صفحۀ اصلی گشتوگذار اعلانات کتابخانه پیامها نشانشدهها تنظیمات راهنمای بهخوان تماس با پشتیبانی بیشتر حمایت مالی
یادداشتهای سارا شادمهر؛ (33) سارا شادمهر؛ 1404/5/19 ناطور دشت جی. دی. سلینجر 3.6 211 یک شاهکار رئالیسم ادبی ، انقلابی در ادبیات آمریکا ، کتابی با سبک نوین و بیگانه در عصر حاضر. در این یادداشت بررسی میکنیم که چرا و چگونه کتاب ناطور دشت بدون رقیب جدی به عنوان یک شاهکار رئالیسم در ادبیات آمریکا شناخته میشود؟ بدون شک میتوانیم در این جایگاه از بعضی کتابها نظیر" گتسبی بزرگ " که جز گنجینه ادبی و ذخایر ارزشمند ادبیات به حساب میآید ، یاد کنیم . اما چرا ناطور دشت این قدر در عصر خود محبوب است و خوانندگانی بیشمار دارد؟ سبک نوشتن آسان دی.جی سلینجر داشتن ترجیح برای یک سبک نوشتاری خاص یک امر سلیقه ایه و برخی از افراد عاشق نثر شاعرانهی نویسندگانی نظیر شکسپیر هستند یا از سبک بدون وصف و سادهی همینگوی لذت میبرند. اما چیزی که اکثر خوانندگان بر سر آن توافق دارند لذت و سهولت خواندن کتابهایی است که با نثر ساده و روان نوشته شدهاند اکثر کتابهای داستانی که روی قفسه های پرفروشهای سوپر مارکت میبینید؟ نثر ساده تمام آن رمانهای نوجوان که میلیونها نسخه از آنها فروش میرود؟ نثر ساده ادبیات جنایی که با سرعت از قفسهها ناپدید میشود؟ نثری ساده چرا؟ چون تقریباً همه ما برای استراحت و آرامش کتاب میخوانیم حتی خوانندگانی که از چالش لذت میبرند یا میخواهند زیبایی ادبیات پر زحمت را تجربه کنند دوست دارند با یک رمان «فرودگاهی در ساحل استراحت کنند. دی.جی سلینجر رمان فرودگاهی را به کمال رسانده و فرمول آن را بهبود بخشیده است. شما در کتاب شاهد یک نثری بهشدت روان ، ساده و در عین حال عمیق هستید. ناطور دشت کتابیست آمیخته به جنون فلسفی که بر مبنای افکار شخصیت اصلی ، یعنی《هولدن کالفیلد 》است . در این کتاب شما همراه هولدن کالفیلد هفده ساله در دهههای اواخر قرن بیستم میلادی در نیویورک که با مشکلاتش دست و پنجه نرم میکند و شاهد افکار بهشدت عمیق او هستید که هر چیز را با نگرشی متفاوت از اطرافیان و همسن و سالان خود برانداز میکند . که به نظر دیگران یک مریضی و اختلالی در روان است . هولدن شخصیتیست با دیدگاه متفاوت به جامعه و روحیاتی طرد شده از اطرافیان، با افکاری فراوان از پرسشهای بی پایان . آرام و در عین حال آشفته، متمرد و در همان حال فرمانبردار و مطیع . خلاصه بگویم ناطور دشت شاهکاری ادبی و ارزشمند با نثری ساده و طلائی خوارکی مخصوص ، برای اشخاصی از جمله خودم که مبتلا به امراض روحی هستند. 2 13 سارا شادمهر؛ 1404/5/18 قصه های من و بابام: بابای خوب من جلد 1 اریش ازر 4.6 56 کتاب چهارم چالش کتابخوانی متفاوت: خب اصلا فکرش رو نمیکردم که روزی برای یک کتاب کودک یادداشت بنویسم اون هم در بهخوان ولی این کتاب متفاوت بود . حدودا میشه گفت من این کتاب رو شش سال پیش خوندم اون مدتها هنوز تازه اوایل این بود که رفته بودم به مدرسه میشه گفت سال دوم . من این کتاب رو از پسر عموم امانت گرفتم و از اون جایی که همسن و سال بودیم و سلیقه هامون خیلی شباهت داشت خودش این کتاب رو داد به من . خیلی دوست داشت که من هم بخونم و باهم راجبش صحبت کنیم و منم حقیقتا از این موضوع لذت میبردم که باهاش صحبت کنم . فکر کنم تونستم داخل سه روز کتاب رو به پایان برسونم و انقد ناراحت شدم که حد نداشت و واقعا ادامهی کتاب رو میخواستم اما پسر عموم گفت که کتاب رو نداره (جلد دو و سه) خلاصه بهتون بگم که منه سارای هشت ساله اون موقع میتونم بگم با کتاب زندگی کردم . میپریدم داخل دنیای اریش ارز و غرق میشدم . اما بازخوانیش ...حقیقتا وقتی که خوندمش دوباره و اون لحظات دوباره جلوی چشمام اومد میتونستم بگم که قشنگ گریه کردم و شاید خیلی مسخره به نظر بیاد اما من دوباره و دوباره با این کتاب اشک خواهم ریخت و همینطور بخندم . مگه زندگی به همین چیزهای کوچیک نیست ؟ به همین خندهها ؟ به همین آواز ها و بقیه چیز ها؟ 5 10 سارا شادمهر؛ 1404/5/16 سرو غمگین آگاتا کریستی 4.0 37 کتاب سوم چالش کتابخوانی متفاوت: کتاب سرو غمگین، رمانی نوشتۀ آگاتا کریستی است که اولین بار در سال 1940 به چاپ رسید. الینور کارلیسل و رودی ولمن، یک زوج نمونۀ انگلیسی هستند و وقتی داراییهای قابلتوجه عمه لارا نیز به آنها ارث میرسد، شرایطشان حتی بهتر از گذشته میشود؛ اما اتفاق تراژیکی در راه است. این زوج که متقاعد شدهاند ماری جرارد، یکی از دوستان دوران کودکی الینور، در حال تلاش است تا با چاپلوسی پیش عمه لارا، سهمی از ارثیۀ او به دست آورد، به منزل خانوادگی خود میروند تا در این مورد اطلاعات بیشتری به دست آورند. آنها مدرک و نشانهای در رابطه با این موضوع پیدا نمیکنند اما در عوض، رودی عاشق و شیفتۀ زیبایی ماری میشود. الینور برخلاف میل خود، به درخواست عمه لارا در هنگام مرگ عمل میکند و بخشی از عمارت خانوادگی را به او میدهد اما وقتی ماری مسموم میشود، همۀ مدارک و شواهد، علیه الینور است. اکنون وظیفۀ هرکول پوآرو است که گره این معمای پیچیده را بگشاید. کتاب بسیار خوبی بود. ترجمه متوسطی داشت ولی مانع از پیگیری روند داستان نمیشد. علاقمندان داستانهای جنایی و به ویژه آثار آگاتاکریستی حتما از خواتدن آن بسیار لذت خواهند برد. جدا از بقیه موارد سبک روان و زیبای آگاتا کریستی هم خوانندگان رو (از جمله خودم) از همون ابتدای داستان جذب میکنه و همینطور میتونم به ایدهی نسبتا کلیشهای توجه کنم که با طرز خلاقانهای بیان شد و روند داستانی رو تکمیل کرد . 