یادداشت‌های آذر دخـت (52)

آذر دخـت

آذر دخـت

7 ساعت پیش

          آمدم بنویسم جزء از کل رمانی است که .....صبر کن صبر کن .
همه چیز را قبل از من گفته اند.یک یادداشت هم آقای نویسنده(نیما اکبر خانی)همینجا در بهخوان نوشتند که اون به مزاجم خوش آمد بخوانیدش لطفا و  همان که گفت سیاه اما قابل تحمل .من نه کلیدر را توانستم بخوانم نه جای خالی سلوچ را و راستش از خواندن رمان های اجتماعی غصم میگیرد  و به سختی می‌خوانم.اما با سیاهی و تلخی جز از کل خندیدم واقعا خندیدم ،و گمانم مخ نویسنده‌اش اساسا فرق  داشت با مخ خیلی از آدمها.
صوت پوریا رحیمی سام کاملا منو میخکوب میکرد، همونطور که بازیگریش رو دوست دارم .
راستش عجب چیزی بود خیلی مخدر خوبی بود برای شبهای بیخوابی اصلا مغزم متوجه میشد جز از کل پخش می‌شود سریع فرمان خواب صادر میکرد😂
تری  دین، مارررررتین دین ،شخصیت های عجیبی خلق کرد.
آه از این  جسپر  بی نوا 
اسم جسپر رو دوست داشتم چرا ؟نمیدونم😅🤷🏻‍♀️
تری همان خلاف کاری بود که دوست داشتی همیشه پیروز بشه
و مارتین که یک اسکل فیلسوف به تمام معنا بود 
آه چقدر لجم رو در میاورد این مارتین
  از فلسفه حرف زدنش  را ضعیف میدانم. آن هم فلسفه بودا راستش من در عرفان و فلسفه و سیاست و هر چه ...یک اسلام را قبول دارم ولاغیر 😼 .باید به نویسنده میگفتم استیو تولتز باور کن  تو فقط به درد نوشتن رمان های جنایی میخوری  تو را چه به فلسفه😄
        

5

          راستش من ۵ صفحه آخر کتاب را الان خوندم چون می‌خواستم یادم بمونه ازش یادداشت بزارم بهخوان 💁🏻‍♀️
به نظرم کتاب به نسبت  کتابهای دیگه ای که از مذهب و طرح کلی اندیشه اسلام و ....سخن میگن گنگ  تر و کلی تر بود،نقدهای درستی داشتن  همان اوائل کتاب میگن ما همیشه هدف داشتیم ولی راه و طرح و پایش از دیگران بوده و نتیجه و منافع هم برای همان دیگران بوده،و چیزی که درکتابهای استاد بسیار تکرار میشه اینه که هدف اسلام و هدف رسول تشکیل جامعه و شکوفایی استعدادهای انسانی هست اما اگر این حکومت با استعدادهای  انسان در تضاد باشد عصیان شکل میگیرد و با اثباتِ برخی دلایل می‌فرمایند که قانون گذاری در حد توانایی انسان نیست.
پس مذهب چون بر حکمت و علم الله و بر وحی تکیه دارد و آن هم آخرین مذهب
 که علاوه بر قانون گذاری می‌تواند استعدادهای انسان را شکوفا کند و می‌تواند او را بسازد و جامعه انسانی را به وجود بیاورد و در ادامه به  نقد مذهب عاطفی و دستوری می‌پردازد بعد به بررسی  نیاز ما به مذهب می‌پردازد و ....
سوالاتی رو اینجا مطرح کردن که این کتاب بیان کلی درباره تحلیلشون داشت و به نظرم نیاز دارم ابعاد بیشتر این سوالات و تحلیل ها باز بشن در آخر از طرح کلی اسلام میگن که اینجا خداروشکر کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی  رهبر  به شیوایی و قابل فهمتر و مفصلتر بیانش کردند که پیشنهاد میدم اون کتاب رو حتما بخونید
        

41

          هواتو دارم را جوان های ۲۰ ساله بخوانند.
جوان های که دنبال تشکیل خانواده اند،
هواتو دارم را  اصلا خانواده ها بخوانند همین پدر مادر ها و بررگترهای ایراد گیر.
خانواده هایی که دختر دارند.

من چند کتاب اخیرا خواندم که تفریظ رهبری رو داشتند 
هر چندتا هم، از زبان همسر شهید بودند.
طی این چند کتاب پروسه ازدواج این زوج ها از طرف خانواده دختر منتفی بود  چون دختر خانم هایی بودن که توی پر قو بزرگ شدندو خانواده های دختر عقیده داشتند دخترشان از پس این زندگی  و چالش ها و سختی های زندگی متاهلی برنمیان،اما این کتابها روایت صبر و مدیریت و مسئولیت پذیری و گذشت این زنان هست.
نمیدانم چرا فکر میکنم این توجه رهبری به کتابها به خاطر شخصیت زنان این شهدا بوده.در هر حال 
آنان که دغدغه عمر جوانشان را دارند بخوانند این کتاب را ،به بحث شهید و چگونه زندگی کردنش قصد ندارم ورود کنم ،اما یک چیز که هست اینه که:برخی آدمها اگر دیده می‌شوند چونکه سر بزنگاه ها و تصمیمات حساس انتخاب درستی کردند.
پروسه  خواستگاری و ازدواج شهید اونچیزی بود که از نظر من جای درس گرفتن دارد،و واقعا جسارت یک جوان بیست و اندی ساله برای تشکیل خانواده و پذیرش این مسئولیت قابل تحسین بود.
این لینک رو هم کپی کنید و  این توصیه ۲ دقیقه و ۱۳ ثانیه ای آقای عباسی  ولدی رو گوش کنید:
https://eitaa.com/12789232/3625
        

13

          شخصیت عجیبی در یادداشت نوشتن های بهخوان پیدا کرده ام
اینکه دوست ندارم از فضای کتاب حرفی بزنم بیشتر دوست دارم از حسی که با خواندن کتاب بهم دست داد بگم اینم به نوبه خود اتفاق شگرفیست برایم😄
بعد از امیرخانی در دنیای داستان و آن قلمی که من او  نوشته شد.قلم آقای شرفی خبوشان  را همان اندازه گیرا دیدم،حداقل برای من که با وسواس  ادبیات داستانی دست می‌گیرم.
توصیفات ،شرح جزییات و قرار گیری این همه واژه های متفاوت و  هماهنگ به نوبه خود هنر قلم  نویسنده  رو نشون میده ،گاهی فکر می‌کردم ممکنه نویسنده توی این موقعیت ها قرار گرفته باشه ،بس که جزییات دقیق بود قوه خیالم به کار می افتاد و از شما چه پنهان ضربان قلبم در آن سگ دانی هربار بالا می‌رفت از تاثیر  صوت خود نویسنده در فصل آخر و آقای ستاری که  جذابیت کتاب را برای من دوچندان کرد هم غافل نشم.
داستان کتاب هم که آمیخته ای از سیاست و عشق و تاثیرش بر زندگی البرز بوده،در حالیکه که البرز  یک فرد بی تفاوت نسبت به مسائل سیاسی زمانش بود اما عمیق ترین تاثیرات رو بر زندگی ساده و دنیای لطیف هنرمندانش گذاشته بود.
جایگاه عشق در کتاب همان جایگاه پر کشش و پر تعلیقی بود که هی خواننده رو دنبال خودش می‌کشوند تا بند آخر.
اگر خوش خوان هستید و دنبال پیچیدگی ها 
خوانش این اثر رازآلود بهتون توصیه میشه🤓
        

12