معرفی کتاب دراکولا اثر برام استوکر مترجم مریم کاویانی

دراکولا

دراکولا

برام استوکر و 1 نفر دیگر
3.8
115 نفر |
32 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

27

خوانده‌ام

216

خواهم خواند

176

ناشر
نصایح
شابک
9647883277
تعداد صفحات
40
تاریخ انتشار
1382/10/7

توضیحات

        کتاب حاضر ترجمه ای است از داستان "دراکولا" نوشته "برام استاکر" (1847-1912) در این داستان هراس انگیز مرد جوانی در پی یک معامله تجاری وارد خانه مردی به نام کنت دراکولا" می شود. او خاطرات دوران اقامتش را در دفترچه ای یادداشت می کند. هر روز حادثه ای وحشتناک برایش اتفاق می افتد و رفت و آمد آدم های عجیبی را در شب مشاهده می کند و...
      

یادداشت‌ها

hastea

hastea

1404/4/14

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          داستان با جاناتان هارکر شروع می‌شه، یک وکیل لندنی که به ترانسیلوانیا  سفر می‌کنه تا به کنت دراکولا کمک کنه تا ملکی در انگلستان بخره. اما به زودی جاناتان چیزهایی می‌بینه که به کنت دراکولا  مشکوک می‌شه. کمی بعد، جاناتان متوجه می‌شه که در واقع در قلعه زندانی شده.

این رمان راوی مشخصی نداره و در واقع از نامه‌ها، خاطرات ثبت‌شده‌ی روزانه و تلگراف‌ها تشکیل شده.  این یکی از نکات جالب کتاب بود که خیلی دوست داشتم، اینجوری با زاویه‌دیدهای مختلف سر و کار داریم و تفاوت دیدگاه‌ها رو خوب متوجه می‌شیم.

من اونقدری که باید و فکر می‌کردم از این کتاب خوشم نیومد، و بیشتر دلیلش تکرار مکررات بود. نویسنده چند مطلب رو خیلی کش داده و بارها تکرار کرده که باعث شد من آخرای کتاب خیلی تند بخوام بخونم.
فصل‌های اول که توی ترانسیلوانیا بود رو خیلی دوست داشتم، از اونجا به بعد برام افتاد توی یک چرخه‌ی بی‌پایان متأسفانه.
البته این نظر شخصی منه، اگر به ادبیات و فضای گوتیک علاقه دارید، ارزشش رو داره.

به طور کلی این کتاب از برجسته‌ترین آثار گوتیک به حساب میاد چون واقعاً فضاسازی خیلی خوبی هم ارائه داده، علاوه بر این الهام‌بخش خیلی از کتاب‌ها و فیلم‌هایی با مضمون خون‌آشامه.

        

4

کیان

کیان

1403/8/27

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          داستان با سفر جاناتان به ترنسیلوانیا شروع میشه. او برای راست و ریس کردن کار‌های خرید یه ملک در لندن توسط کنت دراکولا به اونجا میره. طی اقامتش در قلعه‌ی دراکولا متوجه رفتار‌های عجیب کنت میشه و... 

چنتا نکته رو بهتره قبل از خوندن این کتاب بدونید تا بیشتر از خوندن این اثر لذت ببرید.
کتاب یک اثر کلاسیکه با موضوعی منحصر به فرده! داستان فضای گوتیک داره.
شیوه‌ی روایت داستان متفاوته و مجموعه‌ی روزنوشت‌هاییه که شخصیت‌ها نوشته‌اند.
از اونجایی که با یه اثر کلاسیک روبه‌رو هستیم انتظار توصیفات طولانی رو داشته باشید. به علاوه بار‌ها  بعضی دیالوگ‌ها تکرار میشن و ممکنه اعصابتون رو حسابی به هم بریزه!
داستان کشش لازم برای اینکه شما رو با خودش همراه کنه داره. توصیفات طولانیه ولی حس اینکه بقیه ماجرا قراره چی بشه همش همراهته!
کتاب سال‌ها پیش نوشته شده پس بهتره از همون اول با دید خواننده‌ی همون سال‌ها بخونیدش و گرنه حسابی اذیت میشید از بعضی بخش‌های داستان.

خوندن این کتاب یک ماه ازم وقت گرفت. حقیقتش خیلی سخت بود برام خوندنش. دیالوگ‌های طولانی و تکراری عذابم میداد ولی کنارش نذاشتم. شاید بخاطر علاقه‌م به داستان‌های خون‌آشام‌ها بود.
        

