یادداشتهای محدثه سهامی (74) محدثه سهامی دیروز چیزهایی که نمی توانیم بگوییم کلی ریمر 4.8 2 میتونم بگم یکی از جذاب ترین و لطیفترین رمانهایی بود که خوندم . از اون داستان های غمانگیز ولی درعین حال زیبا و پرکشش داستان دو تا راوی داره و در دو زمان مختلف روایت میشه. یکی از روایتها ، داستان آلیناس که برمیگرده به جنگ جهانی دوم و یکی از روستاهای لهستان . (کلی ماجرای تلخ و غم انگیز با خوندنش در انتظارتونه) روایت دیگه برای زمان حاله و از آلیسه که تو آمریکا زندگی میکنه . حالا این دو تا داستان و دو تا راوی چه ربطی به همدیگه دارن ؟! با خوندنش کم کم متوجه میشین. 0 1 محدثه سهامی 3 روز پیش نازنین فیودور داستایفسکی 4.1 300 دومین کتابیه که از داستایوفسکی میخوندم ، بعد از شبهای روشن. سراسر کتاب تکگوییهای شخصیت اصلی داستانه بعد از مواجه شدن با مرگ زنش . سعی میکنه همه چیز رو به خاطر بیاره و علت مرگ رو کشف کنه. کتاب روان ، کوتاه و خوش خوانی بود . لذت بردم از خوندنش. 0 1 محدثه سهامی 1404/5/25 چگونه عشق خود را پیدا کنیم علی معتمدی 3.7 2 "چگونه عشق خود را پیدا کنیم " ترجمه الناز عظیمی رو خوندم. کتاب کمحجم دیگهای از آلندوباتن از مجموعه مدرسه زندگی. کتاب خیلی خلاصه وار اومده و موضوعات مختلف راجع به عشق رو بررسی کرده. ● چرا عاشق افراد بهخصوصی میشویم؟ ●مشکل کسانی که جذبشان میشویم. ●اصلاح غریزههای مشکل دار ●موانع یافتن عشق ●واقعبینی اگر فرصت کوتاهی دارین برایدمطالعه و میخواین کمی راجع به عشق بخونین ، گزینه خوبیه. 0 0 محدثه سهامی 1404/5/23 کلاف سردرگم لوسی مود مونتگمری 4.3 19 "کلاف سر در گم " آنه ، تکرار روزهای غریبانهات چگونه گذشت وقتی که روشنی چشمهایت در پشت پردههای مهآلود اندوه پنهان بود ؟ کمتر کسی هست که با این دیالوگها خاطرهای نداشته باشه . بیشترمون هنوز هم وقتی این دیالگها رو میشنویم یا صحنهای از آنشرلی رو میبینیم ؛ ناخودآگاه به وجد میایم و پرت میشیم به روزهای شیرین کودکی . کلاف سر در گم کتابیه از همون نویسنده خلاق و خوشذوق ؛ مونتگمری . کتابی که ممکنه همون حال و هوای آنشرلی رو در جاهایی از کتاب براتون تداعی کنه. داستان در جزیره پرینس ادوارد روایت میشه ؛ جایی که همه آدمها یا پنهلو ان یا دارک مگر اینکه خلافش ثابت بشه ! قصه با مهمونی عمه بکی شروع میشه . عمه بکی که مرگ خودش رو نزدیک میبینه ، مردم جزیره رو جمع میکنه توی خونهاش تا اعلام کنه کوزه تاریخی قراره به کی برسه . کوزهای که سرنوشت خیلیها رو عوض میکنه ! تعداد شخصیت ها زیاده و ممکنه گیجتون کنه ، ایرادی نداره کمکم اونا رو میشناسین و با زندگی و گاهی گذشتشون آشنا میشین . پیشنهاد میکنم بخونین و مسحور قلم جذاب و توصیفات بینظیر مونتگمری بشین. 0 10 محدثه سهامی 1404/5/19 صدای آخر خط جان مارس 4.0 12 "صدای آخر خط " فرض کنین کسی پیش شما میاد و میگه که قصد خودکشی داره ! واکنش شما چیه ؟ چی بهش میگین ؟ چیکار میکنین؟ موسسه آخر خط روزانه کلی از این تماس ها ددیافت میکنه . موسسهای که مردم وقتی کسی رو ندارن ، بهش زنگ میزنن. کارمنداشم وظیفه دارن بدون اینکه قضاوتش کنن ، به حرفاش گوش کنن . داستان راجع به لورا ، از کارمندان این موسسه است که یکمقدار شیوه کاریش متفاوته ! داستان با خودکشی دو نفر شروع میشه . دونفری که لورا پشت تلفن داره راهنماییشون میکنه . کم کم شما با لورا آشنا میشین و شخصیتش تو ذهنتون شکل میگیره. ژانر داستان معمایی و روانشناختیه اما لحظات هیجان انگیز زیادی نداشت برای من و در حد تعریفهایی که شنیدم ازش. نبود. 0 3 محدثه سهامی 1404/5/9 مرگ ایوان ایلیچ لی یف نیکالایویچ تولستوی 4.2 466 کتابی که احتمالا بارها عنوانش را شنیدهاید یا در لیست "صد کتابی که باید تا آخر بخوانید " نامش به چشمتان خوردهاست . مدتها بعد از نشان گذاری کتاب و شنیدن تعریفهای زیاد از آن ، تصمیم گرفتم به خواندنش. همه چیز در عنوان کتاب مشخص است . چیزی وجود ندارد که شما را شگفت زده کند . داستان با مرگ ایوان ایلیچ شروع میشود . واکنش دوستان و خانواده او . آنقدر اسامی زیاد است که ممکن است شما را پریشان کند اما حوصله به خرج دهید. در ادامه ، داستان به عقب برمیگردد و زندگی ایوان ایلیچ را شرح میدهد . از تولد ، شاغل شدن ، ازدواج و در نهایت بیماری او . بیماری که کمکم کل وجودش را میگیرد. میتوان گفت داستان تازه با بیماری ایوان ایلیچ شروع میشود و فصلهای پایانی قشنگ ترین قسمتهای داستان است. نحوه مواجهه او با بیماری ، واکنش اطرافیان و در نهایت نحوه مواجه ایوان با مرگ ، از تاملبرانگیز ترین نوشتههایی است که میتوانید بخوانید. احتمالا پس از خواندنش شما نیز کمی به ناچار بیشتر به مرگ فکر خواهید کرد...! 0 10 محدثه سهامی 1404/5/9 عشق کافی نیست مارک منسون 3.7 9 "عشق کافی نیست " چشمم که به عنوان کتاب خورد ، احساس کردم کتابی راجع به عشق و دوستداشتن و نقش اون تو زندگیه اما اینطور نبود . مارک منسن تو این کتاب یکسری اطلاعاتی رو میده که کمک میکنه به آدمها برای اینکه زندگی بهتری داشته باشن. اطلاعاتی که یکسریاشو قبلا هم شنیدین و با یکسریاش هم موافق نبودم اما به نکات خوبی هم اشاره کرده بود. مارک منسن نویسنده جوان که کتاب رهایی از دغدغههاش فروش خیلی خوبی داشته در واقع در رشته تجارت و بینالملل تحصیل کرده اما درباره طیف وسیعی از مسائل روانشناسی اظهار نظر میکنه . به نظرم بیشتر از اینکه مطالب کتابهاش علمی باشه ، به گونهایه که مخاطب راحت میتونه ارتباط بگیره باهاش . میدونه که چجور بنویسه که کتابش فروش بره ؛ هنر نویسندگی رو داره در واقع. 0 3 محدثه سهامی 1404/5/7 قلبی بزرگ تر از جهان (با CD) (برگزیده داستان صلح 2010) (تصویرگر مهکامه