یادداشت سید عرفان
1403/7/26
5.0
آقای کارل چاپک نویسنده این شاهکارررر به تمام معنای ادبی قبل از جنگ جهانی دوم در سال 1936 وحتی قبل از این که شاهد قرن بیستم باشه این داستان رو خلق کرده (از این جهت عجیبه که پیش بینی های دقیقی داشته از قرن بیستم) داستان علمی تخیلی است (عجیب تر این که من ژانر علمی هیچ وقت دوست نداشتم) اما حتی یک درصد هم نمیشه باور کرد که این داستان زاده ی تخیل ذهن نویسنده است.... اغراقی هم در کار نیست میتونید امتحان کنید و چند صفحه ورق بزنید ( حین خوانش چند بار خواستم مستنداتی که ارائه داده رو چک کنم) مگه یک ذهن چه قدر میتونه پربار باشه چه قدر میتونه خلاق باشه که انقدر همه چی دقیق و درست سرجاش قرار میگیره بیش از 50 صفحه پانویس که همش مهمه و انگار کلی محقق و مورخ و شیمی دان و پزشک و ... براشون سال ها وقت گذاشتن و به مقاله تبدیل کردن و منتشر کردند اما همشون رو نویسنده نوشته کلی بریده روزنامه که همشون ساخته ی ذهن تمیز نویسنده است اگر بخوام از داستان بگم اسپویل میشه و مزه اش میره فقط به همین بسنده می کنم که قراره تقابل یک تمدن نوپا با تمدنی پیشرفته رو ببینیم بزمجه ها در یک طرف و نقش همیشگی و پر تکرار همه ی داستان ها :انسان ها اسکار امسال رو به این کتاب درجه یک میدم 🙂 بیست و ششم و مهر چهارصد و سه