معرفی کتاب چراغ ها را من خاموش می کنم اثر زویا پیرزاد

چراغ ها را من خاموش می کنم

چراغ ها را من خاموش می کنم

3.9
570 نفر |
149 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

40

خوانده‌ام

1,290

خواهم خواند

311

شابک
9789643056568
تعداد صفحات
296
تاریخ انتشار
1399/10/29

توضیحات

        چراغ‌ها را من خاموش می‌کنم اثر زویا پیرزاد، در سال 1380 توسط نشر مرکز منتشر شد و تا کنون بیش از 108 بار تجدید چاپ شده است. زویا پیرزاد نویسنده ایرانی ارمنی مسلک، در آبادان متولد شد. وی نخستین بار با چاپ چراغ‌ها را من خاموش می‌کنم به مخاطبان خود معرفی شد، و جوایزی همچون بهترین کتاب سال وزارت ارشاد، بهترین رمان سال پکا، بهترین رمان سال بنیاد هوشنگ گلشیری و همچنین لوح تقدیر جایزه ادبی یلدا را از آن خود کرد. زویا پیرزاد خود این کتاب را به زبان فرانسه ترجمه و منتشر کرده است. همچنین این کتاب به زبان‌های انگلیسی، آلمانی، یونانی، نروژی، چینی و ترکی نیز ترجمه شد.
این کتاب داستان زندگی روزمره و تاحدی ملال‌آور زنی ارمنی و سی و چندساله است که در دهه‌های 40، در خانه‌های سازمانی آبادان زندگی می‌کند. او سعی می‌کند همسر و مادری نمونه باشد و البته چنین هست؛ اما در ضمن ورود همسایه‌های جدید کمی رنگ زندگی روزمره او تغییر می‌کند. چراغ‌ها را من خاموش می‌کنم درون‌مایه‌ای خانوادگی دارد که به روابط عاطفی و اجتماعی و تلاش برای انس با آن می‌پردازد، که البته خالی از زوایای سیاسی نیست.
      

لیست‌های مرتبط به چراغ ها را من خاموش می کنم

نمایش همه

پست‌های مرتبط به چراغ ها را من خاموش می کنم

یادداشت‌ها

          .
از همان شروع زندگی متأهلی، در خانه بودن و به قول خودم، آزاد بودن را انتخاب کردم. تا الان که پانزده سالی می گذرد، از انتخاب خودم راضی بوده ام. ولی گاهی پیش آمده که تردید کرده ام، خسته شده ام، خودم را در گرداب روزمرگی ها دیده ام. در نهایت گوشه ای نشسته ام و خودم را از بیرون نگاه کرده ام و دوباره مصمم تر از قبل در خانه مانده ام و بزرگ شدن بچه هایم را لحظه لحظه رصد کرده ام و از ثانیه های با هم بودنمان لذت برده ام. هیچ وقت عنوان زن خانه دار را دوست ندارم و در برگه های معرفی نامه، روبروی شغل، گزینه ی خانه دار را خط می زنم و به جای آن می نویسم؛ مادر!
اگر شما هم چنین حسی دارید و اگر شب ها، قبل از خواب سری به آشپزخانه می زنید و بعد به اتاق خواب بچه ها می روید و روانداز آنها را چک می کنید و بعد چراغ ها را خاموش می کنید؛ خواندن کتاب «چراغ ها را من خاموش می‌کنم » برایتان جذاب خواهد بود. 
داستان زن ارمنی به نام کلاریس در دهه ی چهل شمسی در شهر آبادان...
⁦✔️⁩زویا پیرزاد،  نویسنده ارمنی‌تبار اهل ایران است که سال ۱۳۸۰ با رمان چراغ‌ها را من خاموش می‌کنم جوایزی همچون بهترین رمان سال پکا، بهترین رمان سال بنیاد هوشنگ گلشیری، کتاب سال وزارت ارشاد جمهوری اسلامی و لوح تقدیر جایزه ادبی یلدا را به دست آورد.
🌱 من این کتاب را از اپلیکیشن نوار با صدای شبنم مقدمی کوش دادم. شیوه روایت و تغییر لحن ها جذابیت داستان را بیشتر کرده بود.
        

41

          به توصیه یکی از عزیزان بهخوانی خواندنمش...

نکات منفی:
بعنوان یک داستان خوب بود ولی روندش بقولی ژانر slice of life بود و مثل زندگی های عادی  همه‌مون.... جلو و عقب و پرش نداشت... بهمین جهت منتظر هیجان داخلش نباشید... پایانش هم خیلی چشم گیر نبود... 
بجز دیالوگ هایی که دوستان بهخوانی بعنوان بریده کتاب گذاشته اند هیچ نکته اخلاقی‌ای نداره

نکات مثبت:
چون از منظر یک خانم خانه دار -که در حال تربیت فرزندان و مدیریت فامیل میباشد- است، برای اون دسته از آقایون متاهلی که کار خانه و خانه داری براشون جایگاه ارزشمندی نداره، خوبه خواندنش... باعث میشه یکم زنان خانه‌دار رو درک کنند و اندکی در مسائل کمک‌حالشون  باشند البته که «کتاب راز هایی درباره زنان»  خیلی بهتر این مهم رو انجام میده...
حس میکنم نویسنده یا بهتره بگم نقش اصلی داستان متولد خرداد بوده... چون شنیده‌ام که خردادی ها خیلی جزئی‌نگرند و دو روح دارند و بقول کتاب مدام این ور ذهنشون با اون ور ذهنشون صحبت می‌کنه و شخصیتاً براحتی با خودشون صحبت میکنند و مشکلی هم با این صحبت ها که بین دوقلوی وجودیشون رخ میده ندارند...نویسنده این فضا رو خیلی جالب توصیف کرده و اگر یه خردادی اطرافتون هست، کمک می‌کنه بهتر بشناسیدش...

در کل یکبار ارزش خواندن داشت ولی مطمئنا دوباره نمیخونیدش...


        

29