@luna_lovegood

53 دنبال شده

16 دنبال کننده

نمایش همه

1404/7/19 - 00:50

(این ترجمه برای چند دهه ی پیشه و دیگه مجوز تجدید چاپ نداره و پیدا کردن ترجمه ی این کتاب برای من کاری سختی بود اما بعد از یه غرفه داخل باسلام خریدم و با جست و جوی اسم کتاب داخل با سلام پیداش میکنید)

قبل از هرچیری این کامت حاوی اسپویله

برای من کتاب دو قسمت بود. بخش اول که از فصل یک تا ده بود، و بخش دو از فصل ده تا فصل بیست(اخر).
بخش اول به نظرم حوصله سر بر بود چون صرفا جزئیات زندگی دختری به اسم استر گرین وود بود برای اینکه با این شخصیت اشنا بشیم،
البته با این که بخش اول حوصله سر بر بود اما به شدت زیبا بود، منظورم اینکه نویسنده تونسته بود به خوبی احساساتی رو توصیف کنه که توصیف شون واقعا سخته و این کار رو عالی انجام داده بود، و از طرفی جزئیات زیاد به نظر میرسید ولی کن بود(با اینکه حس میکردی نویسده زیاد داره جزئیات میده و خسته میشدی اما باز هم می خواستی بیشتر بدونی).
و بخش دوم که داستان اصلی از اونجا شروع میشه، میشه افسردگی رو با نهایت وجود درک کرد(حتی اگه افسرده نبوده و نباشی).
شخصیت اصلی دختری به اسم "استر گرین وود " که به همراه چند تا دختر دیگه به نیویورک رفته و می خواد تو کلاس های نویسندگی شرکت کنه اما خب موفق نمیشه و بخش اول کلا ماجرا های این سفر، احساسات دختر درباره ی چیز هایی که میبینه و اهدافش برای ایندس. و بخش دوم از جایی ادامه پیدا میکنه که استر بر میگرده به شهرش و اروم اروم دچار افسردگی میشه و حتی چند بار دست به خودکشی میزنه چون حس می کرد کاری نمیتونه بکنه چون ایندش تو نویسندگی میدید و الان نمیدونست چی کار کنه.

از این جا به بعد حاوی مقداری اسپویل می باشد

بعد از اینکه مادرش متوجه استر میشه اون رو به یه مرکز مراقبت میبره و استر دچار شوک درمانی(روش درمانی که برق به مغر بیمار وصل بشه) میشه درحالی که بیهوشش نمیکنن و  استر از شوک درمانی متنفر میشه چون مجبور بود درد زیادی رو تحمل کنه،
بعد مدتی استر به یه مرکز دیگه منتقل میشه و اونجا هم شوک درمانی میشه اما اینبتر با بیهوشی و این دفعه کمک کننده بود.
(جالبه که بدونید به خاطر همین توصیفات استر از افسردگی و روش های درمان اون در اون زمان این کتاب در دانشگاهها تدریس میشه).
تو اون مرکز استر با شخصی اشنا میشه که به نظر درمان شده میرسه اما همین شخص در اخر خودکشی میکنه (ماجرای این دختر اسپولیه،میدونم اما برای درک پایان بندی کتاب لازمه)
در اخر (بعد یه سری اتفاقات که نمیشه گفت) استر از اون مرکز خارج میشه و داستان تموم میشه و درواقع پایان داستان بازه،
البته بهتره گفت پایان کتاب چند لایه ست چون ما میبینیم که استر از اون مرکز خارج میشه و به نظر درمان شده میاد اما خب با توجه به اون شخصیتی که خودکشی کرد میشه گفت استر فقط درمان شده اما افسردگیش کامل از بین نرفته و همچنان استر میتونه دچار همون حس افسردگی بشه.

1404/5/4 - 12:05

نکته: اسم اصلی این کتاب کلوسوس(به معنای غول اگه اشتباه نکنم) هست و نمیدونم چرا تو ترجمه شده کلمات
این کتاب اولین کتاب شعر چاپ شده از سیلویا پلاته و اون سختی و غم کتاب های بعدیش یعنی اریل رو نداره، اما خب به این معنا نیست که این کتاب ارزش خوندن نداره
برای خودمم هم عجیبه که با وجود اینکه من سلویا پلات رو خیلی دوست دارم چطور نمره ی پایینی بهش دادم،
فکر کنم دلیل اینکه نمره ی پایینی بهش دادم این باشه که من شعر ها رو نفهمیدم، این شعر ها همشون از زندگی خود سلویا میان و من چیزی درباره ی زندگی سلویا نمیدونم و البته چیز مشترکی ببن من و بهترین شاعر زن امریکا وجود نداره که اشعار بهم نزدیک و قابل درک باشن
خلاصه که اگه می خواین اثار سلویا پلات رو بخونید اول زندگی نامه رو مطالعه کنید و با زندگیش اشنا شید، دوم اینکه گاهی بعضی شعر ها خیلی طولانی ان و ممکنه اصلا متوجه نشید سلویا درباره ی چی حرف میزنه و حتی ممکنه تشبیه های شعر ها رو هم نفهمید که طبیعیه،
ارایه ی مورد علاقته ی سلویا پلات تشبیه و تشبیه های خاص و عجیب خودش رو هم داره که اصلا با عقل جور در نمیاد و همینه که درباره ی اسعار سلویا عجیبه، اون چیز هایی رو به هم ربط میده که هیچ ربطی بهم ندارن و بهم دلیل گاهی موضوع اصلی شعر از دست خواننده در میره
پی نوشت: من خودم کتاب رو به ترجمه خوندم(ترجمه قابل قبول بود)  اما توصیه می کنم اگه زبان تون خوبه زبان اصلی بخونید تا ارایه ها (خصوصا قافیه ها و ایهام ها ) رو  بهتر بفهمید

1404/4/12 - 11:29

یه شب خواب دیدم که به نارنیا رفتم و بعد از بیدا شدن به نارنیا فکر کردم، به سرزمینی که وقتی بچه بودم به خاطرش وارد هر کمدی که میدیدم میشدم تا شاید بالاخره برم نارنیا و برای از بین بردن این دل تنگی مجموعه ی نارنیا رو شروع کردم
(اول باید درباره ی جلد اول مجموعه صحبت کنم.احتمالا خیلی هاتون فکر میکنید جلد اول شیر کمد و جادوگره که خب اگه قراره داستان اون چهار بچه ای که به نارنیا رفتن بخونید،درسته شیر کمد جادوگر جلد اوله اما خب تاربخچه ی نارنیا براون مهمه اول باید این کتاب بخونید تا بهمید اصلا نارنیا چیه و چطور به وجود اومده،البته با توجه این که داستان این مجموعه یه چیز جداعه و هیچ تاثیری روی داستان اصلی مجموعه یعنی داستان اون چهاربچه ای که به نارنیا اومدن نداره پس حتی می تونید این کتاب اخر بخونید تا فقط درباره ی شکل گیری نارنیا بفهمید)
همونطور که تو پرانتز طولانیه بالا گفتم این کتاب مثل یه کتاب تاریخچه میمونه که درباره ی شکل گیری نارنیا توضیح میده اما خب اصلا مثل کتاب تاریخ مدرسه خشک و بی روح نیست و مثل بقیه جلد ها جادو و فانتزی داره

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نشده است.

چالش‌ها

این کاربر هنوز به چالشی نپیوسته است.

لیست‌ها

نمایش همه