معرفی کتاب عربیکا اثر یامین پور

عربیکا

عربیکا

4.3
51 نفر |
33 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

17

خوانده‌ام

76

خواهم خواند

93

شابک
9786000355449
تعداد صفحات
200
تاریخ انتشار
1403/10/25

توضیحات

        کتاب عربیکا جدیدترین نوشته وحید یامین پور است. عربیکا سفرنامه وحید یامین پور به لبنان ما بین اولین سفر او در  سال 2003  و دیدار با سید حسن نصرالله و آخرین سفرش در سال 2024 و پس از شهادت سید مقاومت است.

دکتر وحید یامین پور استاد دانشگاه و چهره شناخته شده رسانه ای فرد خوش فکر و صاحب قلمی  است که از زاویه ای نو به موضوعات نگاه می کند. او  پیش از این با کتاب نخل و نارنج (روایت داستانی از زندگی و زمانه شیخ مرتضی انصاری) مسیر ادبیات داستانی را شروع کرد. مسیری که با ارتداد ادامه یافت و سفر به ژاپن و شرکت در سالگرد هیروشیما بهانه ای برای نوشتن کتاب کاهن معبد جینجا شد.

حالا در پس هفت اکتبر و حوادث اخیر منطقه و جبهه مقاومت  و حمله رژیم صهیونیستی به لبنان و بیروت و ترور فرماندهان از جمله سید مقاومت سید حسن نصرالله، او برای چندمین بار به لبنان سفر کرد. اولین سفر وحید یامین پور در سال 2003 میلادی (1382 خورشیدی) و 21 سال قبل از نگارش کتاب انجام شده است.

در همان سفر مواجهه نزدیکی با لبنان و حزب الله دارد و  به دیدار سید حسن نصرالله می شتابد و پای صحبت های آن حکیم عزیز می نشیند. در سال های بعد نیز سفرهایی به بیروت انجام داده  و به سیاق خود یادداشت برداری میکند.

تا سال 2024 و بعد از ترور سید مقاومت و قبل از آتش بس و در زمان هجوم و بمباران هر روز و شب لبنان توسط رژیم صهیونیستی، بار دیگر به لبنان سفر کرده و این بار جلوه و چهره جدیدی از عروس خاورمیانه می بیند. او یادداشت های کوتاه خود در این سفر را  به صورت روزنوشت منتشر می کند و پس از بازگشت از لبنان، ما حصل سفرها و مواجهه اش با ضاحیه،‌بیروت، نبطیه، حزب الله، سید حسن نصرالله و…در طی این 21 سال را در کتاب عربیکا جمع آوری میکند.

کتاب عربیکا وحید یامین پور نتیجه مواجهه مستقیم او با حوادث و پیشامدهای منطقه و تطبع و تفکر اوست. تجربه قلم و نگاه او  و نوشتارهای کوتاه و خواندنی  که تحت عنوان یادداشت های بیروت و طی آخرین سفرش منتشر می کرد خبر از انتشار اثری خواندنی دارد. خصوصا که هنوز از شهادت فرماندهان و ترور جمعی توسط پیجرها و شهادت سید حسن نصرالله مدت زیادی نگذشته است.
وحید یامین پور با انتشار عکسی از صفحه اول کتاب ( با طرحی سبز رنگ و زمینه پرچم لبنان) خبر از انتشار جدیدترین اثرش با عنوان عربیکا داد. این کتاب به زودی منتشر شده و پیش فروش آن در سایت کتاب جمکران آغاز شده است.
ت پیدا می‌کنیم.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به عربیکا

