بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

مهدی

@mahdi_ab

187 دنبال شده

138 دنبال کننده

                      کارشناسی شیمی @sut
ارشد حکمرانی @ut
سرگرم با کتاب و سینما
                    
mahdi.abp98

یادداشت‌ها

                «وقتی اولین سازمان جهانی به منظور همکاری کشورها در واکنش به جنگ جهانی اول، یعنی اتحادیه ی ملل  تأسیس شد نظریه ی آرمانی استقلال مطلق به اعطای حق رأی برابر به همه ی کشورهای عضو انجامید. در نتیجه ایالات متحده که در مورد موقعیت برتر خود سخت حساسیت داشت و از وضع امنیتی بسیار خوب خود به دلیل موقعیت جغرافیایی اش آگاه بود تصمیم گرفت به عضویت آن سازمان در نیاید.
 وقتی سازمان ملل متحد در ۱۹۴۵ تأسیس شد برای کشورهای بزرگ روشن شده بود که اگر قرار است این سازمان نقش امنیتی قابل توجهی داشته باشد باید واقعیات قدرت جهانی مدنظر قرار گیرد با این حال، اصل برابری کشورهای مستقل نمیتوانست یکسره کنار گذاشته شود. در نتیجه، توافق شد که همه ی کشورهای عضو در مجمع عمومی سازمان ملل حق رأی بـرابـر داشته باشند و در شورای امنیت به پنج کشور برتری که پیروز جنگ جهانی دوم بودند حق وتو تعلق گیرد این نظام پذیرش این واقعیت فزاینده بود که به جز برای کشورهای بسیار قدرتمند استقلال ملی برای بقیه ی کشورها توهمی بیش نیست»
        

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز باشگاهی ندارد.

چالش‌ها

این کاربر هنوز در چالشی شرکت نکرده است.

فعالیت‌ها

مهدی پسندید.
            بدانید که قرآن همان نصیحتگری است که خیانت نمی ورزد و هدایت گری است که گمراه نمی سازد و گوینده ای است که دروغ نمیگوید.
هر کسی که با قرآن نشست , این کتاب یا چیزی بر او افزود یا از او کاست.بر هدایت او افزود و از کور دلی اش کاست. [ امیر المومنین علیه السلام ]

 چرا طرح کلی اندیشه اسلامی ؟
 در صد سال قبل این همه راهزن فکر و ایمان و عقیده وجود نداشت.آن روز هنوز دست های دشمن٬ در داخل پیکر جامعه ما آنچنان راه نیافته بودند.هنوز نقشه ها به این نتیجه نرسیده بودند که باید ایمان اصیل مردم را از آنها گرفت تا بتوان هر بلایی سرشان آورد.[سید علی خامنه ای _۱۳۵۳]

  هنوز اعتماد به نفس انتشار عقیده را در چنین فضایی [بهخوان] پیدا نکرده م. به اغراق در تعریف کتب هم علاقه ای ندارم٬اما اگر دغدغه مبانی اندیشه اسلامی دارید و یا اگر خواب و استفاده ی حداکثری از غیبت ها را به حضور در کلاس های اندیشه اسلامی دانشگاه ترجیح می دهید٬ این کتاب [به عقیده من] می تواند تغییر دهنده نگاه شما باشد.

الحمدالله علی تمامه.
          
مهدی پسندید.
مهدی پسندید.
            واقعيت ناپيدا

1)
"واقعيت ناپيدا" عنوان كتابي است از فيزيكدان ايتاليايي، "كارلو روولي" (Carlo Rovelli)، كه در سال 2014 ميلادي نگاشته‌شده است. عنوان اصلي كتاب عبارت است از: "Reality is Not What it Seems: The Journey to Quantum Gravity". اين كتاب به ترجمه "علي خدادادی شاهي" و با عنوان "واقعيت ناپيدا" توسط انتشارات "فرهنگ نشر نو" در سال ۱۳۹۹ منتشرشده و تا سال ۱۴۰۲ به چاپ ششم رسيده است. ترجمه ديگر كتاب توسط "كامياب تقي‌زاده" در انتشارات "چترنگ" صورت گرفته و با عنوان "روي ديگر حقيقت" منتشرشده است. موضوع اصلي كتاب فرضيه "گرانش كوانتومي" (Quantum Gravity) است. 