0 6 سارا شادمهر؛ 1404/5/16 غرور و تعصب جین آستین 4.1 192 کتاب دوم چالش کتابخوانی متفاوت : کتاب «غرور و تعصب» اثر جین آستین، یک رمان کلاسیک انگلیسی است که به بررسی موضوعاتی چون ازدواج، عشق، طبقه اجتماعی، و پیشداوری میپردازد. داستان حول محور خانواده بنت و به ویژه دو دختر بزرگترشان، جین و الیزابت، میچرخد که با ورود دو مرد جوان ثروتمند به منطقه، زندگیشان دستخوش تغییر میشود. جین آستین در خلق شخصیتهای به یادماندنی و چندبعدی مهارت دارد. الیزابت بنت، باهوش و مستقل، و آقای دارسی، مغرور و در عین حال مهربان، از جمله شخصیتهای برجسته این رمان هستند. و همچنین شخصیتپردازی دیگر شخصیتها از جمله خواهران دیگر الیزابت بنت و پدر الیزابت بسیار خلاقانه و جذاب است . این رمان به بررسی دقیق ساختار اجتماعی و آداب و رسوم قرن نوزدهم انگلستان میپردازد، به ویژه در مورد نقش زنان و اهمیت جایگاه اجتماعی است که تاکید بر روابط زناشویی و دیگر موارد از جمله روابط بین اقشار مختلف است. همچنین شما شاهید این هستید که جین آستین با استفاده از طنز، صحنههای سرگرمکننده و جذابی را در داستان خلق میکند که میتواند به فلسفه آمیخته باشد. این رمان به خوانندگان نشان میدهد که عشق حقیقی بر اساس پول و موقعیت اجتماعی بنا نمیشود و پیشداوریها میتوانند مانع رسیدن به خوشبختی شوند. و اما نکات منفی از نظر برخی خوانندگان ممکن است داستان را به دلیل سیر کند و قابل پیشبینی آن، به ویژه در مقایسه با رمانهای مدرن، کسلکننده بیابند. اما مطمئنا رمان غرور و تعب جز گنجینههای ادبی و از جمله ادبیات انگلستان به شمار میرود. برخی دیگر نیز معتقدند که تم اصلی داستان، یعنی تلاش دختران برای یافتن همسر، در آثار دیگر جین آستین نیز تکرار شده است و جنبه کسل کنندهای دارد . از جمله برای خوانندگان کلاسیک . عدهای معتقدند که این رمان با وجود شهرت جهانی، محتوای چندانی ندارد و در مقایسه با آثار نویسندگان دیگر، ضعیف به نظر میرسد. برخی دیگر نیز معتقدند که فیلمها و اقتباسهای سینمایی از این رمان، جذابیت بیشتری نسبت به خود کتاب دارند. با این حال، بسیاری از خوانندگان همچنان از این رمان به عنوان یک اثر کلاسیک و عاشقانه لذت میبرند و شخصیتهای آن را به یاد ماندنی میدانند. در مجموع، «غرور و تعصب» یک رمان ارزشمند است که به خاطر شخصیتپردازی قوی، تحلیل دقیق جامعه، و طنز کلامیاش مورد توجه قرار گرفته است. با این حال، ممکن است برخی از خوانندگان به دلیل سیر کند داستان یا تکراری بودن تم آن، از این کتاب لذت نبرند. 0 5 سارا شادمهر؛ 1404/5/14 آخرین آرزو جلد 1 آندژی ساپکووسکی 4.2 13 خب راستش باید همین ابتدا اعتراف کنم که من چند وقت پیش که معرفی این کتاب به گوشم خورد اصلا راستش جذبش نشدم و علاقهای به خوندن این مجموعه نداشتم . اما بعد حدودا سه یا چهار ماه بعد نظر چندتا از کاربران بهخوان و صحبتی که آقای مارتین راجب این مجموعه کرد نظر من رو عوض کرد . (لازم به ذکر هست که من از اونجایی که گزینهای برای خوندن نداشتم و نسخهی صوتی کتاب رو دیدم هم دلیلی برای خوندن این مجموعه بود). تقریبا بعد از این که من نصف کتاب رو از انتشارات آذرباد خوندم ، به زبان اصلی روی آوردم و از اول کتاب رو شروع به مطالعه کردم و مسلما وقفهای در مطالعهام انداخت. 🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️ همین ابتدا لازمه که به چند نکته اشاره کنم ، از جمله نکات مثبت و منفی کتاب که شاملش میشه. ● کتاب «آخرین آرزو»، اولین جلد از مجموعه «ویچر» اثر آندژی ساپکوفسکی، نقدهای متفاوتی دریافت کرده. برخی از خوانندگان از داستان جذاب، شخصیتپردازی عمیق و دنیای فانتزی غنی اون تمجید میکنند، در حالی که برخی دیگر از ترجمه و سانسور کتاب انتقاد دارند. نقاط قوت: • داستان جذاب: بسیاری از خوانندگان از داستانهای کوتاه و به هم پیوستهای که در جلد اول «ویچر» روایت میشود، لذت بردهاند. این داستانها با فضایی فانتزی و حماسی، خواننده را درگیر ماجراهای گرالت، شکارچی هیولاها میکنند. از جمله داستانهای عامیانه و کلیشهای که به صورت خلاقانه و نو داخل کتاب دیده میشه . • شخصیتپردازی قوی: شخصیت گرالت به عنوان یک ویچر، با نقاط ضعف و قوتش، مورد توجه بسیاری از خوانندگان قرار گرفته است(از جمله خودم). همچنین، شخصیتهای فرعی و روابط بین آنها نیز به خوبی پرداخت شدهاند. • دنیای فانتزی غنی: «ویچر» دنیایی فانتزی با موجودات افسانهای، جادو و سیاستهای پیچیده دارد که برای علاقهمندان به این ژانر جذاب است. • ترجمه روان: برخی از خوانندگان، ترجمه آقای عامل محرابی و سینا طاووسی مسرور را روان و بدون مشکل توصیف کردهاند. و در آخر • سبک آندژی سپکووسکی در نگارش کتاب: سبک سپکووسکی، یک به شدت جذابی هستش که من رو جذب این کتاب کرد .سبک روون و در عین حال پر از کشمکش که خواننده رو حفظ میکنه و من خیلی کم شاهد چنین سبک هایی در ژانر فانتزی بودم . نقاط ضعف: • مشکلات ترجمه: برخی از خوانندگان به مشکلات ترجمه و سانسور شدید کتاب در برخی از نسخهها اشاره کردهاند. • سانسور: بعضی از نسخهها به دلیل سانسور، از جذابیت و غنای داستان کاستهاند. • قیمت بالا: برخی از خوانندگان به قیمت بالای کتاب به ویژه در نسخههای چاپی اشاره •اقتباسهایی از مجموعه: من همین ابتدا میگم که نه با بازی و نه با سریال ویچر آشنایی داشتم ، اما اکثریت مخاطبان و طرفداران مجموعه اعتراض به اقتباسهای بد و نامتناسب سریال و بازی دارند و همین عامل بزرگی برای این که خوانندگان مجموعه کمتر بشن . • محتوای کتاب : با وجود این که ردهی سنی این کتاب نوجوانان هست و سانسورهای فراوان داره ، مخاطب متوجه فضای باز جنسی میشه. محتوای مستهجن و فاحش از تعداد طرفداران این اثر کم میکنه و باعث زده شدن خوانندگان از جمله نوجوانان میشه و روی روح و روان بعضی مخاطبان اثر زیادی داره. (واقعا قصد توهین به سلیقهی افراد ندارم ولی این مورد دربارهی من هم صدق میکنه و تقریبا به همین خاطر بود که من تمام کردن این کتاب رو کش دادم و آنچنان لذت نبردم.) • در کتاب ویچر اشاره به تعصبات بی منطق و بی توجهی به ایمان و مذاهب مختلف و ... داره . • نظر خودم : سوال اینجاست که من چرا آنچنان جذب کتاب نشدم ؟ همونطور که بالا گفتم یک دلیل اصلی محتوای مستهجن هستش . و دلیل دیگه این بود که این کتاب داستان ، خب چطور بگم پیوستهای نداشت و متشکل از داستانهای کوتاه برای معرفی شخصیتها از جمله شخصیت اصلی یعنی گرالت و آشنا کردن خوانندگان با فضای داستان و مجموعه بود . نظرات کلی: به طور کلی، «آخرین آرزو» به عنوان یک فانتزی حماسی و جذاب، مورد استقبال بسیاری از خوانندگان قرار گرفته است. با این حال، مشکلات ترجمه و سانسور در برخی از نسخهها، از نقاط ضعف این کتاب به شمار میرود. اگر به دنبال یک داستان فانتزی با شخصیتپردازی قوی و دنیایی غنی هستید، «ویچر» رو به شما پیشنهاد میکنم. 2 12 سارا شادمهر؛ 1404/5/14 قصر ابی 4.4 14 عمیقا! عاشق قلم خانم مونتگمری هستم . این خانم کسی بود که من رو با مجموعهی فوقالعاده زیبای آن شرلی به دنیای کتاب آورد . چه شبهایی که من با کتابای ایشون بیدار نموندم و چه روز هایی که از هیجان و خوشحالی با شخصیتهای بسیار بسیار بی نظیر خانم مونتگمری سر نکردم . 0 7 سارا شادمهر؛ 1404/5/14 مده آ اوریپید 4.3 30 چالش کتابخوانی متفاوت قسمت سوم ، کتاب اول: چرا آن دل که در ره عشق بود چنین تشنه خون است ؟ آه فرزندان ! چه مادر بدکاری دارید . آه فرزندان ! گناهان پدرتان بود که مایهی مرگ شما بود . خون فرزندان را ریخت چون عشق را خوار داشتند ؟ ای روشنایی آسمان، ای خورشید تابان ! چه بر فرزندان جیسون روا داشتید ؟ کودکان محبوب مادر ، فرزندان نازنین چه کردند که پیکرهای بی جان و ظریفشان غرق در خون یکدیگر است ؟ مدهآ ، بانوی خورشید ، چیستی؟ مادری تشنه به خون ؟ مادهببری بنام شویت؟ به فریاد دعایت پرودگار چنین داد کودکانی . زر گیسوانشان و دستانشان باشد یادی از یزدان . بوسه بزن بر آن دهان کوچک و نازنین ، بوسه بزن! 0 5 سارا شادمهر؛ 1404/5/14 مه زاد ؛ امپراتوری نهایی جلد 1 برندون سندرسون 4.6 17 من اول هیچ شناختی با آقای سندرسون نداشتم تا این که نظر یکی از دوستهای مجازیم که طرفدار دو آتیشهی ایشون بود رو پرسیدم. حتی معرفی کتاب رو هم نخونده بودم و تصور یک داستان متوسط رو داشتم و چیزهای دیگهای از این قبیل . همهی این ها مربوط میشه یک سال پیش که من مجموعه مهزاد رو شروع کردم و واقعا اون چیزی نبود که انتظارش رو داشتم . اوایل که تونستم نسخهی الکترونیکی کتاب رو پیدا کنم ترجمه از نشر آذرباد بود و اینکه من بعد از تموم کردن بخش اول میشه گفت تقریبا دچار یه افسردگی شدم😂 چون که بخش دوم رو پیدانکردم. خب و بعد شش ماه اومدم داخل بهخوان و متاسفانه توسط یکی از عکسایی که یکی از کاربران برای جلد اول این مجموعه گذاشت رو دیدم و داستان کتاب برام فاش شد 😂 بعد از یک شوک حسابی همین باعث شد که من کتاب رو تهیه کنم ● حالا باید بگم که... کتاب 《مهزاد》 جلد اول، که با نام «آخرین امپراطوری» نیز شناخته میشود، یک رمان فانتزی حماسی از برندون ساندرسون است. این کتاب با استقبال خوبی از سوی خوانندگان و منتقدان مواجه شده و به دلیل دنیای منسجم، شخصیتپردازی قوی و سیستم جادویی جذابش مورد تحسین قرار گرفت. نکات مثبت: • داستان جذاب: کتاب آخرین امپراطوری شروعیست قدرتمند برای مجموعه ی مهزاد که واقعا همهی شما رو برخلاف تمام تصوری که دارید تحت تاثیر قرار میده کشمکشها و روند جذاب داستانی سندرسون مخاطبان رو واقعا تحت تاثیر قرار میده و مورد استقبال بینظیری از جمع خوانندگان (مخصوصا خودم) قرار میگیره و بهت میگم اگر که دنبال یک فانتزی قوی هستید که شما رو برگردونه ، این اثر میتونه جز اولین انتخابهای من باشه. •شخصیتپردازی قوی سندرسون: در داستان شخصیتهای قهرمانی همچو کلسیر با شخصیت پردازی به شدت بالا با وجود نقاط ضعف و قوت مورد علاقهی تعداد قابل توجهی از مخاطبانه. و شخصیت وین به عنوان شخصیت اصلی داستان و قهرمان زن واقعا با شخصیتپردازی قوی و بالایی مواجه هست و نمونهی بارز یک شخصیت پویا که به جذابیت این اثر فوقالعاده اضافه میکنه. دنیای فانتزی به شدت غنی: سیستم کامل و جذاب جادو الومنسی و قوانین مختلف و فضاسازی مقتدر . برنامه و سیستم سیاست در سلطهگاه مرکزی ،اختلاف طبقاتی و ... تمام شگردها به شدت خلاقانه و به جا در کنار هم این این اثر رو تشکیل میدن که واقعا میتونم بگم که خواننده رو با فشار به درون داستان میکشه (به جرئت میتونم بگم سندرسون به دور از هر کلیشهای رایج از فانتزی و قوانین این ژانر رو شکست و با چنین ریسکپذیری برای دادن ایدهی نو به جامعه فانتریخوانان غوغا به پا کرد.) مضامین اخلاقی: در ژانر فانتزی مخصوصا در فانتزی حماسی و ضد فانتزی خب واقعا من تا جایی که خوندم کمتر کسی تاکید بر مذهب داره و بیشتر به مسائلی از قبیل روابط و بقیه تاکید دارند. اما شما در این کتاب شاهد این هستید که این نویسنده چطور به اختلاف طبقاتی میان اشراف و اعوام داره . جدا از اون تاکید سندرسون به مذهب ، انسانیت ، شرافت ، عدالت ، تاثیر فساد و قدرت بر اخلاقیات واقعا مورد توجه قرار میگیره و همین جدا از بقیه موارد که مربوطه به محتوای داستان واقعا یکی از بهترین گزینههاست چه برای جوانان و نوجوانان. در آخر... سبک نگارشی سندرسون در کتاب: واقعا علیرغم جذابیت داستانی که کتابهای سندرسون داره ، قلم بسیار روون برای ترجمه و ... بسیار بسیار ... اصلا چطوری بگم 😂 واقعا سبک به شدت روان و جذاب ، پر از کشمکش و ... که میتونم بگم یه تولد دوباره فانتزیه. و یکی از بهترین انتخابهاست اگر خواستار یک فانتزی حماسی قوی هستید و یا خواستار شروع جدی مطالعه بر این ژانر هستید. نکات منفی: خب اکثریت خوانندهها (و اطرافیانم که کتاب رو بهشون قرض دادم ) به روند کند اعتراض دارند و حقیقتا طبق گفتههایی که شنیدم( خودم اصلا) کتاب کسلکننده میشه. نظر خودم : حقیقتا من سر وقفهای که در مطالعهام افتاد خیلی از فضای کتاب فاصله گرفتم اما زمانی که کتاب رو تهیه کردم و دوباره در اون فضا قرار گرفتم این بار واقعا متفاوت بود . جدا از تمام لذت ها و همراهی های مهزادی از این سنگینی کتاب رو توی دستم حس کنم واقعا این بار لذت بردم . در کل مهزاد یکی از بهترین آثار فانتزی در حال حاضره که حتی میتونه برای برخی مخاطبان کلاسیک این ژانر و حتی کسایی که به سبک نویسندههای از قبیل جردن یا شاعرانهی راتفوس علاقه دارند یک انتخاب به شدت مناسب باشه . و جدا از همهی این واقعا این کتاب باعث شد که من برم سمت کتابهای دیگه سندرسون و باز هم غرق در دنیای فانتزی بشم . با آرزوی این که شما هم این کتاب رو تهیه کنید و از مطالعهی این اثر لدت ببرید . 