@aliebi1380

7 دنبال کننده

نمایش همه

1404/6/15 - 23:10

نمره نهایی من به این کتاب: ۳.۵ از ۵

اما حالا تو چنان وحشتناك يك جايي از اعماق منو لمس كردي كه نميتونم باور كنم و نميتونم دقيقا همين كارو برات انجام بدم. چون اصلا نميتونم پيدات كنم.

این کتاب، کتابی نیست که بشه به راحتی از کنارش گذشت. این اثر، که به عنوان یادداشت خودکشی نویسنده هم شناخته می‌شه، تجربه‌ای عمیق و تکان‌دهنده از ذهن یک فرد درگیر با بیماری‌های روانی است. سارا کین با زبانی بی‌پرده و دردناک، مخاطب را به سفری درونی می‌برد که هر لحظه‌اش با تنهایی، ناامیدی و درگیری‌های ذهنی همراه است.

نقطه‌ای که این کتاب روی من دست گذاشت، فراتر از درک ساده بود. انگار که کین، جایی در اعماق روحم را لمس کرد که پیش از این برایم ناشناخته بود. این حس، همزمان با اینکه من را عمیقاً درگیر کرد، باعث شد احساس کنم در حال تجربه‌ چیزی هستم که نمی‌توانم به طور کامل درکش کنم.

تجربه‌ای سخت و ضروری
این کتاب به هیچ عنوان یک اثر سرگرم‌کننده یا «روان‌خوان» نیست. سارا کین با لحنی خشن، بدون سانسور و با فرم نوشتاری غیرخطی، تجربه‌ بیماری خود را به تصویر می‌کشد. این شیوه نگارش، همانند ذهن آشفته یک بیمار، بدون نظم و قاعده پیش می‌رود و مخاطب را به چالش می‌کشد.ای کاش کتاب با یک اخطار (Trigger Warning) منتشر می‌شد تا افرادی که با افکار خودکشی یا افسردگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، با آمادگی بیشتری به سراغ آن بروند و همچنین، در این خصوص باید منابع کمکی مثل شماره تماس‌های اورژانس یا مراکز مشاوره، بسیار هوشمندانه و حیاتی است. این کار می‌تواند در شرایطی که افراد با چنین محتوای سنگینی مواجه می‌شوند، یک نقطه امن فراهم کند.

یکی از بزرگ‌ترین نقاط قوت این اثر، درک رفتار افراد بیمار و بازخورد اطرافیان است. سارا کین به طرز خیره‌کننده‌ای، روابط پیچیده بین فرد بیمار و اطرافیانش را به تصویر می‌کشد. او نشان می‌دهد که چگونه نگاه‌ها، حرف‌ها و واکنش‌های افراد دیگر، می‌تواند یک فرد بیمار را بیشتر در انزوا فرو ببرد یا به او آسیب برساند. این بخش از کتاب، برای من بسیار آموزنده بود و درک عمیق‌تری از دنیای بیماران روانی به من داد.

پیشنهاد گوش دادن به نسخه صوتی
من به شدت نسخه صوتی این کتاب و تأثیری که داره رو بیشتر درک کردم. لحن، مکث‌ها و تفاوت صداها در نسخه صوتی، به درونیات و پریشانی‌های ذهنی سارا کین جان می‌بخشد و تجربه خواندن را به یک تجربه حسی تبدیل می‌کند. گوش دادن به این اثر، شما را به طور مستقیم در فضایی قرار می‌دهد که نویسنده قصد داشته آن را منتقل کند.

1403/12/5 - 21:12

نقد و بررسی کتاب «فینلی داناوان کلکش را می‌کند»

کتاب *فینلی داناوان کلکش را می‌کند* نوشته ال کوسیمانو، یک کمدی جنایی سرگرم‌کننده است که توانسته با ترکیب طنز، معما و موقعیت‌های غیرمنتظره، خوانندگان را مجذوب خود کند. این رمان که اولین جلد از مجموعه‌ای با همین نام است، داستان فینلی داناوان، نویسنده‌ای ناموفق و مادری مجرد را روایت می‌کند که به‌طور تصادفی درگیر یک ماجرای قتل می‌شود. اشتباهی عجیب در یک کافه باعث می‌شود شخصی تصور کند او یک قاتل حرفه‌ای است و از او می‌خواهد که همسر ظالمش را از سر راه بردارد. از همین‌جا، فینلی وارد دنیایی پر از سوءتفاهم، موقعیت‌های خنده‌دار و پیچیدگی‌های جنایی می‌شود.

یکی از نقاط قوت این کتاب، لحن شوخ و سبک نوشتاری جذاب آن است. ال کوسیمانو با استفاده از طنز موقعیت و دیالوگ‌های تند و تیز، داستانی خلق کرده که در عین داشتن یک پیرنگ جنایی، لحظات خنده‌دار و سرگرم‌کننده‌ای را نیز به خواننده ارائه می‌دهد. شخصیت فینلی به‌عنوان یک مادر درگیر مشکلات روزمره و در عین حال گرفتار در ماجرای جنایی، بسیار باورپذیر و دوست‌داشتنی است. این ترکیب از مشکلات شخصی و جنایی باعث شده که خواننده بتواند به‌راحتی با او همذات‌پنداری کند.

