یادداشت‌های ام العلایق (33)

جزیره ی شاتر
        من فیلم جزیره شاتر رو سالها پیش دیدم و احتمالا جایی تعریفش به گوشم خورده که ترغیب شدم برم سراغش. با این حال تا آخر فیلم متوجه نشدم تدی بیماره یا بقیه می‌خوان اون رو بیمار نشون بدن!  بعد تصمیم گرفتم به جای دیدن دوباره فیلم، کتابش رو بخونم که البته خیلی هم طول کشید تا نوبت خوندنش برسه.
به نظر من نوشته اصلی در نهایت  به وضوح نشون میده که تدی بیماره، چیزی که توی فیلم یه معما باقی می‌مونه!

باغ وحش شیشه ای
        بعد از مطالعه چند صفحه از کتاب ، متوجه شدم این ماجرا برام آشناست با وجودی که اولین بار بود متن نمایشنامه رو می‌خوندم. یادم افتاد که فیلمی رو با همین مضمون سالها قبل دیدم به نام "اینجا بدون من"!!!! چقدر هم آخر فیلم ذهن آدم رو به هم می‌ریخت . چه خوب شد که اصل قصه رو خوندم. مادر توی فیلم دوست‌داشتنی‌تر بود و بیشتر بهش حق می‌دادی اما مادر توی کتاب رو به سختی می‌شد تحمل کرد. 😅

مرگ ایوان ایلیچ
         شرح تمام زوایای دردی که منتهی به مرگ میشه و توصیف ذره ذره احوالات یک محتضر!

کرگدن
        اولین مواجه من از تغییر ظاهر انسان در یک کتاب، خوندن مسخ کافکا با ترجمه صادق هدایت بود که به سالها پیش برمی‌گرده. یادم نمیاد چند بار اون داستان رو خوندم تا بتونم بفهمم که چی شد. اما در این کتاب مسخ شدن انسان‌ها دیگه برام غیرقابل باور نبود.  هیچ کرگدنی با تغییرش من رو متعجب نکرد حتی اگه صاحب فاخرترین کلمات  و منطقی‌ترین انتقادها بود.