اقیانوسی در ذهن

اقیانوسی در ذهن

اقیانوسی در ذهن

کلر وندرپول و 2 نفر دیگر
4.0
48 نفر |
9 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

150

خواهم خواند

30

شابک
9786008111726
تعداد صفحات
292
تاریخ انتشار
1399/4/10

توضیحات

        
اولین باری که ارلی را دیدم، سرگرم پر کردن کیسه های شن بود؛ کیسه پشت کیسه پر می کرد و مثل آجر می چیدشان روی هم، انگار فقط می خواست جلوی اقیانوس را بگیرد. نمی دانستم چرا. کار مسخره ای بود، اما یک چیزی درونم دلیلش را می فهمید. وقتی او شن های اقیانوس را توی کیسه می کرد، من فقط نگاهش می کردم... 

      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به اقیانوسی در ذهن

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به اقیانوسی در ذهن

نمایش همه

یادداشت‌ها

          بعضی کتاب ها باعث می شوند تا مدتی حوصله ی کتاب خواندن نداشته باشم. اقیانوسی در ذهن یکی از همان ها بود. بس که کش می آمد و خواندنش مثل راه رفتن در باتلاق بود. با کتاب های کشدار، با حتی کتاب های خسته کننده مشکلی ندارم. حتی گاهی اوقات این کشدار بودن و تمام نشدن جذاب هم هست. اما خواندن اقیانوسی در ذهن برایم چیزی نزدیک به عذاب بود. هر بار که تصمیم می گرفتم سراغش بروم با خودم می گفتم:«اه باز این!» و اگر پایان کتاب نبود شاید این ریویو خیلی خشن تر از این نوشته می شد.

اقیانوسی در ذهن ماجرای پسرکی است که به تازگی مادرش را از دست داده و پدرش که تازه از جنگ برگشته، چندان او را درک نمی کند و به یک مدرسه شبانه روزی می فرستد. پسرک ما در این مدرسه با پسرِ عجیبی به نام «اِرلی» روبه رو می شود. «اِرلی» از نظم موجود در اعداد اعشار عدد پی داستانی را کشف کرده است و می خواهد برای تجربه آن داستان به یک سفر ماجراجویی برود!

اگر شما این کتاب را نخوانده اید، احتمالاً تا همین جا گیج شده اید. باید بگویم ادامه ی ماجرا از همین هم گیج کننده تر است. اما تا همین جا کافی است تا ما نسبت به منطق کتاب شک کنیم. «کشف داستان از نظم اعشار عدد پی دقیقا یعنی چه؟» این داستان هر چند فصل یک بار مستقیماً تعریف می شود. اینکه عدد پی کجا رفته و با چه چیزهایی رو به رو شده و چه ماجراهایی داشته.
تا پایان کتاب هر قدر سعی کردم این منطق این مساله را درک کنم نتوانستم.
 
ماجرا آن جایی پیچیده تر شد که دو پسر به خاطر این قصه تصمیم می گیرند به یک سفر ماجراجویی بروند و تا برادر «اِرلی» را که در جنگ کشته شده  پیدا کنند و عجیب تر اینکه در این سفر همه ی اتفاقات داستان مذکور را تجربه می کنند و از آن عجیب تر که دست آخر مشخص می شود همه ی تصورات «اِرلی» از عدد پی واقعی بوده! بازهم با هر معیاری که می سنجیدم منطق کتاب برایم قابل درک نبود
گذشته از این، اتفاقات موجود در داستان، راه رفتن بی پایان دو پسر در جنگل و درگیری های تکراری، کتاب را بیش از حد تصور خسته کننده می کرد. آن قدر که هر چند صفحه یک بار از خودم می پرسیدم «اصلا هدف این همه مبارزه دقیقا چیه؟»

مساله مهم تر این است که اقیانوسی در ذهن همیشه به عنوان کتابی برای درک بهتر شرایط بچه های اوتیسم معرفی می شد. به نظرم معرفی این کتاب با این عنوان، ظلم به همه ی کتاب هایی است که در مورد اوتیسم نوشته شده. گرچه نویسنده در گفتار پایانی کتاب ادعا می کند «اِرلی» اوتیسم داشته اما این مساله در هیچ کجای کتاب ذکر نمی شود و گذشته از آن در طول داستان ما با هیچ اطلاعات خاصی برای درک بهتر بچه های اوتیسم مواجه نمی شویم.

در پایان به نظرم کتاب های خیلی بهتری در جهان وجود دارد که خواندنشان به این کتاب اولویت داشته باشد!
        

12