ماده تاریک

ماده تاریک

ماده تاریک

بلیک کراوچ و 2 نفر دیگر
4.2
43 نفر |
16 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

5

خوانده‌ام

73

خواهم خواند

58

ناشر
نون
شابک
9786226652094
تعداد صفحات
382
تاریخ انتشار
1398/10/18

توضیحات

        کتاب «ماده تاریک» رمانی نوشته ی «بلیک کراوچ» است که نخستین بار در سال 2016 چاپ شد. «جیسن دسن»، دانشمند فیزیک کوانتوم، زمانی یک آینده ی کاری درخشان را در مقابل خود می دید. اما پس از بارداری غیرمنتظره ی دوست دخترش و تولد یک پسر، این آینده ی درخشان در هم شکست. «جیسن» حالا در کالجی کوچک در «شیکاگو» تدریس می کند و از زندگی در کنار خانواده ی صمیمی و پرمحبت خود رضایت دارد—تا این که او به جهانی برده می شود که در آن، تئوری اش در مورد جهان های متعدد کوانتومی، به یک تکنولوژی واقعی برای جا به جایی بین ابعاد تبدیل شده است. «جیسن» در این جهان، با دوست دخترش ازدواج نکرده و هیچ وقت صاحب فرزند نیز نشده است. او حالا تصمیم دارد به دنیای خودش و خانواده اش بازگردد، اما نیروهایی مرموز در این واقعیت جایگزین، می خواهند جلوی او را بگیرند.
      

لیست‌های مرتبط به ماده تاریک

مجموعه دونده ی هزارتوقصر کرنگعطش مبارزه

نگاهی متفاوت به آینده

32 کتاب

کتاب های علمی تخیلی و آخر زمانی به نسبت بقیه ژانر ها کمتر بهش توجه میشه ولی طرفداران خاص خودشو داره و بسیاری از کتاب های این ژانر به راحتی میتونه با کتاب های فانتزی رقابت کنه بسیاری از سری فیلم های معروف و محبوب مثل دونده هزارتو،عطش مبارزه،جعبه پرنده،ناهمتا ابتدا کتاب بودن و خوندن کتاب هاشون به علت تغییر و کوتاه کردن برای ساخت فیلم،خالی از لطف نیست.(مخصوصا کتابی مثل دونده هزار تو که ادامه داستان به صورت فیلم ساخته نشد یا فیلم ناهمتا که کاملا پایان رو تغییر دادند) توی این لیست سعی کردم کتاب های موردعلاقه خودم رو در ژانر علمی تخیلی لیست کنم،امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید💙 پ.ن۱:متاسفانه جلد دوم مجموعه عطش مبارزه که اسمش اشتغال بود رو نتونستم به لیست اضافه کنم،اگر خواستید کتاب رو تهیه کنید حواستون باشه ۳ جلد داره پ.ن۲:لازمه اشاره کنم که بیشتر کتاب های لیست در دسته علمی تخیلی به صورت مستقیم قرار نمیگیرن،در داستان هاشون یک تغییر کلی در جهان داستان رخ داده و باعث تغییر سبک زندگی شده،به همین دلیل این کتاب هاروهم توی لیست قرار دادم (مثل کتاب هردو در نهایت میمرند یا آخرین کوچ) پ.ن۳:دونده هزار تو مجموعه ۶ جلدی هست،۵ جلد رو نشر افق و باژ چاپ کرده و جلد ششم قصر کرنک رو هنوز نشر معروفی ترجمه نکرده پ.ن۴:مجموعه بازیکن شماره یک آماده جلد دومش به اسم بازیکن شماره دو آماده رو نشر باژ چاپ کرده که متاسفانه بازم نتونستم به لیست اضافه کنم،موقع تهیه کتاب حواستون باشه دو جلدیه پ.ن۲:کتاب جعبه پرنده به صورت تک جلد و مشابه سناریو فیلم توسط میلکان و سایر نشر ها چاپ شده اما مجموعه دو جلدی کامل توسط نشر باژ با اسم کابوک چاپ شده پ.ن۶:مجموعه عصیانگران،همسان،صد نفر(۴جلدی)،موج پنجم(از نشر باژ)رو بهم معرفی کردن و با معرفی دیگران به این لیست اضافه کردم وگرنه خوندم هنوز مطالعه اشون نکردم،اگر این چهار مجموعه رو مطالعه کردید،خوشحال میشم نظرتون رو بگید✨️

