"برای اشکهایی که بر این سرزمین ریختیم
برای رنج ها و دردهایی که کشیدیم
برای ترسی که همچنان در کمین ماست
سر بالا میگیریم و پیش میرویم"
✨ پژواک در شهر یه عاشقانه متفاوت از عاشقانههایی که معمولا میخونین
کتاب بسیار روان و جذاب نوشته شده و اصلا خستهکننده نیست، فقط قلب شما رو جاهایی به درد میاره چون به شدت قابل درک و لمس نوشته شده و فضای داستان از یه اتفاق واقعی الهام گرفته بخاطر همین شما میتونین خودتون رو اونجا حس کنید
داستان از دو زاویه روایت میشه و هر لحظه امکان نابودی هر دو طرف و رابطشون وجود داره!
✨ کای و فینکس که واقعا هم رابطه قشنگی داشتن در طول داستان، از دو جبهه متفاوت هستن، یکی معترض و اون یکی کسی که بهش دستور برای سرکوب داده میشه! همین باعث تلاطم شدید بین این دو نفر میشه
تلاش فداکارانهای که ما در طول داستان میبینیم واقعیه، شاید چنین داستان عاشقانه زیبا و صادقانهای در تاریخ وجود نداشته که شاید هم وجود داشته؟ به هر حال هر چیزی امکان پذیره! اما چنین معترضینی به ظلم وجود داشتن و دارن و داستان کتاب اونقدر هم قدیمی محسوب نمیشه و برای ۲۰۱۹ بوده این اتفاقات ( که در ادامه توضیح میدم درموردش)
✨ چیزی که میتونه کتاب رو کاملتر یا جذابتر کنه اینه که نویسنده نیومده فقط یک طرفه در مورد اعتراضاتی که شکل گرفته بنویسه یا صرفا یه رابطه عاشقانهای که سخت پذیرفته میشه از طرف جامعه رو بنویسه، واقعا حساب شده نوشته و به تمام زوایا پرداخته و کاملا احساس واقعی بودن میده وقتی که اون علنا مقابلش ایستاده تو خیابون ولی هنوزم براش اهمیت داره و محافظت میکنه ازش و حتی آسیب میبینه بخاطر این کار ...
و خانواده و اطرافیان رو اصلا نادیده نگرفته و یکی از عوامل ملموس بودن همینه که فقط دو نفر نشون نداده به ما، اونا خانواده دارن، همکلاسی و همکار دارن ... مثل واقعیتی که ما زندگی میکنیم و هر کدوم از اینها به اندازه کافی شخصیت پردازی شدن و ابهام شخصیتی نداریم تو روایت
کای و فینکس هر دو مشکلات خودشونو با خانوادشون دارن و حتی شاید موقع خوندنش بگین منم همینطور...
✨ بعد خوندن کتاب احتمال زیاد براتون جالب میشه تا درمورد اعتراضی که نسبت به تصویب این لایحه شکل گرفت بدونین منم همینطور و رفتم خوندم و بهتون میگم
🔥 بیاین یکم بریم عقبتر و سال ۲۰۱۴ البته قبلش باید در نظر داشته باشید که هنگ کنگ تا سال ۱۹۹۷ مستعمره بریتانیا بود و طبق توافق« یک کشور، دو نظام » به چین برگشت و بنا بود تا سال ۲۰۴۷ نظام اقتصادی و سیاسی نیمه مستقل داشته باشه که؟ خب چین از جایی به بعد زد زیرش چجوری ؟ اینجوری که آگوست ۲۰۱۴ اومد گفت که مردم هنگ کنگ میتونن در انتخابات ۲۰۱۷ شرکت کنن اما؟ فقط میتونن به کسایی رای بدن که از قبل توسط حکومت پکن انتخاب شده و عملا انتخابات آزاد هیچ 💁🏻♀️
و همین باعث یک موج اعتراضی گسترده شد که طبق معمول هم بیشتر معترضین نسل جوان هنگکنگ بودن
☂️ این اعتراضات جنبش یا انقلاب چتر نامیده میشه چون معترضین از چتر برای دفاع در برابر اسپری فلفل و گاز اشکآور نیروهای سرکوبگر استفاده میکردن
☂️متاسفانه این جنبش در نهایت سرکوب شد و شکست خورد ولی باعث آگاهی مردم شد و از عواملی بود که اعتراضات ۲۰۱۹ شکل گرفت
سال ۲۰۱۹ چین لایحه استرداد مظنونین به چین رو مطرح کرد و معنیش این بود هر مجرم یا مظنونی که تو هنگکنگ بهش برچسب زده میشه باید به دولت مرکزی چین تحویل داده بشه برای مجازات و این شامل معترضینی تو جنبش چتر هم حضور داشتن میشد و خیلی خطرناک بود چون به راحتی میشه ازش برای سرکوب مخالفان سیاسی استفاده کرد و دقیقا هم کاملا مخالف استقلال هنگکنگ تا سال ۲۰۴۷ این لایحه!
🔥 و همین لایحه موجب شکل گیری اعتراض گسترده مردم هنگکنگ شد به حدی که از هفت میلیون جمعیت، دومیلیون در یک روز حضور داشتن! این آمار فوقالعادهست و نشاندهنده زیربار نرفتن ظلم مردم بود که از طرف دولت هم بیرحمانه و خشن جواب داده میشد به مردم بیدفاع ولی همین خشمشون رو برانگیخته کرد
✨ و خواستههایی که معترضین داشتن این پنجتا بود:
۱_ لغو لایحه استرداد مظنونین به چین ( که در نهایت تعلیق شد)
۲_ تحقیق درباره خشونت پلیس
۲_ دستگیری های گسترده
۳_ بستن رسانههای مستقل و سانسور شدید
۴_ مهاجرت گسترده مردم
🎥 مستندهایی که میتونید ببینید درمورد این موضوع:
۱_ مستند ۳۵ دقیقهای (Do Not Split (2020 که نامزد اسکار بهترین مستند کوتاه شد و از درون خود اعتراضات فیلمبرداری شده ( عکس یادداشت)
۲_ (Revolution of Our Times ) 2021
این مستند برنده بهترین مستند در جشنواره Golden Horse شد با نگاه انسانی و چندلایه داستان معترضان دانشجوها خبرنگارها و شهروندان عادی رو روایت میکنه و ۲ ساعت و نیم هست
دیالوگ مشهور این مستند:
"If we burn, you burn with us."
۳_ Inside the Red Brick Wall (2020)
محوریت مستند محاصره دانشگاه پلی تکنیک همچنین تصاویر خام واقعی و تکان دهنده است؛ بدون هیچ صدای راوی که اون حس خفگی و تنها بودن مردمو نشون میده
🗝️آهنگ و سرود اصلی اعتراضات Glory to Hong Kong بود ( متن آغاز یادداشت) و همه جا خوانده میشد
✨ بریده کتابهای زیادی از این کتاب گذاشتم که میتونید ببینید تو اکانتم ولی چند جمله از این کتاب رو به عنوان سخن پایانی یادداشت قرار میدم و امیدوارم از این کتاب عاشقانه زیبا لذت ببرید و بعد خوندن یادداشت علاقهمند به خوندنش بشید
یکی از دردناکترین جملات کتاب بنظرم، "من بعدیام؟ نفر بعدی به من شلیک میکنید؟" واقعا درد داره گفتن چنین جملهای
اگر در یک جمله بخوام کتاب رو توصیف کنم این تیکه ازش خواهد بود : "وقتی ساکت میمانیم، طرف صاحبان قدرت را میگیریم."
🤍 به یاد مردمی که" در تاریخ زندگی میکنند"