یادداشتهای سید عرفان (33) سید عرفان 1403/9/24 مرگ ایوان ایلیچ لی یف نیکالایویچ تولستوی 4.2 183 زیباترین و با تامل ترین قسمت این شاهکار ادبی برای من همان ابتدای داستان بود وقتی که همکاران آن اداره حین بحث کاری و پرونده های شکایات و فلان و فلان خبر مرگ دوستشان را شنیدند. هرکس به نحوی احساسات ش رو ابراز کرد و به فاصله ی دقایقی کوتاه به بحث قبلی و موضوع جانشینی همان دوست فوت شده در اداره بازگشتند. مرگ این شخص برای زندگی دوستانش وقفه ای کوتاه در حد چند دقیقه به وجود آورد برای همسر و فرزندانش این وقفه چند روزی بیشتر بود برای آشنایان شاید به اندازه شنیدن خبر و رویت اعلامیه مرگ اما برای دنیا هیچ.... واقعا هیچ تلخ است اما حقیقت است ... مرگ من و امثال من تاثیری در این جهان و این کره خاکی ندارد مترو سر ساعت حرکت میکند پرواز ها طبق برنامه انجام می شوند ماشین پخش و توزیع لبنیات مثل هر روز محصولات را به فروشگاه ها می رساند اخبار روز هر لحظه و هر ساعت منتشر می شوند رستوران ها پر و خالی میشوند پرنده ها پرواز می کنند مورچه ها همچنان به فکر زمستان و جمع آوری آذوقه هستند گربه ها دنبال صید می گردند باد، برگ درخت ها را به رقص وادار میکند همه و همه در جریان هستند ایوان ایلیچ ها هم مرده اند. ایوان ایلیچی که یادش رفته بود مرگ به سراغ اوهم خواهد آمد هر چه قدر هم که با شرافت و با برنامه زندگی کنی و هر چه قدر برای رنگ پارچه های مبل حساسیت به خرج بدی. کک کسی هم نمیگزد و زندگی در جریان است. 0 12 سید عرفان 1403/9/21 نازنین فیودور داستایفسکی 4.2 89 سکوتی که دیر شکست غروری که جا خشک کرده بود توهم های تمام نشدنی جنگ افکار ضد و نقیض راه رفتن و راه رفتن و راه رفتن دو لخته خون تمثال مریم مقدس هاج و واج مانده جنازه ای نازنین و معصوم کفش های کوچک آن جنازه نازنین و جای پایی که دیگر بوسیده نخواهد شد دیر شد.... فقط 5 دقیقه؟؟؟ نه بلکه به اندازه همه ی زمان هایی که از عشق حرفی زده نشد... _در افکارم هر روز در آغوشمی و می بوسمت!!!! +عجب افکار عاشقانه ای!!! 0 6 سید عرفان 1403/9/15 نوشابه با سیانور آگاتا کریستی 4.1 17 اولین تجربه م از آگاتا خانم بود دوست داشتم ده پسر بچه زنگی رو اول بخونم اما نیست و نابود شده بود و همه جا اتمام موجودی!!!! طبق نظرات و موجودی که از کتابای ایشون وجود داشت این کتاب رو انتخاب کردم داستان به قدری عمق داشت که ذهن رو درگیر کنه و اجازه بده خواننده فرضیه های مختلف رو تحلیل کنه و به نظرم یکی دیگر از نکات مثبتش این بود که خواننده در داستان به امان خدا رها نمی شد بلکه دست در دست نویسنده قدم به قدم پیش می رفت و داده ها و اطلاعات شون بیشتر می شد. 2 9 سید عرفان 1403/7/26 جنگ با بزمجه ها کارل چاپک 5.0 2 آقای کارل چاپک نویسنده این شاهکارررر به تمام معنای ادبی قبل از جنگ جهانی دوم در سال 1936 وحتی قبل از این که شاهد قرن بیستم باشه این داستان رو خلق کرده (از این جهت عجیبه که پیش بینی های دقیقی داشته از قرن بیستم) داستان علمی تخیلی است (عجیب تر این که من ژانر علمی هیچ وقت دوست نداشتم) اما حتی یک درصد هم نمیشه باور کرد که این داستان زاده ی تخیل ذهن نویسنده است.... اغراقی هم در کار نیست میتونید امتحان کنید و چند صفحه ورق بزنید ( حین خوانش چند بار خواستم مستنداتی که ارائه داده رو چک کنم) مگه یک ذهن چه قدر میتونه پربار باشه چه قدر میتونه خلاق باشه که انقدر همه چی دقیق و درست سرجاش قرار میگیره بیش از 50 صفحه پانویس که همش مهمه و انگار کلی محقق و مورخ و شیمی دان و پزشک و ... براشون سال ها وقت گذاشتن و به مقاله تبدیل کردن و منتشر کردند اما همشون رو نویسنده نوشته کلی بریده روزنامه که همشون ساخته ی ذهن تمیز نویسنده است