بهنام باقری و 1 نفر دیگر
4.5

1399/11/18

کتاب سلول های بهاری: تاریخ شفاهی سلول های بنیادی به روایت: پدر علم سلول های بنیادی ایران؛ دکتر حسین بهاروند، ویراستار مجتبی موحدیان.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به سلول های بهاری: تاریخ شفاهی سلول های بنیادی به روایت: پدر علم سلول های بنیادی ایران؛ دکتر حسین بهاروند

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به سلول های بهاری: تاریخ شفاهی سلول های بنیادی به روایت: پدر علم سلول های بنیادی ایران؛ دکتر حسین بهاروند

نمایش همه
بنیان اندیشه سیاسی اسلام در قرآناستبدال: هفت گفتار درباره یک هشدارسیاست خارجی پیامبر (صلی الله علیه وآله)‏

سعید جلیلی و کتاب

39 کتاب

مجموعه‌ای از تألیفات، کتاب های معرفی شده و رونمایی شده توسط دکتر سعید جلیلی تألیفات: ۱. بنیان اندیشه اسلامی در قرآن: پژوهشی درباره جامعه، دولت و مناسبات آن بر اساس قرآن کریم ۲. استبدال: هفت گفتار با موضوع انتخابات، جهاد کبیر، استبدال، ائتلاف و اختلاف، امر به معروف و... ۳. سیاست خارجی پیامبر: نگاهی به مبانی و استراتژی‌های سیاست خارجی در دوره‌ی حکومت پیامبر (ص) کتاب‌های معرفی شده: ۱. شکست در بازی طولانی: مروری بر سیاست‌ها و دخالت‌های ایالات متحده برای تغییر حکومت‌ها در خاورمیانه ۲. عصر هوش مصنوعی و آینده انسان‌ها: تأملاتی درباره‌ی هوش مصنوعی و تأثیرات آن بر جامعه، اقتصاد، سیاست و... ۳. بهای نابرابری: نگاهی انتقادی به بحران‌های لیبرال سرمایه‌داری بر اساس مبانی و استدلال‌های علمی ۴. علیه لیبرالیسم: نقدی بر لیبرالیسم بر اساس برنامه‌های سیاسی و ارزش‌های لیبرال ۵. اطلس رهبران: بررسی با نفوذترین جریان‌های زنده اهل تسنن و رهبران مذهبی آن‌ها ۶. برنامه‌ریزی در ایران: بررسی عوامل ناکامی برنامه‌ریزی اقتصادی در ایران به روایت گروه مشاوره‌ای دانشگاه هاروارد ۷. تکنوکراسی و سیاست‌گذاری اقتصادی در ایران: روایت رضا نیازمند از زندگی مدیریتی و صنعت‌گری در دوره‌ی محمدرضا پهلوی ۸. اخگر به گریبان: سرگذشت پرفراز و نشیب منیر شفیق اندیشمند و مبارز سرشناس فلسطینی ۹. صلحی که همه‌ی صلح‌ها را بر باد داد: کتابی حاوی صدها سند تاریخی از وزارت خارجه و دولت انگلیس و برخی کشورهای غربی در رابطه با طرح‌هایی که کشورهای فلسطین، لبنان، سوریه و اردن را بیش از صد سال درگیر جنگ و خون‌ریزی کرد ۱۰. زندگی من: خاطرات گلدامایر نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی که در آن به صراحت سیر جنایات و تشکیل رژیم نامشروع صهیونیستی را تعریف می‌کند ۱۱. امپراطوری توهم: کتابی از نویسنده‌ای آمریکایی در رابطه با افول آمریکا ۱۲. برخیز و اول تو بکش: تاریخ پنهان ترورهای سازمان‌یافته اسرائیل نوشته رومن برگمن نویسنده صهیونیست ۱۳. فلسفه فیلم ۱۴. الغارات ۱۵. شرح چهل حدیث ۱۶. آداب الصلاة: به گفته دکتر خط به خط آداب الصلاة امام خمینی (ره) در حیات سیاسی و اجتماعی حضرت امام (ره) ترجمه شد و او قیام کرد ۱۷.جدال دو اسلام: حاوی گزیده‌ای از مهم‌ترین پیام‌ها و سخنرانی‌های امام خمینی(ره) در یک سال پایانی عمر پرثمرشان که توسط روح‌الله نامداری گردآوری شده است ۱۸. خاطرات عزت شاهی ۱۹. رقص روی یک پا ۲۰. گلستان یازدهم ۲۱. دختر شینا ۲۲. همه سیزده سالگی‌ام و سرباز کوچک امام: خاطرات مهدی طحانیان رزمنده دانش آموزی که در ۱۴ سالگی اسیر شد ۲۳. دست یافتنی: زندگی نامه و خاطرات ورزشی آقای علیرضا حیدری از قهرمانان کشتی ۲۴. سلول‌هاب بهاری: خاطرات تولید و توسعه سلول‌های بنیادی به روایت دکتر حسین بهاروند پدر دانش سلول‌های بنیادی ایران ۲۵. نخل و نارنج: رمانی درباره‌ی زندگی شیخ مرتضی انصاری مرجع تقلید شیعیان در عصر قاجار ۲۶. زایو: رمانی فانتزی درباره‌ی دانشمندی ایرانی که می‌خواهد جهان را از چنگ ویروسی خطرناک نجات دهد ۲۷. دختر مو شرابی: داستانی تاریخی از نقش‌ها و چالش‌های زنان و دختران این سرزمین کتاب‌های رونمایی شده: ۱. عملیات احیا: روایت صعود یک مجموعه دانش‌بنیان (شرکت جمکو) به قله‌ی دانش و فن‍اوری الکتروموتور از شرایط بسیار نامطلوب مدیریتی و اقتصادی به نقطه صادرات و رقابت افتخار آمیز بر لبه‌های علم و فن‌آوری ۲. به توان هایتک: روایت یک اتفاق بزرگ در خودکفایی صنعت برق کشور ۳. فهم زمانه: کتابی درباره زندگی و روزگار شهید دکتر عبدالحمید دیالمه ۴. آبی نفتی: روایت پیشرفت‌های صنعتی شرکت پتکو تولید کننده‌ی پمپ‌های بزرگ و توربین آبی (اولین کتاب روایت پیشرفت در آذربایجان شرقی) ۵. کارنامه شیطان و خاطرات شیطان: بررسی جنایات ایالات متحده آمریکا در جهان ۶. جولان جوانمرد: خاطرات شفاهی دکتر احمد خالدی، معاون وزیر کشور، معاون وزیر بازرگانی، معاون اقتصادی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و... به قلم محمدعلی زمانیان ۷. بر تبعید: روایتی از تبعید آیت الله خامنه‌ای در دوران پهلوی دوم

