معرفی کتاب که ماهی برآید اثر سعیده شبرنگ

که ماهی برآید

که ماهی برآید

حامد اشتری و 1 نفر دیگر
4.0
49 نفر |
16 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

6

خوانده‌ام

70

خواهم خواند

43

شابک
9789643049935
تعداد صفحات
220
تاریخ انتشار
_

توضیحات

        رمان زندگی فیلسوف عارف و فقیه بزرگ عصر قاجار، حاج ملا هادی سبزواری به قلم سعیده شبرنگ از سوی شرکت چاپ و نشر بین‌الملل منتشر شد.

سعیده شبرنگ نویسنده این رمان، در اولین اثر خود احوالات و زمانه بزرگترین فیلسوف عصر قاجار را با زبانی داستانی روایت کرده‌ است. این اثر حاصل پژوهش نویسنده و مطالعه او در منابع متعدد است. او زندگی پر فراز و نشیب این عالم حکیم را از کودکی تا پایان عمر با بیانی شیرین و خلق موقعیت‌هایی جذاب که متکی به واقعیت‌های تاریخی است روایت کرده است.

 حاج ملا هادی سبزواری بزرگترین شارح آثار صدرالمتالهین، خالق منظومه‌ حکمت و موسس حوزه علمیه سبزوار در طول عمر خود شاگردانی را تربیت کرد که نام بسیاری از آنها در کهکشان علم و فقه ماندگار شد.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به که ماهی برآید

نمایش همه
بریدۀ کتاب

صفحۀ 144

کلام شاه با سلام شیخ بریده شد. آقاجان از پله‌‌ها پایین آمد و در مقابل حوض ایستاد. شاه دستی به کلاه مخمل جواهرنشانش کشید و سعی کرد تبسمش را زیر سبیل‌‌های بلندش پنهان کند. اما چشم‌‌های درشتش ریز شد و گونه‌ها بالا آمد. بعد از خوش‌ و‌ بشی رسمی و مختصر و مصافحه و معانقه، شیخ، میهمانش را به نشستن تعارف کرد. شاه ایستاد و دور‌ تا‌ دور حیاط را از نظر گذراند. تختی چوبی زیر سایه‌ی درخت انار بود و قالیچه‌ای روی آن پهن شده بود. آفتاب از دریچه‌های نورگیر زیرزمین به جایی که احتمالا مطبخ خانه بود سرک می‌کشید. چند پله در میانه‌ی حیاط بود که به ایوان و اتاق‌ها ختم می‌شد. در زاویه‌ی جنوبی حیاط، اتاقی تک افتاده بود و سادگی دیوارهایش، آن را از معماری پر از کاشی و کنگره‌ی دیگر بناهای خانه، ممتاز می‌کرد. یک دالان کفش‌کن و پنج پله‌ی آجری اتاق را از زمین جدا می‌کرد. هرچند اهالی خانه اتاق پنج‌دری را آماده‌ی پذیرایی کرده بودند، اما شاه میل کرد ساعتی در همین اتاق، با میزبانش بنشیند.

11

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

لیست‌های مرتبط به که ماهی برآید

نمایش همه
عبد صالح خداحاج آقا روح اللهخون دلی که لعل شد: خاطرات حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای (مدظله) از زندانها و تبعید دوران مبارزات انقلاب اسلامی

از علما و بزرگان دین بگو؛

29 کتاب

کتب مربوط به زندگی علما، عرفا؛ (موارد مطالعه شده، با تیک مشخص شده) • کتاب های خاطره ای: ○ عبد صالح خدا / آقا روح الله ○ خون دلی که لعل شد ✅️/ ماه در آينه ○ گوهر شب چراغ (حاج شیخ غلامرضا یزدی)✅️ ○ حاج آخوند / شیخ بی خانقاه ○ به رنگ صبر (خاطرات فاطمه صدر، از شهید صدر و امام موسی صدر) ○ عمار انقلاب / ذوالشهادتین امام (علامه مصباح) ○ چای خوش عطر پیرمرد : داستان‌هایی کوتاه از زندگی مبارز مجاهد شهید سیدحسن مدرس ○ سوخته : زندگی نامه، آيت الله شیخ محمدجواد انصاری همدانی ○ فرزند بی‌نهایت: زندگی نامه شهید بهشتی ○ شمع محفل: چند روایت کوتاه از زندگی آيت الله حاج آقا مجبتی تهرانی • رمان: ○ سه دیدار (امام خمینی)✅️ ○ روح الله (امام خمینی) ○ مردی در تبعید ابدی (ملاصدرا)✅️ ○ قلندر و قلعه (شیخ اشراق) ○ نا (شهید صدر) ○ نخل و نارنج (شیخ انصاری )✅️ ○ شهاب دین (آيت الله مرعشی نجفی )✅️ ○ تنهای هزار ساله (شیخ صدوق) ○ که ماهی بر آید (ملاهادی سبزواری)✅️ ○خاک نشین (شیخ عباس قمی) ○ آقا شیخ مرتضی زاهد ○ کهکشان نیستی (آيت الله قاضی)✅️ ○ خورشید می ماند (شیخ بهایی) ○ بند‌‌بند سرگذشتم (زندگی‌نامه خودنوشت مرحوم کاشف الغطا) ○ قربانی طهران (اشاره ای به زندگی شیخ فضل الله نوری در قالب رمان) ○ تو را خانه ای هست (شیخ بهایی) ○ مثل نور( سید نورالدین هاشمی شیرازی) ○ فقیهان و انقلاب ایران ( یک نسل پس از آيت الله العظمی بروجردی) [لیست درحال به روز رسانی است]

