یادداشت مریم
دیروز

خوندن این کتاب نیمی از تابستونم رو در برگرفت برعکس بقیه که اگه کتابی خسته کننده باشه روند خوندنش طولانی ترش میکنه من وقتی کتابی رو دوست داشته باشم خوندنش رو طول میدم چون دوست دارم بیشتر تو دنیای داستان غوطه ور بشم این کتاب ازون داستان هایی بود که شخصیت ها مکان ها و دنیای درونشون به خوبی توصیف شده بود این توصیفات باعث می شد میزان درد و رنج شادی و غم شخصیت ها رو کاملا احساس کنم نویسنده از تقابلی که برای شخصیت هاش نوشته بود عقاید و باور های خودش رو راجع به موضوعات بیان میکرد مثل تفاوت شخصیت اِدیت و مارگارت که شخصیت ادیت نقش زنی مطیع و خانه دار رو داشت که تو ثروت و راحتی بزرگ می شد و عقاید سطحی داشت اما مارگارت همون زنی بود که از کسی فرمان نمی گرفت و به کسی این اجازه رو نمی داد خیلی مصمم بود تو شرایط دشوار خونسرد بود اما نکته جالب قضیه اینه که قهرمان زن ما فقط ویژگی های مثبت نداره گاهی اوقات دروغ میگه خودپسندی میکنه و در آخر با عاقبت اونها مواجه میشه داستان حول محور رابطه ارباب رعیتی و تفاوت های یک شهر صنعتی با شهر های کوچک و روستایی میگذره که در دل داستان کم کم داستان عاشقانه ای شکل میگیره که به زیبایی تمام وصف میشه و درست همون طور که باید طبق زمان پیش میره اما متاسفانه پایان این داستان کاملا تو ذوقم زد البته که گسکل مجبور شده فصل های آخر کتاب رو خلاصه کنه و این به خاطر فشار هایی بوده که دیکنز بهش وارد کرده بوده و مجله ای که این داستان نخستین بار در اون نوشته شده بوده دچار کمبود بودجه میشه و به نظرم این اتفاق به شدت داستان عاشقانه کتاب رو در انتها تحت تاثیر قرار داده دوست داشتم فصل آخر به شیوه دیگه ای تموم می شد اما جز این من واقعا ارتباط خیلی خوبی با کتاب گرفتم و باید در مورد نویسنده بگم که کتابش خیلی من رو یاد کتاب های جین آستن میندازه و حتی یه ویدیو هم دیدم که کتاب هایی که تقریبا مشابه هستن از این دو نویسنده رو معرفی میکنه البته این شباهت ابدا به معنی تقلید یکی از نویسنده ها از دیگری نیست و اگر از قلم یکی از نویسنده ها خوشتون اومد به احتمال زیاد کتاب های اون یکی رو هم دوست خواهید داشت خیلی مایلم که بیشتر از الیزابت گسکل بخونم اما متاسفانه کتاب های دیگش ترجمه نشدن بی صبرانه منتظر انتشار اونها به زبان فارسی هستم. پی نوشت: بعد از خوندن این کتاب حتما سریالش رو هم تماشا کنید بسیار خوش ساخت و جالبه.