2)
در ميان فرضياتي كه فيزيكدانان معاصر براي يافتن وحدت نسبيت و فيزيك كوانتوم ارائه داده‌اند و با عناويني نظير "نظريه‌اي براي همه‌چیز" از آن‌ها ياد مي‌شود، "گرانش كوانتومي" حداقل در ترجمه‌هاي فارسي كم‌رنگ‌تر بوده است. فارسي‌زبانان علاقه‌مند به فيزيك جديد بيشتر با آثار توصيف‌كننده يكي از فرضيات رقيب به نام "ابرريسمان" (Superstring Theory) برخورد داشته‌اند. "روولي" در كتاب "واقعيت ناپيدا" ضمن این‌که تأكيد دارد هيچ‌كدام از اين فرضيات، "نظريه‌اي براي همه‌چيز" به آن مفهومي كه فيزيكدانان می‌گویند، نيستند؛ اضافه مي‌كند كه هنوز راه زيادي تا رسيدن به آن نظريه باقي است. او اين كتابش را به شرح ساده "گرانش كوانتومي" اختصاص داده، فرضيه‌اي كه نويسنده، جانب‌داری بيشتري نسبت به فرضيه رقيب از آن دارد.

3)
"روولي" كتابش را از يونان باستان و اتميست‌هاي باستاني نظير "لوكيپوس" (Leucippus) و "دموكريتوس" (Democritus) آغاز مي‌كند. اتم‌گرايي باستاني اولين رويكردي است كه ماهيت هستي را گسسته و متشكل از اجزايي منفصل و ريز مي‌داند كه اتم ناميده مي‌شوند. اگرچه مفهوم امروزي اتم با مفهوم باستاني آن يكي نيست و خود اتم در مفهوم امروزي هم بنيادي‌ترين جزء مادي به شمار نمي‌رود، اما بصيرت نهفته در ديدگاه اتم‌گرايان باستاني را نبايد انكار كرد. تلاش علمي براي يافتن واقعيت ساختاري هستي پس از سال‌ها وقفه طي "قرون‌وسطی" (Middle Ages: medieval)، سرانجام از سر گرفته شد و ديدگاه‌هاي "نيوتن" (Newton)، "فارادي" (Faraday) و "ماكسول" (Maxwell)، اینشتین (Einstein) و اصحاب كوانتوم هرکدام گامي بزرگ در اين جهت بود. اما همچنان نظريه‌اي براي پيوند دادن گرانش نسبيتي و فيزيك كوانتومي موردنیاز است كه بتواند ساختار هستي را از ريزترين تا عظيم‌ترين اجزاء با نگاهي يكپارچه شرح دهد. 

4)
"روولي" فرضيه "گرانش كوانتومي" را كه تلاش بر اتحاد گرانش و كوانتوم دارد با زباني بسيار ساده شرح مي‌دهد و البته بر اين نکته نيز تأكيد مي‌كند كه اين فرضيه هم مانند رقباي ديگرش همچنان در ابتداي راه است و مسير درازي در پيش دارد. از ديد فرضيه "گرانش كوانتومي" فضا-زمان يك بافت گسسته و دانه‌اي است از جنس ميدان گرانشي و در يك ساختار گراف‌شكل. به عبارت دقيق‌تر مقولاتي مانند فضا و زمان تنها يك توهم در ابعاد بزرگ‌مقیاس هستند و در مقياس‌هاي ريز اصالت ندارند. بر اين مبنا جهان زنجيره‌اي از اتفاقات ناشي از برهم‌كنش‌ها است و نه متشكل از اجزاء جدا از هم. هر بخش از هستي در تعامل با بخش‌هاي ديگر و به شكل پويا معنا مي‌يابد و خود را بسان انعكاس در آينۀ ساير بخش‌ها درك مي‌كند. "روولي" نه‌فقط با نثري شيوا، بلكه افزون بر آن، با تسلط خود بر ادبيات و فلسفه هم به غناي مفهومي كتاب افزوده است.