نغمه رحیمی‌پور

نویسنده کودک

anaarbaanoo

کتاب‌های نویسنده

نمایش همه
        فکر می‌کنم تنها نکات قابل توجه این کتاب، اول نویسنده‌ی معروفش، دوم اسم کتاب و سوم طرح روی جلد باشد.
فصل اول کتاب یعنی ۱۰ صفحه ابتدایی به صورت کاملا گزارشی به پیشینه‌ی شخصیت می‌پردازد و زمانی داستان اصلی شروع می‌شود که شخصیت اصلی به سن جوانی رسیده و دانشجوست‌. کتاب داستان کودک با شخصیت بزرگسال!

بعد هم در یک رویداد غیرقابل پذیرش و خارج از روابط علی و معلولی، شخصیت وارد یک ماجرای فانتزی می‌شود و شخصیتی که هنوز پرداخته نشده، مثل یک تیپِ تکراری عمل می‌کند و نویسنده تلاش دارد به خواننده بقبولاند که رفتارهای او عجیب و مخالف شخصیت گذشته‌اش است.

ماجرای فانتزی با یک پایان قابل پیش‌بینی به اتمام می‌رسد و برای این‌که خواننده چندان دست خالی کتاب را کنار نگذارد، نویسنده دست به دامان سبک خاله سوسکه‌ای می‌شود و شخصیت را به شکلی غیرمنطقی عروس می‌کند.

خواندن چنین داستان ضعیفی از نویسنده‌ی هوشمندان سیاره اوراک و پسران گل، برایم قابل قبول نبود. وقتش است که میدان را بدهند دست جوان‌ترها.

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

مترسک و آدم‌برفی

داستان یک مترسک تنها که با یک آدم‌برفی دوست می‌شود. هر سال نزدیک زمستان منتظر آدم‌برفی است تا بیاید و با گرم شدن هوا، آدم‌برفی می‌رود.
تا این‌که بچه‌های مزرعه‌دار که هر سال آدم‌برفی را می‌ساختند بزرگ می‌شوند و تا سال‌ها خبری از آدم‌برفی نیست.
مترسک دلتنگ او شده و با خودش می‌گوید که اگر یک بار دیگر آدم‌برفی را ببیند، به او می‌گوید چه احساسی دارد.
بالاخره آدم‌برفی برمی‌گردد. ناگهان بادی می‌وزد و مترسک را در آغوش آدم‌برفی می‌اندازد و مترسک بالاخره احساسش را به آدم‌برفی می‌گوید.

شاید با یک نگاه خوش‌بینانه به نظر برسد داستان در مورد دوستی و بیان احساسات است.

ولی تصویر در آغوش گرفتن آدم‌برفی،
فضاسازی نویسنده با جمله‌ی "همه جا ساکت بود"
و جمله‌ی "I love you" که مترسک می‌گوید و بار معنایی آن با جمله‌ی "دوستت دارم" فارسی متفاوت است،
این شک را ایجاد می‌کند که منظور نویسنده از رابطه‌ی میان این دو چیزی متفاوت از دوستی است.
برای اطمینان از این‌که تنها خواننده‌ی مشکوک این کتاب نیستم، نگاهی هم به goodreads انداختم. بین خوانندگان کتاب به زبان اصلی هم چنین شکی به وجود آمده.

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.