اگر بخوام از داستان بگم اسپویل میشه و مزه اش میره فقط به همین بسنده می کنم که قراره تقابل یک تمدن نوپا با تمدنی پیشرفته رو ببینیم بزمجه ها در یک طرف و نقش همیشگی و پر تکرار همه ی داستان ها :انسان ها اسکار امسال رو به این کتاب درجه یک میدم 🙂 بیست و ششم و مهر چهارصد و سه 0 6 سید عرفان 1403/6/18 قمارباز (از یادداشت های یک جوان) فیودور داستایفسکی 3.9 131 نامش چرخ بخت است اما انگار بخت ماست که هی می چرخد و قرار نیست نظم و قاعده ای داشته باشد گاهی پارویی میخواهد برای جمع کردن خوشبختی و ثروت و شهرت به سمت خود گاهی جارویی میخواهد که گرد و خاک نقش بسته بر سنگفرش را جارو کنی و دو دستت را بهم بزنی و به هم بکشی و بگویی پاکِ پاک عین کف دست🫲🏻 کتاب قمارباز هم همینطور غیرقابل پیشبینی است مثل بازی چرخ بخت شخصیت های داستان اصلا در رفتار قابل پیش بینی نیستند پول و پله شان هم از این قاعده مستثنی نیست یا خیلی دارند یا خیلی ندارند حتی سلام و احوال پرسی ها گرم و سرد، بسته به موقعیت و منفعت است اگر پولدار باشند پس شایسته تعظیم ، احترام و معشوق بودن هستند اگر بی پول باشند شایسته... نه ...اصلا و ابدا شایسته نیستند اولین کتابی بود که از این نویسنده نامدار خوندم و واقعا برام جذاب بود مشتاق و مفتخرم که کتاب بعدی رو به پیشنهاد دوستان عزیز و کتابخوانم انتخاب کنم 13 28 سید عرفان 1403/6/1 اتاق شماره 6 آنتون چخوف 4.2 49 تویی که روی پر قو خوابیدی بهترین ها رو خوردی و پوشیدی تحصیلات عالیه داری و کم نداشتی حالا از من میخوای نسبت به درد و رنج بی تفاوت باشم چون یک امر بیرونی هست و این درون ماست که مهمه و عقله که جایگاه و شانیت به انسان میده نه احساسات بیرونی هه.... کافیه فقط انگشتت لای در بمونه تا صدای فریادت به فرسخ ها دور تر برسه و همه ی این عقایدت رو فراموش کنی بله... تو رنج نکشیدی... درد نداشتی... قطعا از نظر تو تيمارستان و اتاق کار گرم فرقی نداره.... . . ایوان این حرف ها رو به آندری زد و آندری فقط لذت برد که هنوز کسی هست که باهاش حرف های فلسفی و و عقلایی بزنه اما وقتی حسش کرد که به اتاق شماره 6 فرستاده شد نه به عنوان پزشک... بلکه به عنوان یک دیوانه عالی بود... خوشحالم که این کتاب و قبل تر نخوندم و الان خوندم برچسب زدن به آدم ها داره هر روز بیشتر میشه فقط کافیه از مسیری که همه میرن جدا بشیم و اونجاست که دیوانه لقب میگیریم.... 4 46 سید عرفان 1403/5/24 عالم ذر: آغاز شگفت انگیز زندگی انسان محمدرضا اکبری 2.9 4 نویسنده محقق توانایی هست و شاید با جرئت بتوان گفت اکثر منابعی که به این موضوع پرداخته بودند را برسی کرده و مورد تطبیق قرار داده اما در بعضی موارد نسبت به نظرات مطرح شده خیلی متعصبانه و به قولی حرف حرف من است ایراد کرده بودند به عزیزانی که آشنایی ندارند یا همچنان معقتد بر عدم وجود این اتفاق هستند پیشنهاد می کنم 0 2 سید عرفان 1403/5/23 رهیده: هجده روایت از روضه هایی که زندگی می کنیم جواد رسولی 4.2 19 کیست درین انجمن محرم عشق غیور ما همه بیغیرتیم آینه درکربلاست هر جا اسمش باشه، روایتش باشه، صحبتش باشه، آرامش هم حتما هست... 0 2 سید عرفان 1403/5/23 کتابخانه نیمه شب مت هیگ 4.0 407 حق این کتاب... این ایده عالی.. این روایت جذاب... این تصویر پردازی لذت بخش... پنج ستاره بود.... اما نقاط ضعفی هم داشت که شاید به نظر حقیر اصلی ترین ِش فراموشی نورا در ابتدای هر زندگی بود!!! به هر حال خوش حالم که این کتاب رو در بهترین زمان ممکن مطالعه کردم... پیشنهاد میشه 0 1 سید عرفان 1403/5/23 مرشد و مارگریتا میخاییل بولگاکف 4.0 85 بتاریخ پنج اسفند چهارصد... همزمان با جنگ روسیه و اوکراین متاسفانه این کتاب روسی به پایان نرسید و بیش از نصف کتاب مطالعه شد....