12

یادداشت‌ها

فاطیما

1403/6/15

بلیک کراوچ
          بلیک کراوچ عزیز ؛
متشکرم که باعث شدی ترس از وجود دنیاهای موازی و ورژن های بسیار بسیار زیادی از خودم ، به لیست ترس هایم اضافه شود !
اولین کتابی بود که از آقای کراوچ بزرگوار😁 می‌خواندم و به شدت تحت تاثیر قلم قوی و داستان پیشرفته ای که با فیزیک کوانتم آمیخته شده بود قرار گرفتم ... خیلی دلنشین است که بتوانی اطلاعات بدردبخوری را از دل رمانی علمی تخیلی دربیاوری و به خاطر بسپری ، مثل همان گربه ی شرودینگر و آزمایش گیج کننده و در عین حال قابل فهمش...
بعد از خواندن کتاب چند ساعتی به فکر فرومی‌روید ؛ به اینکه واقعا هر انتخابی که می‌کنید چقدر در مسیر زندگیتان تاثیر می‌گذارد و تا چه حد آینده‌تان را دستخوش تغییر می‌کند. مثلا اگر تصمیم می‌گرفتید امروز به جای ۵ صبح ، ساعت ۱۰ صبح بیدار شوید چه چیزی تغییر می‌کرد ؟ ( برای منی که امروز استثنائا سحرخیز بودم پاداشی معادل تصحیح کردن شجره نامه ی خانواده ی جین ایر بود که جاهایی از روابط فامیلی اش را اشتباه فهمیده بودم :) ) 
یا به عقب تر برمی‌گردید . اگر تصمیم می‌گرفتید به جای تحصیل در رشته تجربی ، وارد رشته هنر شوید ، الان وضعتان چگونه بود ؟ یا اگر معلم کلاس ششمتان به عنوان تکلیف عید بهتان نمی‌گفت خاطره نویسی کنید ، آیا الان هم سررسیدهای رنگی ( ۹۸-۱۴۰۳) را داشتید ؟
در کتاب ماده تاریک هر انتخابی ، چه کوچک چه بزرگ ، ورژن های مختلفی از ما را شکل می‌دهد . و دانستن این موضوع باعث می‌شود از این به بعد کمی دقیق‌تر در زندگی و انتخاب هایی که باید انجام دهیم  تامل کنیم...
( بالاخص انتخاب رشته دانشگاه 🙃 )
آقای کراوچ ، به داستانتان امیدوارم کردید ! مطمئنم قرار است از این به بعد بیشتر از کتابهایتان بخوانم ! 
به امید دیدار ~◇~
        

4

          فکر کردم همین الان که کتاب «ماده تاریک» رو تموم کردم چند خطی ازش بنویسم. تلاش می‌کنم اسپویل نداشته باشه.
مدتی قبل خلاصه‌ای ازش شنیده بودم و حین خوندنش گاهی فکر می‌کردم اگر بدون این اطلاعات کتاب رو شروع می‌کردم لذت بیشتری می‌بردم. خب، احتمالا این اتفاق در یک دنیای موازی افتاده! دنیای موازی دیگه‌ای هم هست که در اون نه خلاصه‌ای شنیدم و نه کتابی خوندم :)) اما در این دنیا، شنیدن اون خلاصه من رو جذب کتاب کرد و انصافا هم چیزی که شنیده بودم همه‌ی داستان نبود. داستان پر از اتفاقات شگفت‌انگیز قابل پیش‌بینی و غیر قابل پیش‌بینی بود و به‌طور کلی از ایده‌ش و از خود داستان لذت زیادی بردم. (بعضی جاها هم همراه با شخصیت جیسون حسابی ترسیدم!) خیلی وقت بود کتابی اینقدر منو با خودش نکشونده بود.

