یک شب فاصله

یک شب فاصله

یک شب فاصله

جنیفرای. نیلسن و 2 نفر دیگر
4.3
98 نفر |
32 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

7

خوانده‌ام

227

خواهم خواند

66

شابک
9786226513210
تعداد صفحات
286
تاریخ انتشار
1397/12/21

نسخه‌های دیگر

توضیحات

        کتاب حاضر، داستانی است که با زبانی ساده و روان برای نوجوانان نگاشته شده است. این کتاب داستانی خیره کننده، قدرتمند و پر از تعلیق از زمان ساخت دیوار برلین و تقسیم آلمان به نیمه ی غربی و شرقی است. این کتاب زندگی و ماجرای گرتای 12 ساله  شجاع و باهوش را که تلاش می کند از زندگی دشوارش به جایی بهتر فرار کند، تعریف می کند. اما آنچه در پس این داستان عمیق وجود دارد، مفاهیم ارزشمندی چون شجاعت، شهامت، آزادی،  مبارزه با بی عدالتی و وفاداری است.
      

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

لیست‌های مرتبط به یک شب فاصله

نمایش همه

یادداشت‌ها

          فرار غیر ممکن است! با ساخته شدن ناگهانی دیوار برلین، تعدادی از افراد خانواده گرتا، ناخواسته از یکدیگر جدا می شوند. از خانواده ی پنج نفره‌شان، پدر و برادر دومش یک سو و خودش، مادر خانواده و برادر اول، سویی دیگرند. آنها در شهر خودشان زندانی شده اند. سرباز های آلمان شرقی هم تک تک افراد را نشانه گرفته‌اند و فقط فکر کردن به  فرار کافیست تا شلیک کنند. اما ایده‌ای از پدر به به او رسانده می‌شود… .

دیالوگ‌ها گاهی آنطور که باید، خود را نشان ندادند. در قسمتی از کتاب، زمانی که دوست پدر گرتا به خانه شان می‌رود، آن دو رفتار کاملا معمولی با یکدیگر داشتند در صورتی که ما می دانیم مادر خانواده، مخالف رفت و آمد آنهاست. پس کمتر همدیگر را می بینند و همچنین می دانیم که مدت های زیادی را در گذشته با هم بودند و در نتیجه دوستان صمیمی هستند. اینکه خیلی معمولی در آن لحظه برخورد می کنند جالب نیست و نشان‌دهنده شخصیت‌پردازی ضعیف موجود می‌باشد.

کلمات مهم هستند. با توجه به نوع داستان، شرایط کنونی و…، باید طوری کلمات کنار هم چیده شوند که یکدست باشند. با توجه به این نکته که از اهمیت بالایی هم برخوردار است، ایرادی در این چیدمان به چشم می‌آید. هنگامی که گرتا از خانواده خود می‌گوید و از کلمه کله‌شق استفاده می‌کند، خواننده کمی اذیت می‌شود و چنین کلماتی شاید در متون طنز یا حداقل متنی که جدیت این داستان را نداشته باشد، پسندیده‌تر است.

فشرده بودن بیش از حد مطالب، زمانی که قرار بود موضوع جدیدی از داستان، گفته شود، هم حوصله خواننده را سر می‌برد و هم باعث می‌شود ادامه دادن به خواندن آن برایش اذیت کننده باشد. این ایراد به اندازه‌ای دیده می‌شود که بعضی قسمت ها، در هر خط، مطلبی اضافه می‌شد و مطالعه را به نحوی تغییر می داد که احساس می شود در حال خواندن یک کتاب درسی هستید که با کمی داستان مخلوط شده باشد. 

و اما در آخر، موضوع و کلیت داستان جالب است با این حال، در نوشتن چنین کتبی ، دقت بالایی نیاز است و به نظرم نویسنده ، تمام توانایی و مهارتش را پای نوشتن این مورد نگذاشته است.
        

13

zahra shams

zahra shams

1401/2/11

          قفسی با قفلی فولادین

قفس برای یک پرنده آزار دهنده ست چه برسد برای یک انسان.آن هم قفسی اجباری،قفسی که معلوم نیست کی باز خواهد شد و چه زمانی اجازه ی پرواز به اسیرش را می دهد..

کتاب یک شب فاصله در باره ی ماجرای دیوار برلین و اوضاع دولت در آن زمان بود و دختر هشت ساله ای که یک روز  صبح متوجه می شود که دورتادور شهرش را دیوار کشیده اند و می فهمد که برای مدت زمانی طولانی زندانی شده است…

اول از همه اینکه خیلی این کتاب را دوست نداشتم، اما پیشنهاد نمی کنم که اصلا نخوانیدش زیرا خوبی های خود را نیز داشت.

این کتاب موضوع جالبی داشت و من تا به حال از این دسته کتب نخوانده بودم،تقریبا موضوعی سیاسی و درام بود و این ترکیب، ترکیب جذابی از آب در آمده بود.اینکه در ابتدای کتاب به سراغ داستان نرفته بود و اول کمی ما را با دیوار برلین و عکس های آن آشنا می کرد نیز ایده ی خوبی بود.

