The fellowship of the ring

The fellowship of the ring

The fellowship of the ring

4.4
88 نفر |
27 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

36

خوانده‌ام

177

خواهم خواند

107

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب می‌باشد.

«یاران حلقه»، نخستین مجلد از مجموعه سه جلدی رمان حماسی نویسنده انگلیسی جی. آر. آر. تالکین با عنوان ارباب حلقه‌ها است. وقایع رمان در جهان داستانی «سرزمین میانه» رخ می‌دهد. اصل این کتاب در ژوئیه سال ۱۹۵۴ به چاپ رسید و با استقبال بی‌نظیر خوانندگان روبرو شد. یاران حلقه همچنین حاوی پیشگفتاری در باب هابیت‌ها و اسناد شایر برای کسانی است که کتاب «هابیت» را نخوانده‌اند. یاران حلقه از نیروی شوم حلقه یگانه می‌گوید و داستان شگفت‌انگیز ماجرایی را آغاز می‌کند که در «دو برج» ادامه می‌یابد و در «بازگشت شاه» به اوج خود می‌رسد. فرودو بگینز می‌داند که اشباح حلقه دنبال او می‌گردند و حلقه قدرت که او حامل آن است دشمن را قادر به نابودی هرچه نیکی در سرزمین میانه می‌سازد. اینک بر عهده فرودو و خدمتکار وفادارش سام است که حلقه را به جایی که نابودیش در آنجا ممکن است ببرند.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به The fellowship of the ring

نمایش همه

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

پست‌های مرتبط به The fellowship of the ring

یادداشت‌های مرتبط به The fellowship of the ring

            خب من خیلی تعریف هم درباره ی کتاب و هم فیلم ارباب حلقه ها شنیده بودم و علاقه ی زیادی داشتم که بخونمش تا اینکه امسال از کتابخونه قرض گرفتم و خوندم و واقعا خیلی جالب بود .البته یه چیزی هست که قبلش کتاب هابیت رو بخونین بهتر متوجه مسائل کتاب و ... میشین. 
برای من خلاقیت تالکین خیلی جالبه که همچین دنیای پیچیده و فانتزی ای خلق کرده .موجوداتی مثل هابیت ها،اورک ها،و ...و اینکه تونسته از یه حلقه ی کوچولو،چنین داستان شاهکاری دربیاره...
کتاب خیلی زیبایی بود .واقعا توصیفات خوبی داشت و ترجمه ش هم خوب بود .و اینکه خیلی نظرات منفی ای تو بعضی سایت ها جلد کتاب هست ؛درسته که اصلا جلد جذابی نداره ولی مهم محتوا و ترجمه ست که واقعا خوبه...
با خوندن این کتاب ،واقعا با یاران حلقه همراه میشی .از سرزمین های خطرناک سفر میکنی .به سرزمین الف ها میری و با بانو گالادریل زیبا ملاقات میکنی .با اورک ها مبارزه میکنی و ...
من خیلی دوستش داشتم .و شخصیت پردازی ها خیلی جالب بود بعضی جاها واقعا خنده م میگرفت از دست سم وایز گمگی(وفادار ترین شخصیت داستان و بانمک ترینشون)!و خب واقعا هر شخصیتی نقش خودش رو ایفا میکرد و شخصیت پردازی خیلی قوی ای داشت .
خلاصه که دیگه اصلا ارباب حلقه ها جای نقد و نظر نداره ...حتما بخونید .چون به معنای واقعی کلمه ارزش خوندن داره :))!
          
خب... من د
            خب... من در مورد این کتاب چی می‌تونم بگم که تا الان گفته نشده؟ 😄

فکر کنم فانتزی‌دوستان کمی باشن که هیچی از داستان این مجموعه ندونن (یکی از دوستان نزدیکم از این دسته‌ست 😏 به نظرش فضای فیلم‌های ارباب حلقه‌ها زیادی سیاهه و در نتیجه فیلم‌هاش رو هیچ‌وقت ندیده، تو این هم‌خوانی هم فرصت نکرد کتابش رو باهامون بخونه 🚶🏻‍♀️).