هرچند داستان باگ‌هایی هم داشت به نظرم. نه اینکه بخوام بگم با علم در تناقض بود، بلکه نسبت به فضایی که خود داستان خلق کرده بود تناقض‌هایی به نظرم می‌رسید.
پایان کتاب هم به نظرم می‌تونست جور متفاوتی پیش بیاد... امیدوارم در دنیای دیگه‌ای بلیک کراوچ یکی دو صفحه‌ی پایانی رو جور دیگه‌ای نوشته باشه و منم اونجا خوشحال باشم از اینکه حدسم درست از آب دراومده! -همونطور که مشخصه فضای کتاب کاملا بر من تاثیرشو گذاشته :))

و اما چی یاد گرفتم؟ اینکه انتخاب‌های منِ انسان می‌تونن من رو به مسیرهای خیلی متفاوتی ببرن در حدی که شخصیتم چیز متفاوتی بشه. گاهی حسرت راه‌های نرفته رو می‌خورم اما در نهایت هر انتخابی مزایایی داره و تبعاتی، دستاوردهایی و از دست دادن‌هایی. پس شاید به جای فکر به گذشته بهتر باشه تمرکزم رو بیارم رو انتخاب این لحظه‌م.


+ کتاب رو که شروع کردم اینجا کامنت گذاشتم که کاور کتاب به اشتباه ثبت شده (الان حذفش کردم که بتونم این یادداشت رو از اول بذارم). اما همچنان کاور همونه و هر بار باید چشمم به این باشگاه پنج صبحی‌ها بیفته :)) لطفا رسیدگی کنید، متشکرم :)
        

24

          یه شاهکار کوانتومی.
فکر کنید وقتی که هنگام شب در حال برگشت به خانه هستید یک نفر شمارو میدزده و به خونه ی متروکه ای می‌بره و بیهوش می‌کنه ، وقتی که به هوش میاید زندگیتون به طور کامل فرق کرده ، شغلتون ، خانوادتون و حتی کوچیک ترین مراحل زندگیتون.
این کتاب که راجب تاثیر انتخاب ها و جهان های موازی هست جزو کتابایی قرار میگیره که روند فوق العادش رو از اول تا آخر حفظ می‌کنه و حتی ثانیه ای خسته کننده نمیشه.
داستانی که هیچ حفره ای رو پر نشده باقی نمی‌گذاره و به خوبی پیامش رو به خواننده می‌رسونه ، اینکه حتی کوچیک ترین و بی اهمیت ترین چیز ها می‌تونه روند زندگیمون رو به طور کل تغییر بده.
یکی دیگه از نکات مثبت رمان توضیحات کامل و ساده درباره ی کوانتوم و جهان های موازی بود که نه تنها مخاطب رو گیج نمی‌کرد بلکه باعث به وجود آوردن علاقه برای کسب اطلاعات بیشتر در این شاخه می‌شد.
در نهایت فقط می‌تونم بگم خوندن این شاهکار رو از دست ندید و از تک تک کلماتش لذت ببرید.
        

38

          فوق العاده بود. با هر چیز دیگه‌ای که خونده بودم فرق داشت و هیچ‌ چیزی تا الان اینجوری درگیرم نکرده بود. هرچی نباشه یک روزه تموم شده :)

جدای از  خوشمزه، مهیج و  پیچیده بودن داستان، روی بعضی از درگیری‌های همیشگی ما تمرکز می‌کنه.‌ همیشه می‌گن حسرت یا افسوس گذشته رو نخور. این جمله نمی‌تونه اکثر مارو راحت کنه. ولی شاید این بتونه بیشتر کمک‌مون کنه: «درنهایت ممکنه هر اتفاقی باعث حسرت ما باشه.» پس چه بهتره که همیشه درست‌ترین کار رو از نظر خودمون انجام بدیم. چون بیشتر از این از ما بر نمیاد و احتمالا در هر صورت قراره یکم حسرت هم نوش‌جان کنیم.
 اگه قرار باشه تکه‌هایی  از «ماده تاریک» رو یه گوشه خودم داشته باشم اینارو انتخاب می‌کنم:
۱- من فقط روی حال مالکیت دارم (اونم نه همه‌اش) و گذشته دیگه مال من نیست.
۲- همیشه همه‌چیز مطابق همون روزمره‌ای که تو توی ذهنت داری جلو نمی‌ره. پس ازش استفاده کن. نذار چیزی ناگفته یا انجام نشده باقی بمونه.

