بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

تویی به جای همه

تویی به جای همه

تویی به جای همه

4.8
9 نفر |
7 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

18

خواهم خواند

31

هر برگی از درختِ این کتاب را که نگاه می‌کنیم، جنگلی انبوه از منابع و کتب دیگر را می بینیم که سید مهدی شجاعی با وسواس و دقتی شگفت انگیز وقایع را از میان آنها بیرون کشیده و در قالب عبارات و جملاتی دلنشین و داستانی پر تعلیق و کشش در چهارضلعیِ این کتاب جا داده. معلوم است شجاعی تاریخ را نخوانده، زندگی کرده. اشک هایش هنگام نوشتن روی سطر سطر کتاب جا انداخته و احساس غرور و تفاخرش به سلاله‌ پاکش بر ورق ورق کتاب سایه انداخته. «تویی به جای همه» را بخوانید، نه برای اینکه کتاب خوانده باشید، برای اینکه زیستن آموخته باشید.

لیست‌های مرتبط به تویی به جای همه

تویی به جای همهبکهباید دریایی باشد: زندگی نامه داستانی امام باقر (ع)

شکوه غربت

9 کتاب

بستهٔ پیشنهادی کتاب داستان امام سجاد، امام باقر، امام صادق، و امام کاظم علیهم‌السلام زندگی امامان شیعه همواره مملو از درس برای شیعان ایشان است؛ از مناجات و دعا و افشاگری چهره‌ٔ امویان توسط امام سجاد(ع) گرفته تا برگزاری کرسی درس و بحث علمی امام صادق(ع). در دوران پس از حکومت یزید، به تدریج در دستگاه خلافت اموی شکاف و اختلاف ایجاد شد و این مسئله سبب شد تا فضای کار المی و تبلیغ اسلامی برای ائمه شیعه از دوران زندگی امام باقر(ع) ایجاد شود. این مسئله سببب شد تا فضای کار علمی و تبلیغ اسلامی برای ائمه شیعه از دوران زندگی امام باقر(ع) ایجاد شود. این مسئله در زمان زندگی امام صادق(ع) به اوج خود رسید و ایشان توانستند با استفاده از این شرایط، مکتب شیعه را حفظ و توسعه بخشند. این پنجرهٔ تبلیغ اسلام شیعی در دوران زندگی امام موسی کاظم(ع) به تدریج بسته شد. در این بستهٔ مطالعاتی، کتاب‌های داستان و رمانی معرفی شده‌اند که زندگی این ائمه بزرگوار را به عنوان محور اصلی خود قرار داده‌اند.

یادداشت‌های مرتبط به تویی به جای همه

            اول از همه بگم واقعا اونی که این کتاب رو بهم هدیه داد دستشو میبوسم. البته خودم میشناختم کتاب رو و ایشون برام خرید. دمش خیلی گرم باشه...
بدون شک جزو ده تا کتاب برتری که در عمرم خوانده ام و خواهم خواند. کتابی که تازه هنوز دو جلد ازش مونده و انقدر من رو تحت تاثیر قرار داده...
سید مهدی شجاعی به معنای واقعی کلمه تاریخ رو استادانه و بی نظیر روایت میکنه...
از این بهتر چی میخواد آدم از یه کتاب؟؟؟
موضوع عالی با روایت عالی که از چندین طرف و در یک ظرف زمانی کاملا غیر خطی داره برای ما روایت میشه
غیر از نویسنده قسمت های مهم و زیادی رو برای ما شیطان تعریف میکنه و بی اندازه جذابه این روایت
با این کتاب فهمیدم یه نویسنده میتونه هر چی جلوتر میره بهتر بشه و پخته تر و عجیب تر. انقدر که این کتاب خوبه...
فصل یکی مونده به آخر در عین سادگی به قدری زیبا بود که وقتی به یه دیالوگش رسیدم به پهنای صورت اشک ریختم و جایگاه این کتاب برام خیلی بیشتر از قبل خاص شد...
بی اندازه منتظر جلد بعدی هستم تا بیشتر کیف کنم...
          
            کتاب یک اتفاق تازه است. البته همه‌ی کتاب‌های این حوزه را نخوانده‌ام ولی «تویی به‌جای همه» یک کار دینی مدرن است که یک جاهایی البته پست‌مردن هم ظاهر می‌شود. این اتفاق جدیدی شاید در روایت زندگی یکی از ائمه (ع) باشد. خصوصاً که شیطان هم به یکی از راویان داستان بدل می‌شود؛ در کنار نویسنده، که در فصل‌های انتهایی شیطان وجودش را در یک خط برملا می‌کند.

همه‌ی این مواردی که عرض کردم اتفاقات خوبی است اما درواقع به داستان سنجاق شده. نه بخش پست‌مدرن روایت که صرفاً یک خط است، ربطی به ساختار کتاب دارد و نه شیطان ماجرا حضور پررنگِ درستی دارد. حضورش حتی متوازن هم نیست. نویسنده هم که این را می‌داند بعد از چند فصل شیطان را برای چند پاراگراف ظاهر می‌کند تا بگوید چرا نیستش. که البته دلیلش تا انتهای کتاب اول مشخض نمی‌شود و اثری از آن نمی‌بینیم. انگار که نویسنده فکر کرده چقدر روایت شیطان از زندگی ائمه (ع) «باحال» خواهد بود. چند فصل اول هم گل کاشته اما بعد اوضاع سخت‌تر شده و شیطان کمرنگ‌تر. کمااینکه برگزیدن یک موجود برای روایت نیاز به هم‌دلی و درک عمیق نسبت به آن موجود دارد.
درک عمیق را منکرش نیستم. اتفاقاً نویسنده یک جاهایی پا را از کلیشه‌های معرفتی فراتر می‌گذارد و موارد جدیدی بیان می‌کند. اما هم‌دلی!؟ حق بدهید در روایت زندگی ائمه (ع) نمی‌شود با شیطان هم‌دل شد. کتاب هم از همین بخش لطمه خورده از نظر حقیر.
در کل تجربه جذاب و خواندنی‌ای بود که می‌توانست از این بهتر هم باشد. مثلا بشود مرشد و مارگاریتای ادبیات ایرانی-اسلامی که خب نشده است و در همین سطح مانده.

در کل با ذکر این موارد، کتاب همچنان خواندنی است. نثر زیبایی دارد. نقطه نگاهش جاهایی فوق‌العاده است و در کل به دام تکراری که فرار از آن در این حوزه سخت است هم نیفتاده.
همه ی این‌ها یعنی که با تأکید بخوانیدش. :)