دو سال پیش رفتیم همایشی که قرار بود از احمد مَدان، یکی از فرهنگ‌دوستان جناحِ بستک، به خاطر دستاورهایش در حوزه فرهنگ جنوب تجلیل شود. دو ساعتی راه بود. ساعت یک بامداد که برگشتم گراش، به هزاران عکس و فرهنگ بومی که گردآوری کرده بود فکر کردم. فردایش در روایتی شرح سفر را نوشتم و اسمش را گذاشتم: «من برای شهرم چه کرده‌ام؟»
الآن جرأت این را ندارم که بعد از سفر هفت‌هشت ساعته به زندگی دکتر حسین بهاروند، حتی تایپ کنم که «من برای وطنم چه کرده‌ام؟»
در ساعت‌ها و لحظاتی که نزدیک به چهارصد صفحه از زندگی این بشر را می‌خواندم، با خودم می‌گفتم «او در زندگی‌اش چه کرده که شده افتخار ایران در جهان؟» ولی هی هر فصل که رد می‌شدم، می‌دیدم صفحه‌ای دیگر از شخصیت چندبُعدی او ورق می‌خورد. دعای خیر پدر و مادر، حمایت همسر، همکارانِ همراه، ورزشِ مُدام، اعتماد به نفس، عشق به وطن، هم‌نوع‌دوستی، توکلش بر خدا، عشق به علم، زندگی با طبیعت و کوه و... کدام یک از این موارد او را برجسته کرده؟ دیدم او نه یکی که همه را با هم یک‌جا دارد. و اغراق نیست اگر او را نابغه‌ای خطاب کنم.
حرف‌هایش گاهی اوقات بوی شعار می‌دهد. ولی می‌توانستم با تمام وجود لمسش کنم. چون قبل و بعد از شعار که دیگر شعار نبود؛ زندگیِ واقعی پرزحمت دیده می‌شد و شعار هم به‌سان سُسِ خوش‌مزه‌ای وسط ساندویچی لذیذ.
و شاید اگر منِ معلم زیست‌شناسی که کارشناس ارشدِ زیست‌شناسیِ جانوریِ دانشگاه شیراز خوانده‌ام، سال ۹۲ که دبیری زیست‌شناسی عمومی اراک قبول شدم، این کتاب را می‌خواندم، دیگر سلولی‌مولکولی و ژنتیک و جنین‌شناسی را نمی‌خواندم که فقط خوانده باشم که نمرهٔ قبولی بگیرم، که پس‌فردا ذره‌ای از آن را به دانش‌آموزان‌‌ درس بدهم. می‌خواندم از سر ذوق. نه اینکه بشوم دکتر حسین بهاروند. که حداقل خودم از درس خواندن خودم لذت ببرم.
نمی‌دانم برای یکی‌که زیست‌شناسی را تخصصی نخوانده، چقدر از فصل‌های تخصصی کتاب که شرحی از فرآیند زحمات دکتر در حوزه‌ٔ زیست‌شناسی تکوین و سلولی است، می‌تواند استفاده کند؛ ولی حتماً برای همهٔ خوانندگان کتاب، توشه‌ای سنگین بر دوشش خواهد گذاشت و ساعت‌ها او را به فکر فرو خواهد بُرد.
این سؤالی بود که من از صفحات آخر کتاب برداشت کرده‌ام:
«دکتر بهاروند همه‌ٔ توانش را برای وطن و علم و خدمت به مردم گذاشت، من چه کرده‌ام؟»
خودمانی‌اش بگویم: «من چکاره‌ام؟»

