معرفی کتاب مسئولیت و سازندگی اثر علی صفایی حائری

مسئولیت و سازندگی

مسئولیت و سازندگی

4.5
106 نفر |
34 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

94

خوانده‌ام

239

خواهم خواند

181

شابک
9789647803076
تعداد صفحات
357
تاریخ انتشار
1399/11/18

توضیحات

        در این کتاب که اولین کتاب منتشرشده از استاد علی صفایی حائری است، روش تربیتی اسلام تبیین گردیده است. در بخش اول ، مسئولیت انسان در برابر خود و دیگران، سازندگی و تربیت دانسته شده و پس از تبیین مفهوم تربیت و مشخصات مربی، به‌تفصیل از روش تربیتی اسلام و لوازم آن بحث شده است. در بخش دوم، پس از تحلیل روحیه‌های گوناگون افراد، روش برخورد با هر روحیه توضیح داده شده است.
      

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

لیست‌های مرتبط به مسئولیت و سازندگی

نمایش همه

پست‌های مرتبط به مسئولیت و سازندگی

یادداشت‌ها

        به نام او که ربّ است. سخت‌ترین کتابی که از مرحوم صفایی حائری خوانده‌ام. به نظرم کتاب به یک ویراستاری حرفه‌ای نیاز دارد. مطالب پراکنده هستند و اگر حواس مخاطب نباشد، نمی‌داند قرار است از کجا به کجا برسد. توصیه می کنم مخاطب کتاب روند بحث را جایی یادداشت کند تا متوجه شود که ابتدا و انتهای بحث چه بوده است. با تمام این ها خواندنش برای تمام کسانی که در حوزه تربیت فعالیت می کنند، به ویژه مسئولان دستگاه های ارشاد کننده! توصیه می شود. شاید اگر متولیان فرهنگ در این جامعه به همین یک جمله از کتاب برسند کافی باشد " اگر لباس کسی را عوض کردیم و با شعار و تلقین و تشویق و تهدید، داغش کردیم (بی آنکه از درون روشنش کرده باشیم) ناچار در محیطی دیگر سرد می شود و یخ می زند" 
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

7

          هرچه بنویسم در حقش کم لطفی کرده ام. استاد طوری از تربیت می نویسند که انگار همین الان در میان یک جمع جوان گمشده و پر از سوال با روحیه های مختلف نشسته اند و به یک به یک آنها پاسخ می‌دهند. مخاطبِ تربیتِ استاد، می تواند فرد مغرور تازه به دوران رسیده، فرد ترسوی گوشه گیر، مشتاق سیر الی الله و حتی شاید یکی از طرفداران مارکسیسم و مکتب های دیگر! باشد ( که استاد کتاب هایی در مورد این مکاتب هم دارد ). مقصود اینکه مطالب کاملا زنده و عملیاتی هستند.

قبل از این، کتابِ ردپای نور جلد یک را از زبان شاگردشان آقای ارسنجانی خوانده بودم. آن‌جا ایشان روش تربیتی استاد را داستانی و از نگاه یک شاگرد، که در تاریک ترین روزهایش استاد را یافته تعریف کرده است و در واقع مشاهده رفتاری اندیشه استاد بر اساس همین کتاب مسئولیت و سازندگی هست.

پ.ن: اگر شما هم مثل من گاهی ذهنتون در مطالعه کتاب یاری نکرد و یا احساس کردید جهت توضیح بیشتر نیاز به استاد هست، صوت های کانال تلگرامی زیر رو توصیه می کنم: 
https://t.me/masouliatvasazandegi
        

9