شبکه اجتماعی کتاب‌دوستان

بهخوان فضایی برای کتابخوان‌هاست تا همدیگر را پیدا کنند و دربارۀ کتاب‌ها حرف بزنند.

بهخوان
یادداشت‌های پیشنهادی
بِهتاب

بِهتاب

6 ساعت پیش

یه کتابی عالی برای وقتایی که حالت خوب نیست...

امروز برای بار سوم این کتاب رو خوندم. اصلا فراموش کرده بودم که چرا دوستش داشتم‌.

چون بعد از یه دوره نسبتا طولانی روزمرگی و کسالت و شاید افسرده خویی، انگار دوباره به احساساتت رجوع میکنی، انگار دوباره به درون خودت نگاه میکنی، و چقدر عجیبه که همین، حالت رو بهتر میکنه.

"چرا در بیان احساساتمان صادق نیستیم؟ آیا دلیلش این است که از زندگی کردن بسیار خسته هستیم، و وقت نداریم احساساتمان را با دیگران به اشتراک بگذاریم؟"

نویسنده صادقانه احساساتش رو بیان میکنه و این شبیه چراغ راهنماییه که بهت یادآوری میکنه شاید دلیل اینکه حالت خوب نمیشه اینه که اونقدر ها با خودت صادق نیستی، احساساتی که احتمالا خیلی هامون با خیلی هاش دست و پنجه نرم کردیم، موشکافانه بررسی میشن.

چیزایی که یاد میگیری، مشکلات روانشناختی جدید نیستن که با خودت بگی اع چه جالب من اینو نمیدونستم، بلکه نوع نگاه به مشکلاته‌، شاید هم فقط یادآوری و تلنگر.

پیشنهادم اینه از مسیر کتاب لذت ببرید "که اصل ماجرا هم همینه" و نه نتیجه آخر کتاب و سرنوشت نویسنده...

بیچارگان تمام شد و داستایفسکی انگار با اولین کتابش دانه‌ی درختی تنومند را در دل زمین کاشته است. از این به بعد داستان‌هایش همین اند. مفهومی فلسفی و روان‌کاوانه، عشقی ناکام، رنجی بی‌نهایت و آدم‌هایی درکشان به زمان احتیاج دارد.
داستان روایتگر زندگی‌هایی تلخ است که عشقش در نامه‌ها جا خوش کرده و نصیب کلمات شده کلماتی که سعی دارند بار احساسات و روزمرگی‌های مرد میان‌سال و دختر جوانی را به دوش بکشند.
دو صحنه از کتاب به نظرم درخشان اند. یکی مواجهه‌ی دیووشکین با گداها و دیگری مواجهه‌اش با حضرت اشرف.
اگر می‌خواهید این کتاب را بخوانید باید خیلی صبوری کنید تا به ۴۰ صفحه‌ی آخر برسید. البته که مصلح همه‌ی کتاب‌های داستایفسکی صبر است ولی خب این کتاب اول اوست و این صبر باید بیشتر باشد. پایان‌بندی شگفت‌انگیز نیست اما واقعی‌ست.
انگار داستایفسکی در کتاب اولش گربه را دم حجله می‌کشد که من قرار نیست واقعیت را به شما نشان بدهم. قرار است آن را در چشمانتان فرو کنم!
برای فئودور ۲۴ ساله این کتاب رشک‌برانگیز است اما من امتیاز را به نسبت کتاب‌های دیگری که از او خوانده ام ثبت می‌کنم. (2.5)

+ همچنان برای کسی که می‌خواهد داستایفسکی خواندن را شروع کند بهترین انتخاب برای اولین کتاب شب‌های روشن است.

نشر نی

نشر نی

8 ساعت پیش

صهیونیست‌ها، از همان شروع نهضت خود، بر این باور بودند که اگر بخواهند به هدفشان در تأسیس کشور یهودی در سرزمینی که ساکنانش غیریهودی هستند برسند، باید پشتیبانی یکی از «قدرت‌های بزرگ جهانی» را داشته باشند. آن‌ها ابتدا به سراغ امپراتوری عثمانی که فلسطین را تحت کنترل خود داشت رفتند که با درخواست آن‌ها مخالفت شد (درعوض به آن‌ها گفته شده بود که یهودیان می‌توانند در سایر نقاط امپراتوری عثمانی ساکن شوند و شهروند ترک به حساب آیند). سپس به بریتانیا رو آوردند که درابتدا استقبال چندانی از آنان نشد. کارشناسان بریتانیایی سرشناس در حوزۀ خاورمیانه همچون گِرِتْرود بِل خاطرنشان می‌کردند که فلسطین سرزمینی عربی است و بیت‌المقدس برای هر سه دین یکتاپرست مکانی مقدس به شمار می‌رود.
وزیر امور خارجۀ بعدی بریتانیا، لرد جورج کِرزن، نیز اظهار کرده بود هم‌اینک حدود نیم میلیون عرب در فلسطین زندگی می‌کنند که «نه حاضرند زمین‌هایشان را مهاجران یهودی غصب کنند و نه دوست دارند به پادوها و نوکران آن‌ها بدل شوند».
با این حال، با کشیده شدن بریتانیا به ورطۀ جنگ جهانی اول، به ویژه سال مصیبت‌بار ۱۹۱۶ برای متفقین که طی آن تنها در یک روز بیش از شصت هزار بریتانیایی کشته و زخمی شدند، صهیونیست‌ها برگ برندۀ خود را رو کردند. رهبران صهیونیست، که پیش از این دستاویزشان توجیهات مذهبی و آرمان‌گرایانه بود، هم‌اینک می‌توانستند یک مشوق اثربخش به کارزار خود اضافه کنند: آن‌ها به دولت بریتانیا اعلام کردند که اگر بریتانیا قول دهد در آینده از ایجاد یک سرپناه یهودی در خاک فلسطین حمایت کند، آن‌ها به ایالات متحده فشار خواهند آورد تا در حمایت از بریتانیا وارد جنگ شود.

ساخت کتابخانۀ مجازی

امتیاز دادن به کتاب‌ها

باشگاه کتابخوانی

باشگاه کتابخوانی

بهخوان؛برای نویسندگان

با در دست گرفتن صفحۀ خود می‌توانید بلافاصله از یادداشت‌هایی که روی کتاب‌هایتان نوشته می‌شود، مطلع شوید و با خوانندگان ارتباط برقرار کنید.

مشاهدۀ بیشتر

بهخوان؛برای ناشران

با در دست گرفتن صفحۀ نشرتان، کتاب‌های در آستانۀ انتشار خود را پیش چشم خوانندگان قرار دهید و اطلاعات کتاب‌های خود را ویرایش کنید.

مشاهدۀ بیشتر

چرا بهخوان؟