4 16 سارا شادمهر؛ 1404/5/14 مه زاد؛ آخرین امپراطوری (قسمت اول) جلد 1 برندن سندرسون 4.6 19 من اول هیچ شناختی با آقای سندرسون نداشتم تا این که نظر یکی از دوستهای مجازیم که طرفدار دو آتیشهی ایشون بود رو پرسیدم. حتی معرفی کتاب رو هم نخونده بودم و تصور یک داستان متوسط رو داشتم و چیزهای دیگهای از این قبیل . همهی این ها مربوط میشه یک سال پیش که من مجموعه مهزاد رو شروع کردم و واقعا اون چیزی نبود که انتظارش رو داشتم . اوایل که تونستم نسخهی الکترونیکی کتاب رو پیدا کنم ترجمه از نشر آذرباد بود و اینکه من بعد از تموم کردن بخش اول میشه گفت تقریبا دچار یه افسردگی شدم😂 چون که بخش دوم رو پیدانکردم. خب و بعد شش ماه اومدم داخل بهخوان و متاسفانه توسط یکی از عکسایی که یکی از کاربران برای جلد اول این مجموعه گذاشت رو دیدم و داستان کتاب برام فاش شد 😂 بعد از یک شوک حسابی همین باعث شد که من کتاب رو تهیه کنم ● حالا باید بگم که... کتاب 《مهزاد》 جلد اول، که با نام «آخرین امپراطوری» نیز شناخته میشود، یک رمان فانتزی حماسی از برندون ساندرسون است. این کتاب با استقبال خوبی از سوی خوانندگان و منتقدان مواجه شده و به دلیل دنیای منسجم، شخصیتپردازی قوی و سیستم جادویی جذابش مورد تحسین قرار گرفت. نکات مثبت: • داستان جذاب: کتاب آخرین امپراطوری شروعیست قدرتمند برای مجموعه ی مهزاد که واقعا همهی شما رو برخلاف تمام تصوری که دارید تحت تاثیر قرار میده کشمکشها و روند جذاب داستانی سندرسون مخاطبان رو واقعا تحت تاثیر قرار میده و مورد استقبال بینظیری از جمع خوانندگان (مخصوصا خودم) قرار میگیره و بهت میگم اگر که دنبال یک فانتزی قوی هستید که شما رو برگردونه ، این اثر میتونه جز اولین انتخابهای من باشه. •شخصیتپردازی قوی سندرسون: در داستان شخصیتهای قهرمانی همچو کلسیر با شخصیت پردازی به شدت بالا با وجود نقاط ضعف و قوت مورد علاقهی تعداد قابل توجهی از مخاطبانه. و شخصیت وین به عنوان شخصیت اصلی داستان و قهرمان زن واقعا با شخصیتپردازی قوی و بالایی مواجه هست و نمونهی بارز یک شخصیت پویا که به جذابیت این اثر فوقالعاده اضافه میکنه. دنیای فانتزی به شدت غنی: سیستم کامل و جذاب جادو الومنسی و قوانین مختلف و فضاسازی مقتدر . برنامه و سیستم سیاست در سلطهگاه مرکزی ،اختلاف طبقاتی و ... تمام شگردها به شدت خلاقانه و به جا در کنار هم این این اثر رو تشکیل میدن که واقعا میتونم بگم که خواننده رو با فشار به درون داستان میکشه (به جرئت میتونم بگم سندرسون به دور از هر کلیشهای رایج از فانتزی و قوانین این ژانر رو شکست و با چنین ریسکپذیری برای دادن ایدهی نو به جامعه فانتریخوانان غوغا به پا کرد.) مضامین اخلاقی: در ژانر فانتزی مخصوصا در فانتزی حماسی و ضد فانتزی خب واقعا من تا جایی که خوندم کمتر کسی تاکید بر مذهب داره و بیشتر به مسائلی از قبیل روابط و بقیه تاکید دارند. اما شما در این کتاب شاهد این هستید که این نویسنده چطور به اختلاف طبقاتی میان اشراف و اعوام داره . جدا از اون تاکید سندرسون به مذهب ، انسانیت ، شرافت ، عدالت ، تاثیر فساد و قدرت بر اخلاقیات واقعا مورد توجه قرار میگیره و همین جدا از بقیه موارد که مربوطه به محتوای داستان واقعا یکی از بهترین گزینههاست چه برای جوانان و نوجوانان. در آخر... سبک نگارشی سندرسون در کتاب: واقعا علیرغم جذابیت داستانی که کتابهای سندرسون داره ، قلم بسیار روون برای ترجمه و ... بسیار بسیار ... اصلا چطوری بگم 😂 واقعا سبک به شدت روان و جذاب ، پر از کشمکش و ... که میتونم بگم یه تولد دوباره فانتزیه. و یکی از بهترین انتخابهاست اگر خواستار یک فانتزی حماسی قوی هستید و یا خواستار شروع جدی مطالعه بر این ژانر هستید. نکات منفی: خب اکثریت خوانندهها (و اطرافیانم که کتاب رو بهشون قرض دادم ) به روند کند اعتراض دارند و حقیقتا طبق گفتههایی که شنیدم( خودم اصلا) کتاب کسلکننده میشه. نظر خودم : حقیقتا من سر وقفهای که در مطالعهام افتاد خیلی از فضای کتاب فاصله گرفتم اما زمانی که کتاب رو تهیه کردم و دوباره در اون فضا قرار گرفتم این بار واقعا متفاوت بود . جدا از تمام لذت ها و همراهی های مهزادی از این سنگینی کتاب رو توی دستم حس کنم واقعا این بار لذت بردم . در کل مهزاد یکی از بهترین آثار فانتزی در حال حاضره که حتی میتونه برای برخی مخاطبان کلاسیک این ژانر و حتی کسایی که به سبک نویسندههای از قبیل جردن یا شاعرانهی راتفوس علاقه دارند یک انتخاب به شدت مناسب باشه . و جدا از همهی این واقعا این کتاب باعث شد که من برم سمت کتابهای دیگه سندرسون و باز هم غرق در دنیای فانتزی بشم . با آرزوی این که شما هم این کتاب رو تهیه کنید و از مطالعهی این اثر لدت ببرید . 