شبکه اجتماعی کتاب‌دوستان

بهخوان فضایی برای کتابخوان‌هاست تا همدیگر را پیدا کنند و دربارۀ کتاب‌ها حرف بزنند.

بهخوان
یادداشت‌های پیشنهادی

این کتاب گزیده‌ای از "قصه‌های جدید برای نینون" است.
در "بهشت گربه‌ها" راوی، گربهٔ آنگورایِ خانگی و بورژوایی است که تصمیم می‌گیرد زندگی گربهٔ خيابانی و آزادی را تجربه کند. داستان کلاسیک هست، مقدمه دارد و بیشترش به تعریف کردن می‌گذرد و خبری از توصیف نیست.
بیشتر داستان‌ها گِرد موضوعاتی چون فقر و طبقات ضعیف جامعه می‌چرخد. گاه زولا با بیانی شاعرانه و پراحساس، فضا و شخصیت را توصیف می‌کند و گاه با تعریف کردن و نوشتاری گزارشی، مسئله‌ای اجتماعی را نقد می‌کند. او پایه‌گذار سبک ناتورالیسم (طبیعت‌گرایی) بود؛ در برخی از داستان‌های این مجموعه رگه‌هایی از این سبک دیده می‌شود.
داستان "بیکاری" خیلی mp3 از نتایج بیکاری و تأثیرش بر خانواده می‌گوید. دردِ گرسنگی به وضوح در داستان دیده می‌شود و چه‌بسا چنین موضوعاتی بازتابی از زیست و دغدغهٔ نویسنده باشند؛ چراکه امیل زولا در دوران جوانی زندگی کولی‌واری داشته است.
داستان "آهنگر" توصیفی است از یک شخصیت و شغلش.
"خاطرات" متن‌های پراکنده‌ و نوعی وقایع‌نگاری است از دیده‌های شهری، مشاهدات، و در توصیف فضا، مراسم‌ها، تخیلات و خاطراتِ راوی. این متن سرشار از نوستالژی، جان‌بخشی‌، تقبیح جنگ و گاه ایده‌های جذاب است مثل بخش چمدان.

سارا

سارا

12 ساعت پیش

کتاب با یک روایت ساده و آروم خانوادگی شروع می‌شه و حین نقل داستان اطلاعات بیشتری بهمون میده . اطلاعاتی که مثل پازل تیکه تیکه داده میشن و خودمون باید کنار هم بچینیم ببینیم داستان از چه قراره . نوشتن این شکل از داستان نیاز داره نویسنده ماهر باشه و من هم از خوندنش لذت بردم .
همیشه برام سواله که نویسنده ها وقتی میخوان شروع کنن به نوشتن یک داستان ، کل داستان رو تا آخر تو ذهنشون تصور میکنن یا اینکه مینویسن ببینن چی میشه.  حدس من اینه اینجا نویسنده داستان رو شروع کرد ولی نمیدونست آخرش چی میشه . اینکه داستان هم آخراش مثل فیلم inception  شد این ذهنیت رو برام پررنگ تر کرد .
درباره خود داستان چیز خاصی ندارم که بگم فقط با اون قسمت هایی که از اصفهان زده شده بود و نمیتونست خاطراتش رو تحمل کنه و می‌خواست از اون شهر فرار کنه همزاد پنداری (شاید هم همذات پنداری ) کردم .
فکر‌ میکنم نسبت به این کتاب کم توجهی شده و نویسنده اثر ارزشمندی رو نوشته .
یه ذره کتاب بی سر و تهی بود ولی خوندنش رو به همه پیشنهاد می‌کنم.
پدر و زاینده رود نماد بودن و مرگ پدر اوج داستان بود.
رویکردش اسطوره نگاری بود. مبانی اسطوره شناسی عباس مخبر.
پدر زنده اش یک قهرمان مرده است .

MBVPDR

MBVPDR

17 ساعت پیش

﴿در سایهٔ تاج و تخت، قلب‌هایی می‌تپید که تاریخ فراموششان کرد...﴾

این کتاب روایتی انسانی و مستند از زندگی چهار شاهزاده خانم روسی است که در آستانهٔ انقلاب بلشویکی، نه به عنوان نمادهای نظام تزاری، بلکه به عنوان دخترانی جوان با رویاها و ترس‌های خودشان زندگی می‌کردند
 نویسنده با تکیه بر «نامه‌های خصوصی، خاطرات خدمتکاران و اسناد تازه‌یاب» ، پرده از جنبه‌های ناشناخته‌ای برمی‌دارد که:

نقاط برجسته کتاب:
«روابط خواهرانه» آنها در حباب طلایی کاخ (از بازی‌های کودکانه تا رقابت‌های نوجوانی)
«فداکاری‌های جنگ جهانی اول» (کار در بیمارستان‌های صحرایی به عنوان پرستار)
«جزئیات تکان‌دهندهٔ ۷۸ روز آخر» در تبعیدگاه سیبری

چرا این روایت متفاوت است؟
(تمرکز بر انسانیت) به جای سیاست: «آنها قربانیانی بودند بیش از آنکه مجرم باشند»
«نقش مادرشان» (الکساندرا فیودوروفنا) که معمولاً در تاریخ‌نگاری‌ها به حاشیه رانده می‌شود
«تحلیل روانشناختی» از تاثیر فشارهای سیاسی بر رشد شخصیت هر یک از خواهران

۳ نکته کمتر گفته شده:
۱. «اولگا»، خواهر بزرگتر، از افسردگی شدید رنج می‌برد و به شعرهای یاسمنوف علاقه داشت
۲. «تاتیانا» به طرز عجیبی شبیه مادرش بود و مسئولیت‌پذیرترین خواهر محسوب می‌شد
۳. «آناستازیا» با بازیگوشی‌هایش تبدیل به نماد امید خانواده در روزهای تاریک شد

در یک نگاه:
این کتاب نه توجیه‌گر نظام تزاری است، نه تبلیغ‌کننده انقلاب؛ فقط روایتگر تراژدی انسانی است که در چرخ‌دنده‌های تاریخ له شد.

پ.ن (آیا ارزش خواندن دارد؟):
پاسخ کوتاه: بله، اگر...

علاقه‌مندید به: تاریخ زنده (نه خشک سیاسی) • روایت‌های انسانی از دل رویدادهای بزرگ • روانشناسی شخصیت در شرایط بحران

شاید نپسندید اگر: دنبال تحلیل سیاسی عمیق هستید • از جزئیات زندگی روزمره خسته می‌شوید

توصیه ویژه: بهتر است همراه با عکس‌های منتشرشده از آلبوم خانوادگی رومانف خوانده شود

ساخت کتابخانۀ مجازی

امتیاز دادن به کتاب‌ها

باشگاه کتابخوانی

باشگاه کتابخوانی

بهخوان؛برای نویسندگان

با در دست گرفتن صفحۀ خود می‌توانید بلافاصله از یادداشت‌هایی که روی کتاب‌هایتان نوشته می‌شود، مطلع شوید و با خوانندگان ارتباط برقرار کنید.

مشاهدۀ بیشتر

بهخوان؛برای ناشران

با در دست گرفتن صفحۀ نشرتان، کتاب‌های در آستانۀ انتشار خود را پیش چشم خوانندگان قرار دهید و اطلاعات کتاب‌های خود را ویرایش کنید.

مشاهدۀ بیشتر

چرا بهخوان؟