معرفی کتاب بینوایان (ج۱) اثر ویکتور هوگو مترجم پیمان اشراقی

بینوایان (ج۱)

بینوایان (ج۱)

ویکتور هوگو و 2 نفر دیگر
4.6
190 نفر |
41 یادداشت
جلد 1

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

36

خوانده‌ام

443

خواهم خواند

165

شابک
9786001900877
تعداد صفحات
890
تاریخ انتشار
1396/5/11

توضیحات

        این رمان که انسان‎دوستی و عشق به فقرا در آن موج می‎زند، به خاطر داستان گیرا، شخصیت‎های گوناگون، صحنه‎‎های رنگارنگ و ارائه تصاویری واقعی از بی‎عدالتی و فقر شاید ـ به قول نویسنده ـ تا وقتی فقر در جهان هست، هنوز میلیون‎ها خواننده داشته باشد. اما این رمان اهمیت دیگری نیز دارد: تاریخ، جغرافیا، روابط اجتماعی و سیاسی فرانسه و مردم آن را، ضمن داستانی جذاب و با ریزبینی خاصی تصویر می‎کند، آن هم در دوره‎ای که غیر از رسانه‎های نوشتاری، رسانه دیگری نبود. اما این نقطه قوت در ضمن نقطه ضعف آن نیز هست.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به بینوایان (ج۱)

نمایش همه

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

تعداد صفحه

500 صفحه در روز

پست‌های مرتبط به بینوایان (ج۱)

یادداشت‌ها

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

چه وقت بای
          چه وقت باید یک رمان را دوباره خواند؟

هوگو در نامه‌ای به ناشر ایتالیایی «بینوایان» می‌نویسد: «هر جا که مردها دچار یأس و فراموشی شوند، هر جا که زن‌ها خودشان را به خاطر یک تکه نان بفروشند، هر جا که بچه‌ها از یک کتاب ساده یا کانون گرم خانواده محروم باشند، “بینوایان” در می‌زند و می‌گوید: در را باز کنید، من در خدمتتان هستم».
و این روزها چه خوب می‌توان نامه‌ی هوگو را تا بی‌نهایت ادامه داد:
هر جا که خانه‌ای را بر سر یک زن بی‌پناه خراب کنند، هر جا که انسان‌ها کلیه و قرنیه‌ی چشم‌شان را به خاطر دو روز زندگی بیشتر حراج کنند، هر جا که پدران امروز را دست خالی به خانه بازگردند و فردا و پس‌فردا را و مادران هیچ نداشته باشند که به فرزندانشان بدهند، هر جا که فکر و ذکر مردمی بی‌نوا، از صبح تا شب، پول باشد و پول، هر جا که در نگاه بالاشهرنشین‌ها و بچه‌زرنگ‌ها هر که پول ندارد یا تنبل است یا احمق، هر جا که مردمی از بی‌پناهی به حال خودشان بگریند و هر جا که زیست روزمره، کل هستی انسان‌ها را در خود فرو بلعیده باشد، مطمئن باشید که «بینوایان» پشت در است و می‌خواهد که شما آن‌را دوباره و دوباره بخوانید.
آنچه کتاب‌های بازاری موفقیت و سخنرانی‌های انگیزشی، در هم‌دستی با یک ساختار خشن و ظالمانه از چشم ما پنهان می‌کنند «تبعیض» است. از هر کسی که فقر را نتیجه‌ی حماقت و تنبلی می‌داند بترسید و با او تنها در خانه نمانید. گوش‌هایتان را تیز کنید! در می‌زنند. «بینوایان»، قفسه‌ی کتاب‌های فراموش‌شده‌ی کلاسیک را ترک کرده و آمده تا به شما بگوید: «گول این آدم‌ها را نخورید! مرا بخوانید! دوباره مرا بخوانید! من به شما خواهم گفت که چگونه تبعیض و بی‌عدالتی می‌تواند یک تراژدی سرد و سیاه بسازد. من به شما خواهم گفت که بیرون آمدن از سیاهی تنها با تصمیم فردی و اراده‌ی آهنین و کار زیاد ممکن نیست. من به شما خواهم گفت که چگونه یک ساختار ظالمانه می‌تواند انسان‌هایی شریف را قربانی کند تا منافع بی‌لیاقت‌ها تأمین شود. مرا بخوانید! مرا دوباره بخوانید!»
شنیدید؟ خودتان را برای خواندن این تراژدی تیره با ترجمه‌ی درخشان محمدرضا پارسایار آماده کنید.
        

0

نعیمک

نعیمک

1403/9/24

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          چقدر متفاوت با فیلم‌ها!!! خواندش از واجبات است اگر به ادبیات علاقه دارید و فکر می‌کنید داستان سرراست آن را می‌دانید. قصه پر از جزییاتی است که بدون شک روی پرده یا سن قابل اجرا نیست. به طور مثال هوگو قبل از بردن داستان در زیرزمین پاریس، شرح حال تونل و ساخت و ساز آن را می‌دهد یا صفحات ابتدایی کتاب ما با شخصیتی آشنا می‌شویم که ژان والژان بعداً او را می‌بیند و این پیش زمینه به ما کمک می‌کند تا بهتر با تغییر ژان والژژان آشنا شویم. البته عنصر شانس گهگاه در کتاب است و البته در کتاب‌های آن زمان امری عادی است. قصه بسیار قوی است و واقعاً سلیقه شما را در کتاب خواندن بالا می‌برو از کتاب‌های کلاسیکی است که خیلی خوب نوشته شده و البته نباید از ترجمعه پارسایار غافل شد که متنی به این بزرگی را یک‌دست و  ساده به ما تحویل داده است. 
اگر به انقلاب پاریس هم علاقه‌مند باشید لذت خواندن این کتاب دوچندان است و البته شرح آنچه که در هر انقلابی اتفاق می‌افتد و غلیان‌های مردمی.
        

0

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

6