امانتی از فاطمه‌ی عزیز
زندگی دکتر حسین بهاروند به روایت خودش، خودِ عزیز و دوست داشتنی‌اش که خیلی‌ها برایش حق پدر قائل اند، بعضی دوستان هم با او راحت‌اند و "بهار" خطاب‌اش می‌کنند؛ واقعا هم اسم و فامیل برازنده‌ی ایشان است.
زندگی ایشان از گوشه کنارهای لرستان شروع می‌شود. خاطرات خانوادگی وصف می‌شوند. الگوهای زندگی‌شان در خانواده طرح می‌شوند. در دبیرستان با دیدن تصاویر کتاب درسی مرتبا لقاح به جنین‌شناسی علاقمند می‌شوند. از معلم می‌پرسن  در دانشگاه باید چه رشتی بخوانم که برسم به جنین شناسی؟ جواب می‌گیرند: زیست شناسی با پزشکی.
می‌رسیم به بزنگاه کنکور!
شب کنکور کسالتی پیش می‌‌آید که باعث می‌شود کمی کیفیت آزمونشان پایین بیاید و موعد انتخاب رشته یک اولویت بعد از آخرین اولویت پزشکی، یعنی زیست‌شناسی قبول شوند، زیست دانشگاه شیراز.
اینجا را یادم هست می‌گفتند با بچه‌ها برای اینکه مریض نشویم و هزینه برای درمان نکنیم باید ایمنی بدنمان بالا می‌رفت. میوه گران بود، هر شب شلغم می‌خوردیم! (سختی‌ها ادامه دارد)
گمانم از ترم ۳ بود که می‌رفتند در کلاس‌های مرتبط با جنین‌شناسی که خیلی سطحشان بالا بود شرکت می‌کردند‌. علاقه‌ی وافر جریان داشت!
یکی از دختران ورودی همین رشته بعدا می‌شوند همسر دکتر بهاروند، خانم پروانه فرزانه. آن هم با کلی نذر و نیاز و توسل به حضرت زهرا(س). یادم هست یک جایی از کتاب دکتر ایشان را هدیه‌‌ی عزیز حضرت زهرا(س) خطاب کردند.
تحصیلات هردو پیش می‌رود. دکتر بهاروند مقطع ارشد را در پژوهشگاه رویان می‌گذرانند و این تازه شروع ماجراست! (این کتاب برای شناخت رویان خوب است اما مکمل این شناخت کتاب داستان رویان از همین نشر است)
تحقیقات علمی توسط ایشان به نحوی شیرین و مطلوب بیان می‌شود و حتی اگر زیست نخوانده باشید یا دوست هم نداشته باشید باز علاقمند می‌شوید.
این بین کلی هم اذیت می‌شوند حتی از طرف دوستان داخل کشور. خارجی ها باور می‌کردند در رویان سلول بنیادی ساخته‌اند بعضی داخلی‌ها به رهبری نامه می‌زدند که: باور نکنید!

