معرفی کتاب The Gifts of Imperfection اثر برنه براون

The Gifts of Imperfection

3.8

ناشر
1389/6/6

In this groundbreaking New York Times best seller, Dr. Brené Brown, a research professor and thought leader on vulnerability, courage, worthiness, and shame, shares ten guideposts on the power of Wholehearted living—a way of engaging with the world from a place of worthiness.

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

فاطمه

فاطمه

1402/10/12

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

خانم برنه براون استاد پژوهشی دانشگاه هوستون هستند. سالیان طولانی روی مبحث شرم، شجاعت، آسیب پذیری و به طور کلی مفاهیمی که مربوط به پذیرش خود و عزت نفس می‌شوند، مطالعه و پژوهش کرده‌اند.
زبان کتاب ساده و خوش‌خوان است و کل کتاب را با تجربه‌ شخصی خودشون جلو می‌برند. در سال 2007-2008 گشایشی در زمینه‌های مورد مطالعه‌شان برایشان رخ می‌دهد که منجر به نوشتن این کتاب می‌شود.
مقدمه کتاب مقداری طولانی و برای من حوصله‌سربر بود اما با ورود به فصل‌های تحت عنوان «راهکار» که اصل مطالب کتاب است، محتوا جذاب و کاربردی شد.
دو ویژگی‌ که در این کتاب دوست داشتم و مرا علاقمند کرده است که دیگر آثار این نویسنده را بخوانم:
1- زبان کتاب ساده و بدور از اغراق‌‌ و از جنس کتاب‌های به اصطلاح زرد در این حوزه نیست و یک متخصص این حوزه مفاهیمی را بیان می‌کند که بسیار عمیق و مهم است.
2- در پایان هر فصل، عناوینی به نام «از پا ننشینید» وجود دارد که شالوده مفهوم فصل و تجربه عملی نویسنده آمده است که کاربردی می‌باشد.

پشت جلد کتاب:
"دکتر برنی براون در این کتاب به پرسش‌هایی پیرامون زندگی با تمام وجود پاسخ می‌دهد: چگونه می‌توان از موضع اصالت و احساس ارزشمندی با زندگی درگیر شد؟ چگونه می‌توان شجاعت، شفقت و پیوند صمیمانه را در خود پرورش داد تا نقص‌های خود را بپذیریم و دریابیم که هرچه هستیم کافی هستیم و ارزش آن را داریم که عاشق شویم و عشق بورزیم، احساس تعلق کنیم و شاد باشیم؟"

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

موهبت کامل نبودن رو مجتبی شکوری معرفی کرده بود. با چیزی که انتظار داشتم تفاوت داشت. کتاب فوق‌العاده‌ای نبود. شاید قصد نویسنده هم این بوده. این که کتابی بنویسه که کامل نباشه ولی بتونه برای خوانندگانش موهبتی رو به ارمغان بیاره.
اسم کتاب اینجوریه که ممکنه فکر کنید درمورد کمالگراییه. البته بخشی ازش هست ولی در کل کتابیه که درمورد «زندگی با تمام وجود» راهکار میده. نویسنده یه محققه و داره درمورد چیزی که زندگی کرده، روش کار کرده و از مصاحبه‌کننده‌هاش در این زمینه‌ یاد گرفته صحبت می‌کنه. یه جاهایی میاد از اون موضوعی که می‌خواد درموردش صحبت کنه تعریف میده. اونجاهایی که تفاوت معناداری بین باور ما و حقیقت اون موضوع وجود داره خوبه ولی بقیه جاها به نظرم ضروری نبوده. کتاب کم حجم و روونیه. گاهی از حقایقی صحبت می‌کنه که ممکنه آدمو حیرت‌زده کنه. در کل کتابیه که مطالعه صرفش برای ایجاد تغییر توی زندگی کافی نیست و باید به اون بخشایی که با زندگیمون مرتبطه برگردیم و به کار بگیریمش.