🔅🔅🔅🔅🔅

این کتاب جلد اول از یه فانتزی حماسیه، یه حماسه که قسمت مهمی از بار سنگینش رو‌ی دوش موجوداتی عادی گذاشته میشه، موجوداتی بدون هیچ نیروی جادویی خارق‌العاده‌ای، بله، همون هابیت‌ها :)

البته هابیت‌ها در واقع از مخلوقات همین دنیای تالکین هستن، ولی خب، نکتهٔ مهم به نظرم همین «عادی» بودنشونه :)

هرچند، اینجا جادوگر هم داریم و الف‌هایی با قدرت‌های فراطبیعی، و البته انسان‌هایی که پشت به پشت به پادشاهان افسانه‌ای قدیم می‌رسن و یه سره تو طول داستان این موضوع رو به ما یادآوری می‌کنن (دارم به شما نگاه می‌کنم آقای آراگورن 🙄😂)

با این حال، تو این جلد اول، تکیه به جادو چندان پررنگ نیست.
بله، تک و‌ توک می‌تونیم نشانه‌هایی از این جادو رو پیدا کنیم ولی مثل خیلی از آثار دیگهٔ فانتزی، این بخش‌های جادو تو چشم مخاطب نیستن :)
همچنین، به نظرم تو این جلد شاهد دنیاسازی چندانی هم نیستیم، شاید چون بار اصلی ساخت دنیای ارباب حلقه‌ها در واقع روی دوش‌های سیلماریلیونه :)

موجودات بد اصلی، یعنی ارک‌ها، هم تو این جلد نقش چندان پررنگی ندارن، در این مورد کلا دلم می‌خواد به سری بحث‌ها اشاره کنم که می‌ذارمش برای جلدهای بعدی.

🔅🔅🔅🔅🔅

شخصیت‌های اصلی هم‌ تو بعضی موارد تفاوت زیادی با فیلم دارن. مثلا آراگورن اصلا و ابدا اون انسان متواضعی نیست که تو فیلم می‌بینیم، که هیچ‌جوره دلش نمی‌خواد شاه بشه و اصلا حتی خوشش نمیاد کسی به این موضوع اشاره کنه 😄
و یا مری بسیار شخصیت پخته‌تری نسبت به فیلم داره (پپین تقریبا به اندازهٔ فیلم خله 😄)
خود فرودو هم کلا اینجا شخصیت قوی‌تری نسبت به فیلم داره
سم همچنان همون پسر گوگولی فیلمه 🥹 البته قطعا خیلی باحال‌تر 😎😄

(البته یه تفاوت بسیاااار مهم اینه که فرودوی کتاب حدود پنجاه سالشه 😱 دیگه جوون‌ترینشون میشه پپین با ۳۳ سال سن 😂)

همچین میشه گفت تو این کتاب شخصیت‌ها یه خط سیر ثابتی رو طی می‌کنن و رشد شخصیتی به اون معنا وجود نداره.

🔅🔅🔅🔅🔅

کتاب هم البته پر از توصیفه :)
یه سری از این توصیف‌ها جدا برام حوصله‌سربر بودن، مثل توصیفات بی‌انتهای راه رفتن و شمال و جنوب و شرق و غرب 😂 (به شخصه اصصصصلا نمی‌تونستم این جهت‌ها رو درست تصور کنم 😅)
ولی بعضی از این توصیف‌ها، واقعا زیبا و دوست‌داشتنی بودن، مثلا توصیفات مربوط به قسمت‌های تام بامبودیل (که کلا تو فیلم حذف شده) و لورین.

و بعد گفتگوها... گفتگوها کلا عالی بود.
خصوصا اینکه من کتاب رو طبق معمول زبان اصلی خوندم و کلا یه حظّ عمیقی از خوندن جملات قدیمی‌طور تالکین بردم 🥲 همین موضوع البته برای توصیفات قشنگی که بالاتر گفتم هم صادق بود.

