hastea

تاریخ عضویت:

مرداد 1402

hastea

@hforhasti

16 دنبال شده

36 دنبال کننده

                “I say let the world go to hell, but I should always have my tea”
              

یادداشت‌ها

hastea

hastea

1404/4/23

        غرور و تعصب (در واقع غرور و پیش‌داوری، همون‌طور که مترجم عنوان کرد، ترجمه‌ی دقیق‌تریه) دو ویژگی محسوس شخصیت‌های اصلی کتابه.
البته این ویژگی‌ها صرفاً برای الیزابت بنت و آقای دارسی نیست و از دید وسیع‌تر همه‌ی شخصیت‌ها دچارش بودن. از طبقه‌ی اشراف گرفته تا متوسط و عامه‌ی مردم.

نکته‌ی جالب و زیرکانه‌ای که جین آستین در نوشتن این رمان به کار برده اینه که عامل نمادین پیش‌داوری الیزابت و غرور آقای دارسی رو علت به هم رسوندن‌شون قرار داده؛
الیزابت با ورود به عمارت پمبرلی آقای دارسی، که نشون دهنده‌ی موقعیت اجتماعی، ثروت و غرورشه، متوجه تحول احساساتش نسبت به آقای دارسی می‌شه.
و آقای دارسی هم به واسطه آقا و خانم گاردینر که دایی و زندایی الیزابت بودن، فرصت دوباره‌ای با الیزابت پیدا می‌کنه. همون کسایی که دارسی بخاطر اختلاف طبقاتی و جایگاه‌‌شون الیزابت رو تحقیر و کوچیک کرد، اون هم موقع اولین خواستگاری.
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

18

hastea

hastea

1404/4/14

        داستان با جاناتان هارکر شروع می‌شه، یک وکیل لندنی که به ترانسیلوانیا  سفر می‌کنه تا به کنت دراکولا کمک کنه تا ملکی در انگلستان بخره. اما به زودی جاناتان چیزهایی می‌بینه که به کنت دراکولا  مشکوک می‌شه. کمی بعد، جاناتان متوجه می‌شه که در واقع در قلعه زندانی شده.

این رمان راوی مشخصی نداره و در واقع از نامه‌ها، خاطرات ثبت‌شده‌ی روزانه و تلگراف‌ها تشکیل شده.  این یکی از نکات جالب کتاب بود که خیلی دوست داشتم، اینجوری با زاویه‌دیدهای مختلف سر و کار داریم و تفاوت دیدگاه‌ها رو خوب متوجه می‌شیم.

من اونقدری که باید و فکر می‌کردم از این کتاب خوشم نیومد، و بیشتر دلیلش تکرار مکررات بود. نویسنده چند مطلب رو خیلی کش داده و بارها تکرار کرده که باعث شد من آخرای کتاب خیلی تند بخوام بخونم.
فصل‌های اول که توی ترانسیلوانیا بود رو خیلی دوست داشتم، از اونجا به بعد برام افتاد توی یک چرخه‌ی بی‌پایان متأسفانه.
البته این نظر شخصی منه، اگر به ادبیات و فضای گوتیک علاقه دارید، ارزشش رو داره.

به طور کلی این کتاب از برجسته‌ترین آثار گوتیک به حساب میاد چون واقعاً فضاسازی خیلی خوبی هم ارائه داده، علاوه بر این الهام‌بخش خیلی از کتاب‌ها و فیلم‌هایی با مضمون خون‌آشامه.

      

4

hastea

hastea

1403/12/30

             داستان درباره‌ی کودک رها شده ‌ای هست که آقای آلورتی با خلوص نیت و مهربانی تمام اون رو به سرپرستی می‌گیره و بزرگ می‌کنه. باقی داستان همونطور که از اسم کتاب معلومه، سرگذشت تام جونزه و بخت و اقبالش.
     این اثر شامل ۱۸ کتابه؛ هر کتاب به طور میانگین ۱۳ تا فصل داره و هر فصل تعداد صفحات زیادی رو شامل نمی‌شه، حداکثر ۶ یا ۷  صفحه.
     چیزی که برام خیلی جالب بود شروع هر کتاب بود. در فصل اول هر کتاب، راجع به یک موضوعی خارج از داستان اصلی صحبت می‌شد: روش‌های نویسندگی، مقدمه‌نویسی، مطالبی برای منتقدان، اخلاق،  فضیلت و بسیار چیزهای دیگر. که خود نویسنده، هنری فیلدینگ، هم گفتند که اگر خوش‌حوصله نیستید یا دوست ندارید اون‌ها رو بخونید می‌تونید فصل اول هر کتاب رو رد کنید!
     هر کم و کاستی از این کتاب نام ببرم، در واقع کم و کاست خودمه؛ این کتاب از همه نظر بنظرم خیلی غنی بود. رفرنس‌های بسیار دقیق از سایر آثار کلاسیک و ادبی، تاریخ اروپا (اشاره‌های زیاد به انگلستان و فرانسه)، و ادبیات  اسطوره‌ای روم باستان (طوری که حتی یک فصل به سبک حماسی هومر نوشته شده بود.) طبعاً هر چه بیشتر در این زمینه‌ها سررشته داشته باشیم، بیشتر از ذکاوت نویسنده برای جاگذاری‌شون توی داستان لذت می‌بریم. با این حال ته کتاب یک بخش یادداشت داره که کتاب به کتاب و فصل به فصل هر جا که نیاز به توضیح بوده رو در حد توان فراهم کرده.
     اینجا هنری فیلدینگ از اون آدمای خوش‌صحبتی هست که وقتی چیزی می‌گه، شما دوست دارید ادامه‌ی حرفش رو گوش بدید و حظ ببرید. انگار روبه‌روی شکا نشسته و اون لا‌به‌لا شوخی‌هایی هم می‌کنه. انقدر صمیمانه از درد و رنج شخصیت‌ها براتون مجامله می‌کنه که شما یادتون می‌ره دست روزگاری که شخصیت‌ها رو آزرده کرده در واقع دستان نویسنده‌ی خودش و قلمش بوده.
     یک نکته‌ی دیگه که اگه نگم از کم‌لطفی حساب می‌شه، ترجمه‌ی خیلی زیبای آقای حکاک هست. من که به شخصه خیلی دوست داشتم این ترجمه رو. شعرها و ضرب‌المثل‌های فارسی همه‌جای این ترجمه بود و متن خیلی روان به فارسی برگشته.
      

24

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.