در پایان اگه به فیزیک (خصوصا کوانتوم)، عاشقانه و علمی-تخیلی علاقه دارید، انتخاب خیلی خوبیه :)

ضمنا، اپل تی‌وی+ قراره سریالی بر اساس کتاب منتشر کنه که واقعا منتظرم ببینم چجوری می‌شه. درسته فیلم‌باز نیستم اما اگه جالب باشه می‌بینمش.
همین :)
        

4

        کتاب رو تا نزدیک به آخرهاش دوست داشتم ولی از یک جایی به بعد اتفاقات حتی منطق قسمت های قبل خود کتاب رو هم نداشتند.
مثلا اینکه چرا دنیلا اون جیسون رو انتخاب کرد، چجوری یک سری جیسون های دیگه اون قدر وحشی شده بودند، آخر کتاب تکلیف بقیه همزادها چی شد، این سوالات جوابی نداره و نویسنده علی رغم شروع هیجانی و ادامه ی جذابش نتونسته خوب جمع بندی کنه.

در کل کتابیه که خوندنش رو دوست داشتم ولی توقع بیشتری ازش داشتم.
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

4

          سال ۹۸ یا ۹۹ درست یادم نیست .اولین بار رفتم نمایشگاه کتاب با کلی کتاب آمدم خونه.یکی اش ماده تاریک‌ بود.سال بعدش درست بعد از یک سال ماده تاریک ترند شد.به طرز عجیب و غریبی  تبلیغ میشدو خلاصه معروف شد.
این آشنایی من با ماده تاریک و بلیک کراوچ بود.
به نظرم ژانر*علمی تخیلی * از ژانر های خاصیه که بعضی ها عاشقش میشن.اگر احتمالا کتابخانه ی نیمه شب را خواندید و دوست داشتید به احتمال زیاد عاشق ماده تاریک بشید.
ماده ی تاریک در نگاه اول یه قصه ی تخیلی جالبه. جیسن  در طی یک حادثه بیهوش شد و وقتی چشم باز کرد جایی ناآشنا و افرادی نا شناس را دید.بعد کم‌کم دریچه هایی از علم به روی ما گشوده میشه و ماده ی تاریک‌وارد دنیای علم و جهان های موازی میشه.اما قرار نیست قصه پریان بخونیم جیسن وارد هر دنیایی میشه با انبوه مسائلی رو به رو میشه که باید حل و فصلشون کنه‌
قصه ی قوی ،شخصیت های معقول و درست و حسابی،ریتم تند و پر تنش از ویژگی های این کتابه.
کتابی که زمین گذاشتنش سخت خواهد بود و دنبال کردنش سخت تر چون هر لحظه میتونه نفس را در سینه حبس کنه،غافلگیرت  کنه و باعث بشه با عطش بیشتری پیش بری.
ماده تاریک یک علمی تخیلی درجه یک است.
        

5

          یه ژانر علمی تخیلی نخونده بودیم که اونم خوندیم.
راضی ام؟ بعله
متن خیلی روونی داره به همراه جذابیت بالا.
ترجمه هم متوسط.
نمیشه زیاد از داستان گفت. شاید دو تا چیز. یک: دنیای موازی و دو: انتخاب ها.
کراوچ شمارو با کمی قوانین فیزیک به دنیایی میکشونه که در واقع مواجهه با کلی حس عجیب و شوکه کنندست.
حرف اصلی داستان انتخاب هاست. اون انتخاب ها که ما میکنیم و تاثیر زیادی رو زندگی میزاره. فکر نکنین انتخاب که میگیم از انتخاب های بزرگی حرف میزنیم نه نه همین دم دستی ها همین روز مرگی ها اصلا. یک ثانیه زود تر پا شدن از تخت گرم و نرمتون میتونه جون یه انسان رو نجات یا به خطر بندازه ( یه جایی از فیلم the curious case of benjamin button یه همچین چیزی و نشون میده.)
بعد خوندن داستان خیلی اتفاقی این متن رو از یه نویسنده بزرگ خوندم که خیلی هم به داستان ارتباط داشت:
اگر می‌دانستم
این آخرین دقایقی است که تو را می‌بینم،
به تو می‌گفتم «دوستت دارم» و 
نمی‌پنداشتم تو خود این را می‌دانی...!
همیشه فردایی نیست تا زندگی
فرصت دیگری برای جبران این غفلت‌‌ها
به ما دهد...! 
کسانی را که دوست داری همیشه کنار خود داشته باش و بگو چقدر به آن‌ها علاقه و نیاز داری... 
مراقبشان باش...
به خودت این فرصت را بده تا بگویی: 
«مرا ببخش»
«متاسفم»
«خواهش می‌کنم»
«ممنونم»
و از تمام عبارات زیبا و مهربانی
که بلدی استفاده کن...
هیچ‌کس تو را به خاطر نخواهد آورد اگر 
افکارت را چون رازی در سینه محفوظ داری...!
خودت را مجبور به بیان آن‌ها کن...
به دوستان و همه‌ی آنهایی که دوستشان داری بگو چقدر برایت ارزش دارند...
اگر نگویی فردایت مثل امروز خواهد بود
و روزی با اهمیت نخواهد گشت، همراه با عشق.
گابريل گارسیا مارکز
@narengiye_man
        

