد.

فرید محمدخانی

فرید محمدخانی

10 ساعت پیش

📚 "کاریزما ذاتی نیست؛ یک مهارت است!"

کم پیش میاد که کتاب هایی از این موضوع بخونم
اما این کتاب حرف برای گفتن زیاد داشت👌🏻
همه فکر میکننن ((کاریزما)) یک ((موهبت خدادادی)) برای عده ای خاصِ ؛ یا داری، یا نداری! اما اولویا فاکس در کتاب «افسانهی کاریزما» با تحقیقات علمی و مثالهای واقعی ثابت میکنه که کاریزما، یک مهارت یادگرفتنیِ—درست مثل رانندگی یا آشپزی!

چرا این کتاب رو پیشنهاد میدم؟
🔹 علمی اما کاربردی: برخلاف کتابای انگیزشی کلیشه ای، این کتاب تکنیک های اثبات شده روانشناسی رو آموزش میده.
🔹 تمرینهای عملی: مثلاً چطور با "مکث های حساب شده" اعتمادبه نفس خودمون رو نشون بدیم، یا با "گوش دادن فعال" دیگران رو مجذوب خود کنیم.
🔹 رفع باورهای غلط:  نیازی نیست **برونگرا** باشین تا کاریزماتیک به نظر برسین—این کتاب به شما یاد میده **با شخصیت اصلی خودتون** جذاب باشین.

خیلی از مباحث مفید دیگه ش رو نمیگم تا خودتون برید و بخونید. در کل اگر کسی دنبال شناخت کاریزما و تقویت اون باشه. حتما بهش این کتاب رو پیشنهاد میدم و نمره ی 9/10 رو به این کتاب میدم

زهرا دشتی

زهرا دشتی

11 ساعت پیش

کتاب سرزمین مقدس (Jerusalem: Chronicles from the Holy City) نوشته‌ی گی دولیل، یک رمان گرافیکی مستند است که با نگاهی طنزآمیز و در عین حال دقیق، تجربه‌ی زیستن نویسنده در شهر قدس را به تصویر می‌کشد. دولیل ، کارتونیست کانادایی، همراه با همسرش که در سازمان پزشکان بدون مرز فعالیت می‌کند، و فرزندانش، برای مدتی به این شهر نقل مکان می‌کند. او در خلال روایت‌های روزمره، به مسائل پیچیده‌ی سیاسی، مذهبی و فرهنگی یکی از مناقشه‌برانگیزترین نقاط جهان می‌پردازد.
داستان‌ها در ظاهر ساده‌اند، اما در بطن خود لایه‌هایی از تنش، تناقض و حیرت را نسبت به زیستن در شهری آشکار می‌کنند که همزمان مقدس و محل کشمکش است. نگاه دولیل نه از جنس تحلیل سیاسی، بلکه نگاهی انسانی، کنجکاو و گاه بی‌طرفانه‌ست که تلاش می‌کند با زبان تصویر و طنز، واقعیت پیچیده‌ی زندگی در قدس را ترسیم کند.
این کتاب برای کسانی مناسب است که به موضوعات خاورمیانه، تاریخ معاصر، زندگی در بسترهای چندفرهنگی و تجربه‌های شخصی از تقاطع فرهنگ و سیاست علاقه‌مندند. همچنین خواندن آن برای علاقه‌مندان به رمان گرافیکی، روزنامه‌نگاری تصویری و روایت‌های مستند تصویری توصیه می‌شود.
گی دولیل، که پیش‌تر با آثاری مانند پیونگ‌یانگ، شنزن و یانگون شناخته شده، یکی از صداهای شاخص روایت‌گر تصویری در عصر حاضر است. سبک ساده اما دقیق او در طراحی، و نثر کوتاه، موجز و صمیمی‌اش، آثارش را هم سرگرم‌کننده و هم تأمل‌برانگیز کرده است.
نشر اطراف این کتاب را در ایران با ترجمه‌ی روان و خوش‌خوان عاطفه احمدی منتشر کرده است. همچنین در دو ضمیمه‌ی مختصر در انتهای کتاب، اطلاعات عمومی و مفیدی درباره‌ی تاریخ و وضعیت سیاسی-اجتماعی سرزمین فلسطین ارائه شده که به درک بهتر زمینه‌های روایت کمک شایانی می‌کند.

