معرفی کتاب مجموعه اشعار فروغ فرخزاد: متن کامل اثر مایکل کریگ هیلمن مترجم داود قلاجوری

مجموعه اشعار فروغ فرخزاد: متن کامل

مجموعه اشعار فروغ فرخزاد: متن کامل

4.4
89 نفر |
17 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

26

خوانده‌ام

207

خواهم خواند

46

شابک
9786001271397
تعداد صفحات
400
تاریخ انتشار
1397/10/12

توضیحات

        در این چاپ مجموعه  اشعار فروغ مقدمه ی مایکل هیلمن ایران شناسی آمریکایی نیز ترجمه شده است که حاوی نکات و اطلاعات مهم و جذابی در مورد زندگی و شعر فروغ فرخزاد است. عنوان این مقدمه روشنگر  حدود بیست صفحه ای معصومیتی که به تاراج نخواهد رفت است. فروغ  فرخ زاد، زاده ی 8 دی 1313  نخستین  مجموعه ی  شعرش را به نام «اسیر» با 43 شعر در سال 1331، دومین  مجموعه ی  شعرش «دیوار» در 21 سالگی  با 25 شعر و در سال 1335، سومین  مجموعه ی  شعر به نام  «عصیان  » با 17 شعر منتشر کرد. این سه مجموعه شعر مورد نقد و بررسی و توجه جامعه ی ادبی قرار گرفت. فروغ پس از این به فعالیت های  سینمایی  روی آورد و سال  1338 برای  آموختن  و تجربه ی  سینما به  اروپا رفت . مجموعه شعری دیگر فروغ فرخزاد، «تولدی دیگر» با 31 شعر در سال 1341 تحسین گسترده ای را برانگیخت و انتشار «ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد» با 7 شعر در سال 1342 جایگاه شاعرانگی او را در شعر معاصر ایران تثبیت کرد. او  در سال 1341 فیلم  مستندی  از جذامیان  تبریز به نام  «خانه  سیاه  است» تهیه  کرد که  این  فیلم  در سال  1342 برنده ی  جایزه  ی بهترین  فیلم  مستند فستیوال  اوبرهاوزن  ایتالیا شد. سرانجام فروغ  فرخزاد   24 بهمن  سال 1345 در حادثه ی  رانندگی  در سن  32 سالگی  درگذشت و در آرامگاه ظهیر الدوله دفن شد . فروغ فرخزاد در طی دوران کوتاه زندگی خود و دوران شاعری اش، عشق و عاطفه ی زنانه را با خویش باوری و جسارت و آزادی اراده درآمیخت و در تغییر ماهیت و شیوه ی اندیشیدن خود و جامعه گام برداشت. او دنیای انسانی و آرمانی درونی اش را در زبانی ساده با نمادگرایی و طنز به بیانی نوگرا و عاشقانه روایت کرد.جامعه ی مخاطب ادبی در شعر فروغ، افق انتظار خود را همواره باز می یابد و خوانش و نقد و بررسی آثار فروغ فرخزاد بر بستر ادبیات معاصر ایران پویا و محرک است. از اشعار او به به زبان های انگلیسی، ترکی، عربی، چینی، فرانسوی، اسپانیایی، ژاپنی، آلمانی و عبری ترجمه شده است .
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به مجموعه اشعار فروغ فرخزاد: متن کامل

نمایش همه

یادداشت‌ها

14

          یادداشتی بر آشنایی من با کتاب فروغ: 
سال اول یا دوم دبیرستان داشتم از مدرسه بر میگشتم  تو کتاب دست دو فروشی لب خیابون پهلوی  طرفای جایی ک الان کافه شمس هست  ایستادم   

این شد اولین مواجه من با فروغ  کتاب افست بود ((مسلما این کتاب نبود))  چند دقیقه فقط عکسش و نگاه کردم  
من تو نگاه اول از عکس  فروغ خوشم اومده بود ((اون زمان ها من نه رمان میخوندم ن شعر حتی درس های مدرسه رو هم به زور این ک بزارن برم باشگاه میخوندم)) 
بازش کردم توش نوشته بود چاپ آلمان،  وسط کتاب باز کردم از شعرش خوشم نیومد((یعنی به حال هوای پر شر و شور زمان نوجونی ک فکر میکنه دنیا به کام ش  هست نمی خورد)) 

داخل دانشگاه ک شروع کردم ب خوندم ادبیات 
اولین کتاب شعری ک خریدم  دیوان کامل فروغ بود همون افست چاپ آلمان ک نامه هاش و داره همون ک عاشق عکسش شدم  
و این دفعه دیگه با برگ برگش گریستم🙂

****فرروغ عصیان زنانگی شعر پارسی بود ****

کسی ک در جامعه پدر سالار اون زمان یه بابای سرهنگ ژاندارم  داشت شبیه اینه تو جی تی ای چهار ستاره باشی ولی فکر میکنید 
فروغ آروم مینشست تو خونه!؟  :))))  معلوم ک ن دلبرکم 
هر کاری ک فکر میکنید کرده تو زمامی ک طلاق تابو بود این بت و شکونده جایی ک شعر نو هنوز نو پا بود جز اولین خانم های شاعر نو گرای ایرانی بوده مستند ساخته با گلستان (لنتی)  رابطه عاشقانه داشته و همه اینا رو در عین بی پولی انجام میداده 
بعد ما همیشه میشنیم میگیم پول نداریم فلان کار و بکینم:) 

        

3

Mika

Mika

1403/10/28

          فروغ فرخزاد که بوده؟ این سوالی بود که مدتها برایم بی جواب بود ولی همیشه منتظر فرصتی برای آشنایی با او بودم. اولش درکش نمیکردم بخاطر تصمیماتش ولی بعد فکر کردم و متوجه شدم او یک انسان بود. حق زندگی داشت. او زنی عاشق بود. عاشق ادبیات و هنر. در اخر در جوانی از دنیا رفت ولی وقتی شعرهایش را میخواندم حس میکردم کنارم نشسته. حسش میکردم. گویی در اغوشم گرفته بود. انگار روحم را در لابه لای برخی از بیت ها جا گذاشتم. خیلی زیبا بود. برای چی برای خودمان مانع میسازیم از چنین هنرمندانی؟ خودم هم نمیدانم چرا اینقدر جبهه گرفته بودم و متوجه شدم که شاید چون باید زمان مناسبش میرسید... من عاشق تمام شعرهای او هستم. ولی متوجه تأثیر زندگی و زمان روی قلم او شدم و در نهایت اخرین کتاب شعر فروغ یعنی "ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد" رو بی نهایت دوست داشتم. ولی از شعرهای بقیه کتابهای فروغ فرخزاد که بی نهایت دوست داشتم میتونم به"دیدار در شب، به آفتاب سلامی دوباره خواهم داد، وهم سبز، عروسک کوکی، تولدی دیگر، بازگشت و دنیای سایه ها"رو پیشنهاد کنم. 
فقط تمام شعرهایش را بخوانید مخصوصا شعرهای بالا رو که مجبور شدم برای کوتاه کردن لیست خیلی از اسامی رو حذف کنم وگرنه تمام شعرهای او بی نظیر است. فکر میکنم کاشکی فقط کمی بیشتر رنگ خوشبختی و عشق رو در زندگی اش میدید.هرچند که احساس میکنم او نمرده است. همیشه زنده خواهد بود. 
        

65