شگفتی!

شگفتی!

شگفتی!

آر.جی. پالاسیو و 2 نفر دیگر
4.5
162 نفر |
58 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

14

خوانده‌ام

360

خواهم خواند

107

ناشر
افق
شابک
9789643699826
تعداد صفحات
440
تاریخ انتشار
1399/11/1

توضیحات

        آگوست این جوری به دنیا آمده. قیافه‌ی خوبی ندارد، در واقع صورتش به طرز وحشتناکی زشت است. مشکل آگوست این است که پسری عادی است با قیافه‌ی غیرعادی! او تا سیزده‌سالگی به مدرسه نرفته و حالا خانواده‌اش تصمیم گرفته‌اند او را به مدرسه بفرستند.

آر. جی پالاسیو نویسنده‌ی کتاب «شگفتی» روزها طراح گرافیک است و شب‌ها نویسنده. او با همسر و دو پسرش در نیویورک زندگی می‌کند. رمان شگفتی از کارهای موفق اوست. شگفتی در ژوئن ۲۰۱۳ در فهرست پرفروش‌ترین‌های نیوریورک تایمز قرار گرفت و در سال ۲۰۱۴ کاندید جایزه‌ی تگزارش بلوبونت شد و همچنین: برنده‌ی جایزه‌ی کتاب سال ۲۰۱۲ NAIBA برنده‌ی جایزه‌ی کتاب سال ۲۰۱۲ BOOK BROWSE
      

لیست‌های مرتبط به شگفتی!

نمایش همه
مجموعه هانک زیپرو بزرگترین تنبل دنیا (6 جلدی با قاب)شگفتی!مغازه خودکشی

بهترین رمان‌هایی که خوندم و بهتون پیشنهادشون میکنم

4 کتاب

بـــســـ‌اللّٰه‌ـــــم سلام به همه‌ی عزیزانی که وقت گذاشتن تا این لیست رو ببینن😊 یکی از نکات مهم اینه که من تازه شروع به مطالعه حرفه‌ای کردم و این رمان‌ها برای زمانی است که هنوز مثل الان حرفه‌ای به این کار نپرداخته بودم، در آینده لیستِ کامل تری در اختیارتون میزارم🙏🏻 ۱. من نسخه‌ی انتشارات چکه رو خوندم ولی انتخابش با خودتون. واقعا رمان فوق‌العاده‌ای هست. یکی از نکاتی که باعث شد خیلی از این رمان خوشم بیاد این بود که هر خواننده‌ و شنونده‌ای از زندگی هنری زیپزر یک تصویر متفاوت در ذهنش ایجاد می‌کنه و این خیلی جذاب و جالب بود😊 ۲.این رمان رو برای طولانی بودن و قدرتی که شنونده باهاش همزادپنداری میکنه دوست داشتم، هر فصل هم راوی داستان تغییر میکنه و این باعث میشه با همه‌ی شخصیت ها آشنا بشی🫠 نکات اخلاقی و جالبی داره ۳. این رمانو تاره شروع کردم و هنوز تمومش نکردم😅 بخاطر فلسفی بودنش معرفی میکنم ۴.ترکیبی جدید به نام سینما رمان که با خوندنش حس میکنی رفتی سینما😍 امیدوارم از خوندنش لذت ببرید💛👋🏻

0

پست‌های مرتبط به شگفتی!

