معرفی کتاب مسئولیت و سازندگی اثر علی صفایی حائری

مسئولیت و سازندگی

مسئولیت و سازندگی

4.5
102 نفر |
33 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

91

خوانده‌ام

232

خواهم خواند

177

شابک
9789647803076
تعداد صفحات
357
تاریخ انتشار
1399/11/18

توضیحات

        در این کتاب که اولین کتاب منتشرشده از استاد علی صفایی حائری است، روش تربیتی اسلام تبیین گردیده است. در بخش اول ، مسئولیت انسان در برابر خود و دیگران، سازندگی و تربیت دانسته شده و پس از تبیین مفهوم تربیت و مشخصات مربی، به‌تفصیل از روش تربیتی اسلام و لوازم آن بحث شده است. در بخش دوم، پس از تحلیل روحیه‌های گوناگون افراد، روش برخورد با هر روحیه توضیح داده شده است.
      

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

لیست‌های مرتبط به مسئولیت و سازندگی

نمایش همه

پست‌های مرتبط به مسئولیت و سازندگی

یادداشت‌ها

          برای تربیت انسان، برای ساختن بشر باید در او عشقی آفرید که از تمام غریزه ها نیرومندتر باشد و باید در او نیرویی گذاشت که تمام زنجیرها را با خود بردارد و تمام نگهبان ها را همراه بکشد.
و مادام که این عشق عظیم و این نیروی بزرگ در انسان نیاید و پا نگیرد، برای انسان حرکتی نخواهد بود و از بند اسارت ها¹ نجاتی نخواهد یافت...
ما از محبوب های خود بخاطر محبوب تری چشم می‌پوشیم و خوب را فدای خوب تر می‌کنیم و آنچه با اهمیت تر است انتخاب می‌کنیم. با آنکه پول را دوست داریم می‌دهیم تا به آنچه بیشتر می‌خواهیم برسیم. با آنکه جان خود را دوست داریم از جان خود می‌گذریم تا به آزادی دست یابیم.
عشقِ شدیدتر و حب "الله" ما را از اسارت غرایز و حب نفس و حب دنیا آزاد می‌کند.
ابراهیم با آنکه اسماعیل را دوست دارد و خیلی هم دوست دارد، در راه حق و بخاطر دستور او قربانی می‌کند.
چگونه می‌توان این عشق را در نهاد انسان برافروخت؟ و چگونه می‌توان او را از محبت سرشار کرد؟
جواب این سوال خیلی ساده است. ما چه وقت عاشق یک پارچه، یک ماشین و یا عاشق ثروت و قدرت می‌شویم؟ هنگامی که آن را می‌شناسیم و ارزش آن را می‌یابیم، همان وقت به سوی او می‌شتابیم.
معرفت و شناخت عشق را سبز می کند ² و به وجود می آورد. شناخت خوبی ها در انسان عشق را زنده می‌کند و شناخت بدی ها نفرت را و این عشق و نفرت انسان را به حرکت می‌اندازند، جلو می‌آورند و یا فراری می‌دهند.

پ.ن 1: اسارت ها و جبرهایی که انسان را می‌گیرند، گاهی از بیرون هستند و گاهی از درون. از بیرون، محیط، طبیعت، وراثت، تربیت، وسوسه‌ها. از درون، جبر فکر و عقل و غریزه. انسان از مجموع این جبرها به آزادی می‌رسد.

پ.ن2: عشقی که بدون شناخت باشد، همان جذبه‌ای است که اتم ها را به هم پیوند داده است. این عشق که انتخاب انسان نیست ارزشی ندارد.

-کتاب "مسئولیت و سازندگی"
-نوشته علی صفایی حائری
        

4

نگاه استاد
        نگاه استاد صفایی ،قلم استاد صفائ، مرام ومسلک استاد صفایی  متفاوته 
ساده اش حقیقتا عشق میکنم ولذت میبرم وتغییر رو اندک اندک در خودم میبینم  البته من خیلی آدم تنبلی هستم وآموخته هایی که از کتب استاد گرفتم رو فراموش میکنم وصرفا میخونم اما واقعا هر بار که کتاب رو بر میدارم که بخونم لز خدا میخوام که خط به خطش بره توی پوست وگوشت واسخوانم 
از خوندن کتاب های استاد علی صفایی حائری پشیمان  نمیشم هیچ وقت 
نوشتار کتاب جوری هست که انگار استاد صفایی نشسته رو به روت  لم داده به پشتی  داره توی نعلبکی چای می‌نوشه بعد یه نگاه به سر تا پات میکنه  میگه بیا بشین بچه  این راهی که داری میری من با موتور گازی رفتم برگشتم  ....
تهش اینه ته اونور ترش هم  اینه 
حالا خود دانی مرده متحرک .....
(این روزا سرم شلوغ هست و حوصله نوشتن و موزون کردن کلمات رو ندارم واقعا پس این رو نوشتم برای خودم 🥲 برای دلم )*^*
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

6

        به نام او که ربّ است. سخت‌ترین کتابی که از مرحوم صفایی حائری خوانده‌ام. به نظرم کتاب به یک ویراستاری حرفه‌ای نیاز دارد. مطالب پراکنده هستند و اگر حواس مخاطب نباشد، نمی‌داند قرار است از کجا به کجا برسد. توصیه می کنم مخاطب کتاب روند بحث را جایی یادداشت کند تا متوجه شود که ابتدا و انتهای بحث چه بوده است. با تمام این ها خواندنش برای تمام کسانی که در حوزه تربیت فعالیت می کنند، به ویژه مسئولان دستگاه های ارشاد کننده! توصیه می شود. شاید اگر متولیان فرهنگ در این جامعه به همین یک جمله از کتاب برسند کافی باشد " اگر لباس کسی را عوض کردیم و با شعار و تلقین و تشویق و تهدید، داغش کردیم (بی آنکه از درون روشنش کرده باشیم) ناچار در محیطی دیگر سرد می شود و یخ می زند" 
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

7