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به عربیکا

نمایش همه

پست‌های مرتبط به عربیکا

یادداشت‌ها

          روایتی به دلچسبی یه‌فنجان عربیکای داغ وسط خستگی‌های روزمره. روایتی که فقط به بیان صرف اتفاقات بازه‌ی زمانی حضور نویسنده محدود نشده و یه بیان جمع و جور از  تاریخ مقاومت هم لابه‌لای روایت جاخوش کرده برای نوجوان‌ها و جوان‌هایی که مثل من مشتاق اطلاعات اینچنینی هستن.
چاشنی روایت یا بهتره بگم روحِ روایت هم مثل همه‌ی کتاب‌های آقای یامین‌پور، خنکای واژه‌ها، جملات و مطالب عمیقِ برآمده از ادراکات درون نویسنده‌ست که قلب و فکر آدم رو جلا میده؛ از همون واژه‌ها و جملاتی که تا چندین روز لذت تلاش برای درک عمق و رازورانگی‌شون لحظه‌های عادی زندگی رو طور دیگری رقم میزنه و گاهاً دریچه‌ای میشه برای جست و جو و غرق شدن بیشتر در پشت‌پرده‌ی حقیقی و رازگونه‌ی این‌‌دست مفاهیم.
عمیقاً لابه‌لای صفحات این کتاب حیات جدیدی رو تجربه کردم. با وجود اینکه کوتاه بود اما در انتهای کتاب حس می‌کردم خاطرات چندین و چندساله‌ای رو مرور کردم و حالا از شدت دلتنگی پر از بغضم :)
آقای‌نویسنده!
خداقوت و
قلم‌تون پر حکمت و پر برکت ان‌شاءالله.
منتظر انتشار کتاب‌های توراهی هستیم :)
        

9

          به عنوان کسی که طعم اسپرسوی موردعلاقه‌م هشتاد-بیست به نفع روبوستاعه، باید بگم عربیکا به قلم کسی که عاشق قهوه صد عربیکاس، به مذاقم خیلی خوش‌اومد. 

قبل‌تر هم به این نتیجه رسیده بودم که قلم وحید یامین‌پور خوراک روایت‌گری از سفر، رویداد، ماجرا یا حتی یه مکانه و الان که عربیکا رو خوندم میتونم نظرمو تمدید و تایید کنم. زبان روان، صمیمی و در عین حال ادبی‌ای که اگه جای نثر، شعر بود قطعا سبک هندی بود. واقع‌نمایی به جای ایدئال‌نمایی، دوری از کلیشه‌پردازی و شعاردادن در عین مرور آرمان‌ها و جزئی‌نگری و تیزبینی تو بیان روایت از ویژگی‌های قلم یامین‌پور، به‌ویژه تو عربیکاست. 

یه اطلاعات تاریخی،نظامی، مقاومتی لابلای این سفرنامه به مخاطبی که ممکنه ندونه یه چیزایی رو میده که بنظرم با توجه به موقعیت حساس کنونی منطقه، بسیار کار خوب و بجاییه.

اونقدر خوشخوان و نرم بود این کتاب که زیر ۳ساعت گوشت شد چسبید به بدن. البته چون این سفر بعد از شهادت سیدحسن بوده، بارها وسط خوندن اشک آدم ناخودآگاه جاری میشه. 

دم سوره‌مهر هم گرم.
        

15

عین راء

عین راء

1403/12/12

          سحر اولین روز ماه مبارک رمضان این کتاب را تمام کردم. 

این کتاب سفرنامه های وحید یامین پور به لبنان است. اولین سفرش بعد از پیروزی در جنگ سی و سه روزه شروع می شود و آخرینش، نزدیک به قرارداد آتش بس و فرار سربازان رژیم صهیونیستی پایان می یابد.

مثل همه سفرنامه ها، می دانم که نویسنده هر آن چه را دیده نمی تواند منتقل کند اما همین قدر که منتقل می شود، پر از بغض و لبخند است. 

از دوستان لبنان دیده ی بعد از شهادت سید شنیده بودم که مردم سیدحسن را زنده می دانند. نه آن که شهادتش را نخواهند قبول کنند که او را هنوز حاضر و ناظر بر صحنه می دانند. همین مطلب را لا به لای سطور این کتاب می توان پیدا کرد. 

قلم یامین پور واقعا روان است. همین باعث سرعت در مطالعه کتاب می شود. و این سرعت نه به آن علت که کتاب حاوی تحلیل ها و مطالب قابل تأمل نیست که هست! مسئله قلم روان نویسنده است که چنین امکانی را برای خواننده ایجاد می کند. 

یامین پور در این کتاب، جلوه دیگری برای من پیدا کرد غیر از جلوه ی یامین پورِ ارتداد و غیر از جلوه یامین پورِ ماجرای تفکر آوینی. و خب، اعتراف میکنم این جلوه هم مثل جلوه های قبلی جذاب بود. خدای متعال بر ثمرات و برکات نویسنده بیفزاید. 

