از ۶ داستان تشکیل شده این کتاب که سونات کرویتسر و داستان یک کوپن جعلی تنها همراه این مجموعه اند، و نظرمو تنها راجع به این دو داستان اینجا مینویسم برای سهل کردن کار خوانندگانی که منت میزارند و نظر من حقیر را میخوانند.
از سونات کرویتسر باید بگویم، این داستان متفاوت ترین شیوه داستان گویی در داستان کوتاه های بود که خواندم و آن روایت در روایت بود که به طور کل صحنه close up (صحنه بسته) بود اگر تجسم خیال میکردید، در یک قطار که همه پیش آمدی اتفاقی میان ره گذرانی هست که ما هم به مثل شان را میبینیم گاهی، اما باید گفت انتخاب موضوع داستان خیانت و نحوه برسی به آن هنوز تازگی دارد، به گمانم چیزی که مشهود برای انتخاب نادرست است شهودت و لذت های جسمانی در وهله اول است که در این داستان بسیار مشهوده و در بخش بخش های متفاوت تسری دارد، تنها میتوانم گفت بخوانید و از این نبوغ لذت ببرید.
داستان یک کوپن جعلی هم به زعم من تازگی داشت، منتها برعکس داستان سونات کریوتسر این بار در شیوه و فرم داستان که یک محوری نیست بلکه داستان خود به داستان های کوتاه تری که همان فصل است بخش بندی شده و در هر کدام یک داستان که وابسته به داستان قبلی خود است زنجیر وار ادامه دارد تا در پایان هر بخش و در نهایت پایان داستان یک پیام را برساند، ایده خلاقانه ای بود که کیفیت خود را تا پایان هم نگه داشت، تنها چیزی که میتوان گفت این است که چقدر کنش ها و واکنش های ما تاثیر گذار بر آدم های است که شاید ما نه دقیق آنها را میشناسیم و میدانیم که اند، زنجیر روابطی که اگر ذره ای لغزش درش باشد زندگی آدم دگری را دژم و افسوس در پی دارد، این داستان به غایت زیباترین داستانی بود که از این نویسنده چیره دست خواندم و قطعا پیشنهاد میکنم، هرچند در جای جای اش یاد فیلم the wonderful Life 1946 (زندگی شگفت انگیز) به کارگردانی فرانک کاپرا شدم که دیدن آن هم خالی از لطف نیست.