Alireza Yoonesi

تاریخ عضویت:

تیر 1404

Alireza Yoonesi

@AYoonesi

6 دنبال شده

2 دنبال کننده

                چون تو چوگان می‌زنی جرمی نباشد گوی را
              
_alireza.yoonesi
fa.ayoonesi.ir

یادداشت‌ها

نمایش همه
        اثر پربار است و حاوی نکات آموزنده در ابعاد فردی، اجتماعی و آکادمیک.ترجمه هم عالی بنظر می‌رسد اما برغم آموزنده بودن، فرض نویسنده اینست که اندیشه اندیشمندی را باید پذیرفت که زندگی پیامبرانه‌ای داشته باشد. شخصاً نمی‌دانم اساس تفکر نویسنده به کدامین نحله بازمی‌گردد اما بعنوان کسی که کانت را می‌پرستد، ادعا می‌کنم جایی که کانت مسیر را اشتباه رفته و به آن مسئله‌ای که خود گفته وفادار نبوده، مستند به عقل می‌توانم فعل کانت را نقد، نقض و از آن احتراز  کنم. اگر بنای حذف افراد مستند به آنچه نوشته‌اند را بگذاریم، با میمون‌ها یکی می‌شویم. هایدگر را بخوانید، کانت و امام محمد غزالی نیز. قرار نیست گرته اندیشه کسی را بردارید، مطالعه سر را به‌زیر می‌کند و اندیشیدن را به شما می‌آموزد. حقیر،  امروز بسختی می‌توانم مستند به «وصف حیوانی بود بر زن فزون / دفتر پنجم مثنوی،» مولوی را زن‌ستیز و النتیجه مردود اعلام کنم. بااینکه ادله نویسنده محترم در تبیین تداوم حیات سامی‌ستیزی پساهیتلری متقن است، این اتقان دلیلی‌بر مطالعه نکردن یا حذف یک اسکالر، بشیوه‌ای که در کنسل کالچر غربی می‌بینیم، چون اشمیت یا فرگه نبوده، به عقیده حقیر، کودکانه است. از مسائل اندیشه‌ورزی که گذر کنیم، برخی استدلال‌های فرعی نیز بطورکلی صحیح نیستند. برای مثال، بااینکه این مثال از خود نویسنده نیست اما نویسنده در مقام تأیید منطوق خود از آن بهره می‌برد، اصح نیست که لایبنیتس را شروع تحدید قدرت الهی و گذار از اشعری‌مسلکی بدانیم چراکه مسیحیان متقدم (احتمالاً قرون ۴ و ۵) ذات الوهی را ناتوان از فعل گناه می‌دانستند؛ و مفروض است نویسنده هیچ اطلاعی از اسکالرهای شرقی ندارد و بر وی حرجی نیست. توصیفات فضائی عمدتاً خسته‌کننده است و از حس و حال یک محتوای حرفه‌ای می‌کاهد. در کل، کتاب خوبی است و از مطالعه آن لذت بردم. پنج از پنج.
      

1

        جناب سریع‌القلم و کارهاشون بسیار تأثيرگذار هستند بطورکلی ولی توی ربع این صفحات می‌شد همین مفهوم رو رسوند. ضمنا کتاب حول محور یک موضوع می‌چرخه صرفا درحالیکه مفاهیم اجتماعی-تاریخی عوامل بسیاری درشون دخیل هست. کتاب تلاشی برای نقد و بیان دیگر دیدگاه‌های عقب‌ماندگی در ایران نمی‌کنه و صرفا به ایده نویسنده پرداخته می‌شه. اطلاعات کتاب درباره باقی کشورهای تولیدکننده نفت کمی قدیمی هستند که شاید دلیلش زمان نوشته شدن کتاب بوده باشه؛ علی‌ای‌حال کتابی هست که بعدش نمی‌گید وقتم رو هدر دادم و کاش جاش رفته بودم غازچرانی. دیدگاه نسبتا خوبی در باب کل‌نگری و نقش پدرسالاری در جوامع بطورکلی و نه صرفا ایران به شما می‌ده. ایده جناب مونتسکیو که دیکتاتوری در خانه آموخته شده و در جامعه در سطوح کلان اجرا می‌شه (روح‌القوانین) رو آقای سریع‌القلم به خوبی در ایران شرح دادند که بسیار کار جذابی بود. بعد از خوندن این کتاب احتمالا راغب خواهید شد باقی آثار جناب سریع‌القلم رو هم دنبال کنید هرچند اگر مثل من سریع‌القلم-فن بوده باشید بسیاری جملات، مفاهیم و کلیدواژه‌ها براتون تکراری خواهد بود.
      