برخی از تحلیل های ارائه شده در کتاب برای من جالب بود. کمتر شنیده بودمش یا اصلا نشنیده بودم و همین مطلب در کنار روایت های فوق العاده جذاب از نزدیکِ جنگ، به نظرم دلیل کافی ست برای لزوم مطالعه این کتاب.

می توان راحت کتاب را به دست دبیرستانی های متوسطه دوم داد و بازخورد خوب گرفت! شک نکنید.
        

1

          قهوه عربیکا تلخ و ترش است. تلخی دارد ولی ترشی هم دارد. یک بعدی نیست. 
کتاب آقا وحید یامین پور هم واقعا عربیکا بود.
فقط با یک  تفاوت، عربیکای خوردنی ترشی دارد ولی عربیکای یامین پور، شیرینی.
تلخی های جنگ و نجاست رژیم غاصب را کامل، امید به زندگی لبنانی ها و روحیه مبارزاتی بدون خستگی را کامل نشان داده.
آشنایی قدیمی یامین پور با لبنان، همه چیز را بهتر کرده بود.
سفرنامه خوب، باید اوضاع فرهنگی را به ویژه پوشش دهد، اینکه برویم جایی، از ظاهر بنویسیم را که هر بنی بشری بلد است.
سفرنامه خوب یعنی خسی در میقات، یعنی جانستان کابلستان و یعنی عربیکا.
کتاب به خوبی فضای سیاسی فرهنگی لبنان را نمایان می کند و به جا و به موقع به روابط ایران لبنان و نظر مردم لبنان نسبت به ایران می پردازد.
کتاب بعضی مواقع به چیز هایی می پردازد که در ظاهر مهم نیستند ولی شیرینی کتاب به آنها است.
کتاب بسیار خوبی بود، نثر فوق العاده یامین پور و روایت مورد نیاز از لبنان.
تنها مشکل کتاب، ویراستاری آن بود که مشکل های اعصاب خورد کنی داشت.

پ.ن: کتاب در نهایتا ۴ ساعت تموم شد.
        

12

          وقتی عربیکا را می‌خواندم به یاد روایت فتح شهید آوینی می‌افتادم. در روزهای سخت دفاع مقدس گزارش‌های متعددی از جنگ بود که کدام شهر سقوط کرد یا پس گرفته شد. چند نفر شهید  یا زخمی شدند. پیروز شدیم یا شکست خوردیم و... اما روایت فتح روایتی متفاوت بود. روایت فتح چهره دیگر جنگ را آشکار می‌کرد و زیبایی و شکوهی که در جریان بود را عیان می‌کرد. روایت فتح، روایت اتصال زمین به آسمان و احوال انسان‌هایی بود که در جذبه حق قرار داشتند.دوربین روایت فتح آنچه در باطن صحنه بود را نمایش می‌داد. عربیکا از این وجه توانسته به این نوع روایت نزدیک شود و احوال مردمی را روایت کند که در مسیر تحقق کلمه لااله الا الله هستند. مردمی که به راستی از دنیا بریده‌اند و قدم در سبیل‌الله گذاشته‌اند.
وقتی عربیکا را می‌خوانی احساس می‌کنی حیات حقیقی در لبنان جریان دارد و از خود می‌پرسی اگر آنها زندگی می‌کنند پس من چه می‌کنم؟ من کجای این عالم ایستاده‌ام و به چه مشغولم؟
وقتی عربیکا را می‌خوانی احساس شوق و شعف داری نسبت به حماسه‌ای که در جریان است و از سر عهد مشترکی که مابین ما و همه اهالی جبهه مقاومت است همزمان احساس افتخار و رنج را تجربه می‌کنی و در کنار همه اینها احساس شرم می‌کنی که در  باتلاق عادات روزمره فرورفته‌ای و از نعمت‌هایی که داری غافلی. نعمت آسایش، امنیت، خانواده و از همه بالاتر نعمت انقلاب اسلامی و ولی امر که از بالاترین نعمت‌هاست.
امید است که از خواب غفلت بیدار شویم و به غافله کربلا بپیوندیم.
        

6