معرفی کتاب تاکسی سواری اثر سروش صحت

تاکسی سواری

تاکسی سواری

3.2
109 نفر |
46 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

22

خوانده‌ام

180

خواهم خواند

86

شابک
9786220111634
تعداد صفحات
161
تاریخ انتشار
1402/1/1

توضیحات

کتاب تاکسی سواری، نویسنده سروش صحت.

لیست‌های مرتبط به تاکسی سواری

نمایش همه

یادداشت‌ها

          اعتراف می‌کنم که با دیدن اسم نویسنده، از خیر تورق گذشتم و چشم بسته کتاب را خریدم و مثل اکثر خریدهای بی مبالات، درس عبرت شد برایم!
باید طرفدار ژانر سورئال باشید تا از کتاب بهره ببرید وگرنه چیزی که در مقابل شما قرار دارد، مجموعه ای داستان است که حاصل تخیل نویسنده از موقعیت های مختلف سوار شدن به تاکسی و همسفری با افراد مختلف در مسیرهایی کوتاه است. انتزاعی بودن داستان ها گاهی چنان شدید است که آدم فکر میکند افسانه ای که درباره شاعران سبک هندی بر سر زبان هاست در مورد نویسنده هم میتواند صدق کند (یعنی داستانها در حال مکاشفه و در حالی بین خواب و بیداری به نویسنده الهام شده!) .
اما فارغ از ژانر و سبک، آنچه موجب آزار مخاطب است تکرار های پی در پی است که در داستان ها اتفاق می افتاد . مثلا در چندین داستان، راننده یا مسافر کناری، همکلاسی یا معلم مدرسه راوی است. در واقع انگار کتاب حاصل تمرین های نویسندگی سروش صحت است و نسخه های نهایی شده برای سریال هایش را جمع کرده و کتاب کرده است. چرا این ادعا را میکنم؟ چون علاوه بر تکرار موقعیت ها و سوژه ها و حتی اتفاقات و مکالمات، برخی از داستانک ها را در سریال های مختلف او دیده ایم ( البته نسخه اعلا و برترش را) بیش از همه در سریال لیسانسه ها.
        

36

        نقد و تحلیل کتاب تاکسی‌سوار – سروش صحت

نمره: ۲ از ۵

تاکسی‌سوار مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه است که سروش صحت در آن تلاش کرده با زبانی ساده و نگاهی روزمره، روایت‌هایی از زندگی عادی و آدم‌های معمولی ارائه دهد. ایده‌ی کلی کتاب می‌توانست به اثری خواندنی و دلنشین تبدیل شود، اما در عمل، داستان‌ها آن عمق و پرداختی را که لازم است، پیدا نکرده‌اند.

یکی از مشکلات اصلی کتاب، کم‌مایه بودن محتوا و کوتاهی بیش‌ازحد داستان‌هاست. در حالی که برخی از داستان‌ها لحظات دلنشینی دارند، نویسنده به‌قدری مختصر و سطحی از کنار آن‌ها می‌گذرد که هیچ فرصتی برای درگیر شدن با شخصیت‌ها یا فضاها باقی نمی‌ماند. این موضوع باعث شده است که حتی قسمت‌های بهتر کتاب نیز به‌جای اینکه تأثیرگذار باشند، گذرا و کم‌جان به نظر برسند.

علاوه بر این، بسیاری از داستان‌ها فاقد مضمون یا پیامی خاص هستند و در نهایت، احساسی از بیهودگی و بی‌ارزشی محتوا را منتقل می‌کنند. به نظر می‌رسد که کتاب بیشتر از آنکه روایت‌هایی الهام‌بخش، طنزآمیز یا تأمل‌برانگیز باشد، صرفاً مجموعه‌ای از نوشته‌های پراکنده و کم‌جان است که نه از لحاظ احساسی تأثیرگذارند و نه در انتقال یک ایده‌ی مشخص موفق عمل می‌کنند.

در مجموع، تاکسی‌سوار کتابی است که شاید در لحظاتی کوتاه بتواند خواننده را سرگرم کند، اما به دلیل پرداخت ضعیف، نبود عمق کافی و سطحی بودن روایت‌ها، تجربه‌ی رضایت‌بخشی ارائه نمی‌دهد.
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

0