0 1 سارا شادمهر؛ 1404/5/14 مه زاد؛ آخرین امپراطوری جلد 1 برندون سندرسون 4.6 17 من اول هیچ شناختی با آقای سندرسون نداشتم تا این که نظر یکی از دوستهای مجازیم که طرفدار دو آتیشهی ایشون بود رو پرسیدم. حتی معرفی کتاب رو هم نخونده بودم و تصور یک داستان متوسط رو داشتم و چیزهای دیگهای از این قبیل . همهی این ها مربوط میشه یک سال پیش که من مجموعه مهزاد رو شروع کردم و واقعا اون چیزی نبود که انتظارش رو داشتم . اوایل که تونستم نسخهی الکترونیکی کتاب رو پیدا کنم ترجمه از نشر آذرباد بود و اینکه من بعد از تموم کردن بخش اول میشه گفت تقریبا دچار یه افسردگی شدم😂 چون که بخش دوم رو پیدانکردم. خب و بعد شش ماه اومدم داخل بهخوان و متاسفانه توسط یکی از عکسایی که یکی از کاربران برای جلد اول این مجموعه گذاشت رو دیدم و داستان کتاب برام فاش شد 😂 بعد از یک شوک حسابی همین باعث شد که من کتاب رو تهیه کنم ● حالا باید بگم که... کتاب 《مهزاد》 جلد اول، که با نام «آخرین امپراطوری» نیز شناخته میشود، یک رمان فانتزی حماسی از برندون ساندرسون است. این کتاب با استقبال خوبی از سوی خوانندگان و منتقدان مواجه شده و به دلیل دنیای منسجم، شخصیتپردازی قوی و سیستم جادویی جذابش مورد تحسین قرار گرفت. نکات مثبت: • داستان جذاب: کتاب آخرین امپراطوری شروعیست قدرتمند برای مجموعه ی مهزاد که واقعا همهی شما رو برخلاف تمام تصوری که دارید تحت تاثیر قرار میده کشمکشها و روند جذاب داستانی سندرسون مخاطبان رو واقعا تحت تاثیر قرار میده و مورد استقبال بینظیری از جمع خوانندگان (مخصوصا خودم) قرار میگیره و بهت میگم اگر که دنبال یک فانتزی قوی هستید که شما رو برگردونه ، این اثر میتونه جز اولین انتخابهای من باشه. •شخصیتپردازی قوی سندرسون: در داستان شخصیتهای قهرمانی همچو کلسیر با شخصیت پردازی به شدت بالا با وجود نقاط ضعف و قوت مورد علاقهی تعداد قابل توجهی از مخاطبانه. و شخصیت وین به عنوان شخصیت اصلی داستان و قهرمان زن واقعا با شخصیتپردازی قوی و بالایی مواجه هست و نمونهی بارز یک شخصیت پویا که به جذابیت این اثر فوقالعاده اضافه میکنه. دنیای فانتزی به شدت غنی: سیستم کامل و جذاب جادو الومنسی و قوانین مختلف و فضاسازی مقتدر . برنامه و سیستم سیاست در سلطهگاه مرکزی ،اختلاف طبقاتی و ... تمام شگردها به شدت خلاقانه و به جا در کنار هم این این اثر رو تشکیل میدن که واقعا میتونم بگم که خواننده رو با فشار به درون داستان میکشه (به جرئت میتونم بگم سندرسون به دور از هر کلیشهای رایج از فانتزی و قوانین این ژانر رو شکست و با چنین ریسکپذیری برای دادن ایدهی نو به جامعه فانتریخوانان غوغا به پا کرد.) مضامین اخلاقی: در ژانر فانتزی مخصوصا در فانتزی حماسی و ضد فانتزی خب واقعا من تا جایی که خوندم کمتر کسی تاکید بر مذهب داره و بیشتر به مسائلی از قبیل روابط و بقیه تاکید دارند. اما شما در این کتاب شاهد این هستید که این نویسنده چطور به اختلاف طبقاتی میان اشراف و اعوام داره . جدا از اون تاکید سندرسون به مذهب ، انسانیت ، شرافت ، عدالت ، تاثیر فساد و قدرت بر اخلاقیات واقعا مورد توجه قرار میگیره و همین جدا از بقیه موارد که مربوطه به محتوای داستان واقعا یکی از بهترین گزینههاست چه برای جوانان و نوجوانان. در آخر... سبک نگارشی سندرسون در کتاب: واقعا علیرغم جذابیت داستانی که کتابهای سندرسون داره ، قلم بسیار روون برای ترجمه و ... بسیار بسیار ... اصلا چطوری بگم 😂 واقعا سبک به شدت روان و جذاب ، پر از کشمکش و ... که میتونم بگم یه تولد دوباره فانتزیه. و یکی از بهترین انتخابهاست اگر خواستار یک فانتزی حماسی قوی هستید و یا خواستار شروع جدی مطالعه بر این ژانر هستید. نکات منفی: خب اکثریت خوانندهها (و اطرافیانم که کتاب رو بهشون قرض دادم ) به روند کند اعتراض دارند و حقیقتا طبق گفتههایی که شنیدم( خودم اصلا) کتاب کسلکننده میشه. نظر خودم : حقیقتا من سر وقفهای که در مطالعهام افتاد خیلی از فضای کتاب فاصله گرفتم اما زمانی که کتاب رو تهیه کردم و دوباره در اون فضا قرار گرفتم این بار واقعا متفاوت بود . جدا از تمام لذت ها و همراهی های مهزادی از این سنگینی کتاب رو توی دستم حس کنم واقعا این بار لذت بردم . در کل مهزاد یکی از بهترین آثار فانتزی در حال حاضره که حتی میتونه برای برخی مخاطبان کلاسیک این ژانر و حتی کسایی که به سبک نویسندههای از قبیل جردن یا شاعرانهی راتفوس علاقه دارند یک انتخاب به شدت مناسب باشه . و جدا از همهی این واقعا این کتاب باعث شد که من برم سمت کتابهای دیگه سندرسون و باز هم غرق در دنیای فانتزی بشم . با آرزوی این که شما هم این کتاب رو تهیه کنید و از مطالعهی این اثر لدت ببرید . 6 38 سارا شادمهر؛ 1404/5/10 سمفونی مردگان عباس معروفی 4.3 461 فقر خشونت است و رویاها باید بگذرند و ناشی بمانند. در پی فردایی که نخواهد آمد، رویا خواهد بود . اما خواب پس از فردا تهی از رویاست. از رام کردن تا دل رمیده . از برادرکشی تا پدرسالاری. عشق ،شعر ، ، جنگ ، مرگ ، خلاءبرف ، کلاغ . یوسف ، آیدین ، آیدا ، اورهان . مادر ، پدر . سورمه. ایاز پاسبان ، صابر ، اسمایول . 0 17 سارا شادمهر؛ 1404/5/10 A Knight of the Seven Kingdoms (The Tales of Dunk and Egg, #1-3) جلد 1 جورج آر.آر. مارتین 4.8 3 《به نام خدا》 کتاب "شوالیه هفت پادشاهی" نوشته جرج آر.آر. مارتین، مجموعهای از سه داستان کوتاه است که در دنیای «نغمهای از یخ و آتش» (مجموعه اصلی «بازی تاج و تخت») اتفاق میافته. این کتاب به ماجراهای «دانک» و «اگ» میپردازد، دو شخصیت که در زمان دیگری از تاریخ وستروس زندگی میکنند و داستانهایشان قبل از حوادث «نغمهای از یخ و آتش» رخ میدهد. این کتاب با استقبال خوبی از سوی خوانندگان و منتقدان مواجه شده و به دلیل تمرکز بر شخصیتها، مضامین اخلاقی و قلمرویی غنی، مورد تحسین قرار گرفته. نکات مثبت: • شخصیتپردازی: شخصیتهای اصلی، «دانک» و «اگ»، به خوبی پرداخت شدهاند و خواننده به راحتی با آنها ارتباط برقرار میکند. این دو شخصیت، با وجود تفاوتهایشان، یک تیم جذاب و دوستداشتنی را تشکیل میدهند و علاوه بر این شاهد یه تفاوت به شدت اساسی بودیم در کتاب که اون هم وجد شخصیت اصلی در خط داستانی اونم کتابی که نوشتهی آقای مارتین هستش ، درواقع چنین چیزی در سبک مارتین نبوده و نخواهد بود و شخصیتها هیچکدوم نقش اصلی بودن رو ندارند . درواقع شخصیتها در سبک مارتین مثل قطعات پازلی هستند که داستان رو تکمیل میکنند و اینکه ما در این کتاب شاهد شخصیت اصلی بودیم واقعا یک شوکه تمام عیاره. مضامین اخلاقی: کتاب به موضوعاتی مانند شرافت، عدالت، وفاداری، و تأثیر فساد بر اخلاقیات میپردازد. این مضامین در پسزمینهای از دسیسههای پادشاهی و نبردهای جذاب مطرح میشوند که مخاطبان علی الخصوص خوده من رو به شدت جذب میکنه و میتونه جامعهی هدف برای قشر نوجوان هم در نظر گرفته بشه . • قلمروی غنی: خواننده با دنیای گستردهتر وستروس و تاریخ آن آشنا میشوند .