115

یادداشت‌ها

          📄 #یادداشت 
📘 #که_ماهی_برآید
🖋️ #سعیده_شبرنگ

خواندن زندگینامه علما همیشه برایم لذت بخش و سراسر درس زندگی است. کتاب ماهی که برآید بر اساس زندگی فیلسوف و عارف بزرگ ملاهادی سبزواری است. ایشان را اصلا نمیشناختم و بواسطه این کتاب با این حکیم، عارف و شاعر شیعه آشنا شدم که از شارحان فلسفه صدرایی بودند. 
منظومه مهمترین اثر ایشان است که حکمت و منطق را به نظم در آورده‌اند. 
با وجود تمکن مالی پدرشان همیشه به کم قناعت کرده و بیشتر اموال خود را انفاق می‌نمودند.
شاید بتوان ماجرای حج ایشان که در این کتاب ذکر شده از قسمتهای فوق العاده درس آموز زندگی ایشان نام برد که نشان‌دهنده روح بزرگ این عالم بزرگ است. 
با توجه به مقام علمی ایشان که شارح نظریات ملاصدرا بودند و از استادان شیخ مرتضی انصاری و حسینقلی همدانی نیز بودند هنوز برای شناخت ایشان باید بیشتر کار شود و البته گذشت زمان زیاد از حیاتشان کار را برای نویسندگان سخت تر می‌کند. 
نثر کتاب روان و خوشخوان است. آغاز هر فصل با یک بیت شعر با توجه به داشتن طبع شعر ایشان جالب و خوب بود. عکس روی جلد قبل از خواندن کتاب برایم زیاد قابل درک نبود اما با خواندن کتاب متوجه ارتباط معنایی آن با شخصیت ایشان شدم و الان آن را دوست دارم چون یادآور قسمت جالبی از زندگی این عالم بزرگ است. 
ان شاء الله که ما هم بتوانیم از زندگی سراسر درس علما بیاموزیم و رهرو راه آن‌ها باشیم. 

اردیبهشت 1403

@BargiAzDanesh 🌱🌾
.
        

3

          بسم الله

آنقدر با تردید سراغ این کتاب رفتم که بعید می‌دانستم لذتی از خواندنش ببرم، نهایتا با خودم حساب و کتاب می‌کردم که کتاب هرچه نداشته باشد بالاخره اطلاعاتی از ملا هادی سبزواری در اختیارم قرار می‌دهد. کلا دیدگاهم نسبت به زندگی‌نامه نویسی ها چه در قالب مستند نویسی و چه در قالب داستان و رمان این است که کتاب ولو به لحاظ فنی قدرت چشمگیری نداشته باشد، حداقل اطلاعاتی پیرامون شخصیت در اختیار می‌گذارد.

اما به اندازه چند صفحه از خواندن کتاب کافی بود تا نقطه‌گذاری اولیه کتاب و برگشت به عقب های درست و به جا، نشان دهد که با داستان خوب و موفقی طرف هستم.

شخصیت ملا هادی سبزواری که حکیم، فیلسوف، عارف، شاعر و فقیه بزرگی است به اندازه کافی جذابیت نزدیک شدن به این کتاب و خواندن و لذت بردن را دارد، که خدا را شکر با قلم خوب و روان نویسنده این اثر ماندگار شده است.

درباره محتوا هم باید گفت که نویسنده توانسته علیرغم حجم کم کتاب، اطلاعات خوبی در اختیار مخاطب قرار بدهد.
        

5

          کتاب که ماهی برآید به وسیله نشر بین الملل به چاپ رسیده و بیانگر زندگی فیلسوف، عارف و فقیه بزرگ عصر قاجار حاج ملا هادی سبزواری است.
سعیده شبرنگ نویسنده این رمان، در اولین اثر خود زندگی پرفراز و نشیب حاج ملا هادی سبزواری را از دوران کودکی و شروع جوانه زدن استعداد ها در شخصیت و همچنین طی کردن گام های سلوک، جدا شدن از تعلقات مادی و دنیایی تا پایان عمر شریف ایشان را با بیانی شیوا بر اساس حقایق تاریخی روایت کرده است.
حاج ملا هادی سبزواری بزرگترین شارح آثار صدرالمتالهین، خالق منظومه‌ حکمت و مؤسس حوزه علمیه سبزوار در طول عمر خود شاگردانی را تربیت نمود که نام بسیاری از آنها در کهکشان علم و فقه ماندگار شد.
از ویژگی‌های شخصیت داستان تواضع و کتوم بودنشان در ذهنم ماندگار شد.
دقت و توجه نویسنده به اصطلاحات، امکان و جغرافیا.. در کنار توصیفات به جا و خوب سبب تصویرسازی ذهنی خوبی در مخاطب می شه و شیرینی خوانش کتاب رو دو چندان می کند.
جلد کتاب را دوست داشتم اما ارتباط معنایی‌اش با کتاب را درک نمی‌کردم اما با خواندن کتاب ارتباط معنایی جلد کتاب را با شخصیت ایشان فهمیدم و بعد از آن جلد را بیشتر دوست دارم چون یادآور درس بزرگی از زندگی حاج ملا هادی سبزواری است.
این عارف بزرگ را نمی‌شناختم به واسطه کتاب با این حکیم، عارف و شاعر والا مقام آشنا شدم الحمدلله که این کتاب روزیم شد.
به امید کتاب های بیشتری از زندگی علما
        