0

        بسیار ناامیدکننده. دو مورد از سه مقاله تشکیل‌دهنده کتاب درواقع مرور سطحی و مکرری بر تاریخ غم‌انگیز معاصر بود که خواننده رو مسحور نمی‌کنن. مقاله آخر اما به‌رغم فاصله نسبی‌ای که با موضوع کتاب دارد، دست‌کم پژوهشی است ارزشمند وقتی که صرف مطالعه‌اش می‌کنید. الان از ۴ بامداد گذشته، شاید فردا نظر بهتری نوشتم.
---
این کتاب در یک کولاژ متوسط حتا بی‌کیفیت خلاصه می‌شه. خلاف پیشبینی اولیه‌ام، از حرف جدید در این کتاب خبری نیست و عمده کتاب در محدوده کامن سنسه. به همراه یک ریویوی بسیار کلی از تاریخ معاصر که قسمت‌های دارای مصادیق تئوری توطئه در اون پررنگ شده بودن. هرچند نباید بگم از عمق تئوری توطئه در تار و پود اندیشه ایرانی‌ها شگفت‌زده نشدم؛ باید بگم توی مبحث توطئه مانویان همواره داشتم به خلوص تریاک ذبیح بهروز فکر می‌کردم و توی مبحث جلال آل احمد دائم توی این فکر بودم که چنین شخص زیرمتوسطی چرا چنین جایگاه بالایی در اثرگذاری داشته. در باب دسته‌هایی که اشرف در انتهای مقاله معرفی می‌کنه یک وجه مشترک مشاهده کردم و اون نوعی خودبرتربینی کودکانه است؛ یعنی اگر اندیشمند تقلبی مفروض تمایلات ایران‌شهری داشته، همه مادون بشر و ارزش هستند بجز ایرانی‌ها و نتیجتاً همه انیران درحال توطئه‌چینی برای اضمحلال اون هستن و اگر شخص از متأثرین اسلام انقلابی بوده باشه جنگ‌های صلیبی و قص علی هذا. حقا که ناسیونالیسم کودکانه در جهل آبیاری می‌شه. حالا بررسی رابطه جهل و ناسیونالیسم خودش به سال‌ها مطالعه محتاجه؛ اینکه مسئله صرفا یک همزمانی ساده است یا رابطه علی بین این‌ها برقراره  و اگر جواب این سوال مثبته، کدامیک معلوله؟ شاید هم صرفا الکی داره به مسئله فکر می‌کنم. بگذریم. اگر بخوام منطقی باشم، مقاله کاتوزیان با اینکه خیلی جدید نبود، اما خاص بود و توی ظرف خودش بسیار مفید بود. شاید مترجم نباید صرفا یک بعد از مقاله رو برمی‌داشت و به کولاژ خودش اضافه می‌کرد چون زندگانی خلیل ملکی در مبارزه‌اش با تئوری توطئه خلاصه نمی‌شه. نمی‌شه گفت لذت نبردم ولی کاش بیشتر می‌بردم.

<a href="https://taaghche.com/audiobook/78890/%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%AA%D8%A6%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%B7%D8%A6%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86">لینک طاقچه | https://taaghche.com/audiobook/78890/</a>
      

0

        کتاب خوبی بود، پیشنهاد می‌دم اینو که از سایت طاقچه برداشتم بخونین:
 این کتاب را به تمام کسانی که می‌خواهند به جای رویاپردازی به صورت عملی در مسیر دستیابی به اهدافشان قرار بگیرند، پیشنهاد می‌کنیم.
خود نویسنده در این باره می‌گوید:
 «من مثبت فکر نکنید را برای افرادی نوشته‌ام که گرفتار شده‌اند و نمی‌دانند برای خروج از این موقعیت چه‌کار باید بکنند. به‌علاوه این کتاب برای کسانی است که زندگی خوبی دارند، اما شاید بخواهند بدانند که آیا می‌توانند زندگی بهتری داشته باشند یا نه. این کتاب برای افرادی است که با مشکل خاصی دست‌به‌گریبان‌اند، مشکلی که در گذشته برای مهار آن کوشیده‌اند اما موفق نشده‌اند یا نمی‌دانند از چه راهی باید به آن نزدیک شوند. روی‌هم‌رفته این کتاب را برای همه نوشته‌ام. همهٔ ما باید به خودمان انگیزه بدهیم تا بتوانیم در مسیری که هستیم رو به جلو گام برداریم.»

توضیحاتی که حین خوندن کتاب نوشتم می‌تونین اینجا بخونین: https://www.goodreads.com/review/show/5320570324
لینک کتاب توی طاقچه هم هست: https://taaghche.com/audiobook/108534/%D9%85%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%D9%81%DA%A9%D8%B1-%D9%86%DA%A9%D9%86%DB%8C%D8%AF
      

0

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

این کاربر هنوز بریده کتابی ننوشته است.

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.