پدیدآور کتابدار بلاگر

737 دنبال کننده

یک عدد آروشا که روی شاخه‌های زیادی نِشسته. 😊
کارشناس فیزیک هسته‌ای.
کارشناس ارشد اختر فیزیک.
دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ ایران باستان.
مدرس زبان انگلیسی، فیزیک، ریاضی و اسطوره شناسی!
پژوهشگر تاریخ و نویسنده‌ی رمان‌های تاریخی.
خلاصه‌ش این که:
موجودی هستم پیگیر و چسبنده به علایقی که ربطی به هم ندارن!

aroosha.de
hozvaaresh

کتاب‌های نویسنده

آروشا دهقان

یکی از سوالاتی که احتمالا برای هر تاریخ‌خوانی پیش اومده اینه که نقش زنان در طول تاریخ چی بوده؟ در حکومت‌های مختلف چه جایگاهی داشتند و حدود اختیاراتشون در طبقات مختلف اجتماعی چطور تغییر می‌کرده. این سوالات به ویژه در جهان امروز و موقع بحث دربارهٔ حقوق زنان بسیار مهم میشن. البته هرگز نباید ساختارها و ارزش‌های جوامع تاریخی رو با جامعهٔ امروز مقایسه کرد اما خواندن و دانستن اون‌ها به ما کمک می‌کنه تا دید بهتری نسبت به سیر تاریخی انسان داشته باشیم.
این کتاب هم، همونطور که از نامش پیداست، به بحث زنان در دورهٔ خاصی از تاریخ در جغرافیایی خاص پرداخته: زنان هخامنشی.
کتاب بسیار کامله؛ از زنان اشراف و بانوان درباری، القاب اون‌ها، اختیارات، نقش و جایگاهشون در ادارهٔ کشور و خانواده تا زنان روستایی.
پس از خواندن این کتاب بی‌تردید نه تنها پاسخ بسیاری از پرسش‌هاتون دربارهٔ زنان هخامنشی رو پیدا می‌کنید که دیدی تازه از جهان سیاسی و اجتماعی هخامنشیان هم به دست میارید.
خواندنش رو به هرکسی که به تاریخ اجتماعی و بحث زنان در تاریخ علاقه‌منده پیشنهاد می‌کنم.

یک ستاره هم کم شد چون نمی‌دونم چرا نام پروشاتی/ پروشات/ پروشاتو رو بعضی جاها پریسا(؟!) نوشته بود. هیچ ربطی به هم ندارند!

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

لیست‌ها

نمایش همه
شناخت اساطیر ایرانپژوهشی در اساطیر ایراناز اسطوره تا تاریخ "با تجدیدنظر و افزوده های تازه"

اساطیر ایران را بشناسیم

10 کتاب

اسطوره‌های هر سرزمینی بخش مهمی از تاریخ و فرهنگ اون هستند. با شناخت این اسطوره‌هاست که می‌تونیم بفهمیم مردم یک جامعه در اعماق وجودشون به چه چیزی فکر می‌کنند و با همین اسطوره‌هاست که می‌تونیم گذشته و حال افراد یک کشور فرهنگی (کسانی که فرهنگ مشترک دارند و نه لزوما مرز مشترک) رو درک کنیم. در این بین، ایران یکی از منحصر به فردترین جهان‌های اسطوره‌ای رو داره؛ اساطیری که نه مثل یونان با انسان انگاری خدایان، که با خدا انگاری انسان پیوند خوردند. اسطوره‌های ایران بیش از این که داستان‌هایی مربوط به گذشته‌ی پیشاتاریخی باشند، فلسفه‌ای هستند که میشه امروز هم از مفاهیمش در زندگی استفاده کرد. (همونطور که در خیلی از جاها، خودآگاه یا ناخودآگاه این کار رو می‌کنیم.) . . . این فهرست بهترین کتاب‌ها برای شناخت مقدماتی از اساطیر ایرانه و بی‌تردید وقتی دانش خودم بیشتر بشه این فهرست هم به‌روزرسانی میشه. . . . پی‌نوشت: اسطوره یعنی جهانبینی یا به عبارت ساده‌تر: دین . اسطوره با تاریخ اساطیری فرق داره.

بریده‌های کتاب

فعالیت‌ها