هلیا منفرد

هلیا منفرد

@he.monfared

13 دنبال شده

19 دنبال کننده

کتاب زخم داوود، هوای فلسطینی که من می‌شناسم را نداشت، یعنی هوای مقاومت را.
اما وجهی از حقیقت را داشت، بی پرده، که هیچ وقت به ما نگفته بودند. هیچ کس نگفته بود که چطور زندگی میان اینهمه مرگ همیشه از نکبت ۱۹۴۸ در میان مردم بوده و چطور اینهمه زخم سرنوشت ها را برای نسل ها تغییر میدهد. نمی‌دانم داستان کتاب چقدر واقعی بود، اما برای من مشتی از خروار بود و عینِ عینِ حقیقت. رنج آشکارِ خطوط را میان چشم هایم، قلبم و تمام بدنم تقسیم می‌کردم که از پا درنیایم. کتاب تجلّی مردمی بود که برای من همیشه صامت بودند یا می‌گریستند. این‌بار اما فریاد می‌زدند ؛ بی امید آنکه جوابی بشنوند. ما حتّی بارها با اسرائیلی ها حرف زدیم، اما هیچ گاه روایت فلسطینی های وطن‌مند را نشنیدیم و چقدر مظلومانه است این شنیده نشدن.
بعضی تعابیر نویسنده را بسیار دوست داشتم. بی پرده گفتنش را هم. چه رنج و تلخی را و چه شیرینی و زفاف را.
اما قدری در صحت ترجمه _که نمی دانم ایراد از کدام بوده ،مترجم یا مولف_ تردید دارم. پرش راوی ، فعل های شکسته و زبان محاوره در تمام متن، چیزی نبود که از یک متن قوام یافته انتظار داشته باشم.
اما خواندنش را به همه کسانی که دوست دارند با مردمِ این سرزمین قدری زندگی کنند توصیه میکنم. خصوصا که کتاب تمام اتفاقات مهم را از یوم النکبه در خودش دارد.

داستان کتاب را از جایی که شروع شد خیلی دوستش داشتم. فکر نمیکردم کتابی باشد که نتوانم از دستم زمین بگذارم. خصوصا که اولین تجربه رمانِ مجازی خواندن بود برای کسی که عاشق صدای ورق زدن کتاب است.
در سراسر کتاب ، ارجاعات به گذشته یا به اصطلاح فلش بَک ها بسیار به‌جا و دوست داشتنی بود و ضمناً ایهام ایجاد می‌کرد و خلق معنا.
 مکان‌ها زنده ترسیم شدند و استفاده به‌جایی از آنها شد مثل دخمه و چاه عمیقی که هرچه خاک می‌ریختند پُر نمی‌شد.
از فصل سوم که داستان در حالت دانای کل قرار گرفت_ گرچه الگوی جالبی برای یک هنرجوی نویسندگی بود_ اما سطح کتاب برایم خیلی فرق کرد. تا یک جاهایی اصلا نمیدانستم قضیه از چه قرار است و کلمدلی که بود یکهو پرید وسط داستان. انگار نویسنده داشت مهارتش در عهد قاجاری‌نویسی را به رُخ می‌کشید، و البته چقدر هم پرمغز و روان بود.
اما هم چنان ، به نظر می رسد فصل آخر وصله پینه شده به کتاب‌.
کتابِ بسیار شایسته ای بود برای خواندن و الگو گرفتن.

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

نمایش همه