کلا اولین بار این کتاب رو خیلی وقت پیش خونده بودم (همین انگلیسی) و تقریبا بیشترین چیزی که ازش یادم مونده بود همین حس لذت عمیق از خوندن نثر قشنگش بود 😅 حسی که تو این بازخوانی هم تکرار شد :)
(البته باید بگم ترجمهٔ آقای علیزاده هم تا جایی که مقایسه کردم خیلی خوب بود، ولی خب زبان اصلیش یه چیز دیگه‌ست 😍)

🔅🔅🔅🔅🔅

در نهایت اینکه ارباب حلقه‌ها از اون داستان‌هایی بود که اول عاشق فیلمش شدم و بعد رفتم سراغ کتابش.
تهش هم اینطوری شد که با وجود تفاوت‌های مهم، هر دوشون رو دوست دارم :) یعنی انگار هر کدوم از این دو تا، فیلم و کتاب، یه جایگاه خاص و جدایی برام پیدا کردن ☺️

کتاب رو هم در مجموع بیشتر مناسب بزرگسال می‌دونم، مگر اینکه طرف حسابمون یه نوجوون خیلی کتاب‌خون باشه :)
          
joiboy

1403/03/08

سفری طولان
            سفری طولانی و پر فراز و نشیب بود....
پر از اتفاقات عجیب ، ترسناک ،هیجانی و غیره. من فیلمو اول دیده بودم ولی تجربه کتاب خیلی بهتر بود نسبت به فیلم چرا؟
چون شخصیت های نوجوون و ترسو توی کتاب نبود . شخصیت ها ادمی بالغ و منطقی بودند . ادمی بزدل وترسو نبودند.....
چون توصیفاتی بسیار زیبا ومنحصر به فرد داشت. توصیفاتی که تمام جاده ها ، درخت ها ، مسیر ها ، سرزمین ها و همه چیز را که میتوانست به زیبایی توضیح میداد و به راحتی داخل ذهن شکل میگرفت.....
نبرد هایی هیجانی داشت ( با اینکه نبرد های اصلی در جلد دوم و سومه.....)
اتفاقات تاثیر بیشتری نسبت به فیلم روی من داشت . ترس از نازگول ها و بالروگ...
هیجان نبرد های تیمی در خزد دوم.... ابهت چشم بینا سائورون....
کتابی همه چی تمام بود و واقعا از لحظه به لحظه اش لذت بوردم....
شخصیت هایی جذاب مثل گاندولف و اراگورن خیلی کتابو جذاب تر میکرد....
یکی دیگه از فرق های کتاب نسبت به فیلم تاریخچه سرزمین میانه بود که هرجایی میرسیدند گذشته ای برای بیان داشت .... 
فقط توصیه منه که یکسری انتظار ها از این کتاب نباید داشته باشید:
۱. توصیفاش خیلی زیاده و انتظار پیشروی سریع داستانی نداشته باشید . یهو میبینید پنجاه صفحه دارن سفر میکنند و اواز میخونن و غذا میخورن و بیشتر به زیبایی مسیر  و گفتگو میپردازه نویسنده.....
۲. شخصیت پردازی انچنانی نداره به خاطر اینکه فانتزی کلاسیکه و با فانتزی مدرن تفاوت هایی داره....
۳. اسم های زیادی بیان میشه چه از افراد چه از سرزمین ها و تاریخچه میدل ارث.
دنبال فهم و درک خفن نباشید چون تا کتاب های تاریخچه ای ارباب رو نخونید مثل سیلماریلیون و غیره اون اسما و سرزمین ها وداستان ها براتون معنی خاصی پیدا نمیکنه.....
توصیه شخصیه منه که کتاب های متفرقه، ترند و ضعیف فانتزی رو کنار بزارید و اول سراغ بهترین ها برید. هرچه عقب بیوفته خواندن اینطور کتاب ها پشیمونی بیشتری به همراه خواهید داشت.
به امید اینکه به دردتون خورده باشه....
این پایین نظرتو درباره کتاب اول برام بنویس اگر خوندی👇