از نظر روند داستانی، کتاب شروعی قوی دارد و در همان فصل‌های ابتدایی موفق می‌شود خواننده را جذب کند. عناصر کمدی و تعلیق به‌خوبی در کنار هم قرار گرفته‌اند و باعث می‌شوند که داستان تازگی خود را حفظ کند. با این حال، در میانه کتاب، ریتم روایت کمی کند می‌شود و برخی از بخش‌ها بیش از حد طولانی به نظر می‌رسند. این افت سرعت ممکن است باعث شود که برخی خوانندگان کمی از داستان فاصله بگیرند، اما خوشبختانه در نیمه دوم، کتاب دوباره هیجان خود را بازمی‌یابد و با پیچش‌های داستانی جذاب، خواننده را تا پایان همراه نگه می‌دارد.

شخصیت‌های فرعی نیز به خوبی پرداخته شده‌اند، به‌ویژه ورو، پرستار بچه فینلی، که نقش مهمی در پیشبرد داستان دارد و با شخصیت سرزنده و بامزه‌اش لحظات جالبی را خلق می‌کند. همچنین، تقابل شخصیت‌های مختلف و روابط بین آن‌ها، به‌خصوص بین فینلی و کارآگاه نیک، به خوبی پرداخته شده و به جذابیت داستان افزوده است.

در مجموع، *فینلی داناوان کلکش را می‌کند* یک اثر کمدی جنایی سرگرم‌کننده با شخصیت‌های قوی، دیالوگ‌های هوشمندانه و موقعیت‌های بامزه است. اگرچه در میانه داستان کمی کند می‌شود، اما کلیت آن یک تجربه خواندنی لذت‌بخش را ارائه می‌دهد. این کتاب برای کسانی که به داستان‌های معمایی سبک‌تر و طنزآمیز علاقه دارند، گزینه‌ای ایده‌آل است. با در نظر گرفتن نقاط قوت و ضعف، این کتاب شایسته امتیاز **۳.۵ از ۵** است.

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

1403/12/2 - 21:39

کتاب عقاید یک دلقک، اثری است که با دقت و ظرافت به نقد جامعه آلمان پس از جنگ جهانی دوم می‌پردازد. در مرکز این داستان، هانس اشنیر، یک دلقک شکست‌خورده و شخصیت اصلی رمان، نمادی از فردی است که در برابر ریاکاری و دوگانگی‌های موجود در جامعه، به‌ویژه در عرصه دین و سیاست، مقاومت می‌کند.

یکی از نقاط قوت برجسته کتاب، نقد تند و تیز بل از استفاده ابزاری از دین، به‌خصوص مسیحیت کاتولیک، در خدمت منافع سیاسی و اجتماعی است. بل با نگاه نافذ خود نشان می‌دهد که چگونه دین، به‌جای اینکه منبعی برای آرامش و هدایت معنوی باشد، به ابزاری برای توجیه و تثبیت ایدئولوژی‌های غالب در جامعه آلمان تبدیل شده است. این نقد بی‌پرده از دین‌زدگی و ریاکاری نخبگان مذهبی، از مهم‌ترین دلایلی است که این کتاب را ارزشمند می‌سازد.

در کنار این نقد اجتماعی، بل به پیچیدگی‌های روابط شخصی هانس، به‌ویژه با ماری، نیز می‌پردازد. ماری که زنی مذهبی است، تعهدات دینی خود را بر رابطه‌شان تحمیل می‌کند، و این نشان‌دهنده تأثیر عمیق باورهای مذهبی بر زندگی شخصی و انتخاب‌های فردی است. بل از این طریق، تعارض بین اعتقادات شخصی و فشارهای اجتماعی و دینی را به خوبی نشان می‌دهد.

یکی دیگر از جنبه‌های مهم کتاب، طنز تلخ و گزنده‌ای است که بل به کار می‌گیرد. این طنز، تضادها و ناهنجاری‌های اجتماعی را برجسته می‌کند و به نقدهای اجتماعی و دینی عمق بیشتری می‌بخشد. بل با استفاده از این طنز، تصویری واضح‌تر و واقعی‌تر از جامعه‌ای ارائه می‌دهد که در آن ارزش‌های معنوی در سایه منافع شخصی و سیاسی قرار گرفته‌اند.

با این حال، با وجود تمامی این نقاط قوت، می‌توان گفت که بل در برخی موارد می‌توانست بیشتر به عمق موضوعات مطرح شده بپردازد. در حالی که داستان به خوبی نشان می‌دهد که چگونه هانس از ریاکاری جامعه به ستوه آمده، اما گاهی احساس می‌شود که بل از فرصت‌های موجود برای به تصویر کشیدن کامل‌تر این اسفناک بودن استفاده نکرده است.

در نهایت، رمانی است که با ارائه نقدی قوی و چندلایه از جامعه پس از جنگ آلمان، دین، و روابط شخصی، ارزش خواندن دارد. هرچند که در برخی جنبه‌ها می‌توانست کاوش عمیق‌تری داشته باشد، اما به‌طور کلی اثری است که تأملات زیادی را برمی‌انگیزد و به دلیل استفاده هوشمندانه از طنز و نقد اجتماعی، تأثیرگذاری ماندگاری دارد.

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

این کاربر هنوز بریده کتابی ننوشته است.

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.