خون‌آورد؛ گفتگوی سید علی خامنه‌ای، مرتضی مطهری و دکتر علی شریعتی درباره قیام و انقلاب امام حسین علیه السلام

خون‌آورد؛ گفتگوی سید علی خامنه‌ای، مرتضی مطهری و دکتر علی شریعتی درباره قیام و انقلاب امام حسین علیه السلام

خون‌آورد؛ گفتگوی سید علی خامنه‌ای، مرتضی مطهری و دکتر علی شریعتی درباره قیام و انقلاب امام حسین علیه السلام

4.5
28 نفر |
17 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

11

خوانده‌ام

61

خواهم خواند

48

شابک
9786225503236
تعداد صفحات
60
تاریخ انتشار
_

توضیحات

        کتاب «خون‌آورد» مشروح گفتگوی سه جانبه‌ی حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای(مدظله‌العالی)، شهید آیت‌الله مرتضی مطهری و مرحوم دکتر علی شریعتی در سال ۱۳۵۵ و همزمان با تاسوعای حسینی درباره‌ی قیام و انقلاب امام حسین(ع) است.

جلسه‌ی مذکور در دهم دی ماه سال ۱۳۵۵ در منزل یکی از تجار و بازرگانان متدین تهران با حضور تعدادی از چهره‌های دینی و انقلابی که هر یک، از شخصیت‌ها و اندیشمندان مهم دینی عصر خود محسوب می‌شدند، برگزار شد. طبق آنچه مأمورین ساواک از این جلسه گزارش کرده‌اند «عده‌ای از بازرگانان از جمله سید ابوالفضل موسوی زنجانی، مرتضی مطهری، صادق (شغل خیاط)، سیدعلی آقا خامنه‌ای، دکتر علی شریعتی و دکتر مفتح به منظور صرف ناهار به منزل عباس تحریریان دعوت شده بودند.» نشست چنین شخصیت‌هایی در ظهر تاسوعای حسینی برای دستگاه پهلوی و ساواک ایجاد حساسیت کرده بود. این جلسه، با قرائت قرآن توسط مرحوم حسین صبحدل آغاز می‌شود. پس از قرائت قرآن هم مرحوم دکتر علی شریعتی اقدام به خواندن سروده‌هایی درباره قیام حضرت سیدالشهدا علیه‌السلام می‌کند. این شعرخوانی با عبارت «پرشور» در اسناد ساواک توصیف شده است. ادامه جلسه از سوی آیت‌الله خامنه‌ای و شهید مطهری مدیریت می‌شود.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به خون‌آورد؛ گفتگوی سید علی خامنه‌ای، مرتضی مطهری و دکتر علی شریعتی درباره قیام و انقلاب امام حسین علیه السلام

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به خون‌آورد؛ گفتگوی سید علی خامنه‌ای، مرتضی مطهری و دکتر علی شریعتی درباره قیام و انقلاب امام حسین علیه السلام

نمایش همه
زندگانی امام حسن مجتبی (ع)پس از چهل سال: نگاهی نو به زمینه های صلح امام حسن (ع) در چهل سالگی حکومت اسلامی پیامبر (ص)صلح امام حسن: پرشکوه ترین نرمش قهرمانانه تاریخ

از صلح تا قیام

17 کتاب

بستهٔ پیشنهادی با رنگ و بوی امام حسن و امام حسین سلام‌الله علیهما وضعیت، وضعیتی نبود که امکان داشته باشد امام حسن مجتبی (ع) غلبه پیدا کند. همه عوامل، در جهت عکس غلبۀ امام مجتبی (ع) بود. معاویه غلبه پیدا میکرد؛ چون دستگاه تبلیغات در اختیار او بود. اگر بنا بود امام مجتبی (ع)، جنگ با معاویه را ادامه بدهد و به شهادت خاندان پیامبر منتهی بشود، امام حسین(ع) هم باید در همین ماجرا کشته می شد اصحاب برجسته هم باید کشته میشدند «حجر بن عدی ها هم باید کشته می شدند، همه باید از بین میرفتند و کسی که بماند و بتواند از فرصتها استفاده بکند و اسلام را در شکل ارزشی خودش، باز هم حفظ کند، دیگر باقی نمیماند ،این حق عظیمی است که امام مجتبی (ع) بر بقای اسلام دارد. صلح امام مجتبی(ع)، همان قدر ارزش داشت که شهادت برادر بزرگوارش امام حسین (ع) ارزش داشت و همان قدر که آن شهادت به اسلام خدمت کرد آن صلح هم همان قدر یا بیشتر به اسلام خدمت کرد. بعضی میگویند امام حسین (ع) حرکت کرد که قدرت را بگیرد از مردمان مؤمن هم این حرف را میزنند اشتباه میکنند؛ بعضی [هم] میگویند حرکت کرد تا شهید بشود من میگویم حرکت کرد تا وظیفه را انجام بدهد؛ منتها در راه انجام وظیفه یک احتمال این است که آدم به قدرت برسد چه عیب دارد؟ یک احتمال این است که انسان شهید بشود، چه عیب دارد؟! مقصود این است که ما بتوانیم این عمل را انجام بدهیم این وظیفه را انجام بدهیم؛ مسئله این است. رهبر معظم انقلاب