روند کتاب نسبتا کند بود ، به طرزی که در بعضی از بخش ها حوصله ی خواننده سر می رفت و شاید چند صفحه جلو می رفت و دوباره شروع به خواندن می کرد.در میان این روند کند چند مورد تکراری نیز دیده می شد و همین موضوع نیز گزینه ی دیگری برای سر رفتن حوصله ی مخاطب بود.

موضوع دیگری که در این کتاب دیده می شد این بود که نویسنده یک جمله در رابطه با موضوعی که می خواست تعریف کند می نوشت و سپس می رفت و از ابتدای داستان شروع به روایت می کرد.مثال:گرتا پرده را کنار زد و با بدترین چیز مواجه شد...و داستان را شروع کرد انتقال اطلاعات نویسنده به صورت پرتابی نبود و خیلی زیبا در میان داستان و گفت و گو ها آن ها را درک می کردی مثال:سزای کسی که تصمیم می گرفت از میان سیم های خاردار عبور کند بیش از پاره شدن لباسش بود.ما اینجا متوجه می شدیم که ممکن است فردی که تصمیم به عبور از سیم ها کرده توسط سربازان کشته شود و یا....

در اکثر کتاب جملات بسیار زیبا و جذاب وجود دارد که این مورد در این کتاب نیز دیده می شد.مثال:ما در ظاهر به پرچم آلمان شرقی احترام می گذاریم ولی در حقیقت داریم جلوی روسیه سر خم می کنیم.

هر فصل با یک عبارت و یا بیت شعر شروع شده بود که خیلی ایده ی جدید و جالبی بود مثال:فصل دو:تو خود حجاب خودی، حافظ از میان برخیز.

شخصیت پردازی عالی ای داشت و اصلا اثری از حالت پرتابی درش نبود.مثال:برای اینکه بگوید مادر موهای فرفری ای داشت خیلی آرام در یک جمله گفت: که او قبلا بسیار زیبا بوده اما اکنون دیگر توجهی به نامرتب بودن موهای فرش نمی کند.

در بعضی از بخش های کتاب شخصیت اصلی سوال هایی را از خودش می پرسید و جوابش را می داد که این موضوع هم جالب بود.مثال:چرا به این وضع اعتراض نمی کردیم و ….
یک مبحث جالب کتاب اسم گذاری روزی بود که دورتادور شهر را حصار و دیوار کشیدند که به نام یکشنبه ی حصار ها بود زیرا هم اسم جذابی بود و هم بسیار آرام به ما گفته بود که کشیدن دیوار در روز یکشنبه اتفاق افتاده.

خیلی زود به سراغ چهارسال آینده رفت که به نظرم نقطه ی قوت داستان بود زیرا اگر کمی دیگر ادامه می داد کتاب را می بستم و از خواندنش دست می کشیدم.

زاویه دید داستان عالی انتخاب شده بود، گرتا دختر هشت ساله ی خانواده که اکنون بعد از گذشت چهارسال دختری دوازده ساله و معترض به شرایط کنونی ست.

شخصیت اصلی، گرتا یک لحن معترض جالبی داشت که کاملا می شد ان را در کل کتاب حس کرد و این موضوع حال تازه ای به داستان بخشیده بود.

و نکته ی آخر اینکه از نظرم برخی از جاهای کتاب نیاز به ویرایش داشت زیرا فعل را در وسط جمله آورده بود و اگر این اتفاق نمی افتاد خیلی بهتر بود.مثال:از اتاق بیایم بیرون، دستش را گذاشت روی شانه ام و…

و در آخر
این کتاب کتاب بدی نبود اما روند کند و خسته کننده ای داشت که همین روند کند همراه با اتفاقات هیجانی و جالبی بود که شرایطش را بهتر می کرد و در آخر پیشنهاد می کنم که اگر دوست دارید با اوضاع المان هنگام کشیدن دیوار برلین آشنا شوید این کتاب را بخوانید.
        

8

        بنظر من  این کتاب برای سنین پایینی مثل من میتونه مفید باشه
چرا که این کتاب داره به ما موضوعات سیاسی آلمان را در سطح سنی مون بهمون میگه
این کتاب حداقل برای من بسیار مفید بوده.
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

15

          دیوار کشیدن برلین شرقی و غربی...
دختری که نصف خانواده اش آن ور دیوار هستند...
او چند سال هست که پدر و برادرش را ندیده...
آیا می شود این خانواده دوباره کنار هم جمع شوند؟
این کتاب برای من خیلی هیجان انگیز بود... پر از کنش
من این کتاب به این دلیل دوست داشتم چون در زندگی های واقعی هم این اتفاق ها هم می افتد...
ادم های خیانت کار... ادم های بی احساس...ادم های وحشی...
و اما ادم هایی که برای آزادیشان  هر کاری می کنند...
و دلیل دیگر هم این بود که حرف دلم را هم زده بود...
صفحه ۱۱۶《کار درست را بکن، نه کاری را که خوشایند دیگران است》
و باید بگم یک کلمه و یک جمله می تواند روی آدم تعسیر بگذارد...
اما بر همه نه به قول ضرب المثل آلمانی(صفحه ۱۲۱)
《کور آن نیست که نمی تواند ببیند،بلکه آن است که نمی خواهد ببیند...》
که یعنی بعضی ها حقیقت را می بینند و می دانند  اما نمی خواهند باور کنند...
من تلاش و سختی این دختر را خیلی دوست داشتم.... او برای کنار هم جمع شدن خانواده اش جنگید... 
این کتاب بر روی احساساتم واقعا تعسیر گذاشت...
        