فرشته غلامی

فرشته غلامی

13 ساعت پیش

#معرفی_کتاب

کتاب مرغ مقلد نوشته‌ی کاترین ارسکین و برنده‌ی جایزه‌ی ادبیات نوجوان آمریکا در سال ۲۰۱۰ است.
داستان کتاب در مورد دخترکی به نام کیتلین است که برادرش را در سانحه‌ی تیراندازی در مدرسه از دست می‌دهد و در مواجهه با این مسئله دچار مشکل می‌شود.
دخترک البته بیماری آسپرگر نیز دارد که نوعی از اوتیسم است و همین باعث شده است نوع ارتباطش با مشاور و دوستان و اطرافیانش به شدت قابل توجه، ساده و جذاب باشد.
برای نوجوان کتاب تقریبا مناسبی است مخصوصا برای ارتباط با همسالان می‌تواند مفید باشد.
با اینکه کلاس و مدرسه مختلط است اما نکته‌ی قابل توجهی در این خصوص ندارد و جالب اینجاست که معمولا دخترها تیم و دورهمی خودشان را دارند و پسرها هم همینطور.

اسم کتاب یادآور کتاب کشتن مرغ مقلد(مینا) از هارپرلی است که در خود داستان هم بارها به این کتاب اشاره شده است.
و حتی بهتر است قبل از مطالعه‌ی این کتاب اول اثر هارپرلی خوانده شود.
دخترک، خود و برادرش را به جیمی و اسکات در کتاب هارپرلی تشبیه می‌کند و ...

زبان کتاب روان و غمگین است و حتی بعضی دیالوگ‌هایش اشک آدم را درمی‌آورد اما با این حال قشنگ است و قابل تأمل.

نمی‌دانم هدف از نوشتن این کتاب، توجه به بچه‌های اوتیسم و نوع ارتباط با آنان بوده است یا عادی سازی اتفاقاتی مثل تیراندازی در مدرسه آن هم توسط یک دانش‌آموز یا نشان دادن همبستگی مردم شهر برای درک و کمک به خانواده‌های قربانیان یا اصلا انتقاد و اعتراض به این نوع اتفاقات که در مدارس آمریکا روزبه‌روز بیشتر رخ می‌دهد، اما هدف نویسنده هر چیزی که بوده است کتابش ارزش این جایزه را داشته است.

#مرغ_مقلد
#کتاب_نوجوان
#یادداشت
#کاترین_ارسکین

choobin

choobin

14 ساعت پیش

داستان کتاب در واقع روایتی هست از  قتل هایی که در یک دهکده اتفاق افتاده و براساس واقعیته و در واقع چیزی که باعث تاثیر خیلی عمیق تر کتاب میشه، همین واقعی بودنشه...نویسنده داخل کتاب از تک تک مقتولان و قاتل یا قاتلان  توضیح کاملی رو ارائه می‌ده. ازونجایی که نویسنده کتاب رو در سال ۱۹۵۹ نوشته، میشه یه اثر کلاسیک هم به حسابش آورد. و  خب فصل اول کتاب شاید بخاطر همین کلاسیک بودن یا دلایل دیگه  کند بود و  به نظر میومد شامل توضیحات اضافی و حوصله سر بر هست ،اما وقتی در ادامه داستان رو به جلو میره هم روند کتاب سرعت میگیره و هم تا حدی دلیل اینکه نویسنده  برای این فصل تا این اندازه وارد جزئیات شده تا حدودی مشخص میشه...و باعث میشه درک بهتری از حادثه داشته باشیم...بااینکه اوایل کتاب جلوی خودمو می گرفتم که کتاب رو کنار نگذارم اما کم کم با کتاب انس گرفتم و یه جورایی با توصیفات عمیق کاپوتی شخصیت هارو می‌فهمیدم...دلیل رفتارشون رو درک می کردم و گاهی قلبم فشرده می شد و گاهی عصبانی می شدم و در کل عواطف مختلفی رو در طول خوندن کتاب تجربه می کردم...یه موضوعی هم که به این روند کمک کرد این بود که عکس قاتل و مقتولان در اینترنت موجود بود و نیازی به تصور کردن و ..‌.نبود. در کل خوشحالم که این کتابو خوندم  و اینو مدیون کسایی بودم که این کتاب رو برای همخوانی انتخاب کردند...وگرنه خودم الان سراغش نمی رفتم و اگر هم می رفتم شاید بعد از یه زمانی کنار میگذاشتمش.