و در طول همه‌ی کتاب‌های این سبکی می‌بینید که عزیزانی چقدر سخت کار کردند و چه مشکلاتی داشتند و فائق آمدند و کاملا حس می‌کنید که:
۱.  إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا
 ﺑﻪ ﻳﻘﻴﻦ، ﺩﺭ ﭘﻲ ﺩﺷﻮﺍﺭﻱ ﺁﺳﺎﻧﻲ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺑﻮﺩ.

۲.  فَإِذَا فَرَغْتَ فَانصَبْ
ﺍﻛﻨﻮﻥ ﻛﻪ ﺩﺍﻧﺴﺘﻲ ﺳﻨّﺖ ﻣﺎ ﭼﻴﺴﺖ، ﻫﺮﮔﺎﻩ ﺍﺯ ﻛﺎﺭ ﺭﺳﺎﻟﺖ ﻓﺎﺭﻍ ﺷﺪﻱ، ﺑﻪ ﻋﺒﺎﺩﺕ ﺑﻜﻮﺵ ﻭ ﺭﻧﺞ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺧﻮﺩ ﻫﻤﻮﺍﺭ ﺳﺎﺯ.
(ترجمه المیزان)

کتاب سلول‌های بهاری روایت زندگی آقای دکتر حسین بهارونده از کودکی تا حال حاضر.

آقای دکتر بهاروند از افراد اصلی در جریان پیشرفت‌های پژوهشگاه رویان در زمینهٔ سلولهای بنیادی بودن. فهرست کارها و افتخاراتشون رو بخوام بگم دیگه این متن خییییلی طولانی میشه! غیر از اولین بودن در چندین مورد در ایران، چندین جایزهٔ ملی و بین‌المللی هم کسب کردن (مثلا عنوان یکی از بیست فرد تأثیرگذار سلول‌های بنیادی در سطح دنیا در سال 96).

حالا این‌ها در برابر صمیمیت و عشقی که تو این کتاب جریان داره هیچی نیست! در جریان خوندن این کتاب بارها از ته دل شاد شدم و لبخند زدم و بعضی جاها بغض کردم و اشکم جاری شد...
این کتاب یه مصداق واقعی و زیبا از زندگی یه جهادگر علمیه که همزمان ایمان به خدا درش موج می‌زنه. صحنه‏های زیبا و دوست‌داشتنی کودکی، ارتباط با پدر و مادر و خویشاوندان، تلاش خستگی‌ناپذیر و عاشقانه در راه رسیدن به قله‌های علمی، توصیف سختی‌های زندگی و صحنه‌های از دست رفتن عزیزان، همه بسیار زیبا بود.

در این کتاب مردی توصیف شده که عاشق علم‌آموزیه و در این راه از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنه ولی تک‌بعدی و خشک نیست و استفاده‌ جا به جایی که از شعر می‌کنه گوشه‌ای از روح لطیفش رو به نمایش گذاشته.

این کتاب رو به هر کس که می‌خواد بیشتر از روزمره‌‌ها زندگی کنه و برای خودش اهداف بزرگ در نظر گرفته پیشنهاد می‌کنم و البته به هرکس که دنبال یه روایت دلنشین و حال‌خوب‌کن از زندگی می‌گرده :)