یادداشت dream.m
علاقه من به شنیدن و تعریف کردن داستان های ترسناک ریشه در دوران کودکیم داره، زمانی که مادر بزرگ پدریم برای سرگرم کردن ما ، یا شاید درس عبرت دادن، با اون حافظه نیم بندش، قصه هایی که خودش در بچگی از مادربزرگ هاش شنیده بود رو تعریف کرد. قصه هایی درباره لولو، یه سر دوگوش، باش یین، جن و پری، مردخا، آل که توی همگی شون یک موجود وحشتناک میرفت سراغ یک بچه شیطون که شبا دیر میخوابه و جیگرشو میخورد. گاهی وقتها هم این قصه ها به شکل خاطرات واقعی تعریف میشدن که بیشتر ترسناک بشن مثل جنی که به دست پدربزرگ مامان بزرگ شکار و با یک سنجاق قفلی توی طویله اسیر شده بود. یا عروس خاله مامان بزرگ که خودش دیده بود آل اومده نوزادش رو بلافاصله بعد تولد بدزده ولی چون آیه قرآن رو با سنجاق قفلی به قنداقش بسته بودن نتونسته وارد اتاق زاعو بشه. ظاهراً سنجاق قفلی عنصر خیلی مهمی برای دفع شر جن ها بود چون حتی مامان بزرگم هم همیشه یدونه به لباسش وصل میکرد. بین این همه هیولای جگرخوار و چشم دربیار، من هیچوقت قصه ای درباره هیولای خون آشام نشنیده بودم تا اینکه با تماشای فیلم توایلایت چشمم به جمالشون روشن شد و خب کیه که عاشق یه خون آشام شبیه رابرت پتینسون و بقیه اون خانواده سکسی نشه؛ موجوداتی بینهایت جذاب، زیبا، باهوش، ثروتمند، با قدرت های فوق طبیعی که توی خونه های شیک زندگی میکردن و با موجودات شیطانی دیگه میجنگیدن. اما کم کم با بزرگتر شدن فهمیدم که این خون آشام ها کیکن و خون آشام های واقعی نه خوشگلن، نه جذابن، نه توی خونه های شیک زندگی می کنن ، نه به آدم ها کمک میکنن و بدتر اینکه نفس شون به شکل غیر قابل تحملی بوی گند مردار میده. شاید فکر کنید که بعد این ماجرا دلم شکست و ضربه بدی خوردم که بله درست فکر کردید. اما من خیلی زود دوباره خودمو پیدا کردم، و با اتکا به قدرتی که نفرت از بوی بد دهان بهم میداد به جنگ خون آشام ها رفتم و بعد از اثبات شجاعت و لیاقتم الان یکی از ده شکارچی برتر خون آشام ها و عضو رسمی انجمن نجات جهان هستم. درباره کتاب: اگرچه کتاب «دراکولا» نوشته برام استوکر اولین داستان خون آشامی جهان نیست، اما به جرات مشهور ترین و محبوب ترین اون هاست؛ به طوریکه شخصیت کنت دراکولا رو تبدیل به کهن الگوی هیولای خون آشام و به فرهنگ عامه مردم وارد کرد. این کتاب یک رمان نمادینه که اولین بار در سال 1897 منتشر شد و با فضای سرد، شخصیت های پیچیده و ساختار روایی گیرا، به سنگ بنای داستان های ترسناک تبدیل شد.  این داستان از طریق مجموعهای از یادداشتهای روزانه، خاطرات، نامهها و بریده جراید تعریف میشه و روایتی چند منظری ایجاد میکنه که همگی از زبان اول شخص روایت میشن و در جهت ایجاد و حفظ تعلیق داستان به خوبی عمل میکنن. اسپویل عمیق:  داستان با سفر جاناتان هارکر، وکیل جوان انگلیسی شروع می شه که به ترانسیلوانیا سفر می کنه تا معامله یک ملک اربابی در لندن رو با کنت دراکولا نهایی کنه. از همون ابتدا که هارکر در تلاش برای ورود به قلعه است، متوجه می شه که میزبانش نه تنها یک مرد معمولی نیست بلکه یک خون آشام با قدرت های ماوراء طبیعیه. هارکر حالا دیگه توی قلعه دراکولا به دام افتاده و حبس می شه و تا زمانی که کنت تشخیص نداده نمیتونه از اونجا بیرون بره. در نهایت وقتی کنت دراکولا آماده سفر دریایی به انگلستان میشه، هارکر رو که وضعیت روانی بدی داره از قلعه خارج میکنه و خودش هم اونجا رو ترک میکنه.... در همین زمان، توی انگلستان، نامزد هارکر، مینا، به همراه دوستش لوسی، اتفاقات مرموزی رو تجربه می کنن. لوسی دچار بیماری ناشناخته ای میشه که باعث میشه حالش به سرعت رو به وخامت بره و در نهایت قربانی هوس دراکولا می شه. دکتر جان سوارد یکی از خواستگاران لوسی که عاشقش هم بوده با دیدن وضعیت لوسی، از استادش پروفسور ون هلسینگ، متخصص مشهور بیماری های مرموز، خواهش میکنه  تا وضعیت لوسی رو هم بررسی کنه. ون هلسینگ به حضور یک خون آشام توی منطقه محل زندگی لوسی مشکوک میشه و گروهی از دوستانش از جمله مینا، هارکر، سیوارد و خواستگار دیگه لوسی رو برای مبارزه با خون آشام جمع می کنه. اما لوسی از دست میره و تبدیل به خون آشام جدیدی میشه که باید در خدمت دراکولا باشه تا افراد بیشتری رو برای گسترش قلمرو خون آشام ها مبتلا کنه. داستان با شرح مبارزات و هم فکری های این تیم برای عقب راندن دراکولا از انگلستان به پنسیلوانیا ادامه پیدا میکنه و با کشته شدن دراکولا هم به پایان میرسه. موضوعات کلیدی کتاب: این رمان دارای عناصر ترسناک و گوتیک زیادیه که اگرچه اصالت و ریشه های قوی فولکلور دارن اما برای خواننده امروزی تکراری و قابل پیشبینی هستن به طوری که از تاثیر اونها در طول زمان کاسته شده ؛ اما در عوض جنبه های نمادین و لایه های زیرین تاریخی و فرهنگی اون پراهمیت تر و برجسته تر شدن. موضوعات کلیدی که استوکر توی این رمان بهشون پرداخته رو میشه اینطور خلاصه کرد: مفهوم خیر و شر؛ نقش های جنسیتی در جامعه ویکتوریای ؛ مبارزه برای قدرت و تسلط ؛ اختلاف طبقاتی و فرهنگی ؛ تقابل خرافات و علم ؛ و هنجارهای اجتماعی . ...... از خود استوکر نقل قول شده که این رمان رو برای سرگرمی نوشته، منم برای سرگرمی شنیدمش و اتفاقا خیلی هم سرگرم شدم و لذت بردم. بنابراین به شدت پیشنهادش میکنم. ....... اگر دوست داشتید به ریویوو صوتی من برای این کتاب گوش کنید، که البته چیز خاصی هم نیست جز تپق زدن های زیاد و اظهار نظر های پرت و پلا، میتونید توی این کانال پیداش کنید. @reviewwithDream