پرسفونه

پرسفونه

14 ساعت پیش

داستان کوتاهی در مورد ماجرای خیانت به شاه لویی چهاردهم جوان و جایگزینیش با برادر دو‌قلوش فلیپ بود که توسط آرامیس یکی از اعضا قدیمی ماسکتیر ها ( یک جورایی همون گارد سلطنتی) اتفاق میفته؛
اصلا نمیدونم این کتاب خلاصه است یا چی؟ چون اگه خلاصه نبوده باشه خیلی کتاب بدرد نخور و چرتیه و از دوما بعیده😐 و ترجیح میدم بهش نمره‌ای ندم 🤨
یکی دوتا ترجمه غیر از این دیدم تعداد صفحاتشون تقریبا اندازه همین بود به جز ترجمه اقای منصوری که به دخالت و گسترش رمانایی که ترجمه کردن مشهورن و خب نفهمیدم اخرش که این خلاصه است یا خیر.

ولی یک چیز جالب که فهمیدم اینه که این ماجرای مردی با نقاب اهنین واقعیه ولی نه دقیقا این جوری که دوما نوشته و جزییتاش با واقعیت تفاوت زیادی‌ داره.

پ.ن: این چند وقت که بیشتر کتابای زبان اصلی و البته پی‌دی‌اف خوندم یک جورایی برام از حالت معمول خیلی سخت تر بود که کتابو گرفته بودم توی دستم و داشتم ورق میزدم و نیاز به نور داشتم برای مطالعه و نگران عطف کتاب موقع خوندن و لم دادن بودم، واقعا حال عجیبی بود 🥶

ز.مسعودی

ز.مسعودی

15 ساعت پیش

هفتهٔ چهل و چند، بیست روایت است از مادری در همین روزها.
راویان اغلب مادرانی هستند از قشر تحصیل کرده و به روز که شاید تجربیاتشان با مادران دیروز قدری متفاوت باشد. مادرانی که توانسته‌اند و یا می‌کوشند علی رغم اینکه مادر خوبی هستند هویت مستقل خودشان را فراموش نکنند و تمام آنچه هستند را در «فقط مادری کردن» نبینند. به عبارتی، بزرگ‌تر از آن باشند که در مادری حل شوند، بلکه مادری هم بعدی باشد از ابعاد وجودشان. این کتاب قصه ٔ تغییرات، کنار آمدن‌ها، راه پیدا کردن‌ها، ساخت باورها و یا تخریب آن‌هاست.
کتاب از قلم و ساختاری مطلوب برخوردار است و نگارش اثر به تبع انتخاب قالب جستار، بیانی همه فهم دارد؛ نه در پی بیانی آکادمیک برای مخاطبی محدود است و نه در پی بیان مطالب سطحی و بازاری. آنچه از هفته چهل و چند و کتاب‌های مشابه که اخیراً وارد بازار نشر شده است می‌توان انتظار داشت این نیست که مادری را با تمام ابعاد آن به نمایش بگذارد؛ یا مادری تمام اقشار را نشان دهد و یا نسخه‌ای واحد برای تمام مادران بپیچد. بلکه آنچه می‌شود در خصوص این کتاب‌ها گفت این است که انتظار می‌رود مخاطب پس از خواندن مجموعه‌ای از اینگونه کتب بتواند با تکثر در الگوهای مادری آشنا شود و از این رهگذر، راه متمایز خود را بشناسد.

بی شک اگر در نگاشتن این کتاب، از تجربیات مادران چند فرزندی بهره بیشتری برده میشد، محتوا غنی‌تر هم می‌بود.

در پایان مطالعه این کتاب، را به دو گروه عمده توصیه می‌کنم:

امتیاز دادن به کتاب‌ها

باشگاه کتابخوانی

باشگاه کتابخوانی

بهخوان؛برای نویسندگان

با در دست گرفتن صفحۀ خود می‌توانید بلافاصله از یادداشت‌هایی که روی کتاب‌هایتان نوشته می‌شود، مطلع شوید و با خوانندگان ارتباط برقرار کنید.

مشاهدۀ بیشتر

بهخوان؛برای ناشران

با در دست گرفتن صفحۀ نشرتان، کتاب‌های در آستانۀ انتشار خود را پیش چشم خوانندگان قرار دهید و اطلاعات کتاب‌های خود را ویرایش کنید.

مشاهدۀ بیشتر

چرا بهخوان؟