شعبانی) عرفان نظر آهاری 4.1 5 "قلبی بزرگتر از جهان " داستانی شیرین و لطیف از انسانی که قلبش رو قبل از تولد جا میذاره و حالا توی زندگی دنبال قلبش میگرده... تصویرگری کتاب هم واقعا قلب رو نوازش میده. 0 3 محدثه سهامی 1404/5/6 کرگدن ها هم عاشق می شوند عرفان نظرآهاری 4.4 19 داستانی ساده ،کوتاه و کودکانه از کرگردنی که با عشق آشنا میشود... از عشق سخن باید گفت ؛ به گمانم این جمله را در یکی از آثار نادر ابراهیمی خواندهام و اولین چیزی است که بعد از خواندن این کتاب به ذهنم رسید. یا به قول صائب : یک عمر میشود سخن از زلف یار گفت در بند آن نباش که مضمون نمانده است هیچ محدودیتی برای نوشتن و قلم زدن از عشق نیست . هر کس میتواند داستان و روایت خود را داشته باشد و اما چگونه میتوان انقدر زیبا ، ساده ، شیرین و بیتکلف عشق را روایت کرد ؟! آفرین به این قلم زیبا و درود بر این تصویرگری عالی! 0 28 محدثه سهامی 1404/5/5 رویای تبت فریبا وفی 3.3 14 " رویای تبت " دومین کتابی بود که از فریبا وفی میخوندم و مثل کتاب قبلی اینطوری بود که یهویی پرت میشی وسط داستان ؛ یسری دیالوگ میخونی ، با یهسری اسم مواجهمیشی ، اصلا نمیدونی چی به چیه! کشف این قضیه حدودا یک سوم کتاب طول میکشه. کتاب ، داستان زنهایی که زندگیهای در هم تنیده دارن ؛ شعله ، شیوا ، فروغ و مامان که هر کدوم داستانها و مشکلات مخصوص به خودشون رو دارن . و البته مردهایی مثل جاوید و صادق هم حضور دارن. از مهمترین نقاط قوت کتاب ،شخصیت پردازی قوی اونه . به طوریکه کامل میشناسیشون اما باز هم یهجاهایی نمیتونی قضاوتشون نکنی و ازشون نپرسی که چرا ؟ چرا اینکارو کردی؟ اگر مثل من علاقهمندین به خوندن روزمرگی آدم ها ، این کتاب مناسب شماست و اگر دنبال کتابی پر از فراز و فرود و قهرمان میگردین ، به نظرم سراغش نرین. 0 31 محدثه سهامی 1404/5/4 تنها بازمانده رایلی سیجر 3.9 21 تصور کنین دختری ۳۱ سالهاین ؛ شغلتون مراقبت از بیماراس اما چند ماهی هست که به دلیل یکسری اتهامات ، از کارتون تعلیق شدین . هیچ پولی ندارین و رابطتون با پدرتون هم خیلی سرد و بیروحه. حالا بعد از چند ماه تبرئه میشین و برمیگردین سرکارتون . بهتون میگن باید برین بیرون از شهر تو خونه خیلی بزرگی نزدیک دریا از پیرزنی به اسم لنورا نگهداری کنین. لنورایی که چیزای خوبی راجع بهش نمیگن ! زنی که گفته میشه ۵۴ سال قبل در یک شب پدر ، مادر و خواهرش رو به قتل رسونده ! چیزی که هیچ وقت اثبات نمیشه. حالا اگه شما بودین قبول میکردین اینکارو ؟ جواب شما رو نمیدونم ولی کت قبول میکنه و پا تو اون عمارت میذاره. عمارتی که دنیایی از راز رو در خودش مخفی کرده ! میتونم بگم از متفاوت ترین کتابهایی بود که در ژانر معمایی خوندم. تقریبا یک پنجم ابتدایی کتاب حوصله سر بر و نا امید کننده است. اونقدر توصیفات و شرح وقایع طولانیه که خسته میشین . اما بعدش کم کم داستان رو میشه . داستانی که در ابتدا خیلی ساده و سر راست به نظر میرسید تبدیل میشه به یک کلاف سردرگم . نویسنده سرنخ ها رو تو صورتتون نمیکوبه . این شما هستین که بین کلی اتفاق معمولی ،دنبال سرنخ میگردین. کم کم گرههای جدید باز میشه تو داستان و از جایی به بعد همه چیز مثل تیکههای پازل سر جای خودش قرار میگیره. راضیم از خوندنش فقط یه جاهایی زیادی عجیب بود و خب سخت بود باورش . 0 5 محدثه سهامی 1404/4/26 دوستدار فریدا مک فادن 4.0 30 " دوستدار" داستان در دو زمان گذشته و حال در حال رخ دادنه . گذشته ای که عشق تام نسب به دیزی رو شرح میده و در زمان حال ؛ سیدنی سر یک قرار اینترنتی میره تا کوین رو ببینه و متوجه میشه که این آدم هیچ شباهتی با عکس پروفایلش نداره... داستان جدیدی از مک فادن ؛ نویسنده ای که کتابهای خوبی ازش خوندم یکی پس از دیگری هیچ وقت دروغ نگو و بخش دی البته که با خوندن داستانی مثل خدمتکار هم ازش نا امید شدم اما خب اعتماد کردم و دوباره رفتم سر وقت کتابش. تقریبا کتاب خوبی بود. از وقتی قتل هایی تو گذشته و حال رخ میده ، گرهها تو ذهن ایجاد میشه و مخاطب علاوه بر اینکه دنبال قاتل میگرده پی اینه که ارتباط گذشته و حال رو پیدا کنه. پیچشهای خوبی هم در داستان وجود داشت و بارها شگفت زدهام کرد . پایانش هم اصلا چیزی نبود که انتظار داشتم. تنها موردی که میتونم ایراد بگیرم ازش این بود که نویسنده هیچگونه اطلاعاتی از گذشته قاتل نمیده و باعث میشه مخاطب نتونه هیچجوره درکش کنه. در کل راضیم از خوندنش. 0 4 محدثه سهامی 1404/4/26 دور دنیا با زیرشلواری عبدالله مقدمی 2.3 3 "دور دنیا با زیر شلواری " اگر دنبال کتابی هستین که خیلی خلاصه و با زبان طنر کشورا رو واستون معرفی کنه ؛ این کتاب میتونه کتاب خوبی باشه. پ.ن : طنزش بیشتر مناسب نوجووناست و خیلی به دل من ننشست. 0 4 محدثه سهامی 1404/4/25 مزخرفات فارسی سیدرضا شکراللهی 3.8 27 یک کتاب کم حجم دوست داشتنی از شیرینیهای زبان فارسی. در این کتاب نویسنده از ریشه برخی اصطلاحات و ضربالمثلها و نیز غلط های مصطلح صحبت میکند. زبان کتاب باعث میشود شما بتوانید سریع با آن ارتباط بگیرید. پ.ن : برخی انتقاد داشتند به عنوان کتاب ؛ اینکه درست که مزخرف در معنای اصلی ، آراسته شده است اما ما در معنای بی اهمیت و کم ارزش از آن بهره ببریم. اما به نظر من انتخاب خوبی بود ؛ همین اسم نامتعارف باعث میشود توجه خواننده به آن جلب شود و چند صفحهای از آن را بخواند. 