معصومه صدیقی

@Seddighi2001

8 دنبال شده

6 دنبال کننده

                      در حال تحصیل برای مهندس شدن
.
‌‌ اندکی فهمیدن از بسیار گفتن خوش‌تر است🌱️ 

                    

یادداشت‌ها

نمایش همه
                به طور کلی مطالعه این کتاب را میتوانم به دانشجویان  ترم اول مقطع کارشناسی دانشگاه و دغدغه‌مند در خصوص پایان نامه و نحوه نگارش آن توصیه کنم؛ چرا که احتمالا در ترم های بالاتر با بعضی از اصول و قواعد گفته شده در این کتاب به طور ناخواسته و با توجه به قرارگیری در بستری برای مطالعه مقالات مختلف علمی آشنا خواهید شد و در اینصورت همچون من مطالعه برخی از قسمت های این کتاب برای شما هم تکرار مکررات خواهد بود (هرچند همچنان نکات حائز اهمیت دیگری هم برای خواندن دارد که من از آنها بهره کافی را بردم و بریده‌های منتشر کرده از آن هم دلالت بر همین موضوع دارد)
کم شدن یکی از ستاره‌ها به دلیل اشتباهات زیادی که در ویرایش و ویراستاری متن از قلم افتاده بودند اعمال شده است و دیگری هم به این خاطر که احتمالا من در زمان مناسبی این کتاب را نخوانده‌ام (هرچند قطعا این مسئله چیزی از ارزشهای این کتاب در زمان انتشار خودش کم نمی‌کند) به بیان دیگر برخی از مجلاتی که به طور مثال در فصل ۸ این کتاب عنوان شده بودند دیگر وجودخارجی نداشته و یا تغییر نام داده بودند (که امری کاملا اجتناب ناپذیر است) 
در انتها از سایر دوستان خواهشمندم اگر کتاب جدیدتر و قابل استفاده در مقاطع تحصیلی بالاتر  مطالعه کرده‌اند بنده حقیر را هم از نام و نشان آن مطلع سازند.
        
                برای تربیت انسان، برای ساختن بشر باید در او عشقی آفرید که از تمام غریزه ها نیرومندتر باشد و باید در او نیرویی گذاشت که تمام زنجیرها را با خود بردارد و تمام نگهبان ها را همراه بکشد.
و مادام که این عشق عظیم و این نیروی بزرگ در انسان نیاید و پا نگیرد، برای انسان حرکتی نخواهد بود و از بند اسارت ها¹ نجاتی نخواهد یافت...
ما از محبوب های خود بخاطر محبوب تری چشم می‌پوشیم و خوب را فدای خوب تر می‌کنیم و آنچه با اهمیت تر است انتخاب می‌کنیم. با آنکه پول را دوست داریم می‌دهیم تا به آنچه بیشتر می‌خواهیم برسیم. با آنکه جان خود را دوست داریم از جان خود می‌گذریم تا به آزادی دست یابیم.
عشقِ شدیدتر و حب "الله" ما را از اسارت غرایز و حب نفس و حب دنیا آزاد می‌کند.
ابراهیم با آنکه اسماعیل را دوست دارد و خیلی هم دوست دارد، در راه حق و بخاطر دستور او قربانی می‌کند.
چگونه می‌توان این عشق را در نهاد انسان برافروخت؟ و چگونه می‌توان او را از محبت سرشار کرد؟
جواب این سوال خیلی ساده است. ما چه وقت عاشق یک پارچه، یک ماشین و یا عاشق ثروت و قدرت می‌شویم؟ هنگامی که آن را می‌شناسیم و ارزش آن را می‌یابیم، همان وقت به سوی او می‌شتابیم.
معرفت و شناخت عشق را سبز می کند ² و به وجود می آورد. شناخت خوبی ها در انسان عشق را زنده می‌کند و شناخت بدی ها نفرت را و این عشق و نفرت انسان را به حرکت می‌اندازند، جلو می‌آورند و یا فراری می‌دهند.

پ.ن 1: اسارت ها و جبرهایی که انسان را می‌گیرند، گاهی از بیرون هستند و گاهی از درون. از بیرون، محیط، طبیعت، وراثت، تربیت، وسوسه‌ها. از درون، جبر فکر و عقل و غریزه. انسان از مجموع این جبرها به آزادی می‌رسد.

پ.ن2: عشقی که بدون شناخت باشد، همان جذبه‌ای است که اتم ها را به هم پیوند داده است. این عشق که انتخاب انسان نیست ارزشی ندارد.

-کتاب "مسئولیت و سازندگی"
-نوشته علی صفایی حائری
        

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز باشگاهی ندارد.

فعالیت‌ها

در حال حاضر زمان مناسبی برای مطالعه‌ی ادامه این کتاب نیست و علی رقم همه تلاشهام نتونستم با این کتاب ارتباط برقرار کنم. امیدوارم در آینده موقعیت و زمان مناسبی برای مطالعش پیدا کنم.