3

پست‌های مرتبط به خون‌آورد؛ گفتگوی سید علی خامنه‌ای، مرتضی مطهری و دکتر علی شریعتی درباره قیام و انقلاب امام حسین علیه السلام

یادداشت‌ها

          خون آورد گزارش محرمانه‌ی ساواک از گفتگوی سیّد علی آقا خامنه‌ای، مرتضی مطهری و دکتر علی شریعتی درباره قیام و انقلاب امام حسین (علیه السّلام) در روز تاسوعای ۱۳۵۵/۱۰/۱۰  است.
محور این گفتگو، واژه‌شناسی کلمه انقلاب و ارتباط آن با معادل عربی آن ثور است با نگاهی به معادل غربی آن Revolution است و پیوند آن واژه‌ها با کلمه قیام و ثار. بحثی که شاید در ابتدای امر عجیب و بی اهمیت به نظر برسد اما وقتی این اساتید این موضوع و ریشه یابی را با توجه به پیشینه‌ی دینی باز می‌کنند متوجه اهمیت موضوع زبان در زمینه سازی انقلاب می‌شویم. 
آقای خامنه‌ای بحث را از منظر تشکیل حکومت انبیا، استاد مطهری چگونگی انقلاب و اثر آن و دکتر شریعتی به قدمت تاریخی خون‌خواهی و مبارزه دینی، از روزهای ابتدایی تاریخ، یعنی ماجرای کشته شدن هابیل و گردش این خون خواهی میان دو حزب الله و شیطان می‌پردازد.
بحث جذاب و گیراست و یک نفس می توان این جزوه ۶۳ صفحه‌ای را خواند. 
این گفتگو در منزل عباس تحریریان  و با حضور افراد دیگری چون آقای صبحدل (قرائت قرآن) دکتر مفتح، سید ابوالفض موسوی زنجانی و دکتر حاجی صادقی و... انجام می‌گیرد. 
در صفحه اول کتاب گزارش دقیق وقایع کل این جلسه، رفت و آمدها و ساعت دقیق که توسط نیروهای ساواک تدوین شده، چاپ شده که خود جای شگفتی است که چطور این طور دقیق کلمه به کلمه این گفتگو ثبت شده‌. بی شک این گفتگو در آن زمان ضبط شده که این دقت در مکتوب شدن گفتگو رعایت شده است.
این جزوه کوچک که ازاسناد محرمانه ساواک در بایگانی بوده، توسط انتشارات انقلاب اسلامی در بهار ۱۴۰۲ برای بار اول چاپ و در اختیار خوانندگان قرار گرفته است.
        

9

بسم الله
          بسم الله

کتابی مفید و خلاصه ای از منظومه فکری سه متفکر عمیق و موثر بر جریان انقلاب اسلامی یعنی شهید مطهری، آیت الله خامنه ای و دکتر شریعتی، در زمینه قیام امام حسین (علیه السلام).

مطالب بسیار عالی و عمیقی  بصورت نکته های مهم و کوتاه مطرح شدند که هر یک را می توان به تفصیل بیشتر در دیگر آثار این سه نفر یافت و مطالعه کرد. 

نکته جالب برای من این بود که سخنرانان از خامنه ای گرفته تا مطهری و شریعتی در جلسه نکات و مباحث یکدیگر را تکمیل کردند و بسط دادند، که در نهایت کتاب با بیان زیبای تمثیلی دکتر شریعتی به پایان می رسد. 

اینکه این سه نفر نه تنها این همین یکبار، بلکه بارها در جلساتی مشترک با یکدیگر به مباحثه پیرامون تفکرات خود پرداختند، نشان از منطقِ گفتگو و مفاهمه ی آنان دارد، هرچند در برخی جهات هم فکر نباشند، اما در پی دشمن انگاری یکدیگر برنیامده بودند، آنگونه که متاسفانه در طی سالهای بعد سعی شد که در نظر ما تضاد و دشمنی بین آنان را باور کنیم.

دو روز بعد از این جلسه، این سه به همراه فخرالدین حجازی در جلسه ی دیگری مجددا به گفتگو می نشینند، که مطالب آن در کتاب «گفتگوی چهارجانبه» از سوی انتشارات صدرا به چاپ رسیده و مشتاق شدم که آن را نیز مطالعه کنم.
        

21