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

وقتی عنوان این کتاب رو دیدم اول فکر کردم جز کتابهای زرد یا خودیاری باشه اما خب برخلاف تصورم جز هیچ کدوم از این دو دسته نبود بلکه یک کتاب همراهه بیشتر. این کتاب درباره‌ی پذیرش خود واقعیه؛ همون خودِ ناقص، همون خودی که گاهی خسته‌ست، آسیب‌پذیره و همه چیز رو نمی‌تونه کنترل کنه. برنی براون با زبانی صمیمی و تجربه‌محور ما رو دعوت می‌کنه که از کمال‌گرایی دست بکشیم، و به جاش زندگی اصیل و رضایت‌بخش‌تری رو تجربه کنیم.

✅ نقاط قوت کتاب:

1. زبون ساده و خودمونی 🗣️
این کتاب اصلاً ادای علمی بودن درنمیاره، ولی در عین حال از دل تحقیقات میاد. انگار داری با یه دوست مهربون و فهمیده حرف می‌زنی که خودش هم با این چالشا درگیره بوده.

2. پر از مثال‌های واقعی 🧑‍👧‍👦
از خانواده، فرزندپروری، روابط کاری، تا رابطه با خود… کتاب پره از مثال‌های ملموس که باعث می‌شه راحت‌تر خودتو توی موقعیت‌ها تصور کنی.

3. ایجاد احساس همدلی و امید 🌱
اگه تو هم از اونایی هستی که مدام فکر می‌کنی «کافی نیستی» یا باید همیشه قوی باشی، این کتاب کم‌کم صدای درونی‌ات رو نرم‌تر می‌کنه.

⚠️ نقاط ضعف کتاب:

1. گاهی تکراری می‌شه 🔁
بعضی مفاهیم چند بار با کلمات مختلف گفته شدن. ممکنه وسطای کتاب حس کنی حرفای مشابهی رو چند بار خوندی.

2. بیشتر الهام‌بخشه تا آموزشی ☁️
اگر دنبال تکنیک‌های کاملاً مشخص یا تمرین‌های عملی هستی، این کتاب بیشتر الهام و تلنگر می‌ده تا دستورالعمل مستقیم.

نتیجه‌گیری خودمونی:
من واقعاً از خوندن این کتاب لذت بردم. نه چون چیز عجیب و غریبی گفت، بلکه چون حرف دل خیلی از ماها رو زد.
این کتاب یه جور یادآوریه که:
“تو لازم نیست کامل باشی تا دوست‌داشتنی باشی.”

اماااااااا…
یادت نره! این کتاب به تنهایی درمان نیست. اگه احساس کردی با بعضی از موضوعاتش هم‌داستانی، یا زخم‌هات زنده شدن، حتماً از یه متخصص سلامت روان کمک بگیر.
مطالعه آگاهانه یعنی بدونی کی باید کتاب رو ببندی و بری با یه آدم امن و حرفه‌ای حرف بزنی.

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

کتاب موهبت کامل نبودن نوشته‌ی برنه براون، به بررسی مفهوم آسیب‌پذیری و ارتباط آن با قدرت و شجاعت می‌پردازد. براون در این کتاب تأکید می‌کند که پذیرش و آغوش گشودن به عدم کمال، یکی از مهم‌ترین گام‌ها برای ایجاد ارتباطات انسانی اصیل و تجربه‌ی رشد شخصی است. او توضیح می‌دهد که بسیاری از افراد به دلیل ترس از قضاوت یا ناتوانی در پذیرش ضعف‌های خود، از آسیب‌پذیری دوری می‌کنند و این مانع از دسترسی به شادی و رضایت واقعی در زندگی می‌شود.

براون در موهبت کامل نبودن نشان می‌دهد که آسیب‌پذیری نه تنها نقطه ضعف نیست، بلکه یکی از منابع اصلی قدرت و اتصالی است که به ما کمک می‌کند تا روابط عمیق‌تری با دیگران بسازیم. او با استفاده از داستان‌های واقعی و تحقیقات خود، نشان می‌دهد که وقتی فردی توانایی پذیرش نواقص خود را پیدا می‌کند، می‌تواند بیشتر از آنچه تصور می‌کند، رشد کند و به زندگی پربارتری دست یابد.

این کتاب به ما می‌آموزد که کمال‌گرایی می‌تواند ما را از زندگی واقعی و ارتباطات صمیمانه‌مان دور کند، در حالی که پذیرش نقص‌ها و آسیب‌پذیری، ما را به انسان‌های واقعی و کامل‌تر تبدیل می‌کند.