یادداشت‌ها

          کتاب اعجوبه حاصل تجربه شخصی نویسنده در برخورد به یک خانواده بوده است که فرزندشان مشکل داشته است صحنه ای که در کتاب هم به تصویر کشیده شده است. کتاب روان و سرشار از سرزندگی و حرکت روبه جلو است. اعجوبه از آن کتاب هایی است که پدر و مادر ها باید برای فرزندانشان قبل از خواب بخوانند و شاید اگر معلم ها هنوز دانش آموز ها را درگیر موضوع انشا فلسفی علم بهتر است یا ثروت؟ نکرده اند بهتر است این کتاب را به آنها معرفی کنند.
... به نظر من تنها دلیلی که من عادی نیستم این است که دیگران مرا عادی نمی بینند(ص 6)
...مرا در آغوش کشید، خیلی خوشحال بود که من برگشته بودم . ولی از احساس خودم متعجب شدم. چون هیچ وقت او را این طوری ندیده بودم. احساسی بود که موجب شد از خودم متنفر بشوم. وقتی مرا از صمیم قلب بوسید تنها تنها چیزی که دیدم آب دهانش بود که از فکش آویزان شده بود و ناگهان من هم شدم مثل بقیه آدم ها که یا خیره می شوند یا سرشان را بر می گردانند. مشمئز شده، ترسان و وحشت زده.(ص 147)
...تعجب یکی از آن احساس هایی است که سخت می توان جلوش را گرفت؛ هم وقتی که بخواهید متعجب به نظر بیایید، اما متعجب نیستید و هم وقتی که متعجب هستید و نمی خواهید نشان بدهید.(ص 304)
...شاید کائنات یک بخت آزمایی باشد، ولی در انتها همه چیز را یک دست می کند. کائنات از تمام پرندگانش مواظبت می کند.(ص 335)  
... با مزه است که گاهی برای چیزی آن قدر نگران هستید و بعد می بینید که اصلا مهم نبوده.(ص 352)
... به من نگاه کرد و گفت:اوگی همیشه آدم های عوضی تو دنیا هستن. ولی من و پدرت اعتقاد داریم که آدم های خوب تو دنیا بیشتر از آدم های بد هستن، و آدم های خوب مواظب همدیگه
        

6

          آگوست پسربچه‌ایه که با یک نقص ژنتیکی به دنیا اومده و چهرش زشت و غیرطبیعی است با این‌حال اون تا کلاس پنجم توی خونه درس خونده و تازه قراره به یه مدرسه عادی بره و چالش‌های مدرسه روبرو بشه.
چیزی که من تو روایت کتاب دوست داشتم این بود که هر بخش کتاب از دید یکی از شخصیت‌های داستان هست و هر کدوم از شخصیت‌ها شامل خود آگوست، خواهر آگوست ویا، دوستای ویا و دوستای خود آگوست احساس و نگاهشون رو نسبت به آگوست و مشکلش بیان می‌کنند و ادامه داستان رو روایت می‌کنند.

چیزی که باعث شد من بهش ۵امتیاز ندم در حالی که بسیار لذت بردم ازش اینه که آخرش خیلی شاد و شنگول تموم شد و همه بچه‌های مدرسه با چهره آگوست کنار اومدند و آگوست شد قهرمان مدرسه و این وسط جولیان منزوی شد که کمی پایانش تو ذوقم زد البته چون که مخاطب کتاب نوجوانه خیلی خرده نمی‌گیرم

در کل می‌شه گفت کتابی سرشار از احساسات انسانیه ترجمه هم خوب بود می‌شد سانسوراش رو فهمید ولی به داستان آسیبی نزده بود شاید اگر به عنوان کتاب نوجوان چاپ نمی‌شد اون سانسورها هم لازم نبود.
        

4

          تعریف و تمجیدها از این کتاب زیاد است. بیشتر یادداشت‌های بهخوان هم تعریف و تمجید از این کتاب است. دو نکته منفی به نظر من رسید که باید می گفتم:
۱_سانتی مانتال بودن روایت دوم آگی: اگر کتاب را خوانده باشید، می‌دانید که چند راوی دارد و بعد از گذشت چند صفحه راوی عوض می‌شود. تنها شخصی که سه بار راوی داستان می‌شود، شخصیت اول داستان، یعنی آگی است. روایت دوم به معنای واقعی کلمه لوس و مسخره بود. فقط به دنبال تجریک احساسات مخاطب بوده و اصلا کمکی به اصل داستان نکرده است. 
۲_ترجمه ضعیف دیالوگ‌ها: دیالوگ‌های داستان به شکل عجیبی ایرانیزه شده‌اند. تکرار برخی کلمات به شکل بی‌خودی، مثل کلمه صاف و صوف که یک بار هم نشده در کتاب به صورت صاف نوشته شود، دیالوگ‌ها را از آنچه که هست، ضعیف‌تر کرده.
شاید حتی ترجمه در بالارفتن دوز سانتی‌مانتال بودن روایت دوم آگی مؤثر بوده.
با این حال کتاب خوبی است و ارزش خواندن دارد
متاسفانه من ترجمه‌های دیگر این‌کتاب را نگاه نکرده‌ام. اگر کسی از ترجمه‌ای غیر از ترجمه‌ی نشر افق کتاب را مطالعه یا مقایسه کرده، لطفا اطلاع بده.
        

16