0 4 محدثه سهامی 1404/4/21 پرنده ی من فریبا وفی 3.4 20 "پرنده من " داستان روزمرگیهای زن خانه داری که دو فرزند دارد و تازه به محلهای جدید و خانهای نو کوچ کرده اند... اولین مواجههام با این کتاب برمیگردد به سالها قبل ؛ شاید ۱۲ یا ۱۳ ساله بودم. به گمانم کتاب ، هدیه عید دایی پدرم بود به برادرم . تجربه ام از رمان خواندن ، محدود میشد به دو سه رمان عاشقانهای که آن موقعها بین همسن و سالهایم طرفدار داشت. کتاب را در دست گرفتم و چند خطی از آن خواندم . خوشم نیامد . داستان زنی که بچهدارد ؟! چه مسخره ! یعنی هیچ ماجرای عاشقانه و وصال و دوست داشتن و اینها در میان نیست ؟ خب به چه درد میخورد! زندگی زنی که ازدواج کرده و دو بچه دارد که دیگر روایت کردن نمیخواهد ! خیال میکردم زندگی زن بعد از ازدواج یکجوراهایی تمام شده است. خلاصه که نخوانمدش و گذشت و گذشت تا الان که یک روزه تمامش کردم. دیگر آن نوجوان تشنه شنیدن ماجراهای عاشقانه نیستم. هر چه سنم بالاتر میرود ، بیشتر جذب روزمرگی ها میشوم . جذب داستان های معمولی و زندگی معمولی . داستان هایی که هیچ قهرمانی ندارد و خبری از نجاتدهنده نیست. داستانی که همه ابعاد وجود شخصیتها را برایم عریان میکند✨ 0 7 محدثه سهامی 1404/4/20 تصرف عدوانی: داستانی درباره ی عشق لنا آندرسون 3.3 43 "تصرف عدوانی " داستان درباره زن شاعر و مقاله نویس ۳۱ ساله اس به نام استر که در مسیر زندگیش با هوگو آشنا میشه و همین آشنایی زندگیش رو دستخوش تغییرات زیادی میکنه... ما همیشه تصور مثبتی از کلمه امید داریم اما آیا امیدواری همیشه خوبه ؟ با خوندن داستان واقعا میتونستم همزاد پنداری کنم با استر ؛ اینکه واقعیت رو نمیدید و به خیالات خودش چنگ میزد. اینکه تلاش میکرد همه چیز رو اونطور که دوست داره تفسیر کنه با اینکه خودش هم میدونه اوضاع از چه قراره. این تلاش مذبوحانه برای فرار از واقعیت خیلی برام آشنا بود. پ.ن : کتاب با اینکه موضوع خیلی سادهای داره اما متنش سنگینه و جملات فلسفی توش زیاد به کار رفته . حتی حس میکنم یکجاهایی زیادی جملات رو سخت و پیچیده کرده حالا این پیچیدگی قلم نویسندهاس یا در نتیجه ترجمه به این شکل شده رو نمیدونم. 0 3 محدثه سهامی 1404/4/18 مرثیهای بر یک رهایی آزاده جهان احمدی 3.2 27 "مرثیهای برای یک رهایی" _عروس خانم بنده وکیلم ؟! +با اجازه بزرگترها و پدرد و مادرم بله! ازدواج ؛ میشود گفت سختترین تصمیم در زندگی ؛ پیمانی که بسته میشود و دو نفر متعهد میشوند تا ابد در سختی و راحتی کنار هم بمانند اما آیا همیشه قضایا آنگونه که ما فکر میکنیم رقم میخورد؟! اصلا در دنیای احتمالات ، کلمه تا ابد کمی خوش بینانه و ساده انگارانه نیست ؟! طلاق ؛ شاید کلمه جالبی نباشد ؛ شاید آدمها با اکراه از آن حرف بزنند ؛ شاید هر کس با خودش تصور کند که من نه ! من اشتباه نمیکنم ! من آدم درستی را برای زندگی میکنم ! من فرق دارم ! من نه ! اما همیشه اوضاع آن طور که میخواهیم پیش نمیرود و گاهی طلاق آخرین راه است برای رهایی...! کتابی از نشر دوستداشتنی مهرستان . در این کتاب ده نفر شجاعانه طلاق و جدایی خود یا دوستانشان را روایت کردهاند. پ.