نظر من راجب کل این پنج جلد کتاب خارقالعادهایه که خوندم.
این مجموعه معرکه بود، گزیده مجموعهای توی ژانر خودش. نویسنده انقدر قوی همهچیز رو شرح میده؛ چه کارکترسازیها (از نظر ابعاد شخصیتی، نه ظاهری) و چه فضاسازیهاش، که نسبت تکتکشون شناخت پیدا میکنید ـتقریباـ و فضاهارو کاملا تو ذهنتون میسازید.
کتاب واقعا واقعا قوی بود؛ ایدههای نو، سیر داستانی جذاب و گیرنده، وقایع بسیار شگفتآور و هزاران چیز دیگه. من به شدت از کتاب لذت بردم مخصوصا سه جلد اول که سریع تمومشون کردم و جلد آخر که یکم کشش برای من کم بود و به نظرم جلد آخر اگر جلد اول میبود و جلد چهارم جلد دوم، بهتر میشد. هرچند الان هم عیبی بهش وارد نیست.
بعد جلد سوم، جلد آخر واقعا دیوونهم کرد، واقعا! مخصوصا صفحات آخر که دید و حدسیاتم راجب ترزا رو کاملا زیر و رو کرد. جلد چهارم هم همینطور! چون حقایق خیلی زیادی رو افشا و شبهات زیادی رو رفع میکرد. هرچند جلد چهارم خیلی کند به اتمام رسوندم چون اون کشش رو نداشت هرچند اینکه با کارکترها زیاد زندگی نکرده بودم هم بیتاثیر نبود.
واقعا کتاب طوریه که هر لحظه سوپرایز میشید و مطلقا هیچچیز ـیا نهایتا چندتا معدودـ رو نمیتونید حدس بزنید و هرسری نویسنده میذاره تو کاسهتون = ))) همچنین وقایع و ترتیبشون واقعا حرفهای بود.
هرچند نسبت به آخر داستان یکم حالم گرفته شد چون خیلی مبهم نویسنده تمومش کرد و این واقعا ناراحتکننده بود که اینهمه مارو همراهش بکشونه و ما تموم اون غمها نسبت به مرگ عزیزترین کارکترامون رو به دوش بکشیم و آخرش نویسنده اینطوری حالمونو بگیره. آقای شینر واقعا حق ما نبود لااقل یه پایان خوش نصیبمون کنید؟ پایان دیزنیوار نخواستیم که، یه پایان با امنیت و آرامش.
این تیکه دارای اسپویله:
راجب توماس که بعضیا کهکتبو خوندن گفتن خودخواه بوده، جلدهای اول من هم همین فکر میکردم اما همونطور که نویسنده به خوبی نشون میده؛ توماس با فرضیه اولیه اینکه قراره دنیا رو نجات بده پیش قدم میشه و واقعا تو زمینههای مختلف هم با شرارت همراهی میکنه، اما از یه جایی به بعد میفهمه انگار شرارت هیچوقت قرار نیست به جواب برسه و درواقع داره سواستفاده صورت میگیره، پس نقشه میریزه و ضد شرارت میشه. راستی، از ترزا متنفرم.
پایان اسپویل.
تنها ناراحتیم از نویسنده، به علاوه پایان مبهمی که گذاشت، این بود که زوایای دید کارکترای مختلفو نشون داد. به شخصه دوست داشتم بدونم تو کلهی پوک ترزای فرمانبردار توی داستان چی میگذره که چنین تصمیماتی میگیره، اما نود درصد داستان به جز جلد چهارمش، فقط از دید و زبون توماس بود.
در کل این مجموعه، از بهترینو قویترین داستان های علمی تخیلیه، اگه این ژانر رو دوست دارین قطعا بهتون پیشنهاد میشه. در ضمن مهم نیست فیلمشو دیدید یا نه، کتابش خیلی چیزهای جدیدتری داره و همچنین بیشتر کارکترهارو میشناسید و میبینید که نه! اونطور که تو فیلم نشون داده هم نبودن.
در آخر از آقای جیمز شینر بسیار ممنونم بابت این شاهکاری که در ژانر علمی تخیلی خلق کرد، این خط داستانی شگفتانگیز و چیزهای دیگهای که تا ذهن یاری کرد قید کردم.