یادداشت فاطمه معروفی

وقتی عنوان این کتاب رو دیدم اول فکر کردم جز کتابهای زرد یا خودیاری باشه اما خب برخلاف تصورم جز هیچ کدوم از این دو دسته نبود بلکه یک کتاب همراهه بیشتر. این کتاب درباره‌ی پذیرش خود واقعیه؛ همون خودِ ناقص، همون خودی که گاهی خسته‌ست، آسیب‌پذیره و همه چیز رو نمی‌تونه کنترل کنه. برنی براون با زبانی صمیمی و تجربه‌محور ما رو دعوت می‌کنه که از کمال‌گرایی دست بکشیم، و به جاش زندگی اصیل و رضایت‌بخش‌تری رو تجربه کنیم.

✅ نقاط قوت کتاب:

1. زبون ساده و خودمونی 🗣️
این کتاب اصلاً ادای علمی بودن درنمیاره، ولی در عین حال از دل تحقیقات میاد. انگار داری با یه دوست مهربون و فهمیده حرف می‌زنی که خودش هم با این چالشا درگیره بوده.

2. پر از مثال‌های واقعی 🧑‍👧‍👦
از خانواده، فرزندپروری، روابط کاری، تا رابطه با خود… کتاب پره از مثال‌های ملموس که باعث می‌شه راحت‌تر خودتو توی موقعیت‌ها تصور کنی.

3. ایجاد احساس همدلی و امید 🌱
اگه تو هم از اونایی هستی که مدام فکر می‌کنی «کافی نیستی» یا باید همیشه قوی باشی، این کتاب کم‌کم صدای درونی‌ات رو نرم‌تر می‌کنه.

⚠️ نقاط ضعف کتاب:

1. گاهی تکراری می‌شه 🔁
بعضی مفاهیم چند بار با کلمات مختلف گفته شدن. ممکنه وسطای کتاب حس کنی حرفای مشابهی رو چند بار خوندی.

2. بیشتر الهام‌بخشه تا آموزشی ☁️
اگر دنبال تکنیک‌های کاملاً مشخص یا تمرین‌های عملی هستی، این کتاب بیشتر الهام و تلنگر می‌ده تا دستورالعمل مستقیم.

نتیجه‌گیری خودمونی:
من واقعاً از خوندن این کتاب لذت بردم. نه چون چیز عجیب و غریبی گفت، بلکه چون حرف دل خیلی از ماها رو زد.
این کتاب یه جور یادآوریه که:
“تو لازم نیست کامل باشی تا دوست‌داشتنی باشی.”

اماااااااا…
یادت نره! این کتاب به تنهایی درمان نیست. اگه احساس کردی با بعضی از موضوعاتش هم‌داستانی، یا زخم‌هات زنده شدن، حتماً از یه متخصص سلامت روان کمک بگیر.
مطالعه آگاهانه یعنی بدونی کی باید کتاب رو ببندی و بری با یه آدم امن و حرفه‌ای حرف بزنی.