ن : آنچه برایم جالب بود ، ردپای همیشگی دوران کودکی و خانواده افراد در بزرگسالی و زندگی مشترک است. انگار که فرزندان حتی وقتی بزرگ میشوند هم بار دوران کودکی و رنج ها و عقدههایشان را به دوش میکشند... 0 4 محدثه سهامی 1404/4/18 آکواریوم های پیونگ یانگ چول هوان کانگ 4.0 12 آکواریوم های پیونگ یانگ" کره شمالی؛ از عجیبترین و مرموز ترین کشورهای جهان. کشوری که به علت حکومت کمونیستی و محافظه کاری که داره و مرزهای بسته ، اطلاعات کمی ازش وجود داره ... این کتاب شرح فرار از کره شمالیه و تا حدودی میتونه شما رو با وضعیت کره شمالی آشنا کنه . خب تنها آشنایی من با این کشور و حکومت برمیگشت به سفرنامه نیمدانگ پیونگیانگ امیرخانی و دختری با هفت اسم که شرح فرار یکی از ساکنان کره شمالیه. و کتاب های شوروی ضد شوروی و ۱۹۸۴ که جامعه کمونیستی رو به تصویر میکشه. تفاوت این کتاب با دختری با هفت اسم این بود که اونجا دختره خیلی مسیر سختتری رو پیش رو داشت اما اینجا نسبتا راحت تر بود. یعنی حتی تو یک جامعه کمونیستی هم پول و موقعیت بهتر میتونه کار ها رو راحت تر کنه... موقع خوندنش یاد حرف یکی از دوستام افتادم که میگفت : شاید اینها هم جزوی از برنامههای خود کره شمالیه و اگر خودش نمیخواست هیچ اطلاعاتی به بیرون دزر نمیکرد. 0 4 محدثه سهامی 1404/4/12 از طرف فرزند کوچک شما؛ این بار فرزندان از پدر و مادر روایت می کنند فاطمه لیالی 3.9 32 وقتی بچهای پا تو این دنیا میذاره ، هیچ آگاهی و احساسی نسبت به خودش نداره و این آدمهای اطرافشن که کم کم باعث میشن اون بچه بشناسه خودش رو. و خب پدر و مادر چون نزدیک ترین فرد به اون بچهان ، مهم ترین آدم های زندگیش محسوب میشن و اقوام دیگه میرن در ردههای بعدی. تو این کتاب، فرزندان میان و از رابطشون با پدر و مادرشون یا بعضا از بزرگتری که نقش مهمی داشته تو زندگیشون میگن... چیزی که بعد از خوندن این کتاب مجدد برام یادآوری شد این بود : فانتزی نسازیم از ارتباط با پدر و مادر یک شکل ایدهآل و رویایی تو ذهنمون نباشه از این ارتباط . به نظرم رابطه بین والد فرزند میتونه به تعداد بچهها و پدر و مادراشون متنوع باشه. خودمون رو کمتر اذیت کنیم.🫂✨ 0 8 محدثه سهامی 1404/4/11 وقت چای در اطراف جهان دنیس وایسبلوث 4.1 21 "وقت چای در اطراف جهان " تقدیمی از نشر نازنین اطراف به تمامی عاشقان و دلدادگان چای! همونطور که تو مقدمه کتاب اومده : یک چای ساده میتواند ما را با آدم های دیگر جهان دوست کند چون میتوانین درباره اش با هم حرف بزنیم ، از چای خودمان بگوییم و بپرسیم چای شما چطور است؟ مردم کشورهای مختلف چای یا نوشیدنی های اینچنینی را چجوری میخورن ؟ این کتاب ترجمه شده با تصویرگریهای بینظیرش به بخشی از این سوال جواب داده. پ.ن : نیاز به گفتن نیست که با دیدن مراسم چای خوردن ایرانیا تو این کتاب چقدر ذوق کردم.✨ 0 7