6

          یکی از دلایلی که با این سبک کتاب‌ها یعنی داستانی کردن زندگی علما و شهدا و ... ارتباط نمی‌گیرم این است که از نظر من ویژگی بارز این کتاب‌ها باید این باشه که شخصیتی جاودان و ماندگار از اون شخص مهم در ذهنم باقی بگذارد
اما متأسفانه این سبک کتاب‌ها بیشتر به جزئیات بی‌کارآمدی مثل توصیف اشیا و حوادث غیر کمک‌کننده به شناخت شخصیت اصلی و دیالوگ‌های بی‌کاربرد سپری میشه
در صورتی که اگر زندگی علما و شهدا به‌خوبی به تصویر کشیده بشه، عاشقشون می‌شیم، و در ذهنمون یک تصویر پررنگ و بزرگ از این شخصیت‌ها به جا می‌ماند و الگوی زندگی‌مون می‌شن
چرا امثال مستر همفر گفتن مردم نباید با زندگی علما آشنا بشن؟ چون اگه مردم سبک زندگی و رفتاری علما رو بفهمن، جذبشون می‌شن و غیر از اونا به کسی اهمیت نمی‌دن
ولی این سبک کتاب‌ها چنین کاری نمی‌کنن، وارد زندگی شخصی اون عالم یا شهید نمی‌شن تا مخاطب رو شیفته او کنن، مثلا که بهتر از علما و شهدا در رفتار با همسر و فرزند؟ اما در این سبک کتاب‌ها می‌بینیم اون فرد خیلی بی‌توجه و سرد رفتار می‌کنه با همسرش من این حس را در این کتاب یا کتاب نخل و نارنج داشتم درحالی‌که این افراد در رفتار با همسر بهترین هستن، مثل خاطراتی که از امام خمینی شنیدیم در رفتار با همسر که این باید در کتاب گنجانده بشه
این سبک کتاب‌ها صرفا داستانن، داستانی که بعد از تموم شدنشون یادی از اون عالم  یا شهید در دل باقی نمی‌گذارن
برای همین من، خودم ترجیحم مطالعه کتاب‌های زندگی‌نامه و غیره این افراد است تا اینکه داستانشون رو بخونم که همش بازی با کلمات نویسنده است در وصف ویژگی‌های اسباب و وسایل و افراد که چی پوشید و چی خورد و چه کرد
        

3

          که ماهی برآید
نویسنده سعید شبرنگ
قدیم ترها خواندن کتاب زندگینامه علما را دوست داشتم ولی کتابهایی که حالت داستانی داشته باشند و خوشخوان خیلی کم بود، اما الآن به لطف نویسندگان جوان و خوش ذوق در این زمینه خیلی کتابهای خوبی نوشته شده، این مدت چند کتاب زندگینامهٔ علما خواندم که حقیقتا لذت بردم.  
از جمله این کتاب که دربارهٔ ملاهادی سبزواریست و بسیار روان و زیبا نوشته شده بود. 

ایشان عالمی بزرگوار بود که سرآمد علوم زمانه اش بود تا جاییکه هنوز هم کتابهایش در حوزه ها تدریس می شود. 

اما چیزی که ایشان را متمایز میکرد و بسیار الهام بخش بود اینکه ایشان به لحاظ مالی بسیار متمول بود و پدر و اجدادشان از زمینداران بزرگ سبزوار بودند. ملاهادی در نوجوانی به مشهد میرود و لباس طلبگی می پوشد ولی از همان زمان بنا را بر قناعت میگذارد و رضا دادن در حد نیاز و الباقی را انفاق میکند و صندوق قرض الحسنه تشکیل میدهد و الی آخر... 

واقعا داستان ها و ماجراهایی که برای ایشان پیش آمد و در کتاب نقل شده عالیست عالی و هر بخشی سرشار از درس و الگوست برای ما. 
داستان فوت همسرشان و رفتن به کرمان و. ماجراهای آنجا 
یا بعدها در سبزوار و آمدن قشون شاه و غیره 

اگر هرکداممان به اندازه ظرفمان از دریای کتاب برداشت کنیم خیلیست.   


        

4