اما از ارزش های بولگاکف کم نمیشه چون با ذائقه بنده جور در نیومد... داستان بار معنوی نامحسوسی داشت که برام جالب بود اما مثل شاخص بورس با یک اتفاق مثلا زیاده گویی یا طفره رفتن ریزش وحشتناکی داشت... مخلص کلام این که وقتی کتاب و می خوندم توی تمام توصیفات نویسنده از داستان همه چی برام رنگ خاکستری داشت.... همین 0 0 سید عرفان 1403/5/23 مادربزرگ سلام می رساند و می گوید متاسف است فردریک بکمن 4.2 50 🙃😇🙃 0 0 سید عرفان 1403/5/23 سلاخ خانه شماره 5 کورت ونه گات 3.5 20 اگر خواستی انسانی را به قتل برسانی اول مطمئن شو بی کس و کار باشد . روایت داستان آرام و قرار نداشت و از جایی به جای دیگر می رفت که البته واقعا هنرمندانه بود... اگه بخوام حدس َم، تفسیر َ م، نظر َ م رو راجب این پرش های نویسنده بگم باید عرض کنم هدفش این بوده که ذهن یک آدم جنگ زده روانی رو کمی لمس کنیم که به نظرم تا حد زیادی اما نه کامل موفق بوده... در کل اثری ضد جنگ رو در اینجا میبینم که... خب... رسم روزگار اینچنین است 0 1 سید عرفان 1403/5/23 چادر کردیم رفتیم تماشا: سفرنامه عالیه خانم شیرازی عالیه خانم شیرازی 3.4 33 این کتاب عجیب بوی بادمجان میده... 0 0 سید عرفان 1403/5/23 شهر خرس فردریک بکمن 4.1 32 قطعا با یه روانشناس طرف هستیم برای بعضی از شخصیت های این داستان میتونستم صدا هم تصور کنم از بس که هنرمندانه خلق شده بود به ریز ترین و ظریف ترین ویژگیهای خلقی و روحی یک انسان توجه کرده بود جناب بک من و در آخر تعارفی که از واژه ها داره طبق خط داستانی بیان میشن و ممکنه کمی گیج کننده باشه. لذت بردم... یازدهم شهریور 401 0 0 سید عرفان 1403/5/23 پالپ چارلز بوکوفسکی 3.2 34 زیادی شلوغش میکنن.. بدون سانسور هم بود تازه 0 0 سید عرفان 1403/5/23 تخم مرغ های شوم میخائیل آفاناسیویچ بولگاکوف 3.7 8 پایین تر از حد انتظار ظاهر شد با توجه به تعاریف زیادی که وجود داشت... کاملا معمولی اما از ظرافت بالایی برخوردار بود 0 0 سید عرفان 1403/5/23 کهکشان نیستی: داستانی بر اساس زندگی آیت الله سیدعلی قاضی طباطبایی محمدهادی اصفهانی 4.6 156 (با احترام به نظرات اخری) این کتاب در اصول رمان نویسی و یا بیوگرافی در غالب رمان، نسخه ی پیشرفته ی نخل و نارنج بود.... دلیل مقایسه این دو کتاب رو فقط به علت مشترک بودنشون در موضوع عرض کردم... ضعفی که به دیدم اومد و قابل عرض هست اینه که نویسنده در بعضی جاهای داستان بحث علمی بیان می کرد تا جایی که داستان فراموش می شد و به نظرم افراط شد و همین طور لحن کتاب گاهی سخت خوان بود و گاهی روان... که البته نمیدونم خوبه یا بد اما من دوست نداشتم.... مخلص کلام این که به نظرم کتاب مفصل و جامعی بود راجع به شخصیت این بزرگوار و آشنایی با زندگی دنیایی ایشون 0 0 سید عرفان 1403/5/23 قوانین چارتین عمرو عبدالحمید 4.2 4 دومین تجربه از ادبیات عرب و مواجه شدن با این شاهکار ادبی با موضوع رئالیسم جادویی اوایل داستان با مدینه فاضله ای روبرو بودم که عدالت جز لاینفک این شهر و دیار بود اما فهمیدم این فاضله و این عدالت فقط ساخته ی ذهن و تلقین اهل چارتین بود.... . شاه را بِه بود از طاعت صد ساله و زهد قدر یک ساعته عمری که در او داد کند لذت بردم از خوندنش... شاید جلد های بعدی هم بخونم 0 0 سید عرفان 1403/5/23 روزگار سخت ماریو بارگاس یوسا 4.2 7 ترکیب آقا ماریو تو این کتاب دفاعی بود... یه کم سخت بود برام، البته بیشتر از یه کم.. (شاید سخت خوان) همش تلاش میکردم تو داستان غرق بشم اما نهایت دو متر عمق بیشتر نداشت و هِچی... اما همچنان یوسا محشره... محشر یه کتابخوان همیشه مبتدی 0 0 سید عرفان 1403/5/23 برادران سیسترز پاتریک دوویت 3.7 23 ایلای = عاشقِ صادقِ آدم کش 0 0