کتاب با ارائه جزئیات بیشتر از فرهنگ و تاریخ این دنیا، تجربهای متفاوت از مجموعه اصلی ارائه میدهد و به همین دلیل پیشزمینهای کامل برای شروع مجموعه نغمهی یخ و آتش هستش . مخاطبانی که قصد خواندن مجموعهی نغمهی یخ و آتش هستند ، ابتدا با خواندن این کتاب اطلاعات قلمرو و بقیه موارد رو بهتر درک میکنند . • سبک نوشتاری: مارتین با قلمی جذاب و توصیفی، خواننده را به دنیای داستان میکشاند . • استقلال نسبی داستان: این کتاب برای خوانندگانی که با مجموعه اصلی آشنایی ندارند نیز قابل درک و لذتبخش است . نکات منفی: • نبود هیجان داستانی: برخی از منتقدان معتقدند که داستانهای این کتاب به اندازه مجموعه اصلی «نغمهای از یخ و آتش» هیجانانگیز نیستند. من خودم موافق این هستن و این موضوع در رابطه با من هم صدق میکنه اما خب البته باید این رو هم ذکر کنم که شوالیهی هفت پادشاهی یک مجموعه متشکل از داستانهای کوتاه هستش و مارتین برای کتاب ده داستان کوتاه در نظر گرفته و مسلما نباید توقع آنچنانی از داستان کوتاه داشته باشیم و اون رو با مجموعهی بلند نغمهی یخ و آتش مقایسه کنیم. • عدم پرداخت کافی به شخصیتهای فرعی: برخی از خوانندگان معتقدند که شخصیتهای فرعی به اندازه کافی پرداخت نشدهاند و میتوانستند بیشتر توسعه یابند. همونطور که در بالا ذکر شد شوالیهی هفت پادشاهی مجموعه ای متشکل از داستانهای کوتاهه و باید توجه به محدودیتهای داستان کوتاه بکنیم . علیالخصوص شخصیتپردازی و دیگر موارد که مربوط به فضاسازی هم میشه. •نظر من: درواقع باید بگم این کتابی نبود که توقع رو از مارتین داشته باشم و خب راستش مسلمه که نباید این رو با مجموعهی اصلی مقایسه کنم و برای بار هزارم این داستان کوتاه بود و درکل برای خودش واقعا خوب بود اما من خودم به شخصه شور و هیجان همیشگی رو که در تمام داستانها و کتابهای مارتین حس میکردم واقعا در این کتاب به جرئت میتونم بگم خیلی کم بود . اما این اثر مطمئنا ارزش خوندن رو داشت و من رو دوباره بعد از یک مدت طولانی به قلمروی نغمهی یخ و آتش برگردوند و از این بابت قدردانم و خوشحال . جمعبندی: "شوالیه هفت پادشاهی" یک کتاب جذاب و خواندنی است که برای طرفداران «نغمهای از یخ و آتش» و همچنین علاقهمندان به داستانهای شوالیهگری و ماجراجویی، تجربهای لذتبخش خواهد بود. با وجود برخی انتقادات جزئی، این کتاب به دلیل شخصیتپردازی قوی، مضامین اخلاقی و قلمرو غنی، مورد تحسین قرار گرفته است. اگر به فانتزی حماسی علاقهمندید این کتاب رو به شما پیشنهاد میکنم و امیدوارم از این کتاب لذت ببرید. 0 13 سارا شادمهر؛ 1404/5/10 شوالیه هفت اقلیم جورج آر.آر. مارتین 4.4 12 《به نام خدا》 کتاب "شوالیه هفت پادشاهی" نوشته جرج آر.آر. مارتین، مجموعهای از سه داستان کوتاه است که در دنیای «نغمهای از یخ و آتش» (مجموعه اصلی «بازی تاج و تخت») اتفاق میافته. این کتاب به ماجراهای «دانک» و «اگ» میپردازد، دو شخصیت که در زمان دیگری از تاریخ وستروس زندگی میکنند و داستانهایشان قبل از حوادث «نغمهای از یخ و آتش» رخ میدهد. این کتاب با استقبال خوبی از سوی خوانندگان و منتقدان مواجه شده و به دلیل تمرکز بر شخصیتها، مضامین اخلاقی و قلمرویی غنی، مورد تحسین قرار گرفته. نکات مثبت: • شخصیتپردازی: شخصیتهای اصلی، «دانک» و «اگ»، به خوبی پرداخت شدهاند و خواننده به راحتی با آنها ارتباط برقرار میکند. این دو شخصیت، با وجود تفاوتهایشان، یک تیم جذاب و دوستداشتنی را تشکیل میدهند و علاوه بر این شاهد یه تفاوت به شدت اساسی بودیم در کتاب که اون هم وجد شخصیت اصلی در خط داستانی اونم کتابی که نوشتهی آقای مارتین هستش ، درواقع چنین چیزی در سبک مارتین نبوده و نخواهد بود و شخصیتها هیچکدوم نقش اصلی بودن رو ندارند . درواقع شخصیتها در سبک مارتین مثل قطعات پازلی هستند که داستان رو تکمیل میکنند و اینکه ما در این کتاب شاهد شخصیت اصلی بودیم واقعا یک شوکه تمام عیاره. مضامین اخلاقی: کتاب به موضوعاتی مانند شرافت، عدالت، وفاداری، و تأثیر فساد بر اخلاقیات میپردازد. این مضامین در پسزمینهای از دسیسههای پادشاهی و نبردهای جذاب مطرح میشوند که مخاطبان علی الخصوص خوده من رو به شدت جذب میکنه و میتونه جامعهی هدف برای قشر نوجوان هم در نظر گرفته بشه . • قلمروی غنی: خواننده با دنیای گستردهتر وستروس و تاریخ آن آشنا میشوند .کتاب با ارائه جزئیات بیشتر از فرهنگ و تاریخ این دنیا، تجربهای متفاوت از مجموعه اصلی ارائه میدهد و به همین دلیل پیشزمینهای کامل برای شروع مجموعه نغمهی یخ و آتش هستش . مخاطبانی که قصد خواندن مجموعهی نغمهی یخ و آتش هستند ، ابتدا با خواندن این کتاب اطلاعات قلمرو و بقیه موارد رو بهتر درک میکنند . • سبک نوشتاری: مارتین با قلمی جذاب و توصیفی، خواننده را به دنیای داستان میکشاند . • استقلال نسبی داستان: این کتاب برای خوانندگانی که با مجموعه اصلی آشنایی ندارند نیز قابل درک و لذتبخش است . نکات منفی: • نبود هیجان داستانی: برخی از منتقدان معتقدند که داستانهای این کتاب به اندازه مجموعه اصلی «نغمهای از یخ و آتش» هیجانانگیز نیستند. من خودم موافق این هستن و این موضوع در رابطه با من هم صدق میکنه اما خب البته باید این رو هم ذکر کنم که شوالیهی هفت پادشاهی یک مجموعه متشکل از داستانهای کوتاه هستش و مارتین برای کتاب ده داستان کوتاه در نظر گرفته و مسلما نباید توقع آنچنانی از داستان کوتاه داشته باشیم و اون رو با مجموعهی بلند نغمهی یخ و آتش مقایسه کنیم. • عدم پرداخت کافی به شخصیتهای فرعی: برخی از