یادداشت farnia
1404/5/31
همهی انسان ها اقیانوسی در ذهن دارند، بعضی ها شاید عمیق تر... داستان ما حول محور جک بیکر میچرخد؛ نوجوانی که زندگیاش پس از فقدان مادر و بازگشت پدرش از جنگ، دستخوش تغییرات شده است. ارلی نیز با پیچیدگیهای خاص خود، به خصوصیت تنهایی در داستان جان میبخشد. ارتباط این دو پسر، که از دو دنیای متفاوت اما با دردهای مشابهی میآیند، نقطه قوت اصلی کتاب است. کتاب به خوبی به موضوعات مهمی چون دوستی، فقدان، پذیرش، کنار آمدن با گذشته پرداخته وندرپول نشان میدهد که چگونه روابط انسانی میتوانند در سختترین شرایط، پناهگاه ما باشند. سبک نوشتاری کلر وندرپول، روان و گیراست. او توانسته با استفاده از زبانی ساده اما پرمحتوا، احساسات عمیق شخصیتها را به خوبی منتقل کند. شکلگیری دوستی بین جک و ارلی، یکی از دلنشینترین بخشهای کتاب است که به خوبی نشاندهنده قدرت همراهی و همدلی است. در حالی که شخصیتهای اصلی، جک و ارلی، به خوبی پرداخت شدهاند، برخی شخصیتهای فرعی میتوانستند با عمق بیشتری معرفی شوند. در بعضی از قسمتهای داستان، به جای اینکه اتفاقات و روابط بین شخصیتها به صورت غیرمستقیم و از طریق عمل شخصیت ها نشان داده شوند، نویسنده از دیالوگهای توضیحی استفاده میکند. این نوع دیالوگها میتوانند کمی مصنوعی به نظر برسند و حس واقعی بودن و طبیعی بودن مکالمات را کاهش دهند. به عنوان مثال، اگر شخصیتی احساسات خود را به صورت مستقیم و با جزئیات کامل بیان کند، ممکن است تاثیرگذاری آن کمتر از زمانی باشد که این احساسات از طریق رفتارش و زبان بدنش به مخاطب منتقل شوند. این کتاب به نوجوانان علاقه مند به ادبیات داستانی توصیه میشود