سید عرفان

سید عرفان

@sederfan

9 دنبال شده

8 دنبال کننده

            
          
pelake_parcham

یادداشت‌ها

                کتابی رو مطالعه کردم که راوی داستان 
حقِ بی رحمی جنگ رو خیلی خوب ادا کرده بود
تصاویر واقعی و زنده از جنگ... 
 از عملیات کربلای 5 خوندیم 
عملیاتی که تا پیروزی رزمندگان فقط یک قدم فاصله بود و ناگهان ورق برگشت
عملیاتی که 12 تا 19 هزار شهید داشته 
به نظر حقیر این اثر ضد جنگ نبود 
بلکه تعریف حقایق جنگ بود و اصلی ترین وجه تمایز این اثر با آثاری که حداقل حقیر راجع به دفاع مقدس خوندم همین موضوع است
 بنده از این داستان نه تنها قداست زدایی ندیدم بلکه بیشتر به قداست این جنگ و شجاعت رزمندگان سال های جنگ پی بردم
مگه میشه با این همه سختی هایی که ما از شنیدن شون روحمون اذیت میشه بازهم شوق رفتن به خط مقدم در ما وجود داشته باشه؟؟ 
حقیقت مطلب اینه که اون جوونی که با هزاران رویا و آرزوی در سر داوطلبانه و با میل و اراده خودش و با شوق پا به جبهه گذاشته و از خون خودش گذشته و با خدای خودش معامله کرده
خیلی شجاعت داره و خیلی مقدسه
حتی اگه از ترس کپ کنه یا لباسش خیس بشه یا.... 
از واقعیت نمیشه فرار کرد چون قطعا همه حیدر داستان نیستند 
خوشحالم که این کتاب رو مطالعه کردم...
        

0

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز باشگاهی ندارد.

چالش‌ها

این کاربر هنوز در چالشی شرکت نکرده است.

فعالیت‌ها

مورد سوم خیلی مهم بود... نیازی که الان دارم و شاید چند صباحی دیگه نیازم نباشه.... من وقتی به کتابای نخوندم فکر میکنم دو دسته کتاب وجود دارن اولیش کتابای مرجع هستن که فکر میکنم بنا به نیاز باید بهش رجوع کرد و یا حداقل از اون دسته کتابا نیستن که استارت بزنی و چند روزه تمومش کنی دسته دوم هم همون کتابایی هستن که میخواستم بخونم... نیاز داشتم به خوندنش... یه انرژی من و سوق داد به اون کتاب که الان وقت خوندن این کتابه بهتزین فرصت کسب آگاهی.... اما حالا که از زمان خریدشون خیلی گذشته با خودم میگم بخونی که چی بشه؟!؟ چه دردی ازت دوا می کنه؟؟؟ اصلا چرا این کتاب و خریدم؟؟؟ همین باعث شد کتابی که خریدم و بالافاصله تو لیست مطالعه بذارم... مثله لیمو شیرین.. بذاری بمونه تلخ میشه🙂

46

سید عرفان پسندید.
            این کتاب در حال حاضر یکی از پرفروش‌ترین کتابهای نوجوانه. اینکه از سال ۹۵ که ترجمه شده تا الان همچنان پرفروش مونده برام جای سوال بود. قطعا تبلیغات گسترده‌ی نشر روی این کتاب هم موثر بوده ولی "بیش از اینها باید باشد".
موضوع اصلی کتاب مرز واقعیت و خیال است و البته موضوع حقیقت و صداقت هم در جای جای کتاب مطرح میشه. خانواده‌ی جکسون (شخصیت اصلی کتاب) دچار مشکلات مالی زیادی هستند. والدین جکسون سعی می‌کنند با خوش‌بینی، طنز، شوخی و تخیل از بچه‌هاشون در برابر این مشکلات محافظت کنند (یه جورایی من رو یاد شخصیت تد لاسو مینداختن). اما بعضی وقتها اینجور محافظت کردن بیشتر به آدمها صدمه میزنه، راه ابراز احساسات و افکار رو براشون میبنده و نمیذاره با مشکلاتشون مواجه بشن و این دقیقا اتفاقیه که برای جکسون افتاده. در نهایت جکسون موفق میشه پدر و مادرش رو متقاعد کنه که باهاش صادق باشن چون "به اندازه‌ی کافی بزرگ شده‌ام که مسائل را درک کنم".
اما در همین حین که ما حرکت پدر و مادر جکسون رو از عدم صداقت به صداقت و حقیقت میبنیم، جکسون که طرفدار پر و پا قرص "واقعیت" و فکت‌های قابل اثبات علمیه هم در طول داستان حرکتی رو به سمت ارزشمندی خیال برمیداره؛ از مبارزه برای حذف و انکار دوست خیالیش دست برمیداره و به این نتیجه میرسه که با وجود اینکه همیشه یه دلیل منطقی برای هر مسئله‌ای وجود داره اما میشه از جادو و خیال هم لذت برد.
کتاب در فهرست شورای کتاب کودک امتیاز چهار ستاره رو گرفته
          

34