خوانندگان معتقدند که شخصیتهای فرعی به اندازه کافی پرداخت نشدهاند و میتوانستند بیشتر توسعه یابند. همونطور که در بالا ذکر شد شوالیهی هفت پادشاهی مجموعه ای متشکل از داستانهای کوتاهه و باید توجه به محدودیتهای داستان کوتاه بکنیم . علیالخصوص شخصیتپردازی و دیگر موارد که مربوط به فضاسازی هم میشه. •نظر من: درواقع باید بگم این کتابی نبود که توقع رو از مارتین داشته باشم و خب راستش مسلمه که نباید این رو با مجموعهی اصلی مقایسه کنم و برای بار هزارم این داستان کوتاه بود و درکل برای خودش واقعا خوب بود اما من خودم به شخصه شور و هیجان همیشگی رو که در تمام داستانها و کتابهای مارتین حس میکردم واقعا در این کتاب به جرئت میتونم بگم خیلی کم بود . اما این اثر مطمئنا ارزش خوندن رو داشت و من رو دوباره بعد از یک مدت طولانی به قلمروی نغمهی یخ و آتش برگردوند و از این بابت قدردانم و خوشحال . جمعبندی: "شوالیه هفت پادشاهی" یک کتاب جذاب و خواندنی است که برای طرفداران «نغمهای از یخ و آتش» و همچنین علاقهمندان به داستانهای شوالیهگری و ماجراجویی، تجربهای لذتبخش خواهد بود. با وجود برخی انتقادات جزئی، این کتاب به دلیل شخصیتپردازی قوی، مضامین اخلاقی و قلمرو غنی، مورد تحسین قرار گرفته است. اگر به فانتزی حماسی علاقهمندید این کتاب رو به شما پیشنهاد میکنم و امیدوارم از این کتاب لذت ببرید. 0 15 سارا شادمهر؛ 1404/5/9 A knight of the seven kingdoms Gary Gianni 4.0 1 《به نام خدا》 کتاب "شوالیه هفت پادشاهی" نوشته جرج آر.آر. مارتین، مجموعهای از سه داستان کوتاه است که در دنیای «نغمهای از یخ و آتش» (مجموعه اصلی «بازی تاج و تخت») اتفاق میافته. این کتاب به ماجراهای «دانک» و «اگ» میپردازد، دو شخصیت که در زمان دیگری از تاریخ وستروس زندگی میکنند و داستانهایشان قبل از حوادث «نغمهای از یخ و آتش» رخ میدهد. این کتاب با استقبال خوبی از سوی خوانندگان و منتقدان مواجه شده و به دلیل تمرکز بر شخصیتها، مضامین اخلاقی و قلمرویی غنی، مورد تحسین قرار گرفته. 🔅🔆🔅🔆🔅🔆🔅 نکات مثبت: • شخصیتپردازی: شخصیتهای اصلی، «دانک» و «اگ»، به خوبی پرداخت شدهاند و خواننده به راحتی با آنها ارتباط برقرار میکند. این دو شخصیت، با وجود تفاوتهایشان، یک تیم جذاب و دوستداشتنی را تشکیل میدهند و علاوه بر این شاهد یه تفاوت به شدت اساسی بودیم در کتاب که اون هم وجد شخصیت اصلی در خط داستانی اونم کتابی که نوشتهی آقای مارتین هستش ، درواقع چنین چیزی در سبک مارتین نبوده و نخواهد بود و شخصیتها هیچکدوم نقش اصلی بودن رو ندارند . درواقع شخصیتها در سبک مارتین مثل قطعات پازلی هستند که داستان رو تکمیل میکنند و اینکه ما در این کتاب شاهد شخصیت اصلی بودیم واقعا یک شوکه تمام عیاره. مضامین اخلاقی: کتاب به موضوعاتی مانند شرافت، عدالت، وفاداری، و تأثیر فساد بر اخلاقیات میپردازد. این مضامین در پسزمینهای از دسیسههای پادشاهی و نبردهای جذاب مطرح میشوند که مخاطبان علی الخصوص خوده من رو به شدت جذب میکنه و میتونه جامعهی هدف برای قشر نوجوان هم در نظر گرفته بشه . • قلمروی غنی: خواننده با دنیای گستردهتر وستروس و تاریخ آن آشنا میشوند .کتاب با ارائه جزئیات بیشتر از فرهنگ و تاریخ این دنیا، تجربهای متفاوت از مجموعه اصلی ارائه میدهد و به همین دلیل پیشزمینهای کامل برای شروع مجموعه نغمهی یخ و آتش هستش . مخاطبانی که قصد خواندن مجموعهی نغمهی یخ و آتش هستند ، ابتدا با خواندن این کتاب اطلاعات قلمرو و بقیه موارد رو بهتر درک میکنند . • سبک نوشتاری: مارتین با قلمی جذاب و توصیفی، خواننده را به دنیای داستان میکشاند . • استقلال نسبی داستان: این کتاب برای خوانندگانی که با مجموعه اصلی آشنایی ندارند نیز قابل درک و لذتبخش است . نکات منفی: • نبود هیجان داستانی: برخی از منتقدان معتقدند که داستانهای این کتاب به اندازه مجموعه اصلی «نغمهای از یخ و آتش» هیجانانگیز نیستند. من خودم موافق این هستن و این موضوع در رابطه با من هم صدق میکنه اما خب البته باید این رو هم ذکر کنم که شوالیهی هفت پادشاهی یک مجموعه متشکل از داستانهای کوتاه هستش و مارتین برای کتاب ده داستان کوتاه در نظر گرفته و مسلما نباید توقع آنچنانی از داستان کوتاه داشته باشیم و اون رو با مجموعهی بلند نغمهی یخ و آتش مقایسه کنیم. • عدم پرداخت کافی به شخصیتهای فرعی: برخی از خوانندگان معتقدند که شخصیتهای فرعی به اندازه کافی پرداخت نشدهاند و میتوانستند بیشتر توسعه یابند. همونطور که در بالا ذکر شد شوالیهی هفت پادشاهی مجموعه ای متشکل از داستانهای کوتاهه و باید توجه به محدودیتهای داستان کوتاه بکنیم . علیالخصوص شخصیتپردازی و دیگر موارد که مربوط به فضاسازی هم میشه. •نظر من: درواقع باید بگم این کتابی نبود که توقع رو از مارتین داشته باشم و خب راستش مسلمه که نباید این رو با مجموعهی اصلی مقایسه کنم و برای بار هزارم این داستان کوتاه بود و درکل برای خودش واقعا خوب بود اما من خودم به شخصه شور و هیجان همیشگی رو که در تمام داستانها و کتابهای مارتین حس میکردم واقعا در این کتاب به جرئت میتونم بگم خیلی کم بود . اما این اثر مطمئنا ارزش خوندن رو داشت و من رو دوباره بعد از یک مدت طولانی به قلمروی نغمهی یخ و آتش برگردوند و از این بابت قدردانم و خوشحال . جمعبندی: "شوالیه هفت پادشاهی" یک کتاب جذاب و خواندنی است که برای طرفداران «نغمهای از یخ و آتش» و همچنین علاقهمندان به داستانهای شوالیهگری و ماجراجویی، تجربهای لذتبخش خواهد بود. با وجود برخی انتقادات جزئی، این کتاب به دلیل شخصیتپردازی قوی، مضامین اخلاقی و قلمرو غنی، مورد تحسین قرار گرفته است. اگر به فانتزی حماسی علاقهمندید این کتاب رو به شما پیشنهاد میکنم و امیدوارم از این کتاب لذت ببرید. 0 11 سارا شادمهر؛ 1404/4/29 حماسهی ویچر : آخرین آرزو آندره ساپکوفسکی 3.9 8 خب راستش من این کتاب رو نصفه ترجمه خوندم و رفتم از اول زبان اصلی خوندم😂 و سر همین یکم طول کشید ، یادداشت اصلی رو برای زبان اصلی دارم مینویس .... 0 5 سارا شادمهر؛ 1404/4/29 The last wish: introducing The witcher Andrzej Sapkowaski 3.8 4 خب راستش باید همین ابتدا اعتراف کنم که من چند وقت پیش که معرفی این کتاب به گوشم خورد اصلا راستش جذبش نشدم و علاقهای به خوندن این مجموعه نداشتم . اما بعد حدودا سه یا چهار ماه بعد نظر چندتا از کاربران بهخوان و صحبتی که آقای مارتین راجب این مجموعه کرد نظر من رو عوض کرد . (لازم به ذکر هست که من از اونجایی که گزینهای برای خوندن نداشتم و نسخهی صوتی کتاب رو دیدم هم دلیلی برای خوندن این مجموعه بود). تقریبا بعد از این که من نصف کتاب رو از انتشارات آذرباد خوندم ، به زبان اصلی روی آوردم و از اول کتاب رو شروع به مطالعه کردم و مسلما وقفهای در مطالعهام انداخت. 🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️🔸️🔶️ همین ابتدا لازمه که به چند نکته اشاره کنم ، از جمله نکات مثبت و منفی کتاب که شاملش میشه. ● کتاب «آخرین آرزو»، اولین جلد از مجموعه «ویچر» اثر آندژی ساپکوفسکی، نقدهای متفاوتی دریافت کرده. برخی از خوانندگان از داستان جذاب، شخصیتپردازی عمیق و دنیای فانتزی غنی اون تمجید میکنند، در حالی که برخی دیگر از ترجمه و سانسور کتاب انتقاد دارند. نقاط قوت: • داستان جذاب: بسیاری از خوانندگان از داستانهای کوتاه و به هم پیوستهای که در جلد اول «ویچر» روایت میشود، لذت بردهاند. این داستانها با فضایی فانتزی و حماسی، خواننده را درگیر ماجراهای گرالت، شکارچی هیولاها میکنند. از جمله داستانهای عامیانه و کلیشهای که به صورت خلاقانه و نو داخل کتاب دیده میشه . • شخصیتپردازی قوی: شخصیت گرالت به عنوان یک ویچر، با نقاط ضعف و قوتش، مورد توجه بسیاری از خوانندگان قرار گرفته است(از جمله خودم). همچنین، شخصیتهای فرعی و روابط بین آنها نیز به خوبی پرداخت شدهاند. • دنیای فانتزی غنی: «ویچر» دنیایی فانتزی با موجودات افسانهای، جادو و سیاستهای پیچیده دارد که برای علاقهمندان به این ژانر جذاب است. • ترجمه روان: برخی از خوانندگان، ترجمه آقای عامل محرابی و سینا طاووسی مسرور را روان و بدون مشکل توصیف کردهاند. و در آخر • سبک آندژی سپکووسکی در نگارش کتاب: سبک سپکووسکی، یک به شدت جذابی هستش که من رو جذب این کتاب کرد .سبک روون و در عین حال پر از کشمکش که خواننده رو حفظ میکنه و من خیلی کم شاهد چنین سبک هایی در ژانر فانتزی بودم . نقاط ضعف: • مشکلات ترجمه: برخی از خوانندگان به مشکلات ترجمه و سانسور شدید کتاب در برخی از نسخهها اشاره کردهاند. • سانسور: بعضی از نسخهها به دلیل سانسور، از جذابیت و غنای داستان کاستهاند. • قیمت بالا: برخی از خوانندگان به قیمت بالای کتاب به ویژه در نسخههای چاپی اشاره •اقتباسهایی از مجموعه: من همین ابتدا میگم که نه با بازی و نه با سریال ویچر آشنایی داشتم ، اما اکثریت مخاطبان و طرفداران مجموعه اعتراض به اقتباسهای بد و نامتناسب سریال و بازی دارند و همین عامل بزرگی برای این که خوانندگان مجموعه کمتر بشن . • محتوای کتاب : با وجود این که ردهی سنی این کتاب نوجوانان هست و سانسورهای فراوان داره ، مخاطب متوجه فضای باز جنسی میشه. محتوای مستهجن و فاحش از تعداد طرفداران این اثر کم میکنه و باعث زده شدن خوانندگان از جمله نوجوانان میشه و روی روح و روان بعضی مخاطبان اثر زیادی داره. (واقعا قصد توهین به سلیقهی افراد ندارم ولی این مورد دربارهی من هم صدق میکنه و تقریبا به همین خاطر بود که من تمام کردن این کتاب رو کش دادم و آنچنان لذت نبردم.) • در کتاب ویچر اشاره به تعصبات بی منطق و بی توجهی به ایمان و مذاهب مختلف و ... داره . • نظر خودم : سوال اینجاست که من چرا آنچنان جذب کتاب نشدم ؟ همونطور که بالا گفتم یک دلیل اصلی محتوای مستهجن هستش . و دلیل دیگه این بود که این کتاب داستان ، خب چطور بگم پیوستهای نداشت و متشکل از داستانهای کوتاه برای معرفی شخصیتها از جمله شخصیت اصلی یعنی گرالت و آشنا کردن خوانندگان با فضای داستان و مجموعه بود . نظرات کلی: به طور کلی، «آخرین آرزو» به عنوان یک فانتزی حماسی و جذاب، مورد استقبال بسیاری از خوانندگان قرار گرفته است. با این حال، مشکلات ترجمه و سانسور در برخی از نسخهها، از نقاط ضعف این کتاب به شمار میرود. اگر به دنبال یک داستان فانتزی با شخصیتپردازی قوی و دنیایی غنی هستید، «ویچر» رو به شما پیشنهاد میکنم. 5 13 سارا شادمهر؛ 1404/4/29 بازی قتل هالی جکسون 4.0 40 خب راستش به عنوان داستان کوتاه با تمام محدودیتهاو دیگر جنبهها این کتاب نقصهای زیادی داشت ک یشنهادش نمی کنم . ولی خب چون کتابی بود که از یکیاز دوستانم گرفته بودم و خیلی این مجموعه رو دوست داشت و ... اصلا قصدم توهین به سلیقهی افراد نیست. اصلا و ابدا ولی برداشت من این بود. 3 5 سارا شادمهر؛ 1404/4/24 ماجراهای شرلوک هولمز: انجمن مو قرمزها جلد 3 آرتور کانن دویل 2.5 1 گفت : انسانها مهم نیستند . آنچه اهمیت دارد اثر است. 0 6 سارا شادمهر؛ 1404/4/19 اسب سرخ جان اشتاین بک 3.8 5 فکر نکنم نیازی به توضیح باشه . از امتیازم متوجهاید؟ 1 10 سارا شادمهر؛ 1404/4/18 انجمن شاعران مرده ان.اچ. کلاین بام 4.2 159 ما در رویای فرارسیدن فرداییم و فردا نمی آید؛ ما در رویای شکوه و افتخاری غوطه وریم که خود، نمی خواهیمش. خواب روزی نو را میبینیم غافل از اینکه همین امروز است آن ما رویگردان از رزمیم آن دم که باید در آن قدم بگذاریم و ما همچنان در خوابیم. ما ندا را می شنویم اما به آن وقعی نمی نهیم امید بر آینده بسته ایم؛ آینده هم تنها نقشی است بر آب. در آرزوی خردی هستیم که همواره از آن سر باز میزنیم. ظهور منجی را به نیایش ایستاده ایم اما نجات خود در دستان ماست. و ما همچنان در خوابیم. و ما همچنان در خوابیم. و همچنان در نیایشیم و همچنان هراسانیم..... و ما همچنان در خوابیم. 3 35