0

          خب قطعا توصیه میکنم کتاب رو بخونید.
من وقتی حدودا ٣٠ درصد کتاب رو خوندم وسوسه شدم سریالش رو هم شروع کنم حدود نصف قسمت اول سریال رو هم دیدم و با نظرم اومد اگر اول سریال رو میدیدم شاید جذاب تر بود گرچه کتاب رو ادامه دادم به خوندن و سریال رو گذاشتم بعد از کتاب ببینم. دلیلش هم اینه که توی این ژانر داستان ها یه چیزایی میتونه مخفی بمونه ولی متاسفانه در نوشته هایی که اتفاقا از زبون شخص هم هستند امکان مخفی کردن وجود نداره یعنی به طور کلی منظورم اینه که دیدن سریال قطعا هیجان انگیز تره به نظر من. گرچه من با توجه به شناختی که از خودم دارم اگر اول سریال رو میدیدم دیگه کتاب رو نمی خوندم.
و اما چرا ٤ ستاره؟ کتاب خوبی بود خیلی جالب بود من کلا به مباحث کوانتوم و دنیاهای موازی خیلی علاقه دارم فیلم و سریال های زیادی هم در این مورد دیدم ولی چیزی که توی این ژانر وجود داره اینه که انقدر پیچیدست و انقدر ذهن ما از توانایی درک بعضی چیزا عاجزه که همیشه یکسری سوال این وسط برای من بی جواب میمونه. یعنی در حین خوندن ذهن من یکسری سوال میسازه که داستان اون هارو پوشش نمیده و این باگ ایجاد میکنه. گرچه به نظر من این داستان خیلی باگ های کمتری داشت نسبت به بعضی داستان های دیگه.
یه قسمتی از کتاب یه جمله ای بود که خیلی برای من جالب بود مفهومش این بود که وقتی ذهن ما قدرت تحلیل بعضی چیز هارو نداشته باشه اون رو به شکلی در میاره که قابل لمس باشه.
در کل پیشنهاد میشه
        

0

          داستان جایی شروع میشه که یک زن و مرد توی خونه‌ی خودشون هستند، جیسون و دنیلا، و پسر ۱۴-۱۵ ساله‌شون چارلی در حال نقاشی کشیدن. هر دو احساس خوشبختی میکنند اما گاهی هم حسرتی ته ذهنشون پیدا میشه. حسرت چی؟ موقعی که با هم ازدواج کردند جیسون فیزیکدان قابلی بود و شاید اگر درگیر خانواده نمیشد یکی از بزرگترین دانشمندان جهان میشد و حتی شاید می‌تونست نوبل بگیره، و همین شرایط برای دنیلا هم بود منتهی در رشته‌ی نقاشی، شاید اگه درگیر خانواده نمیشد نقاش بزرگی میشد. جیسون برای شرکت توی جشن موفقیت یک دوست از خونه به مقصد باری خارج میشه اما در راه برگشت به خونه توسط شخصی در واقع ربوده میشه، به جای ناشناسی منتقل و ماده‌ای بهش تزریق میشه و بیهوش میشه وقتی به هوش میاد در جایی هست که نمی‌دونه کجاست و هیچکس رو نمی‌شناسه.... ه
داستان ریتم خوب و سریعی داره، ایده‌ی کتاب جذابه و نسبتا مهیج دنبال میشه. دلم میخواد فیلمش ساخته بشه (اگه شده من خبر ندارم) و تصویری ببینمش. ه
        

0