13

        بسم الله الرحمن الرحیم،بریم برای نوشتن یادداشت درباره کتابی از نشری که قبولش ندارم و از دسته ای که مدت هاست ازش کتاب نخوندم،اما به شکل یهویی شب قبل امتحان فارسی شروع و همون روز هم تمومش کردم.😁
یادداشتم رو با این توصیه شروع میکنم که اگه جزو این دو دسته هستید،کلا  سراغ این کتاب نرید:
۱_افرادی که وقتی رمان میخونن خیلی با داستان درگیر میشن و دل کندن از فضای داستان براشون سخته.
۲_افرادی که سرشون خیلی شلوغه و وقت ندارن همینطوری بشینن پای یه رمانی و بلند نشن تا تموم شه....(اگه جزو این دو دسته هستین،پیشنهادم اینه که کلا یادداشت منم نخونین،چون قراره کلی از کتاب تعریف کنم و ممکنه وسوسه بشید.😂)

❓️چرا کتاب رو به دسته اول پیشنهاد نمیکنم؟
فضای داستان به خصوص آخر کتاب  واقعا پر اضطرابه،سناریو پر از گره هاییه که هیچکدوم واقعا کوچیک نیستن،و خواننده به معنای واقعی کلمه جونش بالا میاد تا بفهمه انتهاش چی میشه؟؟!این برای کسی که به داستان ها فقط به چشم داستان نگاه می کنه هم سخت و اعصاب خرد کنه،چه برسه به کسی که خیلی با داستان درگیر میشه و میره داخل کتاب و تمام اون چیز هایی که میخونه رو حس میکنه...و این براش عذاب آور میشه.از الان هشدار چنین چیزی رو به خصوص آخر های داستان بهتون میدم که بدونید.
❓️چرا کتاب رو به دسته دوم پیشنهاد نمی کنم؟
یک کلام،چون جذاب و کشش داره و وقتی بشینید پاش بلند شدن خیلی آسون نیست.اتفاقات با فاصله متعادلی میفتن و سرعت داستان کند و سریع نیست،و داستان به شکلیه که شما تا آخرین صفحه داستان مدام درحال غافلگیر شدن هستید و مهارت نویسنده در نوشتن اتفاقات پیش بینی ناپذیر واقعا قابل تحسینه.این ها همه باعث میشه شما دچار مشکل حاد:《یه فصل دیگه هم بخونم پا میشم》بشید و همینطور یه فصل یه فصل پیش برید تا....😁

✅️چیزی که درباره این کتاب به نظرم خیلی ارزشمند اومد،این بود که و در عین داستان بودن و جذابیت،اومده بود تا یه رویداد تاریخی در آلمان رو به ما معرفی کنه به شکلی که اگر من دوتا کتاب تاریخی درباره این رویداد میخوندم شاید اصلا انقدر خوب توی ذهنم نمی موند،اما بیان شدنش در قالب داستان و بیان وضعیت سیاسی،فرهنگی‌ و اجتماعی مردم لابه‌لای داستان باعث میشد من اون زمان و اون مکان رو خیلی خوب درک کنم.

❌️علی رغم تمام لذتی که ازش بردم،اما خب بگذارید از ضعف های کوچکش هم نگذریم.نویسنده در پرداختن به شخصیت هایی مانند پدرشان،دومینیک و تا حدی هم آنا کم گذاشته بود.مثلا،ارتباط من با فریتز به حدی خوب بود که لحنش و حالت بدنش حین حرف زدن توی ذهنم ترسیم می شد،اما آنا...ابتدای داستان درباره آنا توضیح کوچکی داده شد مبنی بر اینکه برعکس گرتا او ترسوست،و من انتظار داشتم در طول داستان رفتاری مطابق با همان توضیح از آنا ببینم،اما به غیر از کمی از  ابتدای داستان این انتظار برآورده نشد‌ و من تا آخر هم با شخصیت آنا کنار نیامدم.یا مثلا دومینیک...هر دیالوگی که می گفت توی ذهنم غیر طبیعی و خشک می آمد.نویسنده با بیان چند خاطره از این خواهر و برادران زمانی که با هم بودند،می توانست صحنه اولین برخورد آنها پس از چهار سال را  بسیار زیبا تر کند.
خلاصه اینکه...کتاب خوبی بود،اگه جزو اون دوتا دسته نیستید پیشنهاد می کنم بخونیدش،چون بدون دچار شدن به هیچ مشکل خاصی ازش لذت می برید و احتمالا خوشتون بیاد.😉
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

1