0

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          این کتاب برای من اولین تجربه خواندن اثری کلاسیک در سبک وحشت بود. هر چند به نظرم بیشتر هیجانی بود تا وحشتناک.
داستان با رفتن جاناتان به ترانسیلوانیا جهت ارائه خدمات به مشتری خاص آغاز شد و بعد از آن شاهد اتفاقات جذاب و هیجان انگیزی بودیم که همین کشش لازم برای ادامه را به خواننده خواهد داد.
سبک روایت داستان نیز جالب بود. به صورت راوی سوم شخص نبود بلکه با روز نوشتها و خاطرات روزانه‌ی شخصیتها داستان پیش می‌رفت.
داستان کشش لازم برای ادامه را داشت اما از آنجایی که اثری کلاسیک است توضیحات بسیار طولانی و تکراری داشت که واقعا برای من خسته کننده بود اما به دلیل جذابیت موضوع داستان تا انتها ادامه دادم
نکته ی جالب توجه دیگری برای من در این کتاب تقابلی بود بین دین ، خرافات و علم پزشکی.
اینکه در بعضی قسمتهای داستان از نان مقدس و یا کشیدن دایره برای حفاظت از خود استفاده میکردند(به نظر من) سعی بر آن داشت تا برشی از باورهای خرافی در برابر علم پزشکی را نشان دهد.
به هر حال حین خواندن کتاب باید به این نکته توجه کنیم که در سالهای بسیار دور نوشته شده است و با دید مردمان آن دوران به داستان بنگریم.
        

29

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          دراکولا داستان مشهورترین خون‌آشام تاریخ ادبیات کنت دراکولا است. داستان راوی واحدی ندارد و مجموع نامه‌های شخصیت‌ها به همدیگر و یادداشت‌های‌شان کتاب را تشکیل داده. سبک نوشتن مکاتبه‌ای در چند کتاب این چنینی که خوانده‌ام برایم جالب بوده. یکی از جنبه‌های کتاب که باعث می‌شود کتاب برایم خواندنی و به‌یادماندنی شود نحوه‌ی بیان و انتقال احساس است و در این کتاب این اتفاق به نحو احسن افتاده بود. اول داستان ترس روبه‌رو شدن با موجود ناشناخته و هراسی که بعد از فهمیدن چیزهای هول‌انگیز به دل راوی می‌افتاد از لای سطرها بیرون می‌زد و به خواننده هم راه پیدا می‌کرد. موضوع داستان و نحوه روایت هم بسیار جذاب و پرکشش بود و من بار اول که می‌خواندم نتوانستم زمین بگذارم و یک‌نفس خواندمش. 
نکته‌ی جالب دیگر طرز نگاه جامعه به زنان در دوره‌ی نویسنده است. زنی که یکی از شخصیت‌های اصلی است هوش و قدرت استنتاج خوبی دارد و شخصیت دیگری که مغز متفکر گروه است مدام او را زنی با مغز مردانه می‌خواند. نحوه رفتار مردان که جوانمرد و شجاع هستند هم کمی یادآور سنت‌های شوالیه‌ای است و این شجاعت، نیکوکاری و ایمان داشتن به خدا در سراسر کتاب تحسین می‌شود.
        

1

dream.m

dream.m

3 روز پیش

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          علاقه من به شنیدن و تعریف کردن داستان های ترسناک ریشه در دوران کودکیم داره، زمانی که مادر بزرگ پدریم برای سرگرم کردن ما ، یا شاید درس عبرت دادن، با اون حافظه نیم بندش، قصه هایی که خودش در بچگی از مادربزرگ هاش شنیده بود رو تعریف کرد. قصه هایی درباره لولو، یه سر دوگوش، باش یین، جن و پری، مردخا، آل که توی همگی شون یک موجود وحشتناک می‌رفت سراغ یک بچه شیطون که شبا دیر میخوابه و جیگرشو میخورد. گاهی وقتها هم این قصه ها به شکل خاطرات واقعی تعریف میشدن که بیشتر ترسناک بشن مثل جنی که به دست پدربزرگ مامان بزرگ شکار و با یک سنجاق قفلی توی طویله اسیر شده بود. یا عروس خاله مامان بزرگ که خودش دیده بود آل اومده نوزادش رو بلافاصله بعد تولد بدزده ولی چون آیه قرآن رو با سنجاق قفلی به قنداقش بسته بودن نتونسته وارد اتاق زاعو بشه.
ظاهراً سنجاق قفلی عنصر خیلی مهمی برای دفع شر جن ها بود چون حتی مامان بزرگم هم همیشه یدونه به لباسش وصل میکرد. 
بین این همه هیولای جگرخوار و چشم دربیار، من هیچوقت قصه ای درباره هیولای خون آشام نشنیده بودم تا اینکه با تماشای فیلم توایلایت چشمم به جمالشون روشن شد و خب کیه که عاشق یه خون آشام شبیه رابرت پتینسون و بقیه اون خانواده سکسی نشه؛ موجوداتی بینهایت جذاب، زیبا، باهوش، ثروتمند، با قدرت های فوق طبیعی که توی خونه های شیک زندگی میکردن و با موجودات شیطانی دیگه میجنگیدن. اما کم کم با بزرگتر شدن فهمیدم که این خون آشام ها کیکن و خون آشام های واقعی نه خوشگلن، نه جذابن، نه توی خونه های شیک زندگی می کنن ، نه به آدم ها کمک میکنن و بدتر اینکه نفس شون به شکل غیر قابل تحملی بوی گند مردار میده. 
شاید فکر کنید که بعد این ماجرا دلم شکست و ضربه بدی خوردم که بله درست فکر کردید. اما من خیلی زود دوباره خودمو پیدا کردم، و با اتکا به قدرتی که نفرت از بوی بد دهان بهم میداد به جنگ خون آشام ها رفتم و بعد از اثبات شجاعت و لیاقتم الان یکی از ده شکارچی برتر خون آشام ها و عضو رسمی انجمن نجات جهان هستم.

درباره کتاب:
اگرچه کتاب «دراکولا» نوشته برام استوکر اولین داستان خون آشامی جهان نیست، اما به جرات مشهور ترین و محبوب ترین اون هاست؛ به طوریکه شخصیت کنت دراکولا رو تبدیل به کهن الگوی هیولای خون آشام و به فرهنگ عامه مردم وارد کرد. 
این کتاب یک رمان نمادینه که اولین بار در سال 1897 منتشر شد و با فضای سرد، شخصیت های پیچیده و ساختار روایی گیرا، به سنگ بنای داستان های ترسناک تبدیل شد. 
این داستان از طریق مجموعه‌ای از یادداشت‌های روزانه، خاطرات، نامه‌ها و بریده جراید تعریف میشه و روایتی چند منظری ایجاد می‌کنه که همگی از زبان اول شخص روایت میشن و در جهت ایجاد و حفظ تعلیق داستان به خوبی عمل میکنن.

اسپویل عمیق:
 داستان با سفر جاناتان هارکر، وکیل جوان انگلیسی شروع می شه که به ترانسیلوانیا سفر می کنه تا معامله یک ملک اربابی در لندن رو با کنت دراکولا نهایی کنه. از همون ابتدا که هارکر در تلاش برای ورود به قلعه است، متوجه می شه که میزبانش نه تنها یک مرد معمولی نیست بلکه یک خون آشام با قدرت های ماوراء طبیعیه. هارکر حالا دیگه توی قلعه دراکولا به دام افتاده و حبس می شه و تا زمانی که کنت تشخیص نداده نمیتونه از اونجا بیرون بره. در نهایت وقتی کنت دراکولا آماده سفر دریایی به انگلستان میشه، هارکر رو که وضعیت روانی بدی داره از قلعه خارج می‌کنه و خودش هم اونجا رو ترک می‌کنه....
در همین زمان، توی انگلستان، نامزد هارکر، مینا، به همراه دوستش لوسی، اتفاقات مرموزی رو تجربه می کنن. لوسی دچار بیماری ناشناخته ای میشه که باعث میشه حالش به سرعت رو به وخامت بره و در نهایت قربانی هوس دراکولا می شه. دکتر جان سوارد یکی از خواستگاران لوسی که عاشقش هم بوده با دیدن وضعیت لوسی، از استادش پروفسور ون هلسینگ، متخصص مشهور بیماری های مرموز، خواهش می‌کنه  تا وضعیت لوسی رو هم بررسی کنه.
ون هلسینگ به حضور یک خون آشام توی منطقه محل زندگی لوسی مشکوک میشه و گروهی از دوستانش از جمله مینا، هارکر، سیوارد و خواستگار دیگه لوسی رو برای مبارزه با خون آشام جمع می کنه. اما لوسی از دست می‌ره و تبدیل به خون آشام جدیدی میشه که باید در خدمت دراکولا باشه تا افراد بیشتری رو برای گسترش قلمرو خون آشام ها مبتلا کنه. 
داستان با شرح مبارزات و هم فکری های این تیم برای عقب راندن دراکولا از انگلستان به پنسیلوانیا ادامه پیدا می‌کنه و با کشته شدن دراکولا هم به پایان میرسه.

موضوعات کلیدی کتاب:
این رمان دارای عناصر ترسناک و گوتیک زیادیه که اگرچه اصالت و ریشه های قوی فولکلور دارن اما برای خواننده امروزی تکراری و قابل پیش‌بینی هستن به طوری که از تاثیر اونها در طول زمان کاسته شده ؛ اما در عوض جنبه های نمادین و لایه های زیرین تاریخی و فرهنگی اون پراهمیت تر و برجسته تر شدن. 
موضوعات کلیدی که استوکر توی این رمان بهشون پرداخته رو میشه اینطور خلاصه کرد: مفهوم خیر و شر؛ نقش های جنسیتی در جامعه ویکتوریای ؛ مبارزه برای قدرت و تسلط ؛ اختلاف طبقاتی و فرهنگی ؛ تقابل خرافات و علم ؛ و هنجارهای اجتماعی .
......

از خود استوکر نقل قول شده که این رمان رو برای سرگرمی نوشته، منم برای سرگرمی شنیدمش و اتفاقا خیلی هم سرگرم شدم و لذت بردم. بنابراین به شدت پیشنهادش میکنم.
.......
اگر دوست داشتید به ریویوو صوتی من برای این کتاب گوش کنید، که البته چیز خاصی هم نیست جز تپق زدن های زیاد و اظهار نظر های پرت و پلا، میتونید توی این کانال پیداش کنید.
@reviewwithDream
        

0

Ramin

Ramin

1404/4/17

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          رمان دراکولا نوشته برام استوکر یکی از مهم‌ترین آثار ادبیات گوتیک در پایان قرن نوزدهم است که تأثیر عمیقی بر فرهنگ عامه و ادبیات ترسناک جهان گذاشته است این رمان در سال ۱۸۹۷ منتشر شد و از آن زمان تا امروز الهام‌بخش هزاران فیلم سریال اثر هنری و حتی سبک‌های زندگی شده است دراکولا تنها یک داستان درباره خون‌آشامی نیست بلکه نماینده‌ای است از اضطراب‌ها و نگرانی‌های دوران ویکتوریایی انگلستان دورانی که در آن سنت و مدرنیته مذهب و علم جنسیت و سرکوب بیگانه‌هراسی و حس برتری فرهنگی با یکدیگر در تضاد و کشمکش بودند دراکولا را می‌توان تبلور ترس‌های عمیق جامعه‌ای دانست که در آستانه ورود به قرن بیستم گرفتار بحران هویت است شخصیت‌های متنوع روایت چندلایه و سبک نامه‌نگارانه اثر سبب شده‌اند که این رمان هم از نظر ادبی هم از نظر فرهنگی جایگاهی منحصر‌به‌فرد داشته باشد از سوی دیگر دراکولا چهره‌ای است پیچیده که در عین ترسناک بودن جذاب نیز هست و همین دوگانگی به شخصیت او عمق و ماندگاری بخشیده است
        

1

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          دراکولا در واقع سنگ بنای داستانهای ترسناکِ خون‌آشامی در دنیای ادبیاته. جاناتان هارکر یک تازه وکیل و مشغول کار در یک دارالوکاله در انگلستانه. داستان با سفر جاناتان هارکر به ترانسیلوانیا(رومانی) شروع میشه تا با کنت دراکولا دیدار کنه و مقدمات خرید یک منزل قلعه مانند در انگلستان رو برای کنت مهیا کنه. از همون ابتدا و در راه رسیدن به قلعه‌ی کنت دراکولا، جاناتان با دیدن رفتار مردم وقتی مقصد سفرش رو متوجه میشن و اتفاقاتی که می‌افته هول و هراسی در دلش به پا میشه و کم‌کم با دیدن کنتی که هیچ شباهتی به کنت نداره و دیدن اینکه راه خروجی از قلعه نیست متوجه غیرعادی بودن اوضاع میشه. حالا چرا کنت شباهتی به کنت نداره؟ چون نه خدمتکاری داره، نه غذاهای آنچنانی داره، خودش غذا رو برای مهمانش آماده می‌کنه و خودش تخت رو مرتب می‌کنه و خبری از مهمانی و رفت و آمد هم نیست. خلاصه در نهایت جاناتان متوجه میشه که این کنت نابکار قصد مهاجرت به انگلستان داره. از طرفی جاناتان رو همونجا رها میکنیم و میریم سراغ همسر جاناتان مینا و دوست همسرش لوسی و خواستگاران لوسی و اتفاقاتی که برای اونها می‌افته رو می‌خونیم و بعد در هم گره خوردن این دو ماجرا که دیگه برای جلوگیری از اسپویل تعریف نمی‌کنم. کتاب از مجموع خاطرات و دستنوشته‌ها و نامه‌های شخصیت‌های کتاب تشکیل شده و در درجه‌ی اول کلاسیکه و در درجه‌ی دوم ترسناک یعنی به سبک ادبیات کلاسیک توضیح و تفسیر و گفتگوهای طولانی زیاد داره که شاید برای برخی خسته کننده بشه اما برای من زیاد کسل‌کننده نبود. در مورد کتاب دراکولا نقدهای فراوانی شده و از این  داستان نمادین تفسیرهای متنوعی ارائه شده، تفسیرهای اجتماعی، روانشناسانه و حتی سیاسی اقتصادی، برای مثال در مقاله‌ای دراکولا رو نماد سرمایه‌داری معرفی کرده بود.  کتاب برای من کشش خوبی داشت.

        

8