((جامعهای که خوب میخواند، و استعداد آفرینش ادبیات خوب را دارد، فریب دادن این جامعه بسیار دشوارتر از جامعهای مرکب از افراد جاهل است.))
چرا ادبیات، کتابی که پس از خواندن آن دیدگاه شما نسبت به ادبیات جدیتر میشود. این کتاب شامل چهار بخش میشود که یوسا در بخش اول به سوال "چرا ادبیات"، در بخش دوم به موضوع فرهنگها و آزادی آنها و فرهنگ جهانی، در بخش سوم به ادبیات آمریکای لاتین و تاریخچه و شکلگیری آن میپردازد و در بخش آخر هم مصاحبهای از یوسا چاپ شده است که در آن مسائلی مثل دموکراسی، دیکتاتوری در آمریکای لاتین، نویسندگی، و رمانهای یوسا مطرح میشود.
او معتقد است که ادبیات، به احساسات ما معنا میدهد، باعث رشد ما میشود، و به ما یادآوری میکند که جزئی از کل دنیا هستیم و مانع انزواطلبی میشود، و جامعهای که مردمش از ادبیات دور باشند به توحش و انزوا نزدیک میشود. ادبیات، نه فقط یک سرگرمی، بلکه یک وسیله برای نقد، رشد جامعه و تاثیرگذاری است. همچنین او از شکلگیری یک فرهنگ جهانی دفاع میکند و معتقد است که فرهنگها با آزادی، ارتباط، داد و ستد، و رقابت رشد میکنند و شکلگیری یک فرهنگ جهانی گوناگونی فرهنگها را از بین نمیبرد بلکه باعث میشود که چیزهای بیهودهی فرهنگهای مختلف از بین برود و چیزهای ارزشمند آنها باقی بماند؛ و او ادبیات را وسیلهای میداند که باعث ارتباط و جلوگیری از انزواطلبی فرهنگها میشود.
یوسا در این کتاب ادبیات را در دیدگاه مخاطب از فقط یک داستان و سرگرمی، به وسیله ای برای رشد، تفکر، تغییر، تاثیرگذاری و ارتباط با جهان تبدیل میکند.