شبکه اجتماعی کتاب‌دوستان

بهخوان فضایی برای کتابخوان‌هاست تا همدیگر را پیدا کنند و دربارۀ کتاب‌ها حرف بزنند.

بهخوان
یادداشت‌های پیشنهادی
parniya

parniya

11 ساعت پیش

گاهی وقتا یه کتاب آدم رو می‌گیره و می‌بره به یه دنیای دیگه، یه دنیای پر از سوال و جواب، پر از "اگه" و "کاش". "کتابخانه نیمه‌شب" دقیقاً از اون کتاب‌هاست. فکر کن یه جایی وجود داشته باشه که بتونی زندگی‌های مختلفی که می‌تونستی داشته باشی رو تجربه کنی. نه، این یه جور جادوی داستانیه، ولی خیلی ملموس و قابل درکه.

شخصیت اصلی، "نورا" رو داریم که با کلی حسرت و پشیمونی دست و پنجه نرم می‌کنه. انگار که زندگی‌ش اونجوری که باید، نشده. درست همونجایی که ناامید شده، یه کتابخونه پیدا می‌کنه، یه کتابخونه‌ی عجیب و غریب که بین مرگ و زندگی قرار گرفته. هر کتاب توی این کتابخونه، یه زندگی دیگه‌ست، یه زندگی که نورا می‌تونست انتخاب کنه و زندگیش رو متفاوت بسازه.

قسمت قشنگ ماجرا اینجاست که نورا شروع می‌کنه به ورق زدن این زندگی‌ها. زندگی‌ای که خواننده‌ی مشهور شده، زندگی‌ای که دانشمند شده، یا حتی زندگی‌ای که یه زندگی آروم و ساده رو انتخاب کرده. هر کدوم از این زندگی‌ها درس‌ها و تجربه‌های خودشون رو دارن. بعضی‌هاشون خیلی جذاب و هیجان‌انگیزن، بعضی‌هاشون هم شاید اونقدرها که فکر می‌کردی، ایده‌آل نباشن.

چیزی که من رو خیلی جذب این کتاب کرد، این بود که چقدر شبیه افکار خودمون بود. کی هست که یه بار به این فکر نکرده باشه "اگه اون روز فلان کار رو می‌کردم چی می‌شد؟". "کتابخانه نیمه‌شب" این افکار رو می‌گیره و بهشون جون می‌ده. نشون می‌ده که هر انتخابی، هرچند کوچیک، می‌تونه مسیر زندگی رو عوض کنه.

از نظر من، این کتاب فقط یه داستان نیست، یه جور دعوت به خودشناسیه. یه تلنگر که بهمون یادآوری می‌کنه ارزش لحظه‌ی حال و انتخاب‌های خودمون رو بدونیم. شاید زندگی اونجوری که تصور می‌کنیم بی‌نقص نباشه، ولی همین که داریمش و می‌تونیم توش حرکت کنیم، خودش یه دنیا ارزش داره.

خلاصه، اگه دنبال یه کتابی هستی که هم قشنگ نوشته شده باشه، هم به فکر فرو ببرتت و هم شاید یه کوچولو بهت امید بده که زندگی‌ت همین الانشم به اندازه‌ی کافی خاصه، "کتابخانه نیمه‌شب" رو از دست نده. خوندنش قطعاً تجربه‌ی جالبی خواهد بود.
😊

Armaghan

Armaghan

12 ساعت پیش

مریم

مریم

20 ساعت پیش

خوندن این کتاب نیمی از تابستونم رو در برگرفت برعکس بقیه که اگه کتابی خسته کننده باشه روند خوندنش طولانی ترش میکنه من وقتی کتابی رو دوست داشته باشم خوندنش رو طول میدم چون دوست دارم بیشتر تو دنیای داستان غوطه ور بشم این کتاب ازون داستان هایی بود که شخصیت ها مکان ها و دنیای درونشون به خوبی توصیف شده بود این توصیفات باعث می شد میزان درد و رنج شادی و غم شخصیت ها رو کاملا احساس کنم نویسنده از تقابلی که برای شخصیت هاش نوشته بود عقاید و باور های خودش رو راجع به موضوعات بیان میکرد مثل تفاوت شخصیت اِدیت و مارگارت که  شخصیت ادیت نقش زنی مطیع و خانه دار رو داشت که تو ثروت و راحتی بزرگ می شد و عقاید سطحی داشت اما مارگارت همون زنی بود که از کسی فرمان نمی گرفت و به کسی این اجازه رو نمی داد خیلی مصمم بود تو شرایط دشوار خونسرد بود اما نکته جالب قضیه اینه که قهرمان زن ما فقط ویژگی های مثبت نداره گاهی اوقات دروغ میگه خودپسندی میکنه و در آخر با عاقبت اونها مواجه میشه داستان حول محور رابطه ارباب رعیتی و تفاوت های یک شهر صنعتی با شهر های کوچک و روستایی میگذره که در دل داستان کم کم داستان عاشقانه ای شکل میگیره که به زیبایی تمام وصف میشه و درست همون طور که باید طبق زمان پیش میره اما متاسفانه پایان این داستان کاملا تو ذوقم زد البته که گسکل مجبور شده فصل های آخر کتاب رو خلاصه کنه و این به خاطر فشار هایی بوده که دیکنز بهش وارد کرده بوده و مجله ای که این داستان نخستین بار در اون نوشته شده بوده دچار کمبود بودجه میشه و به نظرم این اتفاق به شدت داستان عاشقانه کتاب رو در انتها تحت تاثیر قرار داده دوست داشتم فصل آخر به شیوه دیگه ای تموم می شد اما جز این من واقعا ارتباط خیلی خوبی با کتاب گرفتم و باید در مورد نویسنده بگم که کتابش خیلی من رو یاد کتاب های جین آستن میندازه و حتی یه ویدیو هم دیدم که کتاب هایی که تقریبا مشابه هستن از این دو نویسنده رو معرفی میکنه البته این شباهت ابدا به معنی تقلید یکی از نویسنده ها از دیگری نیست و اگر از قلم یکی از نویسنده ها خوشتون اومد به احتمال زیاد کتاب های اون یکی رو هم دوست خواهید داشت خیلی مایلم که بیشتر از الیزابت گسکل بخونم اما متاسفانه کتاب های دیگش ترجمه نشدن بی صبرانه منتظر انتشار اونها به زبان فارسی هستم.
پی نوشت: بعد از خوندن این کتاب حتما سریالش رو هم تماشا کنید بسیار خوش ساخت و جالبه.

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

ساخت کتابخانۀ مجازی

امتیاز دادن به کتاب‌ها

باشگاه کتابخوانی

باشگاه کتابخوانی

بهخوان؛برای نویسندگان

با در دست گرفتن صفحۀ خود می‌توانید بلافاصله از یادداشت‌هایی که روی کتاب‌هایتان نوشته می‌شود، مطلع شوید و با خوانندگان ارتباط برقرار کنید.

مشاهدۀ بیشتر

بهخوان؛برای ناشران

با در دست گرفتن صفحۀ نشرتان، کتاب‌های در آستانۀ انتشار خود را پیش چشم خوانندگان قرار دهید و اطلاعات کتاب‌های خود را ویرایش کنید